Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mas de Martin
28-11-2012, 04:11 PM
Bericht: #21
RE: Mas de Martin
Vraagje ivm de Plein Sud 2010: iemand enig idee wat de druivenmix is? Nogal wat verwarrende berichten op het web hierover:
* Colruyt Klassewijnen: 90% carignan, 10% Syrah
* Weinkosmos.de: 100% carignan
* Mas de Martin zelf: 100% syrah. Maar gaat over de 2009, geen nieuws over de 2010 op hun site...

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
30-11-2012, 05:09 PM
Bericht: #22
RE: Mas de Martin
Straks mijn flesjes Mas de Martin gaan ophalen in de Colruyt: Casanova en Ultreia.

Nu een Casanova 2009 (100% Pinot Noir) aan 't proeven: lavendel, thijm, zoethout en gul rood fruit in de neus en ook wel iets gebrand/rokerigs. In de mond blijft dit heeeeeel fris (ondanks de 14,5%). De zuren vallen dus eerst op, gevolgd door sappig fruit. Medium body en zeker niks plakkerigs. Afdronk is niet spectaculair lang, maar wel lekker kruidig en fris.

Blind had ik waarschijnlijk nooit aan Pinot Noir gedacht.

Maakt weinig uit; dit is een heel lekkere en boeiende fles wijn. Op culinair gebied moet dit volgens mij GEWELDIG zijn bij kip en patatjes in de oven met zuiderse kruiden.

Aan 7 euro een absolute no-brainer !!!
21-03-2013, 09:38 PM
Bericht: #23
RE: Mas de Martin
De plein sud 2010 open getrokken. Vrij expressieve neus, zongedroogde tomaat. In de mond echter heel gesloten.
Na 2u karaf al wat opener geworden. Chocolade, vrij veel zuren ook. Tannines nog veel te hard. Wrange afdronk. Benieuwd wat het morgen zal geven, maar is nu eigenlijk nog veel te jong.
21-03-2013, 10:42 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-03-2013 om 10:43 PM door Innesto.)
Bericht: #24
RE: Mas de Martin
(21-03-2013 09:38 PM)Olivier schreef:  De plein sud 2010 open getrokken. Vrij expressieve neus, zongedroogde tomaat. In de mond echter heel gesloten.
Na 2u karaf al wat opener geworden. Chocolade, vrij veel zuren ook. Tannines nog veel te hard. Wrange afdronk. Benieuwd wat het morgen zal geven, maar is nu eigenlijk nog veel te jong.

Mijn eerste twee proefflesjes die ik afgelopen najaar kocht en vrijwel direct dronk vielen in de smaak en vond ik p/k top. In die mate dat ik nadien in rode prijs direct een kartonnetje insloeg. Een tweetal weken terug nog eens een flesje van opengetrokken. Om eerlijk te zijn was dit een afknapper. Ik kan mij herkennen in je TN. Zat totaal "scheef" in de mond. In een moeilijke fase...?
22-03-2013, 10:29 AM
Bericht: #25
RE: Mas de Martin
Deze week de ultreia 2010 opengetrokken (24 uur op voorhand) en die had wat van hetzelfde. Vrij gesloten zowel in de neus als de mond en de weliswaar rijpe tannines treden duidelijk meer op de voorgrond. Komt wel goed een mindere tussenfase

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
22-03-2013, 11:27 AM
Bericht: #26
RE: Mas de Martin
(22-03-2013 10:29 AM)koen schreef:  Deze week de ultreia 2010 opengetrokken (24 uur op voorhand) en die had wat van hetzelfde. Vrij gesloten zowel in de neus als de mond en de weliswaar rijpe tannines treden duidelijk meer op de voorgrond. Komt wel goed een mindere tussenfase

Die heb ik ook al geprobeerd; ik denk ook dat dit zeer goed wordt, maar heeft nog tijd nodig:.....5 jaar wattewatte?
22-03-2013, 11:31 AM
Bericht: #27
RE: Mas de Martin
De 2010 kan inderdaad nog best wat jaren kelder gebruiken doch ik vind hem nu reeds top en gesloten vind ik hem niet. Het verouderen zal de smaken enkel wat meer versmelten en er een "gemakkelijkere" wijn van maken.
22-03-2013, 03:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-03-2013 om 03:04 PM door koen.)
Bericht: #28
RE: Mas de Martin
Potdicht zat hij nu ook weer niet hé, maar hij was duidelijk meer gesloten dan toen ik hem een 4-tal maanden geleden dronk. Fruit kwam minder tot uiting en zat onder de mokka-toetsen verscholen. Is een top-wijn maar zeker niet op zijn top nu.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
25-03-2013, 11:10 PM
Bericht: #29
RE: Mas de Martin
Minstens 5 jaar, nu bezig met laatste 02 en 03, 04 is klaar, 05 zelfs nog wat wachten

Wine is sunlight , held together by water !
26-03-2013, 12:33 AM
Bericht: #30
RE: Mas de Martin
Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-03-2013, 10:34 AM
Bericht: #31
RE: Mas de Martin
Citaat:volgens Colruyt een 100% pinot noir

Toch wel straf dat die mannen zich daar zo in vergissen...
26-03-2013, 11:35 AM
Bericht: #32
RE: Mas de Martin
(26-03-2013 12:33 AM)vinejo schreef:  Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Grappig dat ik hierboven ergens over die cuvee schrijf: Blind zou ik nooit aan pinot noir gedacht hebben ;-)))

Ik had me dus ook gebaseerd op de Colruyt site.
26-03-2013, 11:58 AM
Bericht: #33
RE: Mas de Martin
(26-03-2013 11:35 AM)Dave schreef:  
(26-03-2013 12:33 AM)vinejo schreef:  Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Grappig dat ik hierboven ergens over die cuvee schrijf: Blind zou ik nooit aan pinot noir gedacht hebben ;-)))

Ik had me dus ook gebaseerd op de Colruyt site.

Haha, had dit niet opgemerkt - goed geproefd zou k zeggen! ;-)
k Zou t eigenlijk moeten melden he, mss leest Pietn dit wel- kan hij t laten aanpassen.
Vond de wijn mooi met wat houtinvloeden, heel zacht in de mond. Maar,zoals gezegd, niet echt speciaal- wat een zuidelijke pinot mss wél was geweest. Als dit in rode prijs staat aan 7 euro nochtans wel zeer koopwaardig.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-03-2013, 12:33 PM
Bericht: #34
RE: Mas de Martin
(26-03-2013 11:58 AM)vinejo schreef:  
(26-03-2013 11:35 AM)Dave schreef:  
(26-03-2013 12:33 AM)vinejo schreef:  Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Grappig dat ik hierboven ergens over die cuvee schrijf: Blind zou ik nooit aan pinot noir gedacht hebben ;-)))

Ik had me dus ook gebaseerd op de Colruyt site.

Haha, had dit niet opgemerkt - goed geproefd zou k zeggen! ;-)
k Zou t eigenlijk moeten melden he, mss leest Pietn dit wel- kan hij t laten aanpassen.
Vond de wijn mooi met wat houtinvloeden, heel zacht in de mond. Maar,zoals gezegd, niet echt speciaal- wat een zuidelijke pinot mss wél was geweest. Als dit in rode prijs staat aan 7 euro nochtans wel zeer koopwaardig.

Inderdaad in rode prijs gekocht(een dooske Casanova en een dooske Ultreia). Plein sud vind ik ook lekker (proefflesje) en schaf ik zeker nog eens aan (in rode prijs bijvoorbeeld ;-).
08-04-2013, 04:24 PM
Bericht: #35
RE: Mas de Martin
Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).
08-04-2013, 10:54 PM
Bericht: #36
RE: Mas de Martin
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  ** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Aha, interessant, thank you

Languedoc en nieuw hout, veelal een delicate oefening....

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-04-2013, 11:51 PM
Bericht: #37
RE: Mas de Martin
komt goed zonne, ge moet dat niet jong drinken.

Dat hout moet dan toch de laatste jaargangen zijn want heb dat nooit echt overdreven tegengekomen in de wijnen, zelfs niet in de ultreïa en co

Wine is sunlight , held together by water !
09-04-2013, 12:00 AM
Bericht: #38
RE: Mas de Martin
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Welke jaargang van de Cuvée Ultreïa kreeg je te proeven? Naar verluid zou 2010 iets minder geconcentreerd en "overdone" zijn dan 2009 en voorgangers en dus ook ietsje sneller op dronk raken.

Die inkopers van Colruyt... zouden die ook eens buiten Frankrijk op vakantie gaan? Toch niet al te vaak vermoed ik.Confused
09-04-2013, 07:56 AM
Bericht: #39
RE: Mas de Martin
Vreemd van dat hout daar ik dat absoluut niet zo ervaren heb en zeker niet een storende vanillesmaak daar dit me bij dergelijke wijnen doet afknappen.
09-04-2013, 09:30 AM
Bericht: #40
RE: Mas de Martin
Alle geproefde rode wijnen waren 2011, buiten de Ultreia en Cinarca (2010). Alhoewel deze laatste twee er ook van hadden was het toch het ergst bij de jongere (en tevens goedkopere) cuvées. Wie weet komt dit idd ok met verloop van tijd. Zijn die koffie en caramel aroma's zuiver te wijten aan hout of kan dit ook te maken hebben met de (over?)rijpheid van de druif?


Ga naar locatie: