Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pure C Zeeland
09-03-2018, 07:20 PM
Bericht: #21
RE: Pure C Zeeland
(09-03-2018 06:07 PM)wvd schreef:  
(09-03-2018 03:32 PM)Biff schreef:  Met een mooie Riesling, Meursault of Pessac geraken we ook al een eind Wink

Een mooie Meursault of Pessac op restaurant is helaas boven mijn budget, ik kies dan een mooie witte Marsannay van censored of een Chablis of zoiets.
Of iets exotisch uit Italië.... Big Grin

Of uit Kroatië, Slovenië!
Er is zoveel moois te vinden op deze aardkluit dat wel ergens bij past...
12-03-2018, 07:17 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-03-2018 om 10:42 PM door Biff.)
Bericht: #22
RE: Pure C Zeeland
Pure C dusSmile
Reservatie geboekt Pure C deluxe met overnachting in het Strandhotel.
Aangekomen in Cadzand rond 15u, we worden verwelkomt door drie bevallige glimlachende dames. We krijgen de sleutel van de kamer en er wordt gezegd dat we om 18u30 in Pure C verwacht worden!
We krijgen kamer 203, 2e verdiep dus.... dat treft want het restaurant is ook op het 2e verdiep. Uit de kamer, links, 25 meter en je loopt zo het restaurant binnen! Lijkt me megamakkelijk straks na het dinerWink
De kamer is mooi, proper, alles tiptop.
Er staat een fles "Hierbas de las Dunas", een soort van likeur gemaakt door chef Syrco Bakker op ons te wachten! Samengesteld uit een heleboel kruiden uit Cadzand! Leuke attentie!
Om 18u30 stipt stappen we het restaurant binnen!
We worden heel vriendelijk verwelkomt en worden naar onze tafel begeleid!
Op zaterdagavond is er geen menukeuze, het wordt dus Pure C Deluxe!
We krijgen de keuze uit 3 apero's: champagne, gintonic of de huisapero die bestaat uit de Hierbas met gin en nog iets die verloren gaat in de drukte van het restaurant.
De hoofdtaal is hier engels -mede door de vele staigairs- en we geven aan dat dit geen probleem vormt!
Er komen 3 amuses:
Pollak, kimchi, algen
Griet, pinda, aziatische aromaten
Pure C bread
De apero is lekker zonder meer... het tikkeltje zuur die te vinden is combineert goed met de amuses.
Er wordt verteld dat de sommelier mooie wijnen heeft uitgekozen voor het menu, of we wijn willen en of we het arrangement willen volgen.
Ik vraag -uiteraard- de wijnkaart. Ze laten ons alleen met de wijnkaart en vertellen ons dat de sommelier straks langskomt om onze keuze te 'bespreken'. Goed voor mij....
Dan volgt het grasduinen in de wijnkaart.
Er passeren cava's, champagnes, wijnen allerlei...
Wat me vooral opvalt is de prijsConfused Die is echt duur te noemen...
Ik zoek altijd eerst domeinen die ik ken, waarvan ik de prijszetting een beetje ken, en zo weet ik maal hoeveel de prijs gezet wordt.
Chateau Lagrange 2010 190 euro
Chateau Leoville Las Cases 2008 350 euro...
Oke, ik weet al hoe laat het is. Het gaat moeilijk kiezen worden, als ik al wil kiezen met zo'n prijzen...
Met de verschillende domeinen binnen Bourgogne ben ik niet thuis, maar ik zie weinig flesjes onder de 100 euro, heel weinig...
Meursault aan 300, 350... Puligny Montrachets aan 450....
Nog een enkele Elzas Riesling aan 79 euro en de tweede wijn van Smith Haut Lafitte 2009 wit aan 94 euro.
Hmmmm, dit is te prijzig voor me, hier doe ik niet aan mee.Gek?
De sommelier komt langs, een jongedame van een 23tal jaar vermoed ik en vraagt m'n keuze.
Ik zeg een beetje schaapachtig dat we toch het wijnarrangement zullen volgen. Dat het door de dure flessen komt vertel ik er niet bij, maar zij weet dat uiteraard ookSmile
Het eerste voorgerecht dan maar:
Zeeuwse schelpen, prei, verveine, peterseliewortel
Daarbij krijgen we een çava geserveerd: Rimarts Reserva Especial Chardonnay. Sprankelend dus, oke niet wow.
Coquille, appel, Hierbas de las Dunas, gember,avocado
Daarbij: Johanninger Rheinhesser Trocken Fumé Blanc 2011.
Lekker, zonder meer
Seaweed Treasures, een ronde plank met een 5tal lepels telkens met een verschillende bereiding.
Hierbij: Cos de la Roque 2016 Gascogne
Mooie neus maar in mond volgt de wijn niet, jammer
Noordzeekrab, aardpeer, kervel, mandarijn
Hierbij: Chateau Dereszla Tokaji 2016
Mooie neus en heel lekker! Beste wijn van de avond voor mij!
Dan komt het eerste hoofdgerecht!
Zeeduivel, citroentijm, artisjok, Zeeuwse Vlegel
Daarbij: Domaine Joseph Roty Bourgogne Aligoté 2014
Nu associeer ik Aligoté altijd met dat kleine scheutje cassisBlush, dus ik schrok van de wijnkeuze. Ook hier was ik niet onder de indruk...
Miéral Eend, schorseneren, duindoornbes
Hierbij: Cheverney Herve Villemade Loire ('14 of '15)
60% pinot noir, 40% gamay
Bij de eend had ik een iets krachtiger wijn verwacht! ik dronk nooit eerder een rode loire maar bleef -ook hier- wat op m'n honger zitten, wederom jammer!
Dessert:
Ananas, kruiden, rijst, maïs
Hierbij: Mas Las Cabes, Roussilon bio jaargang ?
50% muscat, 30% macabeu 20% grenache blanc
Voor mij was deze wijn nu te aanwezig en overdonderde hij echt ons dessert. Die was heel delicaat opgebouwd met kleine ijstoestandjes en de wijn veegde die echt weg... jammer!

Conclusie:
Ontvangst en bediening :super, heel vriendelijk, altijd met de glimlach. Mss iets te ingestudeerd, maar bon.
Gerechten : super, die chef Syrco weet wat hij doet! Stuk voor stuk fijne gerechten, heel pure smaken! Top!
Wijnen: imho overpriced! De wijnselectie koste 72pp en in alle eerlijkheid is dit duur.
Vooral als je na enig opzoekwerk de flessen terugvindt aan een gemiddelde verkoopprijs van 12 euro, dan weet je gewoon dat ze hierop massa's winnen. We kregen bij elk gerecht een glas wijn, dat maakt 14 glazen aan 144 euro, das niet goedkoop.
De vrouwelijke sommelier is heel vriendelijk, maar ook hier krijg je het gevoel dat ze gewoon haar zinnetjes aframmeld. Ze is nog jong natuurlijkSmile. Ik vroeg haar 3x of ze de geschonken wijnen voor me wou opschrijven als herinnering. Ze stemde tot 3x toe in, maar ik kreeg de lijst niet.
Toen ik bij het naar buiten gaan nog even in de klimaatkast keek, kwam ze toevallig langs. We wisselden nog enkele woorden, waarna ik zei dat ik zag dat de Leoville Las Cases 2008 verdwenen was en dus ergens op een tafel moest staan.......ze had geen ideeConfused
Smorgens genoten we nog van een lekker ontbijt en reden we terug richting Ieper.
Apero, 7 gangen menu, aangepaste wijnen, 3 flessen water en 2 extra koffie, overnachting met ontbijt kostte ons 630 euro!

Edit: de foto is smorgens getrokken bij het ontbijt. De geschonken wijnen staan dus gewoon te wachten voor de lunch tijdens de middag...


Bijlagen Afbeeldingen
   

Live your life to the fullest, because it only happens once...
12-03-2018, 09:48 PM
Bericht: #23
RE: Pure C Zeeland
Bedankt voor dit uitgebreide en gedetailleerde verslag, Biff, zeer leuk en interessant om lezen!
Die wijnprijzen zijn inderdaad totaal belachelijk te noemen. Het bederft volgens mij toch een beetje de ervaring om je als een melkkoe behandeld te voelen, hoe vriendelijk ze ook mogen zijn.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-03-2018, 10:20 PM
Bericht: #24
RE: Pure C Zeeland
Awel ja, je weet dat de gerechtjes sowieso top zullen zijn, dus is het altijd raden naar de wijnkaart/prijzen. Altijd jammer om te zien dat die meestal de pan uit swingen. Veel mensen haken daardoor af en nemen 'dan maar' het wijnarrangement.
Wanneer je als liefhebber dan achteraf de wijnen es opzoekt en de richtprijsjes ziet dan denk je toch es na, en voel je je mss wel een beetje een melkkoe ja!
Niks mis met wijnen rond die prijsklasse (aankoopprijs rond de 12 euro in de winkel) aan te bieden, maar als je dan 72pp vraagt.
7 flessen aan gemiddeld 12 = 84 euro. Als je dan weet dat je daar 42 glazen uithaalt, wij er 14 kregen en daarvoor 144 betaalden.....

Live your life to the fullest, because it only happens once...
12-03-2018, 11:24 PM
Bericht: #25
RE: Pure C Zeeland
Er gewoon los over. Ik had ook al een gelijkaardige ervaring: veel te duur voor wat het is. Het eten was wel heerlijk, dat moet wel gezegd zijn. De volgende keer gaan we met een ganse tafel en vragen we water. Keer kijken hoe ze dan reageren. Jammer toch dat het hier altijd op die manier moet.
13-03-2018, 08:18 AM
Bericht: #26
RE: Pure C Zeeland
Ik vraag me af of ze met kurkrecht werken...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
13-03-2018, 10:16 AM
Bericht: #27
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 08:18 AM)Biff schreef:  Ik vraag me af of ze met kurkrecht werken...

72 € pp misschien? taz

Zatte groeten uit de zetel...
13-03-2018, 01:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-03-2018 om 01:32 PM door don quichotte.)
Bericht: #28
RE: Pure C Zeeland
(12-03-2018 11:24 PM)Fre schreef:  Er gewoon los over. Ik had ook al een gelijkaardige ervaring: veel te duur voor wat het is. Het eten was wel heerlijk, dat moet wel gezegd zijn. De volgende keer gaan we met een ganse tafel en vragen we water. Keer kijken hoe ze dan reageren. Jammer toch dat het hier altijd op die manier moet.

Dat moest je eens doen Fre.Wink
En vraag dan gewoon plat kraantjeswater.
Er bestaat ergens nog een oude wet uit den tijd van Napoleon dat vroeger herbergen gratis drinkwater moesten geven aan de passanten.
En onze wetgeving kennende zal die nog altijd van toepassing zijn.
Te proberen waard.Blush

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
13-03-2018, 06:06 PM
Bericht: #29
RE: Pure C Zeeland
Ik heb het al menigmaal gezegd: de aangepaste wijnen zijn te vaak (lees op 1 uitzondering na) zwak te noemen. De uitzondering op de regel was het Hof van Cleve. Maar ik zie dat het toch ook al 120€ voor 7 gangen is... Maar dat waren dan ook allemaal wijnen van een goeie 20€ particulier. Natuurlijk kan je moeilijk anders als alle andere wijnen op de kaart pokkeduur zijn...

De 50€ op restaurant voor de machtig lekkere Léoville-Poyferré 1981 dit weekend zal wel een uitzondering zijn, zeker?

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
13-03-2018, 06:25 PM
Bericht: #30
RE: Pure C Zeeland
Waar was dat dan Bert?
13-03-2018, 06:26 PM
Bericht: #31
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 06:06 PM)TheWineVet schreef:  Ik heb het al menigmaal gezegd: de aangepaste wijnen zijn te vaak zwak te noemen.
Ja, en eigenlijk is dit heel jammer!
Dit zorgt er mede voor dat ik niet meer terugkeer naar een bepaald restaurant!
Ik ben gerust bereid om te betalen voor mijn fles wijn, maar het moet toch een beetje binnen de perken blijven!
Ten andere, ik zag hier in een andere post reeds passeren dat de jaargangen ook alsmaar jonger zijn.
Heel terechte opmerking, want in Pure C niet anders.
Ik dacht dat de Leoville Las Cases 2008 de oudste jaargang was.
Voorts was het 2012, 2014, 2015....
Dus das de wijn binnenhalen, effe prijsje maal 4 of 5 en verpatsen.
Het excuus dat de wijn jaren geleden aangekocht geweest is en reeds lange tijd door het restaurant is bewaard onder ideale omstandigheden gaat niet op!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
14-03-2018, 04:20 PM
Bericht: #32
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 01:27 PM)don quichotte schreef:  En vraag dan gewoon plat kraantjeswater.
Er bestaat ergens nog een oude wet uit den tijd van Napoleon dat vroeger herbergen gratis drinkwater moesten geven aan de passanten.
En onze wetgeving kennende zal die nog altijd van toepassing zijn.
Te proberen waard.Blush

Die bestaat nog altijd maar de horeca-uitbaters in België lappen dit aan hun laars, in tegenstelling tot Frankrijk. Overigens moet je dat nog wel altijd doen indien iemand dat vraagt aan je voordeur.
20-03-2018, 12:25 PM
Bericht: #33
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 08:18 AM)Biff schreef:  Ik vraag me af of ze met kurkrecht werken...

Dat zou je eigenlijk altijd op voorhand moeten vragen hé? Als stopgeld werd vroeger zo'n 10 à 15€ per fles gevraagd en dat lijkt me billijk.
Het is, vind ik, bijzonder jammer dat je, behalve als geld geen rol speelt natuurlijk, bij wat toch wel de mooiste culinaire ervaringen (zouden moeten) zijn, je dan bijna verplicht bent om er flutwijntjes bij te drinken. Dat maakt het dan een niet zo aangename ervaring, wat uiteraard niet de bedoeling niet zijn.
Anderzijds, steeds meer tempels der gastronomie doen de deur dicht in België. Daar moet een reden voor zijn. Ik hoor uit de sector dat het erg moeilijk is om het financieel rond te krijgen, ondanks de hoge prijzen. Een enorme marge op wijn is dan de simpelste oplossing waarnaar men eerst grijpt. De horeca heeft het inderdaad alsmaar moeilijker en ik zie daar niet zo dadelijk verandering in komen. Ik ken wel steeds meer koks die "aan huis" gaan koken, misschien zit de toekomst daar?

Wij dronken vorig jaar een Vosne-Romanée 2014 van Gérard Mugneret en ik meen me vaag te herinneren dat we die rond de 80€ betaalden, wat dan weer niet zo heel duur is op restaurant. Goede (te jonge) wijn, maar nu ook weer niet zo geweldig.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
20-03-2018, 01:59 PM
Bericht: #34
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 12:25 PM)wvd schreef:  Het is, vind ik, bijzonder jammer dat je, behalve als geld geen rol speelt natuurlijk, bij wat toch wel de mooiste culinaire ervaringen (zouden moeten) zijn, je dan bijna verplicht bent om er flutwijntjes bij te drinken. Dat maakt het dan een niet zo aangename ervaring, wat uiteraard niet de bedoeling niet zijn.
Ja! Zo is het maar net Wvd!
Je voelt je ergens wel bedrogen... de culinaire ervaring is af, maar met flutwijntjes, omdat zij echt wel ergens de winst moeten uit halen.
Heel jammer! Het doet me dan ook besluiten om niet meer naar die zaken terug te keren!
Of het hen kan schelen, ik denk het niet eerlijk gezegd.
Zolang de hype blijft zullen alle tafels wel bezet blijven.
Niet iedereen die daar gaat dineren is ook met wijn bezig natuurlijk wat maakt dat zij mss wel tevreden zijn met het arrangement. Alhoewel, aan 72pp...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
20-03-2018, 05:56 PM
Bericht: #35
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 01:59 PM)Biff schreef:  
(20-03-2018 12:25 PM)wvd schreef:  Het is, vind ik, bijzonder jammer dat je, behalve als geld geen rol speelt natuurlijk, bij wat toch wel de mooiste culinaire ervaringen (zouden moeten) zijn, je dan bijna verplicht bent om er flutwijntjes bij te drinken. Dat maakt het dan een niet zo aangename ervaring, wat uiteraard niet de bedoeling niet zijn.
Ja! Zo is het maar net Wvd!
Je voelt je ergens wel bedrogen... de culinaire ervaring is af, maar met flutwijntjes, omdat zij echt wel ergens de winst moeten uit halen.
Heel jammer! Het doet me dan ook besluiten om niet meer naar die zaken terug te keren!
Of het hen kan schelen, ik denk het niet eerlijk gezegd.
Zolang de hype blijft zullen alle tafels wel bezet blijven.
Niet iedereen die daar gaat dineren is ook met wijn bezig natuurlijk wat maakt dat zij mss wel tevreden zijn met het arrangement. Alhoewel, aan 72pp...

Op enkele zaken na, zitten de toprestaurants verre van altijd vol. En dat is net één van de problemen want om echt goed rond te komen moet het altijd bijna vol zitten.
En als "wij" niet meer gaan, dan wordt het met top gastronomie net als met top wijnen. Die worden nu ook al voornamelijk gedronken door mensen die geen moer geven om wijn.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
20-03-2018, 08:12 PM
Bericht: #36
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 05:56 PM)wvd schreef:  Niet iedereen die daar gaat dineren is ook met wijn bezig natuurlijk wat maakt dat zij mss wel tevreden zijn met het arrangement. Alhoewel, aan 72pp...

Op enkele zaken na, zitten de toprestaurants verre van altijd vol. En dat is net één van de problemen want om echt goed rond te komen moet het altijd bijna vol zitten.
En als "wij" niet meer gaan, dan wordt het met top gastronomie net als met top wijnen. Die worden nu ook al voornamelijk gedronken door mensen die geen moer geven om wijn.
[/quote]
Vrijdag iemand gesproken en die was vol lof over de toppertjes onder de aangeboden wijnen. Perfect aangepast aan het eten. Nu niet dat die persoon veel ervaring heeft met wijn. En dan verkoopt alles goed...en blijft het verkopenSad

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
20-03-2018, 09:29 PM
Bericht: #37
RE: Pure C Zeeland
Belachelijk toch, die 'aangepaste' wijnen...
Ik check altijd eerst of eigen wijn meenemen kan en zal dat dan ook altijd doen.
Dan betaal ik liever 20€ (bvb Two Cooks, Velzeke) of 25€ (bvb Benoit & Bernard De Witte, Ouwegem) kurkrecht - de tijd van 15€ is voorbij - en drink ik wijn uit eigen kelder die inderdaad bij de maaltijd past of die ik gewoon graag heb.
Paar weken terug bij Benoit & Bernard De Witte waren we met 4 en had ik mee
Malartic-Lagravière wit 2012
Vosne-Romanée van Forey, 2011
Sociando 1995
Topwijnen bij topgerechjes

Bibere humanum est, ergo bibamus.
21-03-2018, 11:33 AM
Bericht: #38
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 09:29 PM)Bert schreef:  Belachelijk toch, die 'aangepaste' wijnen...
Ik check altijd eerst of eigen wijn meenemen kan en zal dat dan ook altijd doen.
Dan betaal ik liever 20€ (bvb Two Cooks, Velzeke) of 25€ (bvb Benoit & Bernard De Witte, Ouwegem) kurkrecht - de tijd van 15€ is voorbij - en drink ik wijn uit eigen kelder die inderdaad bij de maaltijd past of die ik gewoon graag heb.
Paar weken terug bij Benoit & Bernard De Witte waren we met 4 en had ik mee
Malartic-Lagravière wit 2012
Vosne-Romanée van Forey, 2011
Sociando 1995
Topwijnen bij topgerechjes

thumbsup

Mooie wijnen! Maar dan toch ook al 75€ om je eigen wijn te kunnen drinken?

WVD (Wijnhandel Leuvin)
21-03-2018, 01:32 PM
Bericht: #39
RE: Pure C Zeeland
(21-03-2018 11:33 AM)wvd schreef:  
(20-03-2018 09:29 PM)Bert schreef:  Belachelijk toch, die 'aangepaste' wijnen...
Ik check altijd eerst of eigen wijn meenemen kan en zal dat dan ook altijd doen.
Dan betaal ik liever 20€ (bvb Two Cooks, Velzeke) of 25€ (bvb Benoit & Bernard De Witte, Ouwegem) kurkrecht - de tijd van 15€ is voorbij - en drink ik wijn uit eigen kelder die inderdaad bij de maaltijd past of die ik gewoon graag heb.
Paar weken terug bij Benoit & Bernard De Witte waren we met 4 en had ik mee
Malartic-Lagravière wit 2012
Vosne-Romanée van Forey, 2011
Sociando 1995
Topwijnen bij topgerechjes

thumbsup

Mooie wijnen! Maar dan toch ook al 75€ om je eigen wijn te kunnen drinken?

Het bevriende koppel waarmee we gingen uiteten heeft het kurkrecht betaald ipv 40€ extra pp.
Zij betaalden dus 75€ ipv 80€ en dronken net als mijn vrouw en ik topwijnen uit mijn kelder (die meer waard zijn dan 75€).

Bibere humanum est, ergo bibamus.
21-03-2018, 02:17 PM
Bericht: #40
RE: Pure C Zeeland
Zoals Winevet heb ik vrijdag ook iemand gezien die in datzelfde weekend is gaan eten in Pure C. Hij vond de wijnen wel passend en origineel. En die persoon is toch wel wat met wijn bezig. De kostprijs das een andere zaak en dan verwacht je waarschijnlijk veel meer en valt het tegen. Ik zit ook regelmatig op restaurant (van simple bistro tot top restaurants) en wat ik daar allemaal hoor vertellen rondom mij aan tafel is om je een breuk te lachen. Allemaal kenners die er eigenlijk niks van kennen. En de verhalen die ik van sommeliers hoor over de goudfazanten en andere wijnmedaillisten die zogezegd wel weten wat de juiste pairing is en wel weten hoe wijn hoort te zijn .... hilarisch
En dat meisje dat daar rondloopt is niet de sommelier.

Wine is sunlight , held together by water !


Ga naar locatie: