De Struise Brouwers
|
01-04-2013, 08:34 PM
Bericht: #61
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(19-03-2013 06:20 PM)vinejo schreef:(19-03-2013 10:52 AM)Corto schreef: Zie ook: De afbeelding op de flessen "single hop" komen blijkbaar van die kerel :-) Dit weekend de "kill and destroy IPA 2010" gedronken. 16% en in grote fles van 75cl. Niet mijn ding! In tegenstelling tot hun andere bieren weinig diepgang, niet complex en een muffe geur die iedereen deed denken aan zweetvoeten na een hele dag boarden/skieën. Nope, komt zeker niet meer in huis! Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
01-04-2013, 08:51 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-04-2013 om 08:59 PM door Mt.)
Bericht: #62
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(01-04-2013 08:34 PM)Tom T schreef:(19-03-2013 06:20 PM)vinejo schreef:een muffe geur die iedereen deed denken aan zweetvoeten na een hele dag boarden/skieën.(19-03-2013 10:52 AM)Corto schreef: Zie ook: Jouw beschrijving lijkt zeer goed op de Parmezaan (30 maanden) die ik hier liggen heb. Maar bij kaas is dat een pluspunt he . "There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
01-04-2013, 08:54 PM
Bericht: #63
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
ik garandeer u dat dit geen positieve toevoeging gaf aan het geheel, en op de koop toe hou ik ook niet van parmezaan dusss :-)
Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
01-04-2013, 08:59 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-04-2013 om 09:00 PM door Mt.)
Bericht: #64
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Je houdt niet van parmezaan? Heiligschennis! Je eet dus niet graag ?
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
01-04-2013, 09:05 PM
Bericht: #65
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Ik biecht hierbij men zonde op, kazen vallen mij meestal nogal zwaar :-) Tenzij de nogal flauwe smeltkazen zit er niet veel kaas in mijn dieet...
Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
01-04-2013, 10:12 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 02-04-2013 om 03:38 PM door doc.)
Bericht: #66
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(01-04-2013 08:59 PM)Mt schreef: Je houdt niet van parmezaan? Heiligschennis! Je eet dus niet graag ? Maat, den umami in de Italiaanse keuken ! Da en Pecorino... ! Onvermijdelijk basis .... Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
01-04-2013, 10:35 PM
Bericht: #67
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Onvermijdelijke basis die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, voor eigen (en anderen) goe... :-)
Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
01-04-2013, 10:41 PM
Bericht: #68
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(01-04-2013 10:35 PM)Tom T schreef: Onvermijdelijke basis die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, voor eigen (en anderen) goe... :-) Koen raadde mij ooit een kookboekje van Gino d'Acampo aan, , de parmezaan is in de Itliaanse keuken onvermijdelijk ! Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
02-04-2013, 10:42 AM
Bericht: #69
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(01-04-2013 10:35 PM)Tom T schreef: Onvermijdelijke basis die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, voor eigen (en anderen) goe... :-) Oei, we legden je nogal het vuur aan de schenen . "There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
03-04-2013, 06:55 PM
Bericht: #70
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
een beetje actie kan geen kwaad
Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
03-04-2013, 07:30 PM
Bericht: #71
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
30-04-2013, 08:45 PM
Bericht: #72
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(19-03-2013 10:52 AM)Corto schreef:(18-03-2013 07:29 PM)Tom T schreef: Nu de black albert, 13% Dronk m onlangs, serieus genoten - idd van t beste wat ik er al van dronk. Nu Pannepeut aan t proberen, rook eerst naar WCpapier - was beter in een ander glas gelukkig. Dit bier lijkt me iets lichter dan Pannepot...? Of zit Black Albert nog teveel in mijn kop...? Enfin, wel oké hoor maar niets memorabel. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
30-04-2013, 09:01 PM
Bericht: #73
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(30-04-2013 08:45 PM)vinejo schreef: Nu Pannepeut aan t proberen, rook eerst naar WCpapier - was beter in een ander glas gelukkig. Dit bier lijkt me iets lichter dan Pannepot...? Of zit Black Albert nog teveel in mijn kop...? Enfin, wel oké hoor maar niets memorabel.Over 't verschil tussen Pannepot en Pannepeut citeer ik Urbain van de Struise Brouwers op het Zythos forum: "Pannepøt werd oorspronkelijk ontwikkeld als gelegenheidsbier voor het Copenhague Bier Festival 2006 te Denemarken. Naderhand zou het terug verdwijnen, de kaarten lagen evenwel anders want het bier groeide dusdanig in populariteit dat wij gevangen waren en niets anders konden dan het bier verder brouwen. Dit bier werd aanvankelijk met een identiek label als de Pannepot uitgebracht met als enig verschil een streepje door de "Ø". Qua receptuur waren er wel merkbare verschillen, zo werd er geen koffie- noch chocolademout gebruikt. Zo werd er rietsuiker gebruikt in plaats van candijsuiker en werd er ook een ander beslagschema aangehouden. Dit alles was aanvaardbaar tot we een resem klachten ontvingen uit de USA, qua uitzicht waren de verschillen immers zo miniem dat velen het ene bier door het andere haalden. We ontvingen het advies mee de "Ø" te veranderen door "eu" en het label te veranderen van basiskleuren. Met dit advies beslisten wij ook het recept aan te passen, we gooiden alle kruiden eruit en er werd gebrouwen op 12% alc. vol. ipv 10%. Het etiket spreekt nog voor 10% want die waren reeds op voorraad vóór de laatste beslissing. Het is dus normaal dat er verschil is tussen de Pannepøt 2006 en Pannepeut 2007. " |
|||
30-04-2013, 09:14 PM
Bericht: #74
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Het /je door de o geeft voor mij geen meerwaarde, de gewone kan ik meer waarderen. Nochtans heb ik in proeverijen al gemerkt dat veel mensen de peut prefereren. Zoals Jo zegt lijkt de peut mij ook wat lichter, sommige noemen dat fijner?
Dit ter zijde, ze zijn zwaar aan het uitbreiden en binnenkort gaan ze naar de USA om er een aantal contracten binnen te halen. Vraag is dan of ze de capacitieit nog gaan hebben om aan de vraag te voldoen. Het schooltje begint er sjiek uit te zien ze! Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
30-04-2013, 10:25 PM
Bericht: #75
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
voor de info, Corto en Tom!
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
30-04-2013, 11:50 PM
Bericht: #76
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Ik vind de peut lekkerder als de pot. Minder "clissap" geur in maar die gaat er na een paar jaar uit en dan komen ze dichter bij elkaar maar de peut heeft toch iets meer karakter en kracht.
De Black Albert is voor mij jong te doen maar wordt pas echt lekker en doenbaar na een jaartje of 3/4 :-) Stevig kerelke wel... dat verschillende struise bezoekers al mochten ondervinden :-) Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
15-05-2013, 01:03 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-05-2013 om 01:04 PM door Mt.)
Bericht: #77
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Ben tijdens de pauze op mijn gemak een Pannepot 2011 aan het degusteren. Knap! Mocht voor mijn smaak iets sappiger zijn. Aan de andere kant houdt de structuur het bier mooi in evenwicht. (in dat opzicht doet het me qua structuur wat aan (jonge) blauwe Chimay denken, maar toch nog voller. West-Vl is op dat vlak wat hedonistischer van karakter) Neus in eerste instantie wat zeperig (rozemarijn), maar daarna hopen kandijsuiker, chocolade, drop, hop, kruiden en koffie. Mooi romig geheel getackeld door zuurtjes. Nice!
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
16-05-2013, 12:10 AM
Bericht: #78
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Jaaa Mt, ne Pannepot tijdens u pauze... Denk niet dat ik nog veel zin zou hebben om te werken zu :-) Laat de rest maar wat rusten, heb al gemerkt dat de oudere pannepots winnen aan smaak!
Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
16-05-2013, 07:29 AM
Bericht: #79
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
"There is a reason why people have unhealthy obsessions with Burgundy (...)." (Clark Z. Terry) |
|||
10-06-2013, 07:48 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 10-06-2013 om 07:49 PM door Terretoir.)
Bericht: #80
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
We gaan eens zot doen op ne weekdag, ik verdien het (al zeg'k het zelf)! Kabert: Russian Imperial Stout 11,5%.
Bijna gitzwart bier met ne ferme romige kraag erop. Lichte bittere toets op het einde, zoethout (heb'k nog eens iemand horen zeggen?), kandijsuiker, hoppig. Kortom een Struis bier alom! Cheers mates! Ps straks nog het restje Gloria Reserva opdrinken als het vrouwtje thuiskomt... Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
18-06-2013, 07:16 PM
Bericht: #81
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Mannekes, het kriebelt ze.. Die reserva's steken men ogen uit
Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
03-08-2013, 12:45 PM
Bericht: #82
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Gisteren drie maal Struise:
1/ Westoek: Grote meevaller, fris en toch complex met Trappistallure ( zelfs Westvleteren werd genoemd- lichte honingtoets) 2/ Roste Jeanne: Grote tegenvaller, licht en plat, weinig origineels buiten het etiket. 3/ Tsjeeses reserva: als vanouds, topbier. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
06-08-2013, 08:42 PM
Bericht: #83
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Even the though the United States is catching up very quickly, and U.S. breweries are making some great mock Belgian Ales, the truth is there is no substitution for the history and skill that exists in Belgium.
Daarjuist mee mijnen bootram mee esp: Elliot Brew IPA ( eigenlijk duoble IPA maar niet extreem bitter), 216 IBU (whatever that may mean ;-) ) Alweer een hi ha hopla bier. Zeer lekker! Kan het moeilijk beschrijven, deze jongen (van bovenstaande quote) heeft meer ervaring: http://herestohopping.blogspot.be/2013/0...-brew.html Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
20-10-2013, 06:20 PM
Bericht: #84
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Aan de Ignis & Flammis nu.
Alweer een complexe IPA, Struise Brouwers doen het weer...! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
20-10-2013, 06:22 PM
Bericht: #85
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(20-10-2013 06:20 PM)vinejo schreef: Aan de Ignis & Flammis nu. We moeten echt nog 's gaan !! Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
20-10-2013, 06:39 PM
Bericht: #86
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(20-10-2013 06:22 PM)doc schreef:(20-10-2013 06:20 PM)vinejo schreef: Aan de Ignis & Flammis nu. Gisteren ook nog eens ne Struise opengedaan, magnum Tjeesus Reserva 2011. Meningen waren onverdeeld, topper. Zalig wegdrinkertje na een chocoladedessert! Hoewel ik liever nen Black Albert, Elliot Brew of zelfs een Pannepotje had willen schenken na het dessert. Maar daar moet ge ze natuurlijk nog voor hebben staan... Zoals Doc zei, dringend nog eens Oost en Westvleteren aandoen :-) Ik heb al een PM'metje gestuurd om te vragen of ze niet nog eens iets in elkaar kunnen steken! Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere |
|||
20-10-2013, 06:51 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-10-2013 om 07:18 PM door doc.)
Bericht: #87
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
(20-10-2013 06:39 PM)Tom T schreef:(20-10-2013 06:22 PM)doc schreef:(20-10-2013 06:20 PM)vinejo schreef: Aan de Ignis & Flammis nu. Super ! We kunnen een arrangementje doen in het Wit Paard om iets te eten ...mmm Buvez du vin et vivez joyeux ! |
|||
20-10-2013, 11:04 PM
Bericht: #88
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Er volgden nog een cuvee Delphine en Black Albert (had de link met koningshuis nog nooit gelegd), St Amatus en Kabert. Stout proeverijke!
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
27-10-2013, 11:58 AM
Bericht: #89
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Gisternenavond ook nog eens kabert gedronken, een wat "lichter" verteerbare stout:-)
Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
30-06-2015, 11:49 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-06-2015 om 11:50 AM door 33S.)
Bericht: #90
|
|||
|
|||
RE: De Struise Brouwers
Dit weekend een flesje Pannepot Grand Reserva 2010 ontploft in mijn berging.
Heel vreemd, het enige dat ik had gedaan was 's avonds een fles uit dezelfde bak genomen om in de koelkast te zetten. Het was er toen ook echt nog niet warm (zo'n 20 graden). Toen ik 's morgens nietsvermoedend het brood ging pakken zag ik de ravage ... Kan u vertellen dat ik al aangenamere zaterdagochtenden heb meegemaakt. Muren kunnen ook herschilderd worden... Ik had nog al wel eens gehoord van flesjes die konden ontploffen door schokken, trillingen en/of temperatuurwisselingen, maar dat was hier niet echt het geval. I was just, I was just, I was just sitting here thinking About your kiss and your warm embrace When the reflection in the glass that I held to my lips baby Revealed the tears that were on my face |
|||
|