Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Champagne De Sousa & fils
14-11-2019, 09:18 AM
Bericht: #31
RE: Champagne De Sousa & fils
Ik heb niet de Cuvée des Caudalies 2010 gedronken maar de Cuvée des Caudalies N.M. voor 52,00 €.

Van harte.
Thierry Debaisieux
05-01-2020, 10:18 AM
Bericht: #32
RE: Champagne De Sousa & fils
Champagne Tradition Brut de De Sousa . (7 g)

De bubbel is fijn en overvloedig in een zeer lichtgele kleur.
De neus is aangenaam met zijn aroma's van citroen, appel en abrikoos op koekjesbasis. De mond is geconcentreerd en vol. De bubbel geeft even een licht romig gevoel, daarna is het de beurt aan de zuurgraad die frisheid en spanning brengt en die de afdronk met minerale accenten verlengt.
Dat is aangenaam, maar iets te gedoseerd voor mij.

Van harte.
Thierry Debaisieux
05-02-2020, 02:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 05-02-2020 om 02:57 PM door Thierry Debaisieux.)
Bericht: #33
RE: Champagne De Sousa & fils
De Sousa Grand Cru Reserve.
Deze 100% Chardonnay is gemaakt van de Grands Crus van Avize, Cramant, Oger en Mesnil.
Het werd gedesgorgeerd op 9 01 2019 en wordt gedoseerd aan 5 g.

We vinden het erg prettig en drinken het met plezier.
De neus is op citrusvruchten, appel, bloemige nuances en een krijtbasis.
De mond is geconcentreerd en ruimschoots aanwezig. De materie omarmt de bubbel en voegt de zuurgraad, met de appel- en citrusvruchtensmaken, samen om een gevoel van evenwicht en lengte te geven aan deze wijn, die van frisheid overloopt.

Het is zeer goed.

Van harte.
Thierry Debaisieux
23-05-2020, 08:57 PM
Bericht: #34
RE: Champagne De Sousa & fils
Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-05-2020, 09:18 PM
Bericht: #35
RE: Champagne De Sousa & fils
(23-05-2020 08:57 PM)Olivier schreef:  Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Ik begrijp je Olivier. Dit type prefereer ik ook liefst binnen de twee à drie jaar na dégorgement. Op fraîcheur dus. Later kan best ook. Maar ieder zijn ding, dat is dan voor de liefhebbers. En als aperitief wordt dat dan wat moeilijker.
24-05-2020, 09:53 AM
Bericht: #36
RE: Champagne De Sousa & fils
(23-05-2020 09:18 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(23-05-2020 08:57 PM)Olivier schreef:  Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Ik begrijp je Olivier. Dit type prefereer ik ook liefst binnen de twee à drie jaar na dégorgement. Op fraîcheur dus. Later kan best ook. Maar ieder zijn ding, dat is dan voor de liefhebbers. En als aperitief wordt dat dan wat moeilijker.

Ik hou wel van flesgerijpte Champagne, maar dan voor de "waxy" en "brioche" tonen en zéker niet voor "bruine appeltjes", brrr... Ik kwam die geoxideerde appeltonen vroeger veelal tegen in Champagnes uit Vallée de la Marne, waar ook het meeste Pinot Meunier stond en ben die aroma's dan gaan linken aan die druif, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen. Of wel?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
24-05-2020, 01:46 PM
Bericht: #37
RE: Champagne De Sousa & fils
(24-05-2020 09:53 AM)wvd schreef:  
(23-05-2020 09:18 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(23-05-2020 08:57 PM)Olivier schreef:  Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Ik begrijp je Olivier. Dit type prefereer ik ook liefst binnen de twee à drie jaar na dégorgement. Op fraîcheur dus. Later kan best ook. Maar ieder zijn ding, dat is dan voor de liefhebbers. En als aperitief wordt dat dan wat moeilijker.

Ik hou wel van flesgerijpte Champagne, maar dan voor de "waxy" en "brioche" tonen en zéker niet voor "bruine appeltjes", brrr... Ik kwam die geoxideerde appeltonen vroeger veelal tegen in Champagnes uit Vallée de la Marne, waar ook het meeste Pinot Meunier stond en ben die aroma's dan gaan linken aan die druif, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen. Of wel?

Dat is toch een typisch evolutie-aroma van oudere chardonnay?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-05-2020, 03:50 PM
Bericht: #38
RE: Champagne De Sousa & fils
(24-05-2020 01:46 PM)Olivier schreef:  
(24-05-2020 09:53 AM)wvd schreef:  
(23-05-2020 09:18 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(23-05-2020 08:57 PM)Olivier schreef:  Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Ik begrijp je Olivier. Dit type prefereer ik ook liefst binnen de twee à drie jaar na dégorgement. Op fraîcheur dus. Later kan best ook. Maar ieder zijn ding, dat is dan voor de liefhebbers. En als aperitief wordt dat dan wat moeilijker.

Ik hou wel van flesgerijpte Champagne, maar dan voor de "waxy" en "brioche" tonen en zéker niet voor "bruine appeltjes", brrr... Ik kwam die geoxideerde appeltonen vroeger veelal tegen in Champagnes uit Vallée de la Marne, waar ook het meeste Pinot Meunier stond en ben die aroma's dan gaan linken aan die druif, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen. Of wel?

Dat is toch een typisch evolutie-aroma van oudere chardonnay?

Inderdaad, maar bruine appeltjes tracht ik toch te vermijden en ik wil ze niet terugvinden in jonge Champagne.
Ben net een staal Prosecco aan het proeven. Bijzonder ongewoon: helemaal droog. Ik vond hem net open wat tegenvallend: weinig geur, een vermoeden van bitter, was ook te koud. Nu even in het glas eigenlijk een schitterende wijn, licht maar mondvullend (de mousse hé Wink) zeer puur van aroma en subtiel met mooi zuivere afdronk. Maar wie koopt er nu Prosecco aan €20...
Het leven kan hard zijn...Big Grin

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
24-05-2020, 09:13 PM
Bericht: #39
RE: Champagne De Sousa & fils
(24-05-2020 01:46 PM)Olivier schreef:  
(24-05-2020 09:53 AM)wvd schreef:  
(23-05-2020 09:18 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(23-05-2020 08:57 PM)Olivier schreef:  Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Ik begrijp je Olivier. Dit type prefereer ik ook liefst binnen de twee à drie jaar na dégorgement. Op fraîcheur dus. Later kan best ook. Maar ieder zijn ding, dat is dan voor de liefhebbers. En als aperitief wordt dat dan wat moeilijker.

Ik hou wel van flesgerijpte Champagne, maar dan voor de "waxy" en "brioche" tonen en zéker niet voor "bruine appeltjes", brrr... Ik kwam die geoxideerde appeltonen vroeger veelal tegen in Champagnes uit Vallée de la Marne, waar ook het meeste Pinot Meunier stond en ben die aroma's dan gaan linken aan die druif, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen. Of wel?

Dat is toch een typisch evolutie-aroma van oudere chardonnay?

Ik kom het af en toe wel tegen bij champagnes uit de verschillende regio's en zowel met de chardonnay als de pinots. Blijkbaar zijn er zelfs wijnbouwers die een beetje die stijl bewust opzoeken. Selosse zou reservewijnen gebruiken die teruggaan tot de jaren 80 om oxidatieve tonen na te streven. En hij heeft hiermee veel succes want hij verkoopt zijn flessen als een fluitje van een cent. En niet voor zomaar een paar cent...
25-05-2020, 12:02 PM
Bericht: #40
RE: Champagne De Sousa & fils
(24-05-2020 09:13 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(24-05-2020 01:46 PM)Olivier schreef:  
(24-05-2020 09:53 AM)wvd schreef:  
(23-05-2020 09:18 PM)FRANCISPICCART schreef:  
(23-05-2020 08:57 PM)Olivier schreef:  Vandaag de laatste twee glazen gedronken van de Grand Cru Reserve Blanc de Blancs. Gebotteld in 2013 en gedegorgeerd in 2016,

Mooe frisse neus, maar redelijk stevige toast. Ook al wat evolutie merkbaar. Zeer fijn mondgevoel, fijne belletjes. Maar ook in de mond al wat evolutie, met wat bruine appeltjes die komen opzetten.

Nog zeer genietbaar, maar deze fles had waarschijnlijk vroeger gedronken moeten worden.

Ik begrijp je Olivier. Dit type prefereer ik ook liefst binnen de twee à drie jaar na dégorgement. Op fraîcheur dus. Later kan best ook. Maar ieder zijn ding, dat is dan voor de liefhebbers. En als aperitief wordt dat dan wat moeilijker.

Ik hou wel van flesgerijpte Champagne, maar dan voor de "waxy" en "brioche" tonen en zéker niet voor "bruine appeltjes", brrr... Ik kwam die geoxideerde appeltonen vroeger veelal tegen in Champagnes uit Vallée de la Marne, waar ook het meeste Pinot Meunier stond en ben die aroma's dan gaan linken aan die druif, maar dat blijkt dus niet helemaal te kloppen. Of wel?

Dat is toch een typisch evolutie-aroma van oudere chardonnay?

Ik kom het af en toe wel tegen bij champagnes uit de verschillende regio's en zowel met de chardonnay als de pinots. Blijkbaar zijn er zelfs wijnbouwers die een beetje die stijl bewust opzoeken. Selosse zou reservewijnen gebruiken die teruggaan tot de jaren 80 om oxidatieve tonen na te streven. En hij heeft hiermee veel succes want hij verkoopt zijn flessen als een fluitje van een cent. En niet voor zomaar een paar cent...

En zeggen dat Selosse in de jaren 80 zowat onze huis Champagne was, naast Mailly, prijzen waren ongeveer dezelfde... En die was toen allesbehalve oxidatief en wel degelijk gedégorgeerd. Dat waren nog eens tijden!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
25-05-2020, 12:43 PM
Bericht: #41
RE: Champagne De Sousa & fils
(25-05-2020 12:02 PM)wvd schreef:  En zeggen dat Selosse in de jaren 80 zowat onze huis Champagne was, naast Mailly, prijzen waren ongeveer dezelfde... En die was toen allesbehalve oxidatief en wel degelijk gedégorgeerd. Dat waren nog eens tijden!

Ik zou toch niet terug willen gaan naar toen of naar welke tijd dan ook. Het zou voor mij in ieder geval altijd een achteruitgang zijn.
Selosse heeft het goed gedaan inderdaad.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
21-07-2022, 05:15 PM
Bericht: #42
RE: Champagne De Sousa & fils
Ons vader wordt er 72 eind juli en het is hoog tijd dat zijn 70ste corona-free kan gevierd worden. Dus er mag al eens dieper in de buidel getast worden Wink
Ik ben dus belast met de zware taak het klein familiaal feestje te voorzien van de nodige bubbels. De Souza was jaren de lieveling van ons vader....dus de keuze is vlug gemaakt. Volgende week dus eens op en af richting Avize, een wandeling en een nachtje uitslapen gepland met het vrouwke maar vooral ....De Souza 'leeg'kopen huhuh

Durf te vragen; Iemand recente prijzen van De Souza ter plaatsen? Den Tradition kocht ik er nog aan 18€ maar...dit catalogeer ik al onder een illusie armer.
06-01-2023, 04:00 AM
Bericht: #43
RE: Champagne De Sousa & fils
De heer Eric de Sousa is vandaag (05/01/2023) overleden op de veel te vroege leeftijd van 59 jaar.
artikel uit Larvf
06-01-2023, 07:42 AM
Bericht: #44
RE: Champagne De Sousa & fils
(06-01-2023 04:00 AM)jr02 schreef:  De heer Eric de Sousa is vandaag (05/01/2023) overleden op de veel te vroege leeftijd van 59 jaar.
artikel uit Larvf

Aï, zeer vroeg inderdaad. Sad

Ben je daar dan geweest in de zomer?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-01-2023, 08:38 AM
Bericht: #45
RE: Champagne De Sousa & fils
(06-01-2023 07:42 AM)Olivier schreef:  
(06-01-2023 04:00 AM)jr02 schreef:  De heer Eric de Sousa is vandaag (05/01/2023) overleden op de veel te vroege leeftijd van 59 jaar.
artikel uit Larvf

Aï, zeer vroeg inderdaad. Sad

Ben je daar dan geweest in de zomer?

Helaas kreeg ik ook hier, als trouwe klant, het veel gehoorde liedje als antwoord:

Joeri,
We would like to thank you for your request.

Unfortunately, we are facing a significant shortage of champagne on most cuvées. Our sales are also strongly impacted: please check our online shop to see what is available https://www.champagnedesousa.com/shop/.

We also do not offer any visit or tasting at the moment.

In case you want to buy the other cuvées, the best option would be to inquire with local wine shops. You will find the list on our website: https://www.champagnedesousa.com/en/ou-deguster-en/


Click on WINE SHOP :
06-01-2023, 11:38 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 06-01-2023 om 11:41 AM door Corto.)
Bericht: #46
RE: Champagne De Sousa & fils
(06-01-2023 08:38 AM)jr02 schreef:  
(06-01-2023 07:42 AM)Olivier schreef:  
(06-01-2023 04:00 AM)jr02 schreef:  De heer Eric de Sousa is vandaag (05/01/2023) overleden op de veel te vroege leeftijd van 59 jaar.
artikel uit Larvf

Aï, zeer vroeg inderdaad. Sad

Ben je daar dan geweest in de zomer?

Helaas kreeg ik ook hier, als trouwe klant, het veel gehoorde liedje als antwoord:

Joeri,
We would like to thank you for your request.

Unfortunately, we are facing a significant shortage of champagne on most cuvées. Our sales are also strongly impacted: please check our online shop to see what is available https://www.champagnedesousa.com/shop/.

We also do not offer any visit or tasting at the moment.

In case you want to buy the other cuvées, the best option would be to inquire with local wine shops. You will find the list on our website: https://www.champagnedesousa.com/en/ou-deguster-en/


Click on WINE SHOP :

De algemene productiebeperking in 2020, zeker met dan ook nog de slechte oogst in 2021, speelt nu blijkbaar heel wat champagnehuizen parten.

Positief dat ze voor aankopen in hun webshop nog naar België transporteren, maar de transportkosten (bv. 28,37€ voor 6 flessen) zijn niet mis.
(Het aantal flessen "in stock" op hun webshop is ook nog erg beperkt.)
06-01-2023, 08:49 PM
Bericht: #47
RE: Champagne De Sousa & fils
(06-01-2023 08:38 AM)jr02 schreef:  
(06-01-2023 07:42 AM)Olivier schreef:  
(06-01-2023 04:00 AM)jr02 schreef:  De heer Eric de Sousa is vandaag (05/01/2023) overleden op de veel te vroege leeftijd van 59 jaar.
artikel uit Larvf

Aï, zeer vroeg inderdaad. Sad

Ben je daar dan geweest in de zomer?

Helaas kreeg ik ook hier, als trouwe klant, het veel gehoorde liedje als antwoord:

Joeri,
We would like to thank you for your request.

Unfortunately, we are facing a significant shortage of champagne on most cuvées. Our sales are also strongly impacted: please check our online shop to see what is available https://www.champagnedesousa.com/shop/.

We also do not offer any visit or tasting at the moment.

In case you want to buy the other cuvées, the best option would be to inquire with local wine shops. You will find the list on our website: https://www.champagnedesousa.com/en/ou-deguster-en/


Click on WINE SHOP :

Jammer toch dat je als trouwe klant zo’n onpersoonlijk antwoord krijgt.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: