Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In Taste Buds We Trust
17-07-2020, 10:32 AM
Bericht: #121
RE: In Taste Buds We Trust
leuke leesstof Olivier. Dank!

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
17-07-2020, 10:57 AM
Bericht: #122
RE: In Taste Buds We Trust
(17-07-2020 10:32 AM)Vinoco schreef:  leuke leesstof Olivier. Dank!

Bedankt John!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-03-2021, 05:56 PM
Bericht: #123
RE: In Taste Buds We Trust
Al even geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Mijn laatste artikel gaat over de wijnen van Palmento Costanzo, zowel witte als rode Etnawijnen.

https://intastebudswetrust.com/2021/03/1...tna-wines/

Ik was bijzonder onder de indruk van het evenwicht in die wijnen en het constante niveau ook.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-03-2021, 10:59 AM
Bericht: #124
RE: In Taste Buds We Trust
(18-03-2021 05:56 PM)Olivier schreef:  Al even geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Mijn laatste artikel gaat over de wijnen van Palmento Costanzo, zowel witte als rode Etnawijnen.

https://intastebudswetrust.com/2021/03/1...tna-wines/

Ik was bijzonder onder de indruk van het evenwicht in die wijnen en het constante niveau ook.

Heel interessant artikel. Had nog nooit van dit domein gehoord (en ook niet van Winejump, lijkt me ook de moeite om eens te onderzoeken). Er lijken daar heel veel nieuwe domeinen op te duiken op de Etna, als paddestoelen uit de grond. Sommige schieten qua prijs ook rap de hoogte in.

Dronk recent ook wel redelijk wat Etna wijnen, maar in de goedkopere klasse. O.a. de instap rosso 2017, bianco 2018 en de rosato 2019 van Tornatore. Vooral de bianco en de rosato vond ik p/k heel sterk. Ik dronk ook een Etna Bianco van Tenute Bosco "Piano dei Daini" 2018. Vond ik ook een geweldige wijn, heel strak, mineraal en fris. Die witte kunnen ook bewaren trouwens.

Mandrarossa is ook begonnen met Etna wijnen, maar daar vond ik wit en rood niet bepaald bijzonder, hoewel zeker geen slechte wijnen voor hun prijs.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
19-03-2021, 11:52 AM
Bericht: #125
RE: In Taste Buds We Trust
(19-03-2021 10:59 AM)33S schreef:  
(18-03-2021 05:56 PM)Olivier schreef:  Al even geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Mijn laatste artikel gaat over de wijnen van Palmento Costanzo, zowel witte als rode Etnawijnen.

https://intastebudswetrust.com/2021/03/1...tna-wines/

Ik was bijzonder onder de indruk van het evenwicht in die wijnen en het constante niveau ook.

Heel interessant artikel. Had nog nooit van dit domein gehoord (en ook niet van Winejump, lijkt me ook de moeite om eens te onderzoeken). Er lijken daar heel veel nieuwe domeinen op te duiken op de Etna, als paddestoelen uit de grond. Sommige schieten qua prijs ook rap de hoogte in.

Dronk recent ook wel redelijk wat Etna wijnen, maar in de goedkopere klasse. O.a. de instap rosso 2017, bianco 2018 en de rosato 2019 van Tornatore. Vooral de bianco en de rosato vond ik p/k heel sterk. Ik dronk ook een Etna Bianco van Tenute Bosco "Piano dei Daini" 2018. Vond ik ook een geweldige wijn, heel strak, mineraal en fris. Die witte kunnen ook bewaren trouwens.

Mandrarossa is ook begonnen met Etna wijnen, maar daar vond ik wit en rood niet bepaald bijzonder, hoewel zeker geen slechte wijnen voor hun prijs.

Merci!

De Etna heeft enorm veel kapitaalkrachtige domeinen aangetrokken. Ook Gaja heeft er nu zijn Etna sinds kort (weliswaar in samenwerking met Graci èn op de zuidflank in tegenstelling tot de meeste andere die op de noordflank zitten).

Dat strakke had ik ook in de Bianco's van Palmento Costanzo. Het blijft moeilijk te geloven dat er zulke frisse, strakke wijnen gemaakt worden op Sicilië, maar voor liefhebbers van cool climate witte wijnen, is dit echt het onderzoeken waard. Bedankt voor de tip over Tenute Bosco. Zal ik zeker eens opzoeken.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-03-2021, 01:29 PM
Bericht: #126
RE: In Taste Buds We Trust
(19-03-2021 11:52 AM)Olivier schreef:  
(19-03-2021 10:59 AM)33S schreef:  
(18-03-2021 05:56 PM)Olivier schreef:  Al even geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Mijn laatste artikel gaat over de wijnen van Palmento Costanzo, zowel witte als rode Etnawijnen.

https://intastebudswetrust.com/2021/03/1...tna-wines/

Ik was bijzonder onder de indruk van het evenwicht in die wijnen en het constante niveau ook.

Heel interessant artikel. Had nog nooit van dit domein gehoord (en ook niet van Winejump, lijkt me ook de moeite om eens te onderzoeken). Er lijken daar heel veel nieuwe domeinen op te duiken op de Etna, als paddestoelen uit de grond. Sommige schieten qua prijs ook rap de hoogte in.

Dronk recent ook wel redelijk wat Etna wijnen, maar in de goedkopere klasse. O.a. de instap rosso 2017, bianco 2018 en de rosato 2019 van Tornatore. Vooral de bianco en de rosato vond ik p/k heel sterk. Ik dronk ook een Etna Bianco van Tenute Bosco "Piano dei Daini" 2018. Vond ik ook een geweldige wijn, heel strak, mineraal en fris. Die witte kunnen ook bewaren trouwens.

Mandrarossa is ook begonnen met Etna wijnen, maar daar vond ik wit en rood niet bepaald bijzonder, hoewel zeker geen slechte wijnen voor hun prijs.

Merci!

De Etna heeft enorm veel kapitaalkrachtige domeinen aangetrokken. Ook Gaja heeft er nu zijn Etna sinds kort (weliswaar in samenwerking met Graci èn op de zuidflank in tegenstelling tot de meeste andere die op de noordflank zitten).

Dat strakke had ik ook in de Bianco's van Palmento Costanzo. Het blijft moeilijk te geloven dat er zulke frisse, strakke wijnen gemaakt worden op Sicilië, maar voor liefhebbers van cool climate witte wijnen, is dit echt het onderzoeken waard. Bedankt voor de tip over Tenute Bosco. Zal ik zeker eens opzoeken.

Op de Etna worden inderdaad heel mooie wijnen gemaakt. Wij werken met Santa Maria La Nave en waar de rode vrij toegankelijk is en idd wat aan Pinot doet denken, is de witte toch een ander verhaal. Op onze inmiddels legendarische root tasting had ik een Millesulmare bij en dat is toch geen gemakkelijke wijn. Ik vind die zelf ook meer intrigerend, interessant en spannend dan gewoon heel lekker, duidelijk geen allemansvriend en niet echt een commercieel succes...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-03-2021, 03:42 PM
Bericht: #127
RE: In Taste Buds We Trust
(19-03-2021 01:29 PM)wvd schreef:  
(19-03-2021 11:52 AM)Olivier schreef:  
(19-03-2021 10:59 AM)33S schreef:  
(18-03-2021 05:56 PM)Olivier schreef:  Al even geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Mijn laatste artikel gaat over de wijnen van Palmento Costanzo, zowel witte als rode Etnawijnen.

https://intastebudswetrust.com/2021/03/1...tna-wines/

Ik was bijzonder onder de indruk van het evenwicht in die wijnen en het constante niveau ook.

Heel interessant artikel. Had nog nooit van dit domein gehoord (en ook niet van Winejump, lijkt me ook de moeite om eens te onderzoeken). Er lijken daar heel veel nieuwe domeinen op te duiken op de Etna, als paddestoelen uit de grond. Sommige schieten qua prijs ook rap de hoogte in.

Dronk recent ook wel redelijk wat Etna wijnen, maar in de goedkopere klasse. O.a. de instap rosso 2017, bianco 2018 en de rosato 2019 van Tornatore. Vooral de bianco en de rosato vond ik p/k heel sterk. Ik dronk ook een Etna Bianco van Tenute Bosco "Piano dei Daini" 2018. Vond ik ook een geweldige wijn, heel strak, mineraal en fris. Die witte kunnen ook bewaren trouwens.

Mandrarossa is ook begonnen met Etna wijnen, maar daar vond ik wit en rood niet bepaald bijzonder, hoewel zeker geen slechte wijnen voor hun prijs.

Merci!

De Etna heeft enorm veel kapitaalkrachtige domeinen aangetrokken. Ook Gaja heeft er nu zijn Etna sinds kort (weliswaar in samenwerking met Graci èn op de zuidflank in tegenstelling tot de meeste andere die op de noordflank zitten).

Dat strakke had ik ook in de Bianco's van Palmento Costanzo. Het blijft moeilijk te geloven dat er zulke frisse, strakke wijnen gemaakt worden op Sicilië, maar voor liefhebbers van cool climate witte wijnen, is dit echt het onderzoeken waard. Bedankt voor de tip over Tenute Bosco. Zal ik zeker eens opzoeken.

Op de Etna worden inderdaad heel mooie wijnen gemaakt. Wij werken met Santa Maria La Nave en waar de rode vrij toegankelijk is en idd wat aan Pinot doet denken, is de witte toch een ander verhaal. Op onze inmiddels legendarische root tasting had ik een Millesulmare bij en dat is toch geen gemakkelijke wijn. Ik vind die zelf ook meer intrigerend, interessant en spannend dan gewoon heel lekker, duidelijk geen allemansvriend en niet echt een commercieel succes...

Maar dan zitten we direct aan 50 euro voor een fles, waarvan het dan ook nog eens heel moeilijk is om in te schatten wanneer het beste moment is om ze te drinken. Het zou misschien commercieel interessanter zijn als er ook een van 15-20 euro bijzit.

Etna rosso en wellicht ook in minder mate de bianco's behoren toch tot de succesverhalen van de Italiaanse wijn in de laatste 15 jaar. Daar is zeker een publiek voor, ook in België (kijk naar Licata en Terre Nere, dat zal toch wel verkopen).

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
19-03-2021, 05:28 PM
Bericht: #128
RE: In Taste Buds We Trust
(19-03-2021 03:42 PM)33S schreef:  
(19-03-2021 01:29 PM)wvd schreef:  
(19-03-2021 11:52 AM)Olivier schreef:  
(19-03-2021 10:59 AM)33S schreef:  
(18-03-2021 05:56 PM)Olivier schreef:  Al even geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Mijn laatste artikel gaat over de wijnen van Palmento Costanzo, zowel witte als rode Etnawijnen.

https://intastebudswetrust.com/2021/03/1...tna-wines/

Ik was bijzonder onder de indruk van het evenwicht in die wijnen en het constante niveau ook.

Heel interessant artikel. Had nog nooit van dit domein gehoord (en ook niet van Winejump, lijkt me ook de moeite om eens te onderzoeken). Er lijken daar heel veel nieuwe domeinen op te duiken op de Etna, als paddestoelen uit de grond. Sommige schieten qua prijs ook rap de hoogte in.

Dronk recent ook wel redelijk wat Etna wijnen, maar in de goedkopere klasse. O.a. de instap rosso 2017, bianco 2018 en de rosato 2019 van Tornatore. Vooral de bianco en de rosato vond ik p/k heel sterk. Ik dronk ook een Etna Bianco van Tenute Bosco "Piano dei Daini" 2018. Vond ik ook een geweldige wijn, heel strak, mineraal en fris. Die witte kunnen ook bewaren trouwens.

Mandrarossa is ook begonnen met Etna wijnen, maar daar vond ik wit en rood niet bepaald bijzonder, hoewel zeker geen slechte wijnen voor hun prijs.

Merci!

De Etna heeft enorm veel kapitaalkrachtige domeinen aangetrokken. Ook Gaja heeft er nu zijn Etna sinds kort (weliswaar in samenwerking met Graci èn op de zuidflank in tegenstelling tot de meeste andere die op de noordflank zitten).

Dat strakke had ik ook in de Bianco's van Palmento Costanzo. Het blijft moeilijk te geloven dat er zulke frisse, strakke wijnen gemaakt worden op Sicilië, maar voor liefhebbers van cool climate witte wijnen, is dit echt het onderzoeken waard. Bedankt voor de tip over Tenute Bosco. Zal ik zeker eens opzoeken.

Op de Etna worden inderdaad heel mooie wijnen gemaakt. Wij werken met Santa Maria La Nave en waar de rode vrij toegankelijk is en idd wat aan Pinot doet denken, is de witte toch een ander verhaal. Op onze inmiddels legendarische root tasting had ik een Millesulmare bij en dat is toch geen gemakkelijke wijn. Ik vind die zelf ook meer intrigerend, interessant en spannend dan gewoon heel lekker, duidelijk geen allemansvriend en niet echt een commercieel succes...

Maar dan zitten we direct aan 50 euro voor een fles, waarvan het dan ook nog eens heel moeilijk is om in te schatten wanneer het beste moment is om ze te drinken. Het zou misschien commercieel interessanter zijn als er ook een van 15-20 euro bijzit.

Etna rosso en wellicht ook in minder mate de bianco's behoren toch tot de succesverhalen van de Italiaanse wijn in de laatste 15 jaar. Daar is zeker een publiek voor, ook in België (kijk naar Licata en Terre Nere, dat zal toch wel verkopen).

Daar heb je wellicht gelijk in maar ik ben nu eenmaal met Sonia begonnen en ze maakt enkel deze twee... Er zullen wel nog mooie Etna wijnen zijn aan de helft van de prijs. Voor ik met haar begon had ik mijn oog al op een ander domein laten vallen en die wijnen waen aan de helft, maar ik proefde ze naast mekaar en had dat beter niet gedaan... Rolleyes

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
26-04-2021, 10:22 PM
Bericht: #129
RE: In Taste Buds We Trust
En hier dan het verslag van de wijnen van Le Macchiole : de Bolgheri Rosso en de geweldige Paleo (100% Cabernet Franc) :

https://intastebudswetrust.com/2021/04/2...-bolgheri/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-07-2021, 10:20 PM
Bericht: #130
RE: In Taste Buds We Trust
De post van TheHolyGrape deed er mij aan denken dat ik hier nog de link niet gepost heb van mijn tasting van de topwijnen in wit van Cantina Tramin uit Alto Adige of Südtirol. Ik mocht ook met Willi Stürz spreken over hun wijnen. Heel boeiend. Ook het sociale aspect van een coöperatieve kwam trouwens aan bod.

https://intastebudswetrust.com/2021/07/1...lto-adige/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-07-2021, 11:23 PM
Bericht: #131
RE: In Taste Buds We Trust
Knap geschreven, het maakt me nieuwsgierig!

In welke prijsklasse zitten deze wijnen, en zijn deze hier ergens te verkrijgen?

It's not a hangover, it's wine flu
17-07-2021, 08:03 PM
Bericht: #132
RE: In Taste Buds We Trust
(16-07-2021 11:23 PM)Baldrick schreef:  Knap geschreven, het maakt me nieuwsgierig!

In welke prijsklasse zitten deze wijnen, en zijn deze hier ergens te verkrijgen?

Merci!

Cantina Tramin is redelijk goed verkrijgbaar, heb ik de indruk.

De meeste wijnen zitten rond 25-30€, behalve de Troy die rond de 80€ zit… De Stoan moet je eens proberen. Echt heerlijk.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
21-07-2021, 10:09 PM
Bericht: #133
RE: In Taste Buds We Trust
Oa bij L'Arco in Beringen te koop. Ze hebben ze volgens mij wel niet allemaal standaard in voorraad
21-07-2021, 11:14 PM
Bericht: #134
RE: In Taste Buds We Trust
https://www.bevovini.be/alle-wijnen/?mod...nd=1460045

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
25-07-2021, 11:27 AM
Bericht: #135
RE: In Taste Buds We Trust
(16-07-2021 10:20 PM)Olivier schreef:  De post van TheHolyGrape deed er mij aan denken dat ik hier nog de link niet gepost heb van mijn tasting van de topwijnen in wit van Cantina Tramin uit Alto Adige of Südtirol. Ik mocht ook met Willi Stürz spreken over hun wijnen. Heel boeiend. Ook het sociale aspect van een coöperatieve kwam trouwens aan bod.

https://intastebudswetrust.com/2021/07/1...lto-adige/

Met wat vertraging nu pas je post gelezen. Interessant inkijkje in een coöperatieve.

Die Stoan klinkt inderdaad erg lekker! Welk gerecht zou je aanraden bij deze wijn?
25-07-2021, 08:03 PM
Bericht: #136
RE: In Taste Buds We Trust
(25-07-2021 11:27 AM)troisetoiles schreef:  
(16-07-2021 10:20 PM)Olivier schreef:  De post van TheHolyGrape deed er mij aan denken dat ik hier nog de link niet gepost heb van mijn tasting van de topwijnen in wit van Cantina Tramin uit Alto Adige of Südtirol. Ik mocht ook met Willi Stürz spreken over hun wijnen. Heel boeiend. Ook het sociale aspect van een coöperatieve kwam trouwens aan bod.

https://intastebudswetrust.com/2021/07/1...lto-adige/

Met wat vertraging nu pas je post gelezen. Interessant inkijkje in een coöperatieve.

Die Stoan klinkt inderdaad erg lekker! Welk gerecht zou je aanraden bij deze wijn?

Ha, goeie vraag, mijn eerste idee zou zijn om es te combineren met salade met gerookte vis, zoals makreel of heilbot. Ik zou dan mikken op combinatie van het vettige van de vis, met het romige/frisse van de wijn.

Maar wat denk ik ook leuk zou kunnen zijn is dit geregje van Ottolenghi :

https://ottolenghi.co.uk/recipes/pear-an...-pecorino#

Zalig zomerslaatje!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-11-2021, 11:52 AM
Bericht: #137
RE: In Taste Buds We Trust
Ik heb mijn laatste artikel over Franciacorta hier nog niet gepost :

https://intastebudswetrust.com/2021/11/0...mixed-bag/

Naast de toppers die ik in mijn artikel bespreek toch ook wat redelijk anonieme tot zelfs teleurstellende wijnen geproefd. Franciacorta is geen schuimwijn waar je blind gelijk wat van kan kopen... Dat geldt voor alles natuurlijk. Maar hier was het toch wat zoeken.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-11-2021, 02:56 PM
Bericht: #138
RE: In Taste Buds We Trust
(28-11-2021 11:52 AM)Olivier schreef:  Ik heb mijn laatste artikel over Franciacorta hier nog niet gepost :

https://intastebudswetrust.com/2021/11/0...mixed-bag/

Naast de toppers die ik in mijn artikel bespreek toch ook wat redelijk anonieme tot zelfs teleurstellende wijnen geproefd. Franciacorta is geen schuimwijn waar je blind gelijk wat van kan kopen... Dat geldt voor alles natuurlijk. Maar hier was het toch wat zoeken.

Heb je iets van Berlucchi geproefd, Olivier? Die werden begin jaren 80 al ingevoerd in België, uiteraard alweer door de onevenaarbare Guiseppe Tonzig's en zijn "Club Les Grands Crus d'Italie". Dat vonden we toen op niveau van een goede Champagnes en met toch net dat toetsje "Italië".
Ik moet zeggen dat ik nu eigenlijk geen fan ben van Franciacorta. Zoals je schrijft ligt de prijs nogal hoog en wij drinken dan eigenlijk liever een goede Prosecco, niet dat onder die noemer geen rommel verkocht wordt...

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-11-2021, 03:06 PM
Bericht: #139
RE: In Taste Buds We Trust
(28-11-2021 02:56 PM)wvd schreef:  
(28-11-2021 11:52 AM)Olivier schreef:  Ik heb mijn laatste artikel over Franciacorta hier nog niet gepost :

https://intastebudswetrust.com/2021/11/0...mixed-bag/

Naast de toppers die ik in mijn artikel bespreek toch ook wat redelijk anonieme tot zelfs teleurstellende wijnen geproefd. Franciacorta is geen schuimwijn waar je blind gelijk wat van kan kopen... Dat geldt voor alles natuurlijk. Maar hier was het toch wat zoeken.

Heb je iets van Berlucchi geproefd, Olivier? Die werden begin jaren 80 al ingevoerd in België, uiteraard alweer door de onevenaarbare Guiseppe Tonzig's en zijn "Club Les Grands Crus d'Italie". Dat vonden we toen op niveau van een goede Champagnes en met toch net dat toetsje "Italië".
Ik moet zeggen dat ik nu eigenlijk geen fan ben van Franciacorta. Zoals je schrijft ligt de prijs nogal hoog en wij drinken dan eigenlijk liever een goede Prosecco, niet dat onder die noemer geen rommel verkocht wordt...

Ja, van Berlucchi de Saten geproefd, en dat was niet slecht, fijne pareling, maar vooral fruitig, niet de complexiteit van een goede champagne.

Voor Prosecco moet je toch al naar de speciallekes gaan om iets interessants te vinden. De voorbije dagen bvb een col fondo van Le Colture gedronken. En dat was een boeiende wijn. (Wordt ook mijn volgende artikel)

Citaat: de onevenaarbare Guiseppe Tonzig's en zijn "Club Les Grands Crus d'Italie"

Ken ik niet. Is dat een wijnwinkel?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-11-2021, 03:55 PM
Bericht: #140
RE: In Taste Buds We Trust
(28-11-2021 03:06 PM)Olivier schreef:  
(28-11-2021 02:56 PM)wvd schreef:  
(28-11-2021 11:52 AM)Olivier schreef:  Ik heb mijn laatste artikel over Franciacorta hier nog niet gepost :

https://intastebudswetrust.com/2021/11/0...mixed-bag/

Naast de toppers die ik in mijn artikel bespreek toch ook wat redelijk anonieme tot zelfs teleurstellende wijnen geproefd. Franciacorta is geen schuimwijn waar je blind gelijk wat van kan kopen... Dat geldt voor alles natuurlijk. Maar hier was het toch wat zoeken.

Heb je iets van Berlucchi geproefd, Olivier? Die werden begin jaren 80 al ingevoerd in België, uiteraard alweer door de onevenaarbare Guiseppe Tonzig's en zijn "Club Les Grands Crus d'Italie". Dat vonden we toen op niveau van een goede Champagnes en met toch net dat toetsje "Italië".
Ik moet zeggen dat ik nu eigenlijk geen fan ben van Franciacorta. Zoals je schrijft ligt de prijs nogal hoog en wij drinken dan eigenlijk liever een goede Prosecco, niet dat onder die noemer geen rommel verkocht wordt...

Ja, van Berlucchi de Saten geproefd, en dat was niet slecht, fijne pareling, maar vooral fruitig, niet de complexiteit van een goede champagne.

Voor Prosecco moet je toch al naar de speciallekes gaan om iets interessants te vinden. De voorbije dagen bvb een col fondo van Le Colture gedronken. En dat was een boeiende wijn. (Wordt ook mijn volgende artikel)

Citaat: de onevenaarbare Guiseppe Tonzig's en zijn "Club Les Grands Crus d'Italie"

Ken ik niet. Is dat een wijnwinkel?

De man is helaas niet meer. Hij was degene die mij en vele, vele anderen introduceerde in de wondere wereld van grote wijnen uit Italië begin jaren 80. Hij was de eerste die wijnen importeerde van Gaja, Giacosa, Ceretto, Biondi-Santi, Sassicaia, Rampolla (!), Fontodi, Volpaia, Produttori del Barbaresco om er maar enkele te noemen en die ook ter degustatie aanbood, dat ging nog toen. Een Giacosa S. Stefano red label kostte daar toen 450 BEF, een goed 11 EUR dus....

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
17-12-2021, 11:40 AM
Bericht: #141
RE: In Taste Buds We Trust
Ik kreeg onlangs stalen Prosecco om te proeven van Le Colture. Het was niet zonder enig scepticisme dat ik eraan begon. Prosecco is zowat overal de vervanger geworden van goedkope Cava, met hetzelfde saaie resultaat.

Maar kijk, ik kreeg vier heel verschillende stijlen, waaronder een Col Fondo (gist van 2e fermentatie is in fles gebleven) en zelfs een extra brut, nog maar toegelaten sinds 2019. En ik vond beiden best goed. Zelfs de Cartizze (zoetere stijl) wist mij te bekoren, want minder zoet dan ik verwacht had, en zelfs vrij complex.

Volledig verslag hier :

https://intastebudswetrust.com/2021/12/1...-prosecco/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-12-2021, 12:42 PM
Bericht: #142
RE: In Taste Buds We Trust
Interessant! Eerlijk gezegd ga ik ook nog niet snel naar een prosecco grijpen. Maar zoals met alle wijnen en regio's zijn er altijd wel mooie exemplaren te vinden.
Hoe zit het met de prijzen van deze wijnen?

Trouwens, Olivier, als je spreekt over stalen die ontvangt, hoe gaat dat dan in zijn werk?
Trendy sommelier-blogger vraagt gratis wijn aan voor reviews? Wink
17-12-2021, 02:02 PM
Bericht: #143
RE: In Taste Buds We Trust
Fameuse samples watte

Live your life to the fullest, because it only happens once...
17-12-2021, 03:04 PM
Bericht: #144
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat: Trouwens, Olivier, als je spreekt over stalen die ontvangt, hoe gaat dat dan in zijn werk?
Trendy sommelier-blogger vraagt gratis wijn aan voor reviews?

Haha, nee, dit zijn communicatiebureaus die dat organiseren en mensen contacteren om te vragen of ze geïnteresseerd zijn.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-12-2021, 04:05 PM
Bericht: #145
RE: In Taste Buds We Trust
(17-12-2021 11:40 AM)Olivier schreef:  Ik kreeg onlangs stalen Prosecco om te proeven van Le Colture. Het was niet zonder enig scepticisme dat ik eraan begon. Prosecco is zowat overal de vervanger geworden van goedkope Cava, met hetzelfde saaie resultaat.

Maar kijk, ik kreeg vier heel verschillende stijlen, waaronder een Col Fondo (gist van 2e fermentatie is in fles gebleven) en zelfs een extra brut, nog maar toegelaten sinds 2019. En ik vond beiden best goed. Zelfs de Cartizze (zoetere stijl) wist mij te bekoren, want minder zoet dan ik verwacht had, en zelfs vrij complex.

Volledig verslag hier :

https://intastebudswetrust.com/2021/12/1...-prosecco/

Er zijn inderdaad erg mooie Prosecco's, net zoals er ook mooie Cava is, het is niet enkel goedkope prul. Heb je nog andere geproefd of ben je dat van plan?
Ik ken deze Le Colture niet, maar bijvoorbeeld Morotto maakt ook enkele mooie.
Cartizze wordt beschouwd als het beste deel, niet noodzakelijk zoeter.
Droge Prosecco bestond al en werd als Brut Nature gebotteld, maar dat mag niet meer, Extra Brut wel, vandaar.
LEES HIER VERDER

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
17-12-2021, 08:32 PM
Bericht: #146
RE: In Taste Buds We Trust
(17-12-2021 04:05 PM)wvd schreef:  
(17-12-2021 11:40 AM)Olivier schreef:  Ik kreeg onlangs stalen Prosecco om te proeven van Le Colture. Het was niet zonder enig scepticisme dat ik eraan begon. Prosecco is zowat overal de vervanger geworden van goedkope Cava, met hetzelfde saaie resultaat.

Maar kijk, ik kreeg vier heel verschillende stijlen, waaronder een Col Fondo (gist van 2e fermentatie is in fles gebleven) en zelfs een extra brut, nog maar toegelaten sinds 2019. En ik vond beiden best goed. Zelfs de Cartizze (zoetere stijl) wist mij te bekoren, want minder zoet dan ik verwacht had, en zelfs vrij complex.

Volledig verslag hier :

https://intastebudswetrust.com/2021/12/1...-prosecco/

Er zijn inderdaad erg mooie Prosecco's, net zoals er ook mooie Cava is, het is niet enkel goedkope prul. Heb je nog andere geproefd of ben je dat van plan?
Ik ken deze Le Colture niet, maar bijvoorbeeld Morotto maakt ook enkele mooie.
Cartizze wordt beschouwd als het beste deel, niet noodzakelijk zoeter.
Droge Prosecco bestond al en werd als Brut Nature gebotteld, maar dat mag niet meer, Extra Brut wel, vandaar.
LEES HIER VERDER

Voorlopig geen andere Prosecco liggen. Wel een doos van 12 schuimwijnen uit Trento in huis gehaald. Die van Moser was daar de eerste van.

Ik heb inderdaad begrepen dat extra brut nu de categorie wordt voor alles tot 6g/l. Waarom Brut Zero niet meer mag, weet ik wel niet.

Wat millesimato’s betreft in Prosecco, ik zie dat die van Follador max 6 maanden sur lie liggen in de tank. Tegenover een gewone Prosecco 30 dagen. Millésimé in Champagne is wel 36 maanden. Maakt dat millesimato niet wat relatief in Prosecco?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-12-2021, 05:31 PM
Bericht: #147
RE: In Taste Buds We Trust
(17-12-2021 11:40 AM)Olivier schreef:  Ik kreeg onlangs stalen Prosecco om te proeven van Le Colture. Het was niet zonder enig scepticisme dat ik eraan begon. Prosecco is zowat overal de vervanger geworden van goedkope Cava, met hetzelfde saaie resultaat.

Maar kijk, ik kreeg vier heel verschillende stijlen, waaronder een Col Fondo (gist van 2e fermentatie is in fles gebleven) en zelfs een extra brut, nog maar toegelaten sinds 2019. En ik vond beiden best goed. Zelfs de Cartizze (zoetere stijl) wist mij te bekoren, want minder zoet dan ik verwacht had, en zelfs vrij complex.

Volledig verslag hier :

https://intastebudswetrust.com/2021/12/1...-prosecco/

Interessant stuk, dank om te delen! Was nog niet op de hoogte van de verdringing van Cava door Prosecco als aperitief in de heimat. Zelf niet zoveel ervaring met Prosecco, behalve als onderdeel van een verfrissende Aperol Spritz in de zomer.

Goed dat je op je blog het kaf van het koren scheidt. En die Moser waarvan sprake, zijn dat de wijnen van (ex-wielrenner) Francesco Moser? Al geproefd?
20-12-2021, 06:29 PM
Bericht: #148
RE: In Taste Buds We Trust
(20-12-2021 05:31 PM)troisetoiles schreef:  
(17-12-2021 11:40 AM)Olivier schreef:  Ik kreeg onlangs stalen Prosecco om te proeven van Le Colture. Het was niet zonder enig scepticisme dat ik eraan begon. Prosecco is zowat overal de vervanger geworden van goedkope Cava, met hetzelfde saaie resultaat.

Maar kijk, ik kreeg vier heel verschillende stijlen, waaronder een Col Fondo (gist van 2e fermentatie is in fles gebleven) en zelfs een extra brut, nog maar toegelaten sinds 2019. En ik vond beiden best goed. Zelfs de Cartizze (zoetere stijl) wist mij te bekoren, want minder zoet dan ik verwacht had, en zelfs vrij complex.

Volledig verslag hier :

https://intastebudswetrust.com/2021/12/1...-prosecco/

Interessant stuk, dank om te delen! Was nog niet op de hoogte van de verdringing van Cava door Prosecco als aperitief in de heimat. Zelf niet zoveel ervaring met Prosecco, behalve als onderdeel van een verfrissende Aperol Spritz in de zomer.

Goed dat je op je blog het kaf van het koren scheidt. En die Moser waarvan sprake, zijn dat de wijnen van (ex-wielrenner) Francesco Moser? Al geproefd?

Merci!

Inderdaad, zijn schuimwijn krijgt ook het aantal km dat hij tijdens het werelduurrecord gereden heeft als naam. En ik vond die best goed.

http://www.vinejo.freebb.be/thread-7339-...#pid107244

De vorige dagen een nieuwe Trentodoc geprobeerd van Endrizzi. Helemaal geen champagne-indruk hier, maar groene appel en wat abrikoos. Zeer stevige mousse en daar hou ik wat minder van.

Wat ik me afvroeg : zijn er hier mensen die hun schuimwijn karafferen om die reden?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-12-2021, 09:17 PM
Bericht: #149
RE: In Taste Buds We Trust
(20-12-2021 06:29 PM)Olivier schreef:  Merci!

Inderdaad, zijn schuimwijn krijgt ook het aantal km dat hij tijdens het werelduurrecord gereden heeft als naam. En ik vond die best goed.

http://www.vinejo.freebb.be/thread-7339-...#pid107244

Oh, die had ik helemaal over het hoofd gezien. Interessante TN ook. Waar gekocht?
20-12-2021, 11:39 PM
Bericht: #150
RE: In Taste Buds We Trust
(20-12-2021 09:17 PM)troisetoiles schreef:  
(20-12-2021 06:29 PM)Olivier schreef:  Merci!

Inderdaad, zijn schuimwijn krijgt ook het aantal km dat hij tijdens het werelduurrecord gereden heeft als naam. En ik vond die best goed.

http://www.vinejo.freebb.be/thread-7339-...#pid107244

Oh, die had ik helemaal over het hoofd gezien. Interessante TN ook. Waar gekocht?

Het volledige pakket (allemaal schuimwijnen) komt van Xtrawine.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: