Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Bouland
13-09-2019, 11:16 AM
Bericht: #91
RE: Daniel Bouland
(13-09-2019 10:33 AM)wvd schreef:  
(12-09-2019 10:37 PM)vinejo schreef:  
(12-09-2019 10:19 PM)Fre schreef:   Morgon Pre Jourdan 2018
Een nieuwe cuvée op het enige perceel in Morgon dat niet op Corcelette zou liggen. De stokken zijn 60 jaar oud en liggen op Douby, dat naast La Voute Saint-Vincent van Desvignes ligt.
Zeer open en fruitig. Kersjes en wat houtskool. Ook een minerale toets. In de mond een zeer evenwichtige wijn die misschien niet de lengte of complexiteit heeft van de Delys of de Corcelette VV, maar wel die verleidelijkheid en finesse. Knappe wijn die in tegenstelling tot de bovengenoemde wel al zeer toegankelijk is.

T is er qua cuvees bij Bouland wel niet duidelijker op geworden precies..

Bois Delys en Corcelette hebben net als Douby een ondergrond van graniet, maar het grote verschil zit hem wellicht in de oriëntatie. De eerste twee liggen eigenlijk op het noorden, terwijl Douby tegen Fleurie aan bijna pal op het zuiden ligt. Sommige wijnbouwers hebben me ooit in het oor gefluisterd dat niet Côte de Py het beste terroir van Morgon zou zijn, maar wel Douby, dat qua stijl aanleunt bij Fleurie.
Twas er wel knal op, dus zou wel 's kunnen. Ondertussen ook de verschillende cuvées teruggevonden:

- Chiroubles Chatenay 2018 (cuve n°11, la dernière ramassée) : Cuve en fibre de verre. 14°2

- Côte-de-Brouilly Cuvée Mélanie 2018 (cuve n°1, la première ramassée donc) : Cuve inox. 13°7

- Morgon Pré Jourdan 2018 (cuve n°5) : Foudre.

- Morgon Bellevue « Sables » 2018 (cuve n°2) : Cuve béton avec revêtement époxy (65 hl). Terroir de sables, porte-greffe Viala.

- Morgon Bellevue « Cailloux » 2018 (cuves n°7 et n°8) : Cuve béton avec revêtement époxy (65 hl) + petite cuve inox à plafond mobile. Terroir de cailloux, porte-greffe 420A.

- Morgon Corcelette 2018 (cuve n°6) : Foudre. Assemblage de plusieurs vignes d’une moyenne d’âge de près de 60 ans (donc pas encore vieilles…)

- Morgon Corcelette n°4 2018 (cuve n°4 donc) : Foudre de 50 hl. Plusieurs parcelles de vieilles vignes. Terroir de cailloux. Porte-greffe 420A.

- Morgon Corcelette n°3 2018 (cuve n°3…) : Foudre de 50 hl. Vignes plantées en 1927. Terroir de sables. Porte-greffe 420A.

- Morgon Les Delys n°9 2018 (cuve n°9) : Cuve inox de 50 hl. Vieille vigne de 1926. 14°2

- Morgon Les Delys n°10 2018 (cuve n°10) : Cuve béton de 65 hl. Vignes un peu plus jeunes (70 ans quand même). 14°
20-09-2019, 06:52 PM
Bericht: #92
RE: Daniel Bouland
De Shistes 2016 in het glas.
Woensdag geopend, 2 glaasjes gedronken. Toen al zeer ok maar vandaag nog beter.
Ik val in herhaling, maar wat heeft Bouland in 2016 toch móoie wijnen gemaakt..! Die neus, t is echt niet omdat de cuvee Shistes noemt maar wat is die fris en mineraal! Die balans in de mond, dit is wat Bouland een groot wijnmaker maakt. Geen superlange afdronk, maar echt wel ultiem heerlijk drinkplezier na een stressvolle week en een succesvolle audit. Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-09-2019, 08:34 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-09-2019 om 08:35 PM door Fre.)
Bericht: #93
RE: Daniel Bouland
(20-09-2019 06:52 PM)vinejo schreef:  De Shistes 2016 in het glas.
Woensdag geopend, 2 glaasjes gedronken. Toen al zeer ok maar vandaag nog beter.
Ik val in herhaling, maar wat heeft Bouland in 2016 toch móoie wijnen gemaakt..! Die neus, t is echt niet omdat de cuvee Shistes noemt maar wat is die fris en mineraal! Die balans in de mond, dit is wat Bouland een groot wijnmaker maakt. Geen superlange afdronk, maar echt wel ultiem heerlijk drinkplezier na een stressvolle week en een succesvolle audit. Smile

Zelfde wijn in t glas. Aardbeiconfituur, florale toetsen ook. Niets uitbundig, alles harmonieus. Sappig en zacht met op t middenpallet enkele fijne zuurtjes die komen piepen. Eindigend met een elegant bittertje. Beschrijving van dag 2. Dag 1 nogal archetype bojo. Had t toen moeilijk na een Chorey van Maillard
29-11-2019, 09:30 AM
Bericht: #94
RE: Daniel Bouland
Morgon Corcelette VV '16

Mijn eerste kennismaking met dit domein, waar ik al een tijdje mee wilde kennismaken. Vooral na de rave reviews hier.
Jo was zo sympathiek om mij een flesje te verkopen thank you Ondanks zijn tirannieke trekken op dit forum is dat toch een heel fijne mens Wink wijn

Na openen moet ik de kersen en frambozen uit mijn ogen wrijven, aangezien het rode fruit als een *censuur* mijn gezicht invliegt.
Mijn interesse is gewekt.

Op dag 1 is het genieten van dat pure, rode fruit aangevuld met een rokerige toets. Fraicheur, finesse, heerlijk mondgevoel. Klein bittertje in de finale.
Hallo. Aangename kennismaking. Vreemd genoeg slaag ik erin om de helft van de fles weg te zetten.

Dag 2. Hoera, ik heb dit nog niet allemaal opgedronken! Het rode fruit is iets minder in your face (het moet niet altijd in het gezicht zijn, zeker?), maar nog steeds heel mooi aanwezig.
Ik krijg opnieuw die licht rokerige toets, aangevuld met wat kruidigheid. Het bittertje is nadrukkelijker aanwezig, maar niet storend.
De wijn heeft zowaar een nog hoger equilibrium bereikt. Heerlijk.

Wie bestelt er een palet?
29-03-2020, 10:03 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 29-03-2020 om 10:04 AM door Fre.)
Bericht: #95
RE: Daniel Bouland
Côte de Brouilly Cuvee Mélanie 2016
Cuvée genoemd naar zijn dochtertje. Stokken van 70 jaar oud en daarom lagere rendementen.
In de neus toch een ietwat aparte mineraliteit die ik niet meteen kan benoemen. Ik spiek even en lees dat de stokken op vulkanische blauwe schiste staan. Ja, nu je t zegt. Zelf was ik er niet op gekomen. Toch iets apart. Veel zwart fruit met wat peper en tijm. Er zit ook een ‘trait vert’ in die wat extra toevoegt aan t geheel. Het mondgevoel doet zeer beaujolais aan. Puur op z’n fruit, zacht in zuren. Bojo plezier
17-04-2020, 10:42 PM
Bericht: #96
RE: Daniel Bouland
Morgon Corcelette VV 2017
Op dag 1 zeer lekker fruit. Typische ‘pure’ Beaujolais. Dag 2 schakelt een versnelling hoger. Meer diepte, evenwicht en finesse. Het minerale karakter komt meer in de schijnwerpers. Mooie wijn
19-04-2020, 11:44 AM
Bericht: #97
RE: Daniel Bouland
Ik zie dat jullie de flessen van DB wel erg jong drinken. Ik vind 2010 nog steeds beter worden met de jaren. En dan bedoel ik echt beter.
19-04-2020, 12:02 PM
Bericht: #98
RE: Daniel Bouland
(19-04-2020 11:44 AM)bowmore schreef:  Ik zie dat jullie de flessen van DB wel erg jong drinken. Ik vind 2010 nog steeds beter worden met de jaren. En dan bedoel ik echt beter.

hoe is die 2010 nu? meer bourgondisch?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-04-2020, 01:20 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-04-2020 om 01:22 PM door bowmore.)
Bericht: #99
RE: Daniel Bouland
(19-04-2020 12:02 PM)Olivier schreef:  
(19-04-2020 11:44 AM)bowmore schreef:  Ik zie dat jullie de flessen van DB wel erg jong drinken. Ik vind 2010 nog steeds beter worden met de jaren. En dan bedoel ik echt beter.

hoe is die 2010 nu? meer bourgondisch?

ik weet wat je bedoel en zou zeggen ja. Het wordt met de jaren een zeer complexe wijn die echter enorm vlot drinkt. Voor mij de beste Morgon die er is(allez die ik al gedronken heb).
19-04-2020, 03:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-04-2020 om 03:55 PM door Fre.)
Bericht: #100
RE: Daniel Bouland
Ewel, dat denk ik ook Bowmore. Op dag 1 heb je zo dat traditioneel Bojo fruit. Goed maar niet zo bijzonder. Pas op dag 2 of 3 komt er meer evenwicht. Nu, ik heb redelijk wat Bouland liggen dus ik wou er eens eentje jong openen.

In een volledig andere stijl vind ik Foillard iets fijner. De Cote de Py dan want de gewone Morgon is niet zo bijzonder. Die kost wel de helft meer dan de Boulands
20-06-2020, 02:43 PM
Bericht: #101
RE: Daniel Bouland
Tussendoor toch even melden dat de Morgon Delys VV 2016 van Bouland gisteren weer prachtig presteerde. Ultieme fraicheur.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-07-2020, 01:14 PM
Bericht: #102
RE: Daniel Bouland
Over 2 dagen de Corcelette vv Foudre 4 gedronken. Heerlijk evenwichtig. Koel, frisfruitig, structuur én complexiteit. Wederom een schot in de roos.
29-08-2020, 06:11 PM
Bericht: #103
RE: Daniel Bouland
Corcelette 2016
Een Noordelijke Rhône in de neus én de mond. Echt knap. Wel nog jong. Het wringt nog wat. Behoorlijk stevige Beaujolais. Moet zeker nog een paar jaar liggen.
20-09-2020, 10:37 PM
Bericht: #104
RE: Daniel Bouland
Mijn eerste 2017 geproefd.
Corcelette VV 2017
Eerst leek ie wat eenvoudig. Ik miste de zinderende fraicheur van de 16.
Maar enkele uren later was dit volledig opengebloeid. Meer Noordelijke Rhone dan de 2016, maar dat vinden wij niet erg.
Gewoon fantastisch spul.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-10-2020, 07:28 PM
Bericht: #105
RE: Daniel Bouland
(29-08-2020 06:11 PM)Fre schreef:  Corcelette 2016
Een Noordelijke Rhône in de neus én de mond. Echt knap. Wel nog jong. Het wringt nog wat. Behoorlijk stevige Beaujolais. Moet zeker nog een paar jaar liggen.

Ik had deze donderdag open gedaan. Opnieuw redelijk stevig dus de kurk erop. Zaterdag, op dag 3, is de wijn geoxideerd. Vreemd.
24-10-2020, 07:40 PM
Bericht: #106
RE: Daniel Bouland
(24-10-2020 07:28 PM)Fre schreef:  
(29-08-2020 06:11 PM)Fre schreef:  Corcelette 2016
Een Noordelijke Rhône in de neus én de mond. Echt knap. Wel nog jong. Het wringt nog wat. Behoorlijk stevige Beaujolais. Moet zeker nog een paar jaar liggen.

Ik had deze donderdag open gedaan. Opnieuw redelijk stevig dus de kurk erop. Zaterdag, op dag 3, is de wijn geoxideerd. Vreemd.

Oeioei
Ga t binnenkort eens checken

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-10-2020, 07:48 PM
Bericht: #107
RE: Daniel Bouland
(24-10-2020 07:40 PM)vinejo schreef:  
(24-10-2020 07:28 PM)Fre schreef:  
(29-08-2020 06:11 PM)Fre schreef:  Corcelette 2016
Een Noordelijke Rhône in de neus én de mond. Echt knap. Wel nog jong. Het wringt nog wat. Behoorlijk stevige Beaujolais. Moet zeker nog een paar jaar liggen.

Ik had deze donderdag open gedaan. Opnieuw redelijk stevig dus de kurk erop. Zaterdag, op dag 3, is de wijn geoxideerd. Vreemd.

Oeioei
Ga t binnenkort eens checken
Op dag 1 nog jong. Maar dus niet tegen 3 dagen lucht bestand. Kan ook zijn dat ik m donderdag avond te lang heb open laten staan.
30-01-2021, 05:12 PM
Bericht: #108
RE: Daniel Bouland
(24-10-2020 07:28 PM)Fre schreef:  
(29-08-2020 06:11 PM)Fre schreef:  Corcelette 2016
Een Noordelijke Rhône in de neus én de mond. Echt knap. Wel nog jong. Het wringt nog wat. Behoorlijk stevige Beaujolais. Moet zeker nog een paar jaar liggen.

Ik had deze donderdag open gedaan. Opnieuw redelijk stevig dus de kurk erop. Zaterdag, op dag 3, is de wijn geoxideerd. Vreemd.

Wel, ik opende drie dagen geleden een fles 2016 Cote de Brouilly.
Eerste en tweede dag brengt ie wat verwacht wordt: Heerlijk fris, kruidig, met zo n heerlijke vegetaliteit, een frisse groenigheid.
Derde dag (vandaag) ruik ik en...een heel andere geur. Eerst denk ik ook: oxidatie!! Maar bij elke slok die ik drink vind ik dit beter worden.
Geen oxidatie maar een plotse rijpe fruitigheid, eerder zwart fruit zelfs (cassis, blauwe bes). In de mond blijft dit superelegant, bijzonder evenwichtig. Plots moet ik zelfs aan Pialade denken.
Pialade aan 17 euro, niet slecht Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-03-2021, 02:37 PM
Bericht: #109
RE: Daniel Bouland
Vorige week zes flesjes 2019 geleverd gekregen van een sympathieke wijnfreak.
Toch even eentje proeven...
Daniel Bouland Morgon "Bellevue Cailloux" 2019
Goh, die neus...zeker, eerder Beaujolais dan Bourgogne, maar wel heel typisch en gewoonweg heerlijk. Dat licht vegetale is er weer, ook in de mond. Fris, sappig, licht, doet me wel denken aan de 2016.
Niet ellenlang, maar dat evenwicht, die harmonie...Heart

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
27-03-2021, 07:04 PM
Bericht: #110
RE: Daniel Bouland
2016 Cote de Brouilly.
volledig zoals Jo hierboven beschrijft: "heerlijk fris, kruidig, met zo n heerlijke vegetaliteit, een frisse groenigheid." Ik zou eraan toevoegen: een lichtvoetigheid, aromatisch wel iets Ahr-achtigs door het vleugje aardbeien en frambozen en zelfs grafiet.
Zo fijn.
De derde dag heeft de fles bij mij niet gehaald...

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
16-07-2021, 08:51 PM
Bericht: #111
RE: Daniel Bouland
(05-03-2021 02:37 PM)vinejo schreef:  Vorige week zes flesjes 2019 geleverd gekregen van een sympathieke wijnfreak.
Toch even eentje proeven...
Daniel Bouland Morgon "Bellevue Cailloux" 2019
Goh, die neus...zeker, eerder Beaujolais dan Bourgogne, maar wel heel typisch en gewoonweg heerlijk. Dat licht vegetale is er weer, ook in de mond. Fris, sappig, licht, doet me wel denken aan de 2016.
Niet ellenlang, maar dat evenwicht, die harmonie...Heart
Hier eveneens de 2019 Bellevue - Cailloux in t glas. Wat een heerlijke neus. Typisch Beaujolais inderdaad. Enorm fris fruitig met een heerlijke vegetale toets. In de mond een enorm uitgebalanceerde wijn. Echt knap inderdaad.
17-07-2021, 07:55 AM
Bericht: #112
RE: Daniel Bouland
Heb het volgende liggen van Bouland:

Daniel Bouland, Morgon Bellevue Cailloux 2019
Daniel Bouland, Morgon Corcelette VV Sable 2019
Daniel Bouland, Morgon Pré Jourdan 2018
Daniel Bouland, Chiroubles Chatenay 2018
02-09-2021, 09:06 AM
Bericht: #113
RE: Daniel Bouland
Bellevue Cailloux 2020

Vermits Bouland duidelijk een chouchou is bij velen op dit forum, gisteren zes flessen gaan halen bij Dirk Grandry. Uit diens mond kon ik afleiden dat je niet Bouland zegt, zoals ik het hier lees en zoals de voormalige Nederlandse directeur van Troostwijk Industriële Veilingen heet, maar dat het dus Boolân is, Beaujolais ligt immers in Frankrijk.

's Avonds natuurlijk meteen een fles open. We zien naar niets.

Van zo'n wijnen houd ik. Al beweert iedereen dat je ze een aantal jaren moet laten liggen, ik heb ze graag heel jong (en alvorens de internetcensuurfilters beginnen op te rispen: het gaat hier enkel over wijn).

De concentratie is enorm, heel ondoorzichtig vol rood voor een beaujolais, de neus vol diverse vruchten, maar ook voldoende nobels als Belga filter, kiezel, kruiden dat soort dingen.
In de mond, omwille van de jeugd, een vage reminiscentie naar die goede oude masceration carbonique van Georges Duboeuf, maar vooral een merkwaardig rond mondgevoel, met veel fruit en op het einde een typerend bittertje. Helemaal up my alley...

Het zal duidelijk zijn dat deze Morgon jaren voor de boeg heeft en ook nu behoefte heeft aan wat O² om open te bloeien, maar we gaan hier weer niet lang kunnen afblijven.

Dit is gamay, geen pinot noir, en heeft alle karakteristieken van gamay, maar dan op het niveau van veel goede crus van bourgogne. Dirk merkte terecht op dat je voor 20 euro in de côte d'or riskeert om een magere générique in je handen te krijgen. Of iets dergelijks, ik parafraseer.
03-09-2021, 07:48 PM
Bericht: #114
RE: Daniel Bouland
(02-09-2021 09:06 AM)Rik Martens schreef:  Bellevue Cailloux 2020

Vermits Bouland duidelijk een chouchou is bij velen op dit forum, gisteren zes flessen gaan halen bij Dirk Grandry. Uit diens mond kon ik afleiden dat je niet Bouland zegt, zoals ik het hier lees en zoals de voormalige Nederlandse directeur van Troostwijk Industriële Veilingen heet, maar dat het dus Boolân is, Beaujolais ligt immers in Frankrijk.

's Avonds natuurlijk meteen een fles open. We zien naar niets.

Van zo'n wijnen houd ik. Al beweert iedereen dat je ze een aantal jaren moet laten liggen, ik heb ze graag heel jong (en alvorens de internetcensuurfilters beginnen op te rispen: het gaat hier enkel over wijn).

De concentratie is enorm, heel ondoorzichtig vol rood voor een beaujolais, de neus vol diverse vruchten, maar ook voldoende nobels als Belga filter, kiezel, kruiden dat soort dingen.
In de mond, omwille van de jeugd, een vage reminiscentie naar die goede oude masceration carbonique van Georges Duboeuf, maar vooral een merkwaardig rond mondgevoel, met veel fruit en op het einde een typerend bittertje. Helemaal up my alley...

Het zal duidelijk zijn dat deze Morgon jaren voor de boeg heeft en ook nu behoefte heeft aan wat O² om open te bloeien, maar we gaan hier weer niet lang kunnen afblijven.

Dit is gamay, geen pinot noir, en heeft alle karakteristieken van gamay, maar dan op het niveau van veel goede crus van bourgogne. Dirk merkte terecht op dat je voor 20 euro in de côte d'or riskeert om een magere générique in je handen te krijgen. Of iets dergelijks, ik parafraseer.

Ik zat hier net de laatste slokjes Ladoix 18 van Chicotot te drinken en moest aan Rik denken. Enfin, aan wat Rik hier neerschreef toch.
Heel lekkere en aangename wijn maar qua kwaliteit, lengte, precisie, mondgevoel, zeer gelijkend op de Morgons van Bouland.
Die toch bijna 10 euro minder kosten.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-09-2021, 11:37 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 04-09-2021 om 11:42 AM door wvd.)
Bericht: #115
RE: Daniel Bouland
(03-09-2021 07:48 PM)vinejo schreef:  
(02-09-2021 09:06 AM)Rik Martens schreef:  Bellevue Cailloux 2020

Vermits Bouland duidelijk een chouchou is bij velen op dit forum, gisteren zes flessen gaan halen bij Dirk Grandry. Uit diens mond kon ik afleiden dat je niet Bouland zegt, zoals ik het hier lees en zoals de voormalige Nederlandse directeur van Troostwijk Industriële Veilingen heet, maar dat het dus Boolân is, Beaujolais ligt immers in Frankrijk.

's Avonds natuurlijk meteen een fles open. We zien naar niets.

Van zo'n wijnen houd ik. Al beweert iedereen dat je ze een aantal jaren moet laten liggen, ik heb ze graag heel jong (en alvorens de internetcensuurfilters beginnen op te rispen: het gaat hier enkel over wijn).

De concentratie is enorm, heel ondoorzichtig vol rood voor een beaujolais, de neus vol diverse vruchten, maar ook voldoende nobels als Belga filter, kiezel, kruiden dat soort dingen.
In de mond, omwille van de jeugd, een vage reminiscentie naar die goede oude masceration carbonique van Georges Duboeuf, maar vooral een merkwaardig rond mondgevoel, met veel fruit en op het einde een typerend bittertje. Helemaal up my alley...

Het zal duidelijk zijn dat deze Morgon jaren voor de boeg heeft en ook nu behoefte heeft aan wat O² om open te bloeien, maar we gaan hier weer niet lang kunnen afblijven.

Dit is gamay, geen pinot noir, en heeft alle karakteristieken van gamay, maar dan op het niveau van veel goede crus van bourgogne. Dirk merkte terecht op dat je voor 20 euro in de côte d'or riskeert om een magere générique in je handen te krijgen. Of iets dergelijks, ik parafraseer.

Ik zat hier net de laatste slokjes Ladoix 18 van Chicotot te drinken en moest aan Rik denken. Enfin, aan wat Rik hier neerschreef toch.
Heel lekkere en aangename wijn maar qua kwaliteit, lengte, precisie, mondgevoel, zeer gelijkend op de Morgons van Bouland.
Die toch bijna 10 euro minder kosten.

Wat zou het fijn zijn als er meer mensen zo redeneerden en zich op de Beaujolais toespitsten, dan was er voor ons misschien wat minder druk op de wijnen uit de Côte d'Or...Cool
2018 is wel nog een beetje jong denk ik en Chicotot nogal kennende gaat dit over 10 jaar wel iets anders zijn.Smile

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
04-09-2021, 02:48 PM
Bericht: #116
RE: Daniel Bouland
Het zij je gegund, W.

Zonder de snob te willen uithangen: ik koester de herinnering aan grote bourgognes, uit de tijd dat je op onze veilingen b.v. Richebourg van Gros Frère & Soeur kon kopen voor iets meer dan 1000 BEF en hun andere grands crus voor minder dan dat... Kleinere bourgognes, ook op premier cru en zelfs grand cru niveau hebben me meer dan eens ontgoocheld en dus drink ik nauwelijks of nooit nog bourgogne. Ik zal wel van gedacht veranderen als [/quote]iemand me zou kunnen vertellen waar ik vergelijkbare kwaliteit kan vinden voor een vergelijkbare prijs.

Mij zal je niet horen vertellen dat welke Morgon dan ook de kwaliteit van Richebourg benadert, maar het is verdomd veel wijnplezier voor 20 euro.
04-09-2021, 03:15 PM
Bericht: #117
RE: Daniel Bouland
[quote='Rik Martens' pid='105917' dateline='1630759697'
Mij zal je niet horen vertellen dat welke Morgon dan ook de kwaliteit van Richebourg benadert, maar het is verdomd veel wijnplezier voor 20 euro.
[/quote]
Dat ben ik dan volmondig met je eens Smile

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
14-12-2021, 08:51 PM
Bericht: #118
RE: Daniel Bouland
Na de 2 glazen Touraize die op dag 2 nóg beter was had ik zin in nóg wijn. You know the feeling.
Dus net een Bouland Chiroubles 2016 opengetsjoefd.
Ah ah, goede keuze, neen, perfecte keuze..!
Lost alle verwachtingen in.
Die geur is patsjouli, of weed, enfin, alleszins iets wat me in hogere sferen brengt.
In de mond smaak ik de lekkerste geraniumbollen ooit.
Hohoho , onrijpheid, zal wvd nu opwerpen!
Ok, maar dan wel onrijpheid in de zin van een jong m…
Nee, vandaag de dag kan ik zulke dingen niet meer schrijven.

Maar wél nog drinken!
Totaal legaal!
Jummie! cheers

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-01-2022, 09:58 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-01-2022 om 10:00 PM door TheHolyGrape.)
Bericht: #119
RE: Daniel Bouland
Daniel Bouland - Beaujolais Blanc (2019)

Hoge verwachtingen gezien zijn assortiment aan rood. Zeker niet teleurstellend. Minder mineraal dan verwacht. Nogal vol en vettig. Zelfs wat banaan. Heeft dit nu hout gezien want ik vind online niets dat uitsluitsel kan bieden..

Een wijn voor bij een stukje vis en vette botersaus. Ik had gehoopt op meer frisheid. Nét niet goed genoeg. In wit speelt bv. Jean Paul Brun een klasse hoger (écht wel top!).

€13 bij idealwine. Leuk aanbod en scherpe prijzen.
23-01-2022, 11:24 PM
Bericht: #120
RE: Daniel Bouland
Zijn witte wijnen zien geen hout. Ze hebben inderdaad wel een voller profiel, zeker voor een vinificatie op inox.
2019 was natuurlijk ook een vrij warm jaar.


Ga naar locatie: