Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine Huet, AOC Vouvray
20-05-2016, 06:07 PM
Bericht: #61
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Vandaag had een collega voor zijn verjaardagsdrink een paar flessen Le Mont Premier Trie 2009 opengedaan, wat een wijn! Mirabellen en bloesem in de neus met een heel rokerige mineraliteit die na een tijdje opdook. Heel breed in de mond, diepte zonder zoetheid, echt de energie die je vindt in goede chenin blanc, punchy maar vederlicht, gewoon top!
30-06-2016, 09:29 PM
Bericht: #62
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(20-05-2016 06:07 PM)Kupers schreef:  Vandaag had een collega voor zijn verjaardagsdrink een paar flessen Le Mont Premier Trie 2009 opengedaan, wat een wijn! Mirabellen en bloesem in de neus met een heel rokerige mineraliteit die na een tijdje opdook. Heel breed in de mond, diepte zonder zoetheid, echt de energie die je vindt in goede chenin blanc, punchy maar vederlicht, gewoon top!

Een paar flessen?!? man man, waarom heb ik zo gene collega...
30-10-2016, 09:52 AM
Bericht: #63
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Le Haut Lieu 2011. Floraal, gist, wit fruit en zuurtjes die rieslinggewijs knetteren in de neus. Complex, krachtig en lang. Prachtige wijn! Ik denk niet dat chenin nog beter kan....
20-11-2016, 11:51 AM
Bericht: #64
RE: Domaine Huet, Clos du Bourg première tri
Gisteren de Clos du Bourg premiere tri mogen proeven. We vonden dit allen een sublieme wijn. Aardbei (jawel!) in de neus, naast exotisch fruit en acacia. In de mond een subliem spel tussen zuur en zoet, geen spoor van plakkerige ressuiker. Verfrissend zelfs.
Van het allerbeste dat ik al dronk in zoet.
Gekocht op t domein, Gerten dacht dat hij 22 euro had betaald. Ik begreep niet waarom ik van deze cuvée niks had meegebracht.
Net even gecheckt bij Portovino, prijs is 48 euro. Ik vermoed dus dat Gerten zich vergist heeft, maar wij vonden dat niet erg. Big Grin

(Jaargang post ik later, niet genoteerd)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-11-2016, 05:36 PM
Bericht: #65
RE: Domaine Huet, Clos du Bourg première tri
(20-11-2016 11:51 AM)vinejo schreef:  Gisteren de Clos du Bourg premiere tri mogen proeven. We vonden dit allen een sublieme wijn. Aardbei (jawel!) in de neus, naast exotisch fruit en acacia. In de mond een subliem spel tussen zuur en zoet, geen spoor van plakkerige ressuiker. Verfrissend zelfs.
Van het allerbeste dat ik al dronk in zoet.
Gekocht op t domein, Gerten dacht dat hij 22 euro had betaald. Ik begreep niet waarom ik van deze cuvée niks had meegebracht.
Net even gecheckt bij Portovino, prijs is 48 euro. Ik vermoed dus dat Gerten zich vergist heeft, maar wij vonden dat niet erg. Big Grin

(Jaargang post ik later, niet genoteerd)

Schitterend zo een mooie zoete Vouvray met die onberispelijke zuren! Gisteren toevallig in Luik geweest bij TG Vins waar Philippe Foreau van Clos Naudin aanwezig was. Dus ook een aantal Vouvrays geproefd die redelijk de moeite waren. Bij Foureau is er naast de Vouvray Moelleux ook een Moelleux Réserve met een aanzienlijk prijsverschil. Bij Huet is er ook al een Moelleux aan de prijs die Gerten dacht. Maar de Première Tri is wel een soort SGN. Misschien verwisselt hij de twee wijnen.
Buiten Foreau waren in Luik ook Clape (Cornas), Philippe Alliet, Zind-Humbrecht en Oratoire Saint-Martin van de partij. Mooie degustatie.
20-11-2016, 07:26 PM
Bericht: #66
RE: Domaine Huet, Clos du Bourg première tri
(20-11-2016 05:36 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(20-11-2016 11:51 AM)vinejo schreef:  Gisteren de Clos du Bourg premiere tri mogen proeven. We vonden dit allen een sublieme wijn. Aardbei (jawel!) in de neus, naast exotisch fruit en acacia. In de mond een subliem spel tussen zuur en zoet, geen spoor van plakkerige ressuiker. Verfrissend zelfs.
Van het allerbeste dat ik al dronk in zoet.
Gekocht op t domein, Gerten dacht dat hij 22 euro had betaald. Ik begreep niet waarom ik van deze cuvée niks had meegebracht.
Net even gecheckt bij Portovino, prijs is 48 euro. Ik vermoed dus dat Gerten zich vergist heeft, maar wij vonden dat niet erg. Big Grin

(Jaargang post ik later, niet genoteerd)

Schitterend zo een mooie zoete Vouvray met die onberispelijke zuren! Gisteren toevallig in Luik geweest bij TG Vins waar Philippe Foreau van Clos Naudin aanwezig was. Dus ook een aantal Vouvrays geproefd die redelijk de moeite waren. Bij Foureau is er naast de Vouvray Moelleux ook een Moelleux Réserve met een aanzienlijk prijsverschil. Bij Huet is er ook al een Moelleux aan de prijs die Gerten dacht. Maar de Première Tri is wel een soort SGN. Misschien verwisselt hij de twee wijnen.
Buiten Foreau waren in Luik ook Clape (Cornas), Philippe Alliet, Zind-Humbrecht en Oratoire Saint-Martin van de partij. Mooie degustatie.

watte
Mooie degustatie indeed...!
Stond Alliet er met al zijn 2014s?
En kon je de Cornas van Clape zomaar proeven..?

(denk idd dat Gerten de twee cuvees kocht en zich van prijs vergiste)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-11-2016, 07:32 PM
Bericht: #67
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Miljaarde. Weeral aan de verkeerde kant van het land.
20-11-2016, 08:35 PM
Bericht: #68
RE: Domaine Huet, Clos du Bourg première tri
(20-11-2016 07:26 PM)vinejo schreef:  
(20-11-2016 05:36 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(20-11-2016 11:51 AM)vinejo schreef:  Gisteren de Clos du Bourg premiere tri mogen proeven. We vonden dit allen een sublieme wijn. Aardbei (jawel!) in de neus, naast exotisch fruit en acacia. In de mond een subliem spel tussen zuur en zoet, geen spoor van plakkerige ressuiker. Verfrissend zelfs.
Van het allerbeste dat ik al dronk in zoet.
Gekocht op t domein, Gerten dacht dat hij 22 euro had betaald. Ik begreep niet waarom ik van deze cuvée niks had meegebracht.
Net even gecheckt bij Portovino, prijs is 48 euro. Ik vermoed dus dat Gerten zich vergist heeft, maar wij vonden dat niet erg. Big Grin

(Jaargang post ik later, niet genoteerd)

Schitterend zo een mooie zoete Vouvray met die onberispelijke zuren! Gisteren toevallig in Luik geweest bij TG Vins waar Philippe Foreau van Clos Naudin aanwezig was. Dus ook een aantal Vouvrays geproefd die redelijk de moeite waren. Bij Foureau is er naast de Vouvray Moelleux ook een Moelleux Réserve met een aanzienlijk prijsverschil. Bij Huet is er ook al een Moelleux aan de prijs die Gerten dacht. Maar de Première Tri is wel een soort SGN. Misschien verwisselt hij de twee wijnen.
Buiten Foreau waren in Luik ook Clape (Cornas), Philippe Alliet, Zind-Humbrecht en Oratoire Saint-Martin van de partij. Mooie degustatie.

watte
Mooie degustatie indeed...!
Stond Alliet er met al zijn 2014s?
En kon je de Cornas van Clape zomaar proeven..?

(denk idd dat Gerten de twee cuvees kocht en zich van prijs vergiste)

Alliet was daar met zijn Chinon 2015, VV en Huisserie 2014 en Noiré 2013.
Clape en zijn echtgenote waren daar met hun Côtes du Rhône 15, Renaissance 14 en Cornas 14. Je kan daar idd. die kleppers allemaal proeven, de wijnboeren vullen zelf de glazen.
20-11-2016, 09:03 PM
Bericht: #69
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Het was inderdaad geen 22 maar 38 euro en de jaargang betreft 2008
17-03-2017, 09:04 AM
Bericht: #70
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Onlangs slaagde ik er in om via een collega een paar flessen oude Huet-wijnen op de kop te tikken (lang genoeg zagen om eens door zijn collectie te gaan helpt). De eerste fles is reeds gesneuveld, en was memorabel genoeg om er een artikel aan te wijden.

https://thewineanalyst.org/2017/03/06/20...-sec-2001/

Chenin kan soms toch zo geweldig frustrerend zijn. In het verleden had ik drie flessen van Mosse die na een dag in de koelkast compleet geoxideerd waren, en nu heb ik een fles die het zonder problemen een week uithoudt en er enkel beter op lijkt te worden. Heel straf, zeker gezien deze ook nog restsuiker bevat en maar met mate gesulfiteerd werd blijkbaar. Ik heb hier al met verschillende wijnboeren over gepraat, maar zoals steeds in de wijnwereld is het niet zo eenvoudig, frusterend maar ongemeen boeiend tegelijkertijd!
18-03-2017, 05:06 PM
Bericht: #71
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Tijdje geleden bij CSP een Haut Lieu 89 gedronken.
Geweldige nectar , geen botrytis , champignons , complex en nog steeds zo jong. Ik blijf van mijn Huet's die in de kelder liggen.

Mosse gebruikt beperkt sulfiet hoor, sommige cuvee's / flessen kunnen idd wat bruiner worden na wat tijd open. Maar in de mond proef ik toch geen erge oxidatie dan?

Wine is sunlight , held together by water !
25-03-2017, 02:21 PM
Bericht: #72
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Het was gewoon spijtig en vooral frappant dat het niet met een enkele fles gebeurde of een enkele cuvee, maar met maar liefst drie. Ofwel hebben ze slecht gelegen bij Melotte, wat ik betwijfel, ofwel is het ongelofelijke pech. Soit, ik zal nog wel eens iets bestellen op restaurant als ik het op de kaart zie, maar om in de kelder te leggen met het risico van het over enkele dagen te moeten drinken, toch maar even niet.

Mijn post hierrover vorig jaar:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-190-p...l#pid63555
07-05-2017, 09:50 PM
Bericht: #73
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Gisteren bij de hapjes dronken we een Huet Vouvray Petillant 2010.
Heerlijke, crispy bubbel met mooie minerale en lichtvoetige fruittoets.
Voor mij Champagne niveau (wel lichter maar dat vind ik een voordeel als het over een aperitief gaat), nochtans herkende Olivier hier de chenin in.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-05-2017, 10:56 PM
Bericht: #74
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(07-05-2017 09:50 PM)vinejo schreef:  Gisteren bij de hapjes dronken we een Huet Vouvray Petillant 2010.
Heerlijke, crispy bubbel met mooie minerale en lichtvoetige fruittoets.
Voor mij Champagne niveau (wel lichter maar dat vind ik een voordeel als het over een aperitief gaat), nochtans herkende Olivier hier de chenin in.

Waarschijnlijk minstens van het niveau van de Vouvray Brut van Clos Naudin zo te lezen. Inderdaad zeker niet slecht maar dan ook een prijskaartje dat aanleunt bij Champagne niveau.
08-05-2017, 07:17 AM
Bericht: #75
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(07-05-2017 09:50 PM)vinejo schreef:  Gisteren bij de hapjes dronken we een Huet Vouvray Petillant 2010.
Heerlijke, crispy bubbel met mooie minerale en lichtvoetige fruittoets.
Voor mij Champagne niveau (wel lichter maar dat vind ik een voordeel als het over een aperitief gaat), nochtans herkende Olivier hier de chenin in.

Was zeer fijn en elegant, met een zachte pareling. De neus had inderdaad minder die toast of briochetoetsen van champagne, maar zat wel op hetzelfde niveau qua finesse. Perfect aperitief!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
08-05-2017, 08:30 AM
Bericht: #76
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(07-05-2017 10:56 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(07-05-2017 09:50 PM)vinejo schreef:  Gisteren bij de hapjes dronken we een Huet Vouvray Petillant 2010.
Heerlijke, crispy bubbel met mooie minerale en lichtvoetige fruittoets.
Voor mij Champagne niveau (wel lichter maar dat vind ik een voordeel als het over een aperitief gaat), nochtans herkende Olivier hier de chenin in.

Waarschijnlijk minstens van het niveau van de Vouvray Brut van Clos Naudin zo te lezen. Inderdaad zeker niet slecht maar dan ook een prijskaartje dat aanleunt bij Champagne niveau.

Inderdaad, ik dacht een 18 euro op domein.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-10-2017, 04:14 PM
Bericht: #77
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
“Paul, ik denk dat ik iets doms gedaan heb.”
Bram, een van mijn klanten, was lichtjes in paniek toen hij me belde.
“Een kameraad van mij maakt azijn en ik heb hem gisteren twaalf flessen oude witte wijn meegegeven. Maar nu zoek ik die flessen op en ze lijken me misschien toch nog wel iets waard.”
Het ging om Clos du Bourg 1983, een Vouvray demi-sec van Huet…
“Euh, ik zou ons gesprek NU beëindigen en uw vriend ONMIDDELLIJK bellen met de melding dat hij DIRECT moet stoppen met azijn maken”, raadde ik Bram aan. “Ik ben niet zeker dat de flessen na 35 jaar nog OK zullen zijn, maar met Huet weet je nooit…”
Twee dagen later bleek dat mijn oproep effect gehad had, want Bram stond met een fles Clos de Bourg aan mijn deur. “Voor u, een cadeautje.”
Enkele dagen geleden opende ik de fles.
De kurk was volledig doordrongen en verstorven, brak trouwens ook af. Het kleur deed ook weinig goed vermoeden: de wijn was bijna bruin.
Maar aroma en smaak: wow!
Na bijna 35 jaar was deze (witte!) wijn absoluut nog niet kapot. Uit het glas kwam een fantastisch aroma van noten, gekonfijt fruit en een tikje boenwas. In de mond was de zoetheid volledig verdwenen. Het leek wel alsof de restsuiker omgezet was naar een bijna smeerbare moelleux die ervoor zorgde dat de wijn na al die jaren nog steeds heel veel body en dikte had. Na die heerlijk zalvende intro kwamen schitterend fijne zuren.
Twee dagen hebben we aan de fles gedronken en op dag twee was de Vouvray nog steeds heel genietbaar.
Misschien net iets te jong gedronken Wink


Bijlagen Afbeeldingen
   
29-10-2017, 12:43 PM
Bericht: #78
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Het is inderdaad onwaarschijnlijk hoe goed wijnen van Chénin ontwikkelen. En dit is dan "maar" een demi-sec! Ooit een 1976 moelleux gedronken en die was ook fabuleus. Prachtig domein, jammer dat ik die nooit "en masse" heb ingeslagen.
01-11-2017, 03:06 PM
Bericht: #79
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Tijdje geleden op CSP degustatie Haut Lieu Moelleux 89 gedronken , piepjong en een witte topwijn.

Wine is sunlight , held together by water !
06-07-2018, 06:15 PM
Bericht: #80
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Le Mont sec 2016: net geopend om straks de vlucht van de Kanaries te bewonderen: ontroerend mooi, dit is boenk erop! Deze geeft mij het aaarrgh-gevoel dat ik een tijdje geleden had met de Le Clos van Chapoutier. Zoooooooooooooolekkkkkkkkkkkkkeer

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
08-08-2021, 01:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-08-2021 om 02:52 PM door redacteur.)
Bericht: #81
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
(06-08-2021 09:34 AM)redacteur schreef:  Gisteren op restaurant in Tours Le Mont '17 van domaine Huet gedronken. Dit valt misschien onder peutermoord, maar deze topchenin kwam al heel mooi voor de dag. Gekonfijte citroen, wit steenfruit, acacia, honing. Mooi filmend met een lange afdronk. En aan €41, tja, no brainer Big Grin

Daarnet dan maar een bezoek geregeld aan het domein om 11 uur ... Wink

Eergisterenmorgen de auto ingestapt richting Vouvray. Hartelijk ontvangen op het domein. Bij het horen dat we Belgen waren, kwam het WK voetbal meteen ter sprake, tiens... Big Grin

Een mooie degustatieruimte grenst aan de kelders, waar we begonnen met een rondleiding. Vinificatie gebeurt hier zowel op inox als op hout, maar een merkbare houtinvloed in de wijn wordt steeds ten stelligste vermeden. Men opteert voor gebruikte vaten (600 liter en kleinere barriques) en wanneer er toch nieuwe vaten in gebruik worden genomen, zal er het aandeel van wijn uit die vaten nooit meer dan 5% bedragen in de fles.
           

Bij Huet maakt men enkel chenin-wijnen, maar wel in alle types; pétillant, sec, demi-sec & moelleux. De warmere jaren beginnen wel een probleem te vormen voor de productie van de droge wijnen. Er wordt de laatste jaren minder droge wijn geproduceerd omdat het moeilijker wordt om de wijnen de nodige frisheid (en een aanvaardbaar alcoholgehalte) te geven. Sowieso maakt men bij Huet meer (half)zoete wijnen, maar is de afzet van droge wijnen in België een stuk groter.

We namen vervolgens plaats in de degustatieruimte om een reeks wijnen te proeven (aja!). Ik nam geen notities, maar probeer enkel indrukken mee te geven.

Pétillant 2015: fris, fijne bubbel, mooie materie, ik hou sowieso wel van cheninbubbels. De non-millésimé viel niet te degusteren wegens beperkte voorraad, maar daarvan ging ook een karton mee naar België. Uiteraard al een fles geleegd en ook die is spek naar mijn bek.
Sec: Le Haut-Lieu/Le Mont '19 - Haut-Lieu duidelijk een stapje onder Le Mont (stuk goedkoper ook), simpeler, minder materie. Le Mont is meer mijn ding, strakker, preciezer, meer materie, maar nog heel jong en zeer primair.
Demi-Sec: Le Haut-Lieu '20 & '16/Clos du Bourg '20 - Clos du Bourg staat duidelijk een stap hoger staat dan Le Haut-Lieu, meer materie, ronder mondgevoel, vettiger. Toch was het de '16 die hier de show stal. De nodige jaren op de teller toonden al wat geëvolueerde smaken die goed ondersteund werden door de aciditeit.
Moelleux: Clos du Bourg '18 & Le Mont 1er trie 2005: Clos du Bourg toont zich uiteraard nog heel primair en is dan ook maar matig interessant. Balans zoet-zuur is wel mooi. Le Mont 2005 vond ik eigenlijk ook nog fris als een hoentje, wel al een stuk interessanter, maar dit kan nog eeuwen mee.

           
08-08-2021, 02:26 PM
Bericht: #82
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Enkele jaren geleden zwaar onder de indruk geweest van de toppers van Huet bij een Vouvray-degustatie. Wat kosten die op het domein?
08-08-2021, 02:51 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-08-2021 om 02:51 PM door redacteur.)
Bericht: #83
RE: Domaine Huet, AOC Vouvray
Ben vergeten een foto te nemen van de volledige prijslijst, maar rond de €30 voor de huidige jaargangen Le Mont / Clos du Bourg. 2019 wat meer, 2020 wat minder.


Ga naar locatie: