Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Bouland
17-02-2019, 12:03 AM
Bericht: #81
RE: Daniel Bouland
(16-02-2019 03:02 PM)Jordaens schreef:  Is die nu echt zo in zijn gat gebeten, dat hij alleen nog maar af en toe komt kijken en niet meer post? Dat zou jammer zijn, want de controverse, wat een forum leuk maakt, neemt daarmee af.

Don heeft natuurlijk ongelijk als hij zijn standpunt m.b.t. de eerste slok veralgemeent naar de mondiale wijnproductie. Maar hij heeft gelijk als hij bij de eerste slok besluit van in de geproefde wijn geen tijd, noch latijn te steken omdat er ofwel merkbare fouten aan zijn of omdat de wijn hem gewoon niet ligt. En er is toch al teveel wijn om mee bezig te zijn, dus tijdverlies is jammer.

Dat wijn op allerlei manieren evolueert weet hij natuurlijk beter dan wie ook (hij is tenslotte bijna zo oud als ik) en zijn uiteenzettingen over wijnen die 10, 20, 30 of meer jaren oud zijn wijzen ook in die richting.

Gelijk heeft hij in mijn ogen ook weer als hij niet echt de aanvechting heeft om aangezette flessen twee, drie dagen open te laten staan. In mijn ervaring verliezen de meeste wijnen dan vaak veel meer kwaliteiten dan ze bijwinnen...

Maar iets persoonlijk nemen wat op Tinternet verschijnt gaat dan weer mijn begripsvermogen te boven. Tenzij je Schauvlieghe heet natuurlijk...

Inderdaad, Rik, ik begrijp dit ook niet goed.
Don is/was de eerste om te zeggen dat een forum bedoeld is voor discussies, waarbij niet iedereen het eens moet zijn met elkaar, integendeel. Hij vond ook dat een prik of steekje hier of daar moet kunnen. Hij vond dat mensen niet hoeven weg te lopen na een discussie...
Trouwens, wat hij persoonlijk nam was, nogmaals, totaal niét zo bedoeld. In de post die ik voor hem citeerde ging het over een wijn die enorm evolueerde na openen, dát was mijn punt. Waarom zou ik iemand met 30 jaar wijnervaring onwetend noemen? Trouwens, in de oorspronkelijke post was die “onwetenden” ook al tongue in cheek te nemen, zie ook de emoticon erbij.

Heb de hele tijd geen zin gehad om hier nog op in te gaan, soms wordt het alleen maar erger als je iets wil proberen uitleggen (cfr wat met Marc hier gebeurde, die vond dat we wvd te hard aanpakten. En kijk, Marc is weg en wvd is ondertussen een van de sterkhouders van dit forum.)
Allemaal heel spijtig en eigenlijk utterly onnozel.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-02-2019, 12:21 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-02-2019 om 12:24 PM door wvd.)
Bericht: #82
RE: Daniel Bouland
Maar wvd heeft wel moeten leren omgaan met zijn jeugdig enthousiasme tov zijn (vermeende(?)) commerciële belangen, maar mits wat geven en nemen komt dat meestal wel goed. Dat ik hier niet meer tn's post is bvb doordat wij nogal veel steekproeven doen en dus....==> in het hoekje! En van wat ik daar dan zou posten gelooft dan - bijna ging ik "uiteraard" schrijven Wink - niemand iets van.

En ik wil er nog aan toevoegen: op wijngebied bestaat er niet iets als "gelijk hebben". Ieder heeft zijn waarheid, zijn voorkeur, zijn smaak, zijn budget ook en zo is het maar best ook.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
17-02-2019, 01:48 PM
Bericht: #83
RE: Daniel Bouland
Hoe die quote van de onwetenden nu persoonlijk kan worden opgevat, snap ik ook niet. Leek mij toch duidelijk genoeg. En als er nu iemand was die vond dat je alles mocht zeggen, en waar ikzelf niet altijd mee akkoord was, dan was het toch Don himself. Om nu te vertrekken na iets wat hijzelf begon op te blazen, snap ik niet...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
23-03-2019, 09:13 AM
Bericht: #84
RE: Daniel Bouland
Bij nacht en ontij slaat Don Quichotte dit forum gade. Met een lichte grijns op de lippen (dat is interpretatie mijnerzijds, natuurlijk) volgt hij de controverse rond wijnhandelaren op het forum. Onwillekeurig dalen zijn vingers naar zijn klavier, maar nee, hij moet sterk zijn: geen interventies meer. Hoe lang houdt een mens dat vol?
26-03-2019, 07:14 PM
Bericht: #85
RE: Daniel Bouland
(23-03-2019 09:13 AM)Jordaens schreef:  Bij nacht en ontij slaat Don Quichotte dit forum gade. Met een lichte grijns op de lippen (dat is interpretatie mijnerzijds, natuurlijk) volgt hij de controverse rond wijnhandelaren op het forum. Onwillekeurig dalen zijn vingers naar zijn klavier, maar nee, hij moet sterk zijn: geen interventies meer. Hoe lang houdt een mens dat vol?

Big Grin
Ik zou het geen week volhouden...
Wie weet komt hij terug nu er een charter is voor wijnhandelaars?
Allez Don, als ge dit leest, laat u niet kennen, gij als muzikant. Elke rockgroep maakt wel eens een comeback, applaus verzekerd Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-06-2019, 02:17 PM
Bericht: #86
RE: Daniel Bouland
Deze topic is jammer genoeg de reden waarom Don het nodig vond zich “beledigd” te voelen, en hier vervolgens voor eeuwig weg te bljven, zie vorige reacties.
Vandaar, een iets positievere boodschap:
De VV Corcelette 2016 is gewoonweg heerlijk... Zelfs direct na openen geeft de wijn zich volledig, vooral het evenwicht en de fraicheur in de mond zijn magistraal. Toch een stapje boven de Chiroubles die ik dit weekend blind in het glas kreeg, die leek iets rijper en deed me door zijn kruidige afdronk zelfs wat denken aan een (betere) Cotes du Rhone.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-08-2019, 05:01 PM
Bericht: #87
RE: Daniel Bouland
En dan vandaag weer de Chiroubles in het glas.
Gisterenavond geopend, viel wel mee maar niks breathtaking.

Vandaag (dag twee) besef ik weer waarom ik zo weg ben van Bouland (jaargang 2016 dan toch).
Die elegantie van de neus, met die heerlijke kersen, getooid in rokjes van gedroogde bloemetjes, die dansen op een mineraal podium. Dat soepele mondgevoel dat toch strak blijft dankzij de dartele zuurtjes. Een harmonisch geheel.

Enkel jammer dat ik in de streek vernam dat Bouland dan wel een ongelooflijk ambachtsman is, maar wel eentje van de oude stempel, die niet kijkt op een gifwolk min of meer... Confused

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-09-2019, 10:19 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-09-2019 om 10:20 PM door Fre.)
Bericht: #88
RE: Daniel Bouland
Morgon Pre Jourdan 2018
Een nieuwe cuvée op het enige perceel in Morgon dat niet op Corcelette zou liggen. De stokken zijn 60 jaar oud en liggen op Douby, dat naast La Voute Saint-Vincent van Desvignes ligt.
Zeer open en fruitig. Kersjes en wat houtskool. Ook een minerale toets. In de mond een zeer evenwichtige wijn die misschien niet de lengte of complexiteit heeft van de Delys of de Corcelette VV, maar wel die verleidelijkheid en finesse. Knappe wijn die in tegenstelling tot de bovengenoemde wel al zeer toegankelijk is.
12-09-2019, 10:37 PM
Bericht: #89
RE: Daniel Bouland
(12-09-2019 10:19 PM)Fre schreef:   Morgon Pre Jourdan 2018
Een nieuwe cuvée op het enige perceel in Morgon dat niet op Corcelette zou liggen. De stokken zijn 60 jaar oud en liggen op Douby, dat naast La Voute Saint-Vincent van Desvignes ligt.
Zeer open en fruitig. Kersjes en wat houtskool. Ook een minerale toets. In de mond een zeer evenwichtige wijn die misschien niet de lengte of complexiteit heeft van de Delys of de Corcelette VV, maar wel die verleidelijkheid en finesse. Knappe wijn die in tegenstelling tot de bovengenoemde wel al zeer toegankelijk is.

T is er qua cuvees bij Bouland wel niet duidelijker op geworden precies..

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-09-2019, 10:33 AM
Bericht: #90
RE: Daniel Bouland
(12-09-2019 10:37 PM)vinejo schreef:  
(12-09-2019 10:19 PM)Fre schreef:   Morgon Pre Jourdan 2018
Een nieuwe cuvée op het enige perceel in Morgon dat niet op Corcelette zou liggen. De stokken zijn 60 jaar oud en liggen op Douby, dat naast La Voute Saint-Vincent van Desvignes ligt.
Zeer open en fruitig. Kersjes en wat houtskool. Ook een minerale toets. In de mond een zeer evenwichtige wijn die misschien niet de lengte of complexiteit heeft van de Delys of de Corcelette VV, maar wel die verleidelijkheid en finesse. Knappe wijn die in tegenstelling tot de bovengenoemde wel al zeer toegankelijk is.

T is er qua cuvees bij Bouland wel niet duidelijker op geworden precies..

Bois Delys en Corcelette hebben net als Douby een ondergrond van graniet, maar het grote verschil zit hem wellicht in de oriëntatie. De eerste twee liggen eigenlijk op het noorden, terwijl Douby tegen Fleurie aan bijna pal op het zuiden ligt. Sommige wijnbouwers hebben me ooit in het oor gefluisterd dat niet Côte de Py het beste terroir van Morgon zou zijn, maar wel Douby, dat qua stijl aanleunt bij Fleurie.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
13-09-2019, 11:16 AM
Bericht: #91
RE: Daniel Bouland
(13-09-2019 10:33 AM)wvd schreef:  
(12-09-2019 10:37 PM)vinejo schreef:  
(12-09-2019 10:19 PM)Fre schreef:   Morgon Pre Jourdan 2018
Een nieuwe cuvée op het enige perceel in Morgon dat niet op Corcelette zou liggen. De stokken zijn 60 jaar oud en liggen op Douby, dat naast La Voute Saint-Vincent van Desvignes ligt.
Zeer open en fruitig. Kersjes en wat houtskool. Ook een minerale toets. In de mond een zeer evenwichtige wijn die misschien niet de lengte of complexiteit heeft van de Delys of de Corcelette VV, maar wel die verleidelijkheid en finesse. Knappe wijn die in tegenstelling tot de bovengenoemde wel al zeer toegankelijk is.

T is er qua cuvees bij Bouland wel niet duidelijker op geworden precies..

Bois Delys en Corcelette hebben net als Douby een ondergrond van graniet, maar het grote verschil zit hem wellicht in de oriëntatie. De eerste twee liggen eigenlijk op het noorden, terwijl Douby tegen Fleurie aan bijna pal op het zuiden ligt. Sommige wijnbouwers hebben me ooit in het oor gefluisterd dat niet Côte de Py het beste terroir van Morgon zou zijn, maar wel Douby, dat qua stijl aanleunt bij Fleurie.
Twas er wel knal op, dus zou wel 's kunnen. Ondertussen ook de verschillende cuvées teruggevonden:

- Chiroubles Chatenay 2018 (cuve n°11, la dernière ramassée) : Cuve en fibre de verre. 14°2

- Côte-de-Brouilly Cuvée Mélanie 2018 (cuve n°1, la première ramassée donc) : Cuve inox. 13°7

- Morgon Pré Jourdan 2018 (cuve n°5) : Foudre.

- Morgon Bellevue « Sables » 2018 (cuve n°2) : Cuve béton avec revêtement époxy (65 hl). Terroir de sables, porte-greffe Viala.

- Morgon Bellevue « Cailloux » 2018 (cuves n°7 et n°8) : Cuve béton avec revêtement époxy (65 hl) + petite cuve inox à plafond mobile. Terroir de cailloux, porte-greffe 420A.

- Morgon Corcelette 2018 (cuve n°6) : Foudre. Assemblage de plusieurs vignes d’une moyenne d’âge de près de 60 ans (donc pas encore vieilles…)

- Morgon Corcelette n°4 2018 (cuve n°4 donc) : Foudre de 50 hl. Plusieurs parcelles de vieilles vignes. Terroir de cailloux. Porte-greffe 420A.

- Morgon Corcelette n°3 2018 (cuve n°3…) : Foudre de 50 hl. Vignes plantées en 1927. Terroir de sables. Porte-greffe 420A.

- Morgon Les Delys n°9 2018 (cuve n°9) : Cuve inox de 50 hl. Vieille vigne de 1926. 14°2

- Morgon Les Delys n°10 2018 (cuve n°10) : Cuve béton de 65 hl. Vignes un peu plus jeunes (70 ans quand même). 14°
20-09-2019, 06:52 PM
Bericht: #92
RE: Daniel Bouland
De Shistes 2016 in het glas.
Woensdag geopend, 2 glaasjes gedronken. Toen al zeer ok maar vandaag nog beter.
Ik val in herhaling, maar wat heeft Bouland in 2016 toch móoie wijnen gemaakt..! Die neus, t is echt niet omdat de cuvee Shistes noemt maar wat is die fris en mineraal! Die balans in de mond, dit is wat Bouland een groot wijnmaker maakt. Geen superlange afdronk, maar echt wel ultiem heerlijk drinkplezier na een stressvolle week en een succesvolle audit. Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-09-2019, 08:34 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-09-2019 om 08:35 PM door Fre.)
Bericht: #93
RE: Daniel Bouland
(20-09-2019 06:52 PM)vinejo schreef:  De Shistes 2016 in het glas.
Woensdag geopend, 2 glaasjes gedronken. Toen al zeer ok maar vandaag nog beter.
Ik val in herhaling, maar wat heeft Bouland in 2016 toch móoie wijnen gemaakt..! Die neus, t is echt niet omdat de cuvee Shistes noemt maar wat is die fris en mineraal! Die balans in de mond, dit is wat Bouland een groot wijnmaker maakt. Geen superlange afdronk, maar echt wel ultiem heerlijk drinkplezier na een stressvolle week en een succesvolle audit. Smile

Zelfde wijn in t glas. Aardbeiconfituur, florale toetsen ook. Niets uitbundig, alles harmonieus. Sappig en zacht met op t middenpallet enkele fijne zuurtjes die komen piepen. Eindigend met een elegant bittertje. Beschrijving van dag 2. Dag 1 nogal archetype bojo. Had t toen moeilijk na een Chorey van Maillard


Ga naar locatie: