Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Bouland
19-12-2018, 10:22 AM
Bericht: #61
RE: Daniel Bouland
(19-12-2018 12:52 AM)don quichotte schreef:  Eén slok van een wijn gaat me niet alles over deze wijn vertellen maar geeft onmiddellijk voor mij bloot of ik die lekker vind of niet. Dit is voor mij persoonlijk dan ook het belangrijkste. Ook geeft die eerste slok me meestal een zeer goed idee welk potentieel de wijn heeft.

Don, het kan toch ook zijn dat een wijn bij de eerste slok, gesloten en stroef is, maar na karaferen volledig open bloeit?
19-12-2018, 10:41 AM
Bericht: #62
RE: Daniel Bouland
Don, het was maar een grapje hé. Mijn punt was dat wijn kan veranderen, net zoals een mens kan veranderen.

Maar aangezien je het toch zo serieus neemt, jouw vergelijking met een sollicitatiegesprek raakt voor mij kant noch wal. Zoals Corto hier terecht opmerkt, hoe vaak gebeurt het niet dat een wijn direct na openen nog helemaal niet in zijn haak zit. Ik merk dat heel vaak op het niveau van de zuren die direct na openen vaak heel dominant kunnen zijn, en na een half uurtje lucht al veel beter geïntegreerd zijn.

Trouwens, dit weekend nog heb ik een wijn gedronken waar ik geen 50 cent meer voor gegeven zou hebben dat dit nog een goede wijn zou worden. De Les Bourguignons 2014, een Mercurey van Domaine de la Monette. Gekocht uit beleefdheid tijdens een domeinbezoek om toch niet helemaal met lege handen te moeten vertrekken na een bezoek en degustatie aan het domein. De wijn was toen hard, stroef en een tik vegetaal. Dit weekend opengedaan uit nieuwsgierigheid om te zien hoe hij geëvolueerd is, zonder enige verwachtingen en kijk, dit is een mooie wijn geworden, perfect op dronk, versmolten, niets hards meer aan...

En van dergelijke ervaringen staat het hier vol op het forum, genre dag 1 niet te zuipen, dag 2 wondermooi geworden, of zelfs op dag 3!

Maar ja, je moet die dingen natuurlijk wel willen lezen... Cool

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-12-2018, 10:52 AM
Bericht: #63
RE: Daniel Bouland
Don, speciaal voor jou
twee posts van mij eind augustus over een fles Regis Forey:


(25-08-2018 02:13 PM)vinejo schreef:  
(24-08-2018 06:25 PM)vinejo schreef:  Morey St Denis 2009
De neus is aangenaam en zelfs complex, in de mond valt de wijn echter behoorlijk tegen. Geen echt evenwicht, weinig middenstuk, warm (alcoholisch) naar het einde, onafgewerkte tannines...
Ik dronk al een aantal heel goede 2009 Bourgognes maar dit is er eentje die toch een beetje de mankementen van dit "topjaar" blootlegt.
86

En ja hoor...derde dag valt alle plots tóch op zijn plaats!
De neus blijft mooi, met meer mineraliteit nu.
In de mond is dit nu wél in balans, fris zelfs, op het elegante af. Het storende warmtegevoel is met de Noorderzon vertrokken. Wel nog wat voorzichtige droogtrekking. Rijp fruit in de afdronk.
Een redelijk opvallende metamorfose toch.
En ja, gisteren root, vandaag fruit dag.
Ik word hier alleen maar heel bescheiden van...
Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. nono onwetenden!!

Ik heb hiervan nog een flesje liggen, dat laat ik minstens nog 3 jaar rusten.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-12-2018, 10:03 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2018 om 11:48 PM door don quichotte.)
Bericht: #64
RE: Daniel Bouland
Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. onwetenden!!

Wel Jo, dit neem ik persoonlijk en kan dit alles behalve apprecieren.
Daarmee weet ik dan ook dat ik tot het groepje van de onwetenden behoor.taz

Maar ik moet grief toegeven dat ik na zoveel jaar in het wijnwereldje vertoeft te hebben niet veel van wijn afweet.

Maar ik weet wel één subjectief ding dat wijnen die ik bij de eerste
slok niet goed vind dat ik die verder niet meer zal promoten voor in mijn kelder te komen.

Daar zijn zo een paar leidraden die ik ter harte neem:
*Wijnen die ik drink en fouten vertonen in hun jeugd gaan nooit verbeteren met te ouderen in mijn kelder.
*Wijnen met een overdaad aan tannines en zuren die ik jong drink kunnen wel een plaats in mijn kelder vinden als er maar voldoende materie in zit als tegengewicht voor het verouderingsproces.
*Een goede wijn behoef ik geen minuten in mijn glas laten walsen om toch iets van zijn geurpatroon te detecteren.
*Al het urenlang openen op voorhand of decanteren vind ik in dikwijls overdreven.
*En, ik ben niet de persoon die het geduld zal opbrengen om de derde dag vast te stellen dat de wijn dan beter is.

Moet ik nog verder doorgaan?

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
20-12-2018, 10:16 PM
Bericht: #65
RE: Daniel Bouland
(20-12-2018 10:03 PM)don quichotte schreef:  Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. onwetenden!!

Wel Jo, dit neem ik persoonlijk en kan dit alles behalve apprecieren.
Daarmee weet ik dan ook dat ik tot het groepje van de onwetenden behoor.taz

Maar ik moet grief toegeven dat ik na zoveel jaar in het wijnwereldje vertoeft te hebben niet veel van wijn afweet.

Maar ik weet wel één subjectief ding dat wijnen die ik bij de eerste
slok niet goed vind dat ik die verder niet meer zal promoten voor in mijn kelder te komen.

Daar zijn zo een paar leidraden die ik ter harte neem:
*Wijnen die ik drink en fouten vertonen in hun jeugd gaan nooit verbeteren met te ouderen in mijn kelder.
*Wijnen met een overdaad aan tannines en zuren die ik jong drink kunnen wel een plaats in mijn kelder vinden als er maar voldoende materie in zit als tegengewicht voor het verouderingsproces.
*Een goede wijn behoef ik geen minuten in mijn glas laten walsen om toch iets van zijn geurpatroon te detecteren.
*Al het urenlang openen op voorhand of decanteren vindt ik in dikwijls overdreven.
*En, ik ben niet de persoon die het geduld zal opbrengen om de derde dag vast te stellen dat de wijn dan beter is.

Moet ik nog verder doorgaan?

Die post is geschreven in augustus, Don, dus zeker niet persoonlijk te nemen. Dacht dat dit toch duidelijk ging zijn.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-12-2018, 11:39 PM
Bericht: #66
RE: Daniel Bouland
(20-12-2018 10:16 PM)vinejo schreef:  
(20-12-2018 10:03 PM)don quichotte schreef:  Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. onwetenden!!

Wel Jo, dit neem ik persoonlijk en kan dit alles behalve appreciëren.
Daarmee weet ik dan ook dat ik tot het groepje van de onwetenden behoor.taz

Maar ik moet grief toegeven dat ik na zoveel jaar in het wijnwereldje vertoeft te hebben niet veel van wijn afweet.

Maar ik weet wel één subjectief ding dat wijnen die ik bij de eerste
slok niet goed vind dat ik die verder niet meer zal promoten voor in mijn kelder te komen.

Daar zijn zo een paar leidraden die ik ter harte neem:
*Wijnen die ik drink en fouten vertonen in hun jeugd gaan nooit verbeteren met te ouderen in mijn kelder.
*Wijnen met een overdaad aan tannines en zuren die ik jong drink kunnen wel een plaats in mijn kelder vinden als er maar voldoende materie in zit als tegengewicht voor het verouderingsproces.
*Een goede wijn behoef ik geen minuten in mijn glas laten walsen om toch iets van zijn geurpatroon te detecteren.
*Al het urenlang openen op voorhand of decanteren vindt ik in dikwijls overdreven.
*En, ik ben niet de persoon die het geduld zal opbrengen om de derde dag vast te stellen dat de wijn dan beter is.

Moet ik nog verder doorgaan?

Die post is geschreven in augustus, Don, dus zeker niet persoonlijk te nemen. Dacht dat dit toch duidelijk ging zijn.

Jo, ook jij zal me niet verhinderen dit persoonlijk te interpreteren.
In augustus gepubliceerd maar vandaag nog eens aangehaald als " alomvattende waarheid" ; dit moet kunnen. watte

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
21-12-2018, 12:19 AM
Bericht: #67
RE: Daniel Bouland
Dus als ik het goed begrijp, Don, wens jij dit per sé persoonlijk te nemen. En zie jij jezelf dus als iemand die een wijn na 1 glas of fles afschrijft.

Ik heb hier die TN trouwens allesbehalve als alomvattende waarheid gepost, wel als voorbeeld van een wijn die ik, in jouw filosofie, de eerste dag al had moeten wegkappen maar die 2 dagen nadien verrassend veel genot schonk.
(Btw, ik kreeg gisteren een aanbod van Vince om Forey 2016 te kopen en heb daarom de topic Forey volledig gelezen, stuitte toevallig op die TN en vond die perfect als illustratie van wat Olivier in vorige post had geschreven.)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-12-2018, 11:40 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-12-2018 om 11:43 AM door wvd.)
Bericht: #68
RE: Daniel Bouland
Mischien zou ik me beter weer niet moeien in deze discussie, maar ik kan jullie beiden wel begrijpen. Iedereen heeft zijn eigen manier ontwikkeld om voor zichzelf te beslissen op basis van welke criteria hij wijn selecteert.
Ik volg Don als hij zegt dat:
*Wijnen die ik drink en fouten vertonen in hun jeugd gaan nooit verbeteren met te ouderen in mijn kelder.
==> m.i. zonder meer een feit
*Wijnen met een overdaad aan tannines en zuren die ik jong drink kunnen wel een plaats in mijn kelder vinden als er maar voldoende materie in zit als tegengewicht voor het verouderingsproces.
==> moeilijker, hangt af van het type tannines. Harde, rustieke tannines versmelten moeilijk. Met zachte tannines ("fine grained of als je wil eerder klei dan zand) geen probleem, komt goed.

Met de volgende stellingen ben ik het minder eens, maar ik begrijp wel waarom Don dit vindt. Hoewel uit zijn talloze tn's blijkt dat hij wijn uit alle windstreken kan appreciëren, klasseer ik zijn smaak toch vooral in de hoek van de Bordeaux liefhebber en dan kloppen naar mijn gevoel zijn volgende stellingen meestal wel
*Een goede wijn behoef ik geen minuten in mijn glas laten walsen om toch iets van zijn geurpatroon te detecteren.
*Al het urenlang openen op voorhand of decanteren vindt ik in dikwijls overdreven.
*En, ik ben niet de persoon die het geduld zal opbrengen om de derde dag vast te stellen dat de wijn dan beter is.

Hier ben ik het zelf niet mee eens. Elke jonge Barolo, Barbaresco, Alto-Piëmonte Nebbiolo, vele wijnen van Sangiovese, Sagrantino e.a. en ook sommige (Noordelijke) Rhônes en zelfs Bourgognes hebben soms wel degelijk lucht nodig. Wat die Nebbiolo's betreft gaat het zelfs niet enkel over jonge wijnen.

Nu, ik geef toe dat ik toch ook al een ietsiepietsie "ongerust" wordt als ik een fles open, de wijn ingiet en... niks ruik. Daarna is het inderdaad hopen en zoeken, wat soms beloond wordt, soms niet.
Enkele maanden geleden deed ik thuis een "échte" Bourgogne open. Een Chambolle premier cru 2014 van een gehypet domein. Zeer lichte kleur, iel neusje, dun. Vrouw zei: "daar gaat ge toch niet mee beginnen zeker, wat een dunne, zure prul is me dat en wat kost dat zegt ge?" Uur later was ze echter bijna niet meer in staat het glas neer te zetten Smile De wijn was totaal veranderd, enorm complex, gelaagd boeket. Zo zie je maar, iedereen heeft zo zijn eigen waarheden en dat is maar goed ook.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
21-12-2018, 02:01 PM
Bericht: #69
RE: Daniel Bouland
(21-12-2018 11:40 AM)wvd schreef:  Enkele maanden geleden deed ik thuis een "échte" Bourgogne open. Een Chambolle premier cru 2014 van een gehypet domein.
Welk domein als ik mag weten? 2014 zit nu in een gesloten fase (imho) en zijn niet de Bourgognes die ik nu open trek
21-12-2018, 03:14 PM
Bericht: #70
RE: Daniel Bouland
(21-12-2018 02:01 PM)Fre schreef:  
(21-12-2018 11:40 AM)wvd schreef:  Enkele maanden geleden deed ik thuis een "échte" Bourgogne open. Een Chambolle premier cru 2014 van een gehypet domein.
Welk domein als ik mag weten? 2014 zit nu in een gesloten fase (imho) en zijn niet de Bourgognes die ik nu open trek

Intussen nagekeken. Wat vliegt de tijd, is intussen al meer dan een jaar geleden. François Bertheau.
Maar ik ben het met je oneens wat de "kleinere" Bourgognes betreft, die vind ik echt super nu!

WVD (Wijnhandel Leuvin)
21-12-2018, 03:56 PM
Bericht: #71
RE: Daniel Bouland
Ik volg Bouland nu zo een 10 jaar en als je die jong opendoet hebben ze meestal wel een dagje nodig om open te komen. Ik denk dat na botteling de wijn open is en zich dan snel sluit om dan wat jaren nodig te hebben om op zijn plooi te komen.
Voor mij echte bewaarwijnen die er lang tegen kunnen. Clos de la Roillette is er ook zo eentje.
En inderdaad minder op kracht maar elegant en fijn.
Maar met die nieuwe cuvees is het wat moeilijker volgen :-)

Wine is sunlight , held together by water !
21-12-2018, 05:08 PM
Bericht: #72
RE: Daniel Bouland
(21-12-2018 03:14 PM)wvd schreef:  
(21-12-2018 02:01 PM)Fre schreef:  
(21-12-2018 11:40 AM)wvd schreef:  Enkele maanden geleden deed ik thuis een "échte" Bourgogne open. Een Chambolle premier cru 2014 van een gehypet domein.
Welk domein als ik mag weten? 2014 zit nu in een gesloten fase (imho) en zijn niet de Bourgognes die ik nu open trek

Intussen nagekeken. Wat vliegt de tijd, is intussen al meer dan een jaar geleden. François Bertheau.
Maar ik ben het met je oneens wat de "kleinere" Bourgognes betreft, die vind ik echt super nu!
Zijne "gewone"'chambolle?
21-12-2018, 10:18 PM
Bericht: #73
RE: Daniel Bouland
Citaat:Maar ik ben het met je oneens wat de "kleinere" Bourgognes betreft, die vind ik echt super nu!

De twee 2014s die ik onlags dronk vond ik toch ook mooi à point, maar inderdaad niet het genre bewaarwijnen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-12-2018, 12:09 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-12-2018 om 12:10 AM door don quichotte.)
Bericht: #74
RE: Daniel Bouland
(21-12-2018 12:19 AM)vinejo schreef:  Dus als ik het goed begrijp, Don, wens jij dit per sé persoonlijk te nemen. En zie jij jezelf dus als iemand die een wijn na 1 glas of fles afschrijft.

Ik heb hier die TN trouwens allesbehalve als alomvattende waarheid gepost, wel als voorbeeld van een wijn die ik, in jouw filosofie, de eerste dag al had moeten wegkappen maar die 2 dagen nadien verrassend veel genot schonk.
……..

Dus als ik het goed begrijp, Don, wens jij dit per sé persoonlijk te nemen.
Inderdaad Jo ; wanneer je zwart op wit schrijft “ Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. onwetenden!!” dan voel ik me terdege aangesproken. En vooral ik dit als een reactie lees op mijn standpunt of persoonlijke beoordeling na één slok of de eerste slok wijn.

En zie jij jezelf dus als iemand die een wijn na 1 glas of fles afschrijft.
Waar schreef ik dit ergens Jo?
Wat ik well schreef was het volgende:
Een lekkere wijn laat zich kennen bij de eerste slok uit het glas.( Welke wijnbouwer er ook achter moge staan)
Eén slok van een wijn gaat me niet alles over deze wijn vertellen maar geeft onmiddellijk voor mij bloot of ik die lekker vind of niet. Dit is voor mij persoonlijk dan ook het belangrijkste. Ook geeft die eerste slok me meestal een zeer goed idee welk potentieel de wijn heeft.

Ik heb hier die TN trouwens allesbehalve als alomvattende waarheid gepost, wel als voorbeeld van een wijn die ik, in jouw filosofie, de eerste dag al had moeten wegkappen maar die 2 dagen nadien verrassend veel genot schonk.

Jo, welke redenering volg je om zo maar te besluiten dat je volgens mijn filosofie die wijn de eerste dag had moeten wegkappen?
Ik heb die Côte de Brouilly Cuvée Mélanie 2015 toch ook niet weg gekapt. Ik heb de evolutie van deze Brouilly over twee dagen te samen met mijn vrouw opgevolgd en er is niets van in de gootsteen terecht gekomen. Het drinken van deze Brouilly tijdens de tweede dag gaf gewijzigde geur en smaakimpressies maar kon me er niet toe bewegen dat ik die wijn lekker vind of vond.

En de spreuk indachtig: " Goede wijn verdient geen krans maar geef hem een wel een kans" heb ik de twee resterende flessen Côte de Brouilly Cuvée Mélanie 2015 niet weg gekapt maar terug opgeborgen op de -1.
De tijd zal uitspraak geven hoe ik deze wijn zal ervaren binnen een aantal jaren.

Misschien dat het nuttig is nog eens mijn handtekening te lezen onder mijn reacties op dit forum.(Mark Twain)
Er is hier niemand op het forum die zal bepalen wanneer ik een wijn lekker vind of niet.
De tijd dat ik gedwee de instructies van een schoolmeester opvolgde zijn al lang voorbij.huhuh

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
22-12-2018, 12:36 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-12-2018 om 12:39 AM door Vince.)
Bericht: #75
RE: Daniel Bouland
hmm, er is hier al wat gepost vandaag, teveel om te lezen, maar ik denk dat de essentie toch zit in wat Wvd schrijft over die 1 cru die hij met vrouwlief genuttigd heeft; het bewijs dat het levende materie is, wat mij betreft op het kunstzinnige af, en het blijft me verbazen.

En Jo vermeldde al Forey, om daarop voort te borduren: vorige week kregen we bij Régis blind een eerste wijn voorgeschoteld, ik gokte op een 1 cru uit een koel jaar, want hoekig en weinig in z'n plooi, dus 2008 of 2004. Het bleek een clos vougeot 2005 te zijn. Verrassend (ik was ook verrast van het verdict van de wijnmaker zelf die vreest dat het een millésime is dat wel nog veel zal verbeteren, maar misschien nooit de verwachtingen zal kunnen inlossen)!
Volgende wijn blind: pure elegantie, florale aroma's, dit moet een topwijn uit een topjaar zijn en ik gokte op Echezeaux 2002. Het bleek opnieuw een Clos Vougeot te zijn maar toch wel uit het verguisde 2004! Tot een paar jaar geleden zat die wijn blijkbaar nog geknoopt en zelfs met geranium aroma's... .

Terwijl ik dit schrijf ben ik bezig met de 2de dag van een Santenay 1 cru passetemps 2008 van Jean Marc Vincent te drinken. Voor die wijn zou ik 4 jaar geleden geen duit gegeven hebben. Maar sinds een jaar is die wijn volledig in z'n plooi.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
22-12-2018, 12:33 PM
Bericht: #76
RE: Daniel Bouland
(22-12-2018 12:09 AM)don quichotte schreef:  Inderdaad Jo ; wanneer je zwart op wit schrijft “ Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. onwetenden!!” dan voel ik me terdege aangesproken.

En zie jij jezelf dus als iemand die een wijn na 1 glas of fles afschrijft.
Waar schreef ik dit ergens Jo?

Ik ga je niet meer tegenspreken Don, dat doe je zelf al Rolleyes

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-12-2018, 01:39 PM
Bericht: #77
RE: Daniel Bouland
(21-12-2018 05:08 PM)gertjeuh schreef:  
(21-12-2018 03:14 PM)wvd schreef:  
(21-12-2018 02:01 PM)Fre schreef:  
(21-12-2018 11:40 AM)wvd schreef:  Enkele maanden geleden deed ik thuis een "échte" Bourgogne open. Een Chambolle premier cru 2014 van een gehypet domein.
Welk domein als ik mag weten? 2014 zit nu in een gesloten fase (imho) en zijn niet de Bourgognes die ik nu open trek

Intussen nagekeken. Wat vliegt de tijd, is intussen al meer dan een jaar geleden. François Bertheau.
Maar ik ben het met je oneens wat de "kleinere" Bourgognes betreft, die vind ik echt super nu!
Zijne "gewone"'chambolle?

Dit was de "gewone" premier cru, dus niet de Charmes of Amoureuses, maar de blend
van percelen in verschillende wijngaarden, een heel mooie, complexe wijn en voor mij de beste koop bij deze wijnbouwer. Niet dat de "gewone" Chambolle niet de moeite is. Die laatste rijpt trouwens op grotere vaten, dus een beetje op z'n Italiaans eigenlijk.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
22-12-2018, 05:17 PM
Bericht: #78
RE: Daniel Bouland
(22-12-2018 01:39 PM)wvd schreef:  
(21-12-2018 05:08 PM)gertjeuh schreef:  
(21-12-2018 03:14 PM)wvd schreef:  
(21-12-2018 02:01 PM)Fre schreef:  
(21-12-2018 11:40 AM)wvd schreef:  Enkele maanden geleden deed ik thuis een "échte" Bourgogne open. Een Chambolle premier cru 2014 van een gehypet domein.
Welk domein als ik mag weten? 2014 zit nu in een gesloten fase (imho) en zijn niet de Bourgognes die ik nu open trek

Intussen nagekeken. Wat vliegt de tijd, is intussen al meer dan een jaar geleden. François Bertheau.
Maar ik ben het met je oneens wat de "kleinere" Bourgognes betreft, die vind ik echt super nu!
Zijne "gewone"'chambolle?

Dit was de "gewone" premier cru, dus niet de Charmes of Amoureuses, maar de blend
van percelen in verschillende wijngaarden, een heel mooie, complexe wijn en voor mij de beste koop bij deze wijnbouwer. Niet dat de "gewone" Chambolle niet de moeite is. Die laatste rijpt trouwens op grotere vaten, dus een beetje op z'n Italiaans eigenlijk.
thank you me verkeerd uitgedrukt bedoelde de gewone 1er Chambolle...
22-12-2018, 07:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-12-2018 om 01:33 AM door don quichotte.)
Bericht: #79
RE: Daniel Bouland
(22-12-2018 12:33 PM)vinejo schreef:  
(22-12-2018 12:09 AM)don quichotte schreef:  Inderdaad Jo ; wanneer je zwart op wit schrijft “ Mensen die een wijn na één glas of zelfs een fles afschrijven.. onwetenden!!” dan voel ik me terdege aangesproken.

En zie jij jezelf dus als iemand die een wijn na 1 glas of fles afschrijft.
Waar schreef ik dit ergens Jo?

Ik ga je niet meer tegenspreken Don, dat doe je zelf al Rolleyes

Ik gun je die interpretatie Jo.

Gedurende mijn professionele loopbaan leerde ik:
" Never change a winning team; if jou can't beat them just join them."

en een alternatieve benadering is
" Never change a winning team; if jou can't beat them just quit them."

En als vrijdenkend persoon (Die Gedanken sind frei) maak ik zelf de keuze tussen beide alternatieven.

Prettige kerstdagen en een gelukkig 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=dbwQXVcbkU0

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
16-02-2019, 03:02 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-02-2019 om 03:04 PM door Jordaens.)
Bericht: #80
RE: Daniel Bouland
Is die nu echt zo in zijn gat gebeten, dat hij alleen nog maar af en toe komt kijken en niet meer post? Dat zou jammer zijn, want de controverse, wat een forum leuk maakt, neemt daarmee af.

Don heeft natuurlijk ongelijk als hij zijn standpunt m.b.t. de eerste slok veralgemeent naar de mondiale wijnproductie. Maar hij heeft gelijk als hij bij de eerste slok besluit van in de geproefde wijn geen tijd, noch latijn te steken omdat er ofwel merkbare fouten aan zijn of omdat de wijn hem gewoon niet ligt. En er is toch al teveel wijn om mee bezig te zijn, dus tijdverlies is jammer.

Dat wijn op allerlei manieren evolueert weet hij natuurlijk beter dan wie ook (hij is tenslotte bijna zo oud als ik) en zijn uiteenzettingen over wijnen die 10, 20, 30 of meer jaren oud zijn wijzen ook in die richting.

Gelijk heeft hij in mijn ogen ook weer als hij niet echt de aanvechting heeft om aangezette flessen twee, drie dagen open te laten staan. In mijn ervaring verliezen de meeste wijnen dan vaak veel meer kwaliteiten dan ze bijwinnen...

Maar iets persoonlijk nemen wat op Tinternet verschijnt gaat dan weer mijn begripsvermogen te boven. Tenzij je Schauvlieghe heet natuurlijk...


Ga naar locatie: