Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mas de Martin
26-03-2013, 10:34 AM
Bericht: #31
RE: Mas de Martin
Citaat:volgens Colruyt een 100% pinot noir

Toch wel straf dat die mannen zich daar zo in vergissen...
26-03-2013, 11:35 AM
Bericht: #32
RE: Mas de Martin
(26-03-2013 12:33 AM)vinejo schreef:  Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Grappig dat ik hierboven ergens over die cuvee schrijf: Blind zou ik nooit aan pinot noir gedacht hebben ;-)))

Ik had me dus ook gebaseerd op de Colruyt site.
26-03-2013, 11:58 AM
Bericht: #33
RE: Mas de Martin
(26-03-2013 11:35 AM)Dave schreef:  
(26-03-2013 12:33 AM)vinejo schreef:  Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Grappig dat ik hierboven ergens over die cuvee schrijf: Blind zou ik nooit aan pinot noir gedacht hebben ;-)))

Ik had me dus ook gebaseerd op de Colruyt site.

Haha, had dit niet opgemerkt - goed geproefd zou k zeggen! ;-)
k Zou t eigenlijk moeten melden he, mss leest Pietn dit wel- kan hij t laten aanpassen.
Vond de wijn mooi met wat houtinvloeden, heel zacht in de mond. Maar,zoals gezegd, niet echt speciaal- wat een zuidelijke pinot mss wél was geweest. Als dit in rode prijs staat aan 7 euro nochtans wel zeer koopwaardig.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
26-03-2013, 12:33 PM
Bericht: #34
RE: Mas de Martin
(26-03-2013 11:58 AM)vinejo schreef:  
(26-03-2013 11:35 AM)Dave schreef:  
(26-03-2013 12:33 AM)vinejo schreef:  Ik dronk vanavond de cuvee Casanova, volgens Colruyt een 100% pinot noir ( was benieuwd) maar na wat opzoekingswerk blijkt dit 50 % merlot en 40% syrah te zijn ( en nog wat cab sauv).
Toch wel lekker maar niet echt speciaal.

Grappig dat ik hierboven ergens over die cuvee schrijf: Blind zou ik nooit aan pinot noir gedacht hebben ;-)))

Ik had me dus ook gebaseerd op de Colruyt site.

Haha, had dit niet opgemerkt - goed geproefd zou k zeggen! ;-)
k Zou t eigenlijk moeten melden he, mss leest Pietn dit wel- kan hij t laten aanpassen.
Vond de wijn mooi met wat houtinvloeden, heel zacht in de mond. Maar,zoals gezegd, niet echt speciaal- wat een zuidelijke pinot mss wél was geweest. Als dit in rode prijs staat aan 7 euro nochtans wel zeer koopwaardig.

Inderdaad in rode prijs gekocht(een dooske Casanova en een dooske Ultreia). Plein sud vind ik ook lekker (proefflesje) en schaf ik zeker nog eens aan (in rode prijs bijvoorbeeld ;-).
08-04-2013, 04:24 PM
Bericht: #35
RE: Mas de Martin
Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).
08-04-2013, 10:54 PM
Bericht: #36
RE: Mas de Martin
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  ** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Aha, interessant, thank you

Languedoc en nieuw hout, veelal een delicate oefening....

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-04-2013, 11:51 PM
Bericht: #37
RE: Mas de Martin
komt goed zonne, ge moet dat niet jong drinken.

Dat hout moet dan toch de laatste jaargangen zijn want heb dat nooit echt overdreven tegengekomen in de wijnen, zelfs niet in de ultreïa en co

Wine is sunlight , held together by water !
09-04-2013, 12:00 AM
Bericht: #38
RE: Mas de Martin
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Welke jaargang van de Cuvée Ultreïa kreeg je te proeven? Naar verluid zou 2010 iets minder geconcentreerd en "overdone" zijn dan 2009 en voorgangers en dus ook ietsje sneller op dronk raken.

Die inkopers van Colruyt... zouden die ook eens buiten Frankrijk op vakantie gaan? Toch niet al te vaak vermoed ik.Confused
09-04-2013, 07:56 AM
Bericht: #39
RE: Mas de Martin
Vreemd van dat hout daar ik dat absoluut niet zo ervaren heb en zeker niet een storende vanillesmaak daar dit me bij dergelijke wijnen doet afknappen.
09-04-2013, 09:30 AM
Bericht: #40
RE: Mas de Martin
Alle geproefde rode wijnen waren 2011, buiten de Ultreia en Cinarca (2010). Alhoewel deze laatste twee er ook van hadden was het toch het ergst bij de jongere (en tevens goedkopere) cuvées. Wie weet komt dit idd ok met verloop van tijd. Zijn die koffie en caramel aroma's zuiver te wijten aan hout of kan dit ook te maken hebben met de (over?)rijpheid van de druif?
09-04-2013, 11:45 AM
Bericht: #41
RE: Mas de Martin
(09-04-2013 07:56 AM)bowmore schreef:  Vreemd van dat hout daar ik dat absoluut niet zo ervaren heb en zeker niet een storende vanillesmaak daar dit me bij dergelijke wijnen doet afknappen.

Dat storende hout heb ik ook niet zo ervaren bij Casanova '09, Ultreïa '10 en Plein Sud '10....
09-04-2013, 11:52 AM
Bericht: #42
RE: Mas de Martin
(09-04-2013 11:45 AM)Dave schreef:  
(09-04-2013 07:56 AM)bowmore schreef:  Vreemd van dat hout daar ik dat absoluut niet zo ervaren heb en zeker niet een storende vanillesmaak daar dit me bij dergelijke wijnen doet afknappen.

Dat storende hout heb ik ook niet zo ervaren bij Casanova '09, Ultreïa '10 en Plein Sud '10....

Dronk enkel de Casanova en vond het hout toch wel behoorlijk opvallend. Niet storend, maar ik dronk maar 1 glas. Geen vanille ook, eerder gerookt en wat oud hout, rottig zelfs - maar nu ga ik voort op herinneringen van 1 glas dus kan subjectief zijn...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
09-04-2013, 02:52 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 09-04-2013 om 02:52 PM door Dave.)
Bericht: #43
RE: Mas de Martin
(09-04-2013 11:52 AM)vinejo schreef:  
(09-04-2013 11:45 AM)Dave schreef:  
(09-04-2013 07:56 AM)bowmore schreef:  Vreemd van dat hout daar ik dat absoluut niet zo ervaren heb en zeker niet een storende vanillesmaak daar dit me bij dergelijke wijnen doet afknappen.

Dat storende hout heb ik ook niet zo ervaren bij Casanova '09, Ultreïa '10 en Plein Sud '10....

Dronk enkel de Casanova en vond het hout toch wel behoorlijk opvallend. Niet storend, maar ik dronk maar 1 glas. Geen vanille ook, eerder gerookt en wat oud hout, rottig zelfs - maar nu ga ik voort op herinneringen van 1 glas dus kan subjectief zijn...

Ik heb mijn TN van de Casanova herlezen en ik spreek daar toch ook van iets rokerig/gebrand in de neus, dus het hout was er inderdaad wel, maar niet storend (voor mij ;-).
30-05-2014, 10:21 PM
Bericht: #44
RE: Mas de Martin
Ik proef momenteel de Casanova 2011. De verwarring is er nog altijd denk ik want op cellartracker vermeldt men 100% pinot noir. Lijkt me sowieso straf tussen Montpellier en Nîmes, soit, hij krijgt op basis van 2 tasting notes 90%.
Volgens Colruyt: merlot (50 %), syrah (40 %), grenache noir (10 %). De 2012 is 100% carignan. Mooi in zijn prijscategorie (8,15 euro), maar ben niet van mijn sokken geblazen. Ik lees hierboven "nogal gemaakt" en dat vind ik ook. Meer kruidigheid dan fruit, vooral laurier. Wat te weinig backbone, maar wel leuk om eens te proeven.
30-05-2014, 10:43 PM
Bericht: #45
RE: Mas de Martin
Casanova 2011 én 2012, allebei 100% carignan zie ik hier staan op de site van colruyt Confused
30-05-2014, 10:54 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 30-05-2014 om 10:54 PM door Gerten.)
Bericht: #46
RE: Mas de Martin
(30-05-2014 10:43 PM)Flanders schreef:  Casanova 2011 én 2012, allebei 100% carignan zie ik hier staan op de site van colruyt Confused

Op mijne computer niet voor de 2011 hoor
Weet niet of deze link werkt, maar ik plak het er toch effe in
http://wijn.colruyt.be/wine/index.jsp
(30-05-2014 10:54 PM)Gerten schreef:  
(30-05-2014 10:43 PM)Flanders schreef:  Casanova 2011 én 2012, allebei 100% carignan zie ik hier staan op de site van colruyt Confused

Op mijne computer niet voor de 2011 hoor
Weet niet of deze link werkt, maar ik plak het er toch effe in
http://wijn.colruyt.be/wine/index.jsp

Werkt niet dus ....banghead
30-05-2014, 11:05 PM
Bericht: #47
RE: Mas de Martin
http://www.ontdekjecolruytwijn.be/wijn/m...anova-2012
http://www.ontdekjecolruytwijn.be/wijn/m...anova-2011

Spreken ze zichzelf nu ook al tegen bij Colruyt ? Tongue
30-05-2014, 11:10 PM
Bericht: #48
RE: Mas de Martin
Ha ja ! Klik op mijn link en vul links boven in de zoekfunctie "Casanova" in en klik op de 2011 ...
30-05-2014, 11:40 PM
Bericht: #49
RE: Mas de Martin
Jep das ook ni echt praktisch he Big Grin
31-05-2014, 08:23 AM
Bericht: #50
RE: Mas de Martin
(30-05-2014 11:10 PM)Gerten schreef:  Ha ja ! Klik op mijn link en vul links boven in de zoekfunctie "Casanova" in en klik op de 2011 ...

Ha, die zoekfunctie nog nooit gezien eigenlijk...
En idd, de 2012 = carignan
en de 2011:

Dom. Mas de Martin cuvée Casanova 2011 75 cl
Vin de France

* Druivensoorten: merlot (50 %), syrah (40 %), grenache noir (10 %)
* Alcoholpercentage: 14 % vol
* Schenktemperatuur: net onder kamertemperatuur serveren (16 à 18 °C)
* Culinaire tip: gevogelte, kalfsvlees, pluimwild, pasta met
groenten, stoofpotjes, vlees met fruit
* Bewaring: nog 1 à 2 jaar
* 12 maanden gerijpt in vaten van Franse eik
* Type sluiting: natuurkurk

Zouden ze die cuvee dus elk jaar maken afhankelijk van wat ze over hebben van druiven van de andere cuvees...Confused

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-05-2014, 06:13 PM
Bericht: #51
RE: Mas de Martin
t' Is ne vin de france, dan mogen ze wel wat chipoteren zeker
31-05-2014, 09:30 PM
Bericht: #52
RE: Mas de Martin
(31-05-2014 08:23 AM)vinejo schreef:  ................................
Dom. Mas de Martin cuvée Casanova 2011 75 cl
........

Zouden ze die cuvee dus elk jaar maken afhankelijk van wat ze over hebben van druiven van de andere cuvees...Confused

Doet de naam Casanova geen belletje rinkelen?
Casanova was een legendarisch persoon die onder meer geld incasseerde door rijke prominente personen te bedriegen met occulte trucs en ook rijk werd door een staatsloterij te beginnen. Rolleyes

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
17-08-2014, 05:10 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-08-2014 om 05:15 PM door Innesto.)
Bericht: #53
RE: Mas de Martin
Domaine Mas de Martin Cuvée Ultreïa 2010

Jawel jaargang 2010 al gekraakt... en ik heb toch zo'n vermoeden dat deze jaargang een kanteljaar is voor de Cuvée Ultreïa. Dit is inderdaad niet meer het "overgeconcentreerde monstertje" met extreem veel materie en veel meer... dat we kennen uit het verleden en zeker uit jaargang 2009.

Roodzwarte kleur, je zou nog kunnen zeggen een extreme kleurconcentratie. Maar in de neus merk je na wat zuurstof al het verschil met voorheen. Krachtig mediterraan boeket, donker fruit, nog ietwat gesloten bij aanvang maar vooral de aanwezige houttoets is veel meer gedoseerd en verfijnder dan bijvoorbeeld bij jaargang 2009. In de mond meteen rijk en zalvend, donker fruit, typische kruidigheid,... uitgesproken krachtig maar tegelijk ook zijdezacht. Flink wat alcohol maar alles komt mooi samen, zachte tannines en een lange afdronk.

Deze " Ultreïa" is duidelijk van een ander slag dan zijn voorgangers. Voor mij een stuk beter, meer verfijning en evenwicht en vooral ook niet meer die "overdadige wilde wijn" die minstens die 10 jaar nodig had om een beetje in zijn plooi te vallen. Van deze wijn kan je, mits een zuurstofkuurtje in de karaf, nu al best van genieten. Is hij nu op zijn top? Waarschijnlijk niet, maar dat zal enkel de tijd ons leren. Bewaarpotentieel is er alleszins nog ruim voldoende.

Gekocht bij Klassewijnen: 13,99 euro (rode prijs)
01-10-2014, 09:50 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-10-2014 om 09:52 PM door Innesto.)
Bericht: #54
RE: Mas de Martin
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Vandaag de nieuwe Bettane+Desseauve ontvangen... en ze zijn niet echt mals voor Mas de Martin jaargang 2012. Vrij vertaald: zeer teleurstellend, uitgezonderd Cinarca 2011. "Les autres cuvées sont décevantes et Ultréia et Ecce-Vino sont fortements boisées."
02-10-2014, 12:58 PM
Bericht: #55
RE: Mas de Martin
(01-10-2014 09:50 PM)Innesto schreef:  
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Vandaag de nieuwe Bettane+Desseauve ontvangen... en ze zijn niet echt mals voor Mas de Martin jaargang 2012. Vrij vertaald: zeer teleurstellend, uitgezonderd Cinarca 2011. "Les autres cuvées sont décevantes et Ultréia et Ecce-Vino sont fortements boisées."

Bedankt voor de heads up voor wat betreft 2012. De 'Plein Sud' 2011 beviel me nochtans !
02-10-2014, 01:12 PM
Bericht: #56
RE: Mas de Martin
(02-10-2014 12:58 PM)dakur schreef:  
(01-10-2014 09:50 PM)Innesto schreef:  
(08-04-2013 04:24 PM)claret schreef:  Zat vorige week in de streek en ben eens een bezoekje gaan brengen aan het domein. Alle cuvées geproefd en wat opvalt: concentratie en hout. Op zich niets mis met beide maar wanneer je moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende cépages en cuvées door de steeds terugkerende overweldigende vanille, mokka, chocolade, caramel,… aroma’s dan haak ik toch af. Echt lastig om meer dan 1 glas te drinken van deze wijnen. Vrij zoet en liggen zwaar op de maag. Ondanks het feit dat het domein BIO is, komen de wijnen nogal gemaakt over. Best wel jammer. Alle wijnen waren wel nog jong (topcuvées Ultreia en Cinarca nog redelijk gesloten) maar kweet niet of zoiets nog ok komt. Enige wijn die me echt wel beviel was hun rosé (L’insouciant 2012). Fijne rode vruchtjes en mooie zuurtjes. Aan 7,5 euro een leuke wijn (alle prijzen vallen in principe nog wel mee).
*Toen ik over Colruyt begon, vertelde het mevrouwtje die de wijnen liet proeven dat de/een wijninkoper van Colruyt in de streek op vakantie was en op aanraden van een buur was afgezakt naar Mas de Martin. Achteraf heeft ze blijkbaar veel telefoontjes gekregen van boze belgische wijnhandelaars nadat deze zagen dat Colruyt de wijnen van Mas de Martin verdeelde tegen nogal scherpe prijzen. Tja, t’is een vrije markt hé.
** Men heeft blijkbaar de Casanova ooit nog van 100% pinot noir gemaakt en vandaar waarsch de fout op de Colruyt website. Wordt echter niet elk jaar in de wijnen gestoken (enkel in de koelere jaren neem ek aan).

Vandaag de nieuwe Bettane+Desseauve ontvangen... en ze zijn niet echt mals voor Mas de Martin jaargang 2012. Vrij vertaald: zeer teleurstellend, uitgezonderd Cinarca 2011. "Les autres cuvées sont décevantes et Ultréia et Ecce-Vino sont fortements boisées."

Bedankt voor de heads up voor wat betreft 2012. De 'Plein Sud' 2011 beviel me nochtans !

Mij ook !
02-10-2014, 01:33 PM
Bericht: #57
RE: Mas de Martin
Net een paar proefflesjes 2012 gekocht (Plein Sud, Venus)... Klinkt dus niet echt veelbelovend...

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
02-10-2014, 02:48 PM
Bericht: #58
RE: Mas de Martin
(02-10-2014 01:33 PM)nco schreef:  Net een paar proefflesjes 2012 gekocht (Plein Sud, Venus)... Klinkt dus niet echt veelbelovend...

Eerst proeven en dan zien we wel ... ne plein sud die niet lekker zou zijn Wink ? Vorige week mijn laatste flesje plein sud 2010 gedronken en die wil ik best nog eens proeven.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
02-10-2014, 04:48 PM
Bericht: #59
RE: Mas de Martin
(02-10-2014 02:48 PM)koen schreef:  
(02-10-2014 01:33 PM)nco schreef:  Net een paar proefflesjes 2012 gekocht (Plein Sud, Venus)... Klinkt dus niet echt veelbelovend...

Eerst proeven en dan zien we wel ... ne plein sud die niet lekker zou zijn Wink ? Vorige week mijn laatste flesje plein sud 2010 gedronken en die wil ik best nog eens proeven.

Heb hem nog liggen Tongue

"If it's red, French, costs too much, and tastes like the water that's left in the vase after the flowers have died and rotted, it's probably Burgundy."
-Jay McInerney, "Bacchus & Me" => To be clear, just like the quote :-)
21-10-2014, 08:23 PM
Bericht: #60
RE: Mas de Martin
(17-08-2014 05:10 PM)Innesto schreef:  Domaine Mas de Martin Cuvée Ultreïa 2010

Jawel jaargang 2010 al gekraakt... en ik heb toch zo'n vermoeden dat deze jaargang een kanteljaar is voor de Cuvée Ultreïa. Dit is inderdaad niet meer het "overgeconcentreerde monstertje" met extreem veel materie en veel meer... dat we kennen uit het verleden en zeker uit jaargang 2009.

Roodzwarte kleur, je zou nog kunnen zeggen een extreme kleurconcentratie. Maar in de neus merk je na wat zuurstof al het verschil met voorheen. Krachtig mediterraan boeket, donker fruit, nog ietwat gesloten bij aanvang maar vooral de aanwezige houttoets is veel meer gedoseerd en verfijnder dan bijvoorbeeld bij jaargang 2009. In de mond meteen rijk en zalvend, donker fruit, typische kruidigheid,... uitgesproken krachtig maar tegelijk ook zijdezacht. Flink wat alcohol maar alles komt mooi samen, zachte tannines en een lange afdronk.

Deze " Ultreïa" is duidelijk van een ander slag dan zijn voorgangers. Voor mij een stuk beter, meer verfijning en evenwicht en vooral ook niet meer die "overdadige wilde wijn" die minstens die 10 jaar nodig had om een beetje in zijn plooi te vallen. Van deze wijn kan je, mits een zuurstofkuurtje in de karaf, nu al best van genieten. Is hij nu op zijn top? Waarschijnlijk niet, maar dat zal enkel de tijd ons leren. Bewaarpotentieel is er alleszins nog ruim voldoende.

Gekocht bij Klassewijnen: 13,99 euro (rode prijs)

Dit weekend ook een Ultreïa 2010 geproefd en ik kan mij grotendeels aansluiten bij de TN van Innesto. Ik had ook wel wat animale toetsen in de neus, maar de kruidigheid is inderdaad dominant, met rokerige houttoetsen, maar niet "too much". Blijft uiteraard wel een stevig beestje, maar ik denk dat binnen 3 à 4 jaar heel mooi gaat zijn. Ik had namelijk nog een glaasje overgelaten en heb het pas op dag 3 gedronken. De wijn was tegen dan veel beter versmolten en evenwichtig. The best is yet to come Wink


Ga naar locatie: