Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wijnboeren Elzas
19-07-2018, 12:31 PM
Bericht: #31
Het is toegelaten...
...om ook in de vakantie, zelfs bij 30°, eens iets over wijn te schrijven!
Al is het maar om te melden hoe verfrissend je roseetje smaakt...Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-07-2018, 09:11 PM
Bericht: #32
RE: Het is toegelaten...
Al wandelend tussen de wijngaarden hier in de Elzas, die (als ze op de goede kant liggen) van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in het zonlicht baden - valt me toch weer op wat een mooie hobby ons bindt. Ondanks die intensieve vorm van landbouw liggen wijngaarden er vaak erg idyllisch bij. Ik word altijd blij als ik tussen de wijnstokken wandel, ik kan er uren naar blijven kijken. Als je dan nog eens ontvangen wordt door een gepassioneerde wijnboer die je rondleidt in zijn kelder en je van zijn verschillende cuvées laat proeven, kan de dag helemaal niet meer stuk.

Met zicht op de Schoenenbourg GC helling geniet ik van een Henry Fuchs Sylvaner Vieilles Vignes 2016. Citroen en bloemen in de neus, voldoende zuurtjes in de mond. lekker verfrissend na een erg warme dag. Schijnt goed te passen bij oesters maar als aperitief doet hij het ook erg goed. Meer moet dat niet zijn cheers
19-07-2018, 11:33 PM
Bericht: #33
RE: Het is toegelaten...
Aha, goed om te lezen alleszins, wij vertrekken morgenavond!

Eerst een paar dagen zwarte woud en dan Elzas. We hebben alvast ook een afspraak bij Henri Fuchs. Nog recente aanraders in de streek? Mag ook gastronomisch of cultureel zijn Smile

We gaan ook nog langs bij Kientzler, Pfister, Agapé, Schoenheitz & mss Albert Boxler.

Nog een goed vervolg tussen de wijngaarden gewenst Cool
20-07-2018, 08:38 AM
Bericht: #34
RE: Het is toegelaten...
(19-07-2018 09:11 PM)troisetoiles schreef:  Al wandelend tussen de wijngaarden hier in de Elzas, die (als ze op de goede kant liggen) van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in het zonlicht baden - valt me toch weer op wat een mooie hobby ons bindt.

punk

@Jerver: warme groeten aan Vincent Sipp ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
20-07-2018, 09:26 AM
Bericht: #35
RE: Het is toegelaten...
(19-07-2018 11:33 PM)Jerver schreef:  Aha, goed om te lezen alleszins, wij vertrekken morgenavond!

Eerst een paar dagen zwarte woud en dan Elzas. We hebben alvast ook een afspraak bij Henri Fuchs. Nog recente aanraders in de streek? Mag ook gastronomisch of cultureel zijn Smile

We gaan ook nog langs bij Kientzler, Pfister, Agapé, Schoenheitz & mss Albert Boxler.

Nog een goed vervolg tussen de wijngaarden gewenst Cool

Bij Muré langs geweest een paar maanden geleden. Mooie wijnen, maar wel vrij snel vrij prijzig.

Gastronomische tip: La Nouvelle Auberge, alleen al voor de wijnlijst. Heel redelijk geprijsd voor een Michelin ster, denk 140 euro voor twee personen.
20-07-2018, 09:38 AM
Bericht: #36
RE: Het is toegelaten...
(19-07-2018 11:33 PM)Jerver schreef:  Aha, goed om te lezen alleszins, wij vertrekken morgenavond!

Eerst een paar dagen zwarte woud en dan Elzas. We hebben alvast ook een afspraak bij Henri Fuchs. Nog recente aanraders in de streek? Mag ook gastronomisch of cultureel zijn Smile

We gaan ook nog langs bij Kientzler, Pfister, Agapé, Schoenheitz & mss Albert Boxler.

Nog een goed vervolg tussen de wijngaarden gewenst Cool
Mijn favorieten: Vincent Stoeffler (Barr) en Domaine Schoffit (Colmar). Toppertjes!
20-07-2018, 04:54 PM
Bericht: #37
RE: Het is toegelaten...
(19-07-2018 11:33 PM)Jerver schreef:  Aha, goed om te lezen alleszins, wij vertrekken morgenavond!

Eerst een paar dagen zwarte woud en dan Elzas. We hebben alvast ook een afspraak bij Henri Fuchs. Nog recente aanraders in de streek? Mag ook gastronomisch of cultureel zijn Smile

We gaan ook nog langs bij Kientzler, Pfister, Agapé, Schoenheitz & mss Albert Boxler.

Nog een goed vervolg tussen de wijngaarden gewenst Cool

De stadjes / dorpen met vakwerkhuizen zijn natuurlijk erg mooi, al riskeren ze na een tijdje nogal op elkaar te gaan lijken Smile. Hunawihr, klein dorpje op een heuvel, vond ik wel leuk. Van bij de kerk heb je een mooi zicht op de omgeving. Kaysersberg is ook de moeite, maar nogal toeristisch. Als je van wandelen houdt: in Thannenkirch vertrekken enkele mooie wandelingen, of vanuit Ribeauvillé naar de 3 kastelen.
22-07-2018, 09:11 AM
Bericht: #38
RE: Het is toegelaten...
(20-07-2018 09:26 AM)Kupers schreef:  Gastronomische tip: La Nouvelle Auberge, alleen al voor de wijnlijst. Heel redelijk geprijsd voor een Michelin ster, denk 140 euro voor twee personen.

De beter bereide tartes flambées vind je in de Gambrinus in Beblenheim.

In Krutenau, de yuppenwijk van Straatsburg, zitten ook enkele goeie restaurantjes - niet enkel Elzasser keuken. Pan y Vino (Baskische pintxos), East Canteen (Aziatisch street food) of MiTo (van dezelfde eigenaren als het restaurant in Brussel, gastronomische pizza's, het restaurant in Straatsburg wel nog niet getest).
22-07-2018, 09:54 AM
Bericht: #39
RE: Wijnboeren Elzas
Heb even deze discussie verplaatst, kwestie van op die manier de berichten plots enorm on topic te maken Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
24-07-2018, 12:49 PM
Bericht: #40
RE: Het is toegelaten...
(20-07-2018 04:54 PM)troisetoiles schreef:  
(19-07-2018 11:33 PM)Jerver schreef:  Aha, goed om te lezen alleszins, wij vertrekken morgenavond!

Eerst een paar dagen zwarte woud en dan Elzas. We hebben alvast ook een afspraak bij Henri Fuchs. Nog recente aanraders in de streek? Mag ook gastronomisch of cultureel zijn Smile

We gaan ook nog langs bij Kientzler, Pfister, Agapé, Schoenheitz & mss Albert Boxler.

Nog een goed vervolg tussen de wijngaarden gewenst Cool

De stadjes / dorpen met vakwerkhuizen zijn natuurlijk erg mooi, al riskeren ze na een tijdje nogal op elkaar te gaan lijken Smile. Hunawihr, klein dorpje op een heuvel, vond ik wel leuk. Van bij de kerk heb je een mooi zicht op de omgeving. Kaysersberg is ook de moeite, maar nogal toeristisch. Als je van wandelen houdt: in Thannenkirch vertrekken enkele mooie wandelingen, of vanuit Ribeauvillé naar de 3 kastelen.


Met Agapé en Fuchs zit je zeker al goed. Ook eens proberen en een goede vriend van Fuchs is domaine Mader uit Hunawihr met mooie rieslings die snel uitverkocht zijn. Laatste jaren in Elzas waren niet altijd eenvoudig met droogtestress ....dan ben je beter af met de wat zwaardere gronden om en rond Hunawihr die goed water draineren. De granietgronden van Boxler en Schoenheitz hebben het volgens mij dan wat moeilijker, ze zijn tevens ook zuid georienteerd. bij onze laatste reis waren wij behoorlijk onder de indruk van de homogene kwaliteit van de wijnen bij Emile Beyer uit Eguisheim. Mooie wandeling om te maken is naar de petit ballon vanuit Wasserbourg.
in de Bas-rhin kan je zeker ook eens langsgaan in Mittelbergheim, een heel mooi en niet toeristisch dorpje met oa Rieffel en Boeckel.
Veel plezier.
01-08-2018, 03:44 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-08-2018 om 03:57 PM door Jerver.)
Bericht: #41
RE: Wijnboeren Elzas
Terug thuis, helaas. Maar wel een mooie reis achter de rug.

Een aantal korte reistips op basis van onze ervaringen
Dorpjes/te bezoeken:
- naast de reeds genoemde typische dorpen vond ik Chatenois wel iets hebben (wel klein) en de mooie korte wandeling naar het naastgelegen Kintzheim.
   
- Rond het gekende Eguisheim zijn kortere wandelingen te doen door de wijngaarden, er zijn er een 8tal te doen, ik plaats hier nog eens een fotootje van de folder met beschrijving. We hebben er wel één gestaakt wegens een halve zonneslag Smile
- Voor de liefhebbers van architectuur; in Guebwiller staan 3 kerken die in hun stijl allen de moeite zijn, waarbij deze van de dominicanen dienst doet als cultureel centrum & er vrij kruiden kunnen geplukt worden in de mooie tuin. Nog iets verder staat de abdij van Murbach maar deze is grotendeels tegen de vlakte gegaan.
- Hohlandbourg: er staat veel minder van recht dan Haut-Konigsbourg, maar het uitzicht is fantastisch!
       


Gastronomie / verblijf:
- La Nouvelle Auberge (bedankt voor de tip Kupers): Zeer lekker gegeten aan een schappelijke prijs, met prachtige wijnkaart, absoluut aan te raden adres.
- Le Colombier hotel in Colmar: net & modern hotel op ideale locatie
- Hotel Le Saint Barnabé in Buhl: zeer kort: wegblijven

De bezochte wijndomeinen in het zeer kort:
- Domaine Schoffit: ik vond het basisgamma niet schitterend, maar de grand cru Rangen des te meer

- Kientzler: zeer aangenaam bezoek met veel tijd voor informatie uitwisseling, mooi zicht op de omgeving vanuit de verkoopsruimte/proeflokaal. De wijnen zelf zo droog mogelijk gevinifieerd, mooie zuren. De Rieslings waren voor mij absoluut de betere cuvées, waarbij de réserve p/q goed scoort. De gcs staan uiteraard wel nog een trapladdertje hoger

- Agapé: Ontvangst door de secretaresse, althans hoe ze zichzelf omschreef. Vincent Sipp was nog bezig en is er later bij gekomen. Aangenaam verrast door de crémant, mooie balans. Duidelijke verschillen merkbaar tussen de 15 &16 jaargangen (geldt voor bijna alle domeinen uiteraard). Zeer goed gemaakte wijnen

- Henry Fuchs: wat. een. wijnen.
Zeer uitgebreide ontvangst, ik denk dat we een kleine 2uur later terug zijn buitengekomen, met zeer boeiende discussies over wijn, komende veranderingen en het leven Smile Een 15tal jaar geleden de conversie van massaproductie door de ouders naar lage rendementen & bio gemaakt, met prachtig resultaat. Momenteel leiden Paul (voornamelijk) en Julie het bedrijf, met hun ouders die gepensioneerd doch nog zeer actief zijn. Met de klimaatverandering worden ook experimenten met andere cepages gedaan.
De wijnen zelf: van mijn sokken geblazen door de kwaliteit.
Riesling: de Equinoxe & GC Kirchberg '16: toppers in droge Riesling. Eigenlijk nu al meer dan te genieten, maar kunnen jaren meegaan volgens mij. De Hagel '15 was (millesime..) molliger en moest zich precies nog wat meer ontplooien de de jongere broertjes, maar ook hier potentieel
PG: Tzigane & GC 16: de GC heeft lichte houtalgering gehad, en heeft een toast mee van de terroir zelf, een heel andere wijn dan de tzigane die typischer PG is. Uiteraard vollere wijnen, maar met voldoende frisse ruggengraat.
Gewurz: nog nooit echt mijn druif geweest, werd wel zeer gesmaakt door mijn vrouw.
Pinot Noir: watte Naast de Rieslings voor mij de beste wijn van het domein. Het fruit kraakt in de mond, diepgang, fris én vol, prachtig. En uitverkocht.
Een schande dat dit domein nog geen eigen pagina heeft Smile ik maak er werk van als ik de flessen openmaak.

- Domaine Pfister: op de terugweg gestopt bij de sympathieke Mélanie Pfister, die beendroog en zeer strak vinifieert (zie meer gedetaileerde beschrijving in Peter zijn berichten). Zeer hoog in zuren, wat voor de cuvées uit '15 sowieso een goede zaak is. De GC die op heden te koop is is de '14. De Cuvée 8, assemblage van de 4 nobele rassen kon mij zeer bekoren. Mooi evenwicht, volle wijn met voldoende aciditeit, meerwaarde tegenover het landschap van enkel monocépages.

Voor alle domeinen geldt dat ze wellicht binnen een week of 3 zullen oogsten, vanaf +-20 augustus. Op dit ogenblik nog geen stress hydrique, maar er moet nu toch nog wat regen gaan komen, zeker om aan wat volume te geraken. Een paar keer de discussie gehad over het verschil tussen technische en fenolische rijpheid, waarbij de laatste iets minder afhankelijk is van zon & warmte, en waar de factor tijd dus belangrijker is. Volgens de één minder belangrijk, maar uiteindelijk, al dan niet tussen de regels wordt wel aangegeven dat zo vroeg oogsten de wijnen niet onverdeeld goed zal doen. Wat mij logisch lijkt.

Bedankt voor alle tips mbt de regio, ze hebben hun nut bewezen, met speciale dank aan Peter voor de Henry Fuchs tip, ik ben fan!

Jo, Vincent Sipp doet de groeten terug!
01-08-2018, 03:59 PM
Bericht: #42
RE: Wijnboeren Elzas
Mooi verslagje, bedankt! Ben nog nooit in de Elzas geweest, maar als ik dit lees, krijg ik zin om eens een tripje te plannen.

Uit nieuwsgierigheid : met welke andere druivensoorten werd er geëxperimenteerd bij Henry Fuchs?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
01-08-2018, 04:43 PM
Bericht: #43
RE: Wijnboeren Elzas
Thanks, Jerver!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-08-2018, 07:29 PM
Bericht: #44
RE: Wijnboeren Elzas
(01-08-2018 03:44 PM)Jerver schreef:  Terug thuis, helaas. Maar wel een mooie reis achter de rug.

Een aantal korte reistips op basis van onze ervaringen
Dorpjes/te bezoeken:
- naast de reeds genoemde typische dorpen vond ik Chatenois wel iets hebben (wel klein) en de mooie korte wandeling naar het naastgelegen Kintzheim.

- Rond het gekende Eguisheim zijn kortere wandelingen te doen door de wijngaarden, er zijn er een 8tal te doen, ik plaats hier nog eens een fotootje van de folder met beschrijving. We hebben er wel één gestaakt wegens een halve zonneslag Smile
- Voor de liefhebbers van architectuur; in Guebwiller staan 3 kerken die in hun stijl allen de moeite zijn, waarbij deze van de dominicanen dienst doet als cultureel centrum & er vrij kruiden kunnen geplukt worden in de mooie tuin. Nog iets verder staat de abdij van Murbach maar deze is grotendeels tegen de vlakte gegaan.
- Hohlandbourg: er staat veel minder van recht dan Haut-Konigsbourg, maar het uitzicht is fantastisch!



Gastronomie / verblijf:
- La Nouvelle Auberge (bedankt voor de tip Kupers): Zeer lekker gegeten aan een schappelijke prijs, met prachtige wijnkaart, absoluut aan te raden adres.
- Le Colombier hotel in Colmar: net & modern hotel op ideale locatie
- Hotel Le Saint Barnabé in Buhl: zeer kort: wegblijven

De bezochte wijndomeinen in het zeer kort:
- Domaine Schoffit: ik vond het basisgamma niet schitterend, maar de grand cru Rangen des te meer

- Kientzler: zeer aangenaam bezoek met veel tijd voor informatie uitwisseling, mooi zicht op de omgeving vanuit de verkoopsruimte/proeflokaal. De wijnen zelf zo droog mogelijk gevinifieerd, mooie zuren. De Rieslings waren voor mij absoluut de betere cuvées, waarbij de réserve p/q goed scoort. De gcs staan uiteraard wel nog een trapladdertje hoger

- Agapé: Ontvangst door de secretaresse, althans hoe ze zichzelf omschreef. Vincent Sipp was nog bezig en is er later bij gekomen. Aangenaam verrast door de crémant, mooie balans. Duidelijke verschillen merkbaar tussen de 15 &16 jaargangen (geldt voor bijna alle domeinen uiteraard). Zeer goed gemaakte wijnen

- Henry Fuchs: wat. een. wijnen.
Zeer uitgebreide ontvangst, ik denk dat we een kleine 2uur later terug zijn buitengekomen, met zeer boeiende discussies over wijn, komende veranderingen en het leven Smile Een 15tal jaar geleden de conversie van massaproductie door de ouders naar lage rendementen & bio gemaakt, met prachtig resultaat. Momenteel leiden Paul (voornamelijk) en Julie het bedrijf, met hun ouders die gepensioneerd doch nog zeer actief zijn. Met de klimaatverandering worden ook experimenten met andere cepages gedaan.
De wijnen zelf: van mijn sokken geblazen door de kwaliteit.
Riesling: de Equinoxe & GC Kirchberg '16: toppers in droge Riesling. Eigenlijk nu al meer dan te genieten, maar kunnen jaren meegaan volgens mij. De Hagel '15 was (millesime..) molliger en moest zich precies nog wat meer ontplooien de de jongere broertjes, maar ook hier potentieel
PG: Tzigane & GC 16: de GC heeft lichte houtalgering gehad, en heeft een toast mee van de terroir zelf, een heel andere wijn dan de tzigane die typischer PG is. Uiteraard vollere wijnen, maar met voldoende frisse ruggengraat.
Gewurz: nog nooit echt mijn druif geweest, werd wel zeer gesmaakt door mijn vrouw.
Pinot Noir: watte Naast de Rieslings voor mij de beste wijn van het domein. Het fruit kraakt in de mond, diepgang, fris én vol, prachtig. En uitverkocht.
Een schande dat dit domein nog geen eigen pagina heeft Smile ik maak er werk van als ik de flessen openmaak.

- Domaine Pfister: op de terugweg gestopt bij de sympathieke Mélanie Pfister, die beendroog en zeer strak vinifieert (zie meer gedetaileerde beschrijving in Peter zijn berichten). Zeer hoog in zuren, wat voor de cuvées uit '15 sowieso een goede zaak is. De GC die op heden te koop is is de '14. De Cuvée 8, assemblage van de 4 nobele rassen kon mij zeer bekoren. Mooi evenwicht, volle wijn met voldoende aciditeit, meerwaarde tegenover het landschap van enkel monocépages.

Voor alle domeinen geldt dat ze wellicht binnen een week of 3 zullen oogsten, vanaf +-20 augustus. Op dit ogenblik nog geen stress hydrique, maar er moet nu toch nog wat regen gaan komen, zeker om aan wat volume te geraken. Een paar keer de discussie gehad over het verschil tussen technische en fenolische rijpheid, waarbij de laatste iets minder afhankelijk is van zon & warmte, en waar de factor tijd dus belangrijker is. Volgens de één minder belangrijk, maar uiteindelijk, al dan niet tussen de regels wordt wel aangegeven dat zo vroeg oogsten de wijnen niet onverdeeld goed zal doen. Wat mij logisch lijkt.

Bedankt voor alle tips mbt de regio, ze hebben hun nut bewezen, met speciale dank aan Peter voor de Henry Fuchs tip, ik ben fan!

Jo, Vincent Sipp doet de groeten terug!

mooi verslag Jerver, ben blij dat je veel beleving hebt gehad met de bezoeken. Heb je de pinot noir geproefd bij melanie Pfister ?
04-07-2023, 05:10 PM
Bericht: #45
RE: Wijnboeren Elzas
17 Juli terug naar de Elzas.
Momenteel 3 wijnboeren op het programma.
Meyer Fonné,René Meyer en Weinbach.
25-03-2024, 02:38 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 25-03-2024 om 03:53 PM door Jef.)
Bericht: #46
RE: Wijnboeren Elzas
Woensdag 24 Apr naar de Elzas.
Restaurants:La Vieille Forge,Taverne Alsacienne,le Valtrivin en La Truite(persoonlijke vrienden)
Wijnboeren:Agathe Bursin,Weinbach Faller en Henry Fuchs.
Als er iemand nog tips heeft,shoot.
23-04-2024, 06:16 PM
Bericht: #47
RE: Wijnboeren Elzas
Morgenvroeg vertrek naar de Elzas.
Ben vooral benieuwd naar Agathe.
Lang geleden dat ik geweest ben.
23-04-2024, 06:44 PM
Bericht: #48
RE: Wijnboeren Elzas
(23-04-2024 06:16 PM)Jef schreef:  Morgenvroeg vertrek naar de Elzas.
Ben vooral benieuwd naar Agathe.
Lang geleden dat ik geweest ben.

Doe m de groeten van een leeftijdsgenoot..!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
23-04-2024, 09:35 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-04-2024 om 09:37 PM door peter.)
Bericht: #49
RE: Wijnboeren Elzas
Bij Agathe Bursin zeker de pinot noir Strangenberg 2022 proeven die hopelijk nu op fles zit. Ik heb hem in november geproefd, en heb er direct 6 opzij laten leggen.
Daarnaast blijf ik fan van haar gewurztraminer Zinnkoepfle, vermoedelijk één van de beste wijngaarden in de Elzas voor dit wijnras, samen met de Furstentum. Ook de Sylvaner Lutzelthal was P/K dik ok.

Hopelijk vind je nog wat ...want in november was heel veel uit 2022 ( uitzondering de pinot noir die nog niet gebotteld was) uitverkocht, en ik betwijfel of 2023 al op fles is.

Als je toch in buurt bent van Westhalten, eventueel eens passeren bij Francois Schmitt in Orschwihr voor zijn Crémants, riesling Pfingstberg en pinot noir.
Veel plezier daar.
24-04-2024, 11:39 AM
Bericht: #50
RE: Wijnboeren Elzas
Iemand enig idee wat Burn presteert de laatste jaren? Ik kocht ooit zijn Clos Saint Imer's en ook een paar Clos de la Chapelle en vond die toen top, maar ik ben in geen decennia meer in de Elzas geweest...Blush

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
05-05-2024, 09:20 PM
Bericht: #51
RE: Wijnboeren Elzas
(24-04-2024 11:39 AM)wvd schreef:  Iemand enig idee wat Burn presteert de laatste jaren? Ik kocht ooit zijn Clos Saint Imer's en ook een paar Clos de la Chapelle en vond die toen top, maar ik ben in geen decennia meer in de Elzas geweest...Blush

Is uit de aandacht verdwenen, een stijl die niet meer aanspreekt zijnde overrijp plukken met restzoet. tijden en smaken zijn veranderd...
06-05-2024, 10:17 AM
Bericht: #52
RE: Wijnboeren Elzas
(05-05-2024 09:20 PM)peter schreef:  
(24-04-2024 11:39 AM)wvd schreef:  Iemand enig idee wat Burn presteert de laatste jaren? Ik kocht ooit zijn Clos Saint Imer's en ook een paar Clos de la Chapelle en vond die toen top, maar ik ben in geen decennia meer in de Elzas geweest...Blush

Is uit de aandacht verdwenen, een stijl die niet meer aanspreekt zijnde overrijp plukken met restzoet. tijden en smaken zijn veranderd...

Indertijd (begin jaren 90) waren die wijnen zeker niet te zoet, integendeel. Ik was ook fan van Zind-Humbrecht, droge wijnen tot 1988 en dan plots met 1989 werd het me wat te zoet toch. Dat vond ik toen ook van Rolly-Gassman waar Jos Van Eccelpoel mee werkte begin jaren 80. Dat werd alsmaar moeilijker te verkopen en ze zijn er dan ook mee gestopt, maar nu worden die oudere jaren erg gezocht las ik onlangs en in sommige publicaties scoren ze nu bij de top. Raar toch allemaal... Vorig jaar stond zowaar Deiss op Vinitaly. Ik proefde er zowat het ganse gamma en daar zaten ook nogal wat wijnen met restsuiker bij, maar die waren toch mooi en evenwichtig en aan de prijzen te zien worden die ook wel gewaardeerd.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)


Ga naar locatie: