Pure C Zeeland
|
13-03-2018, 06:26 PM
Bericht: #31
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 06:06 PM)TheWineVet schreef: Ik heb het al menigmaal gezegd: de aangepaste wijnen zijn te vaak zwak te noemen.Ja, en eigenlijk is dit heel jammer! Dit zorgt er mede voor dat ik niet meer terugkeer naar een bepaald restaurant! Ik ben gerust bereid om te betalen voor mijn fles wijn, maar het moet toch een beetje binnen de perken blijven! Ten andere, ik zag hier in een andere post reeds passeren dat de jaargangen ook alsmaar jonger zijn. Heel terechte opmerking, want in Pure C niet anders. Ik dacht dat de Leoville Las Cases 2008 de oudste jaargang was. Voorts was het 2012, 2014, 2015.... Dus das de wijn binnenhalen, effe prijsje maal 4 of 5 en verpatsen. Het excuus dat de wijn jaren geleden aangekocht geweest is en reeds lange tijd door het restaurant is bewaard onder ideale omstandigheden gaat niet op! Live your life to the fullest, because it only happens once... |
|||
14-03-2018, 04:20 PM
Bericht: #32
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 01:27 PM)don quichotte schreef: En vraag dan gewoon plat kraantjeswater. Die bestaat nog altijd maar de horeca-uitbaters in België lappen dit aan hun laars, in tegenstelling tot Frankrijk. Overigens moet je dat nog wel altijd doen indien iemand dat vraagt aan je voordeur. |
|||
20-03-2018, 12:25 PM
Bericht: #33
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(13-03-2018 08:18 AM)Biff schreef: Ik vraag me af of ze met kurkrecht werken... Dat zou je eigenlijk altijd op voorhand moeten vragen hé? Als stopgeld werd vroeger zo'n 10 à 15€ per fles gevraagd en dat lijkt me billijk. Het is, vind ik, bijzonder jammer dat je, behalve als geld geen rol speelt natuurlijk, bij wat toch wel de mooiste culinaire ervaringen (zouden moeten) zijn, je dan bijna verplicht bent om er flutwijntjes bij te drinken. Dat maakt het dan een niet zo aangename ervaring, wat uiteraard niet de bedoeling niet zijn. Anderzijds, steeds meer tempels der gastronomie doen de deur dicht in België. Daar moet een reden voor zijn. Ik hoor uit de sector dat het erg moeilijk is om het financieel rond te krijgen, ondanks de hoge prijzen. Een enorme marge op wijn is dan de simpelste oplossing waarnaar men eerst grijpt. De horeca heeft het inderdaad alsmaar moeilijker en ik zie daar niet zo dadelijk verandering in komen. Ik ken wel steeds meer koks die "aan huis" gaan koken, misschien zit de toekomst daar? Wij dronken vorig jaar een Vosne-Romanée 2014 van Gérard Mugneret en ik meen me vaag te herinneren dat we die rond de 80€ betaalden, wat dan weer niet zo heel duur is op restaurant. Goede (te jonge) wijn, maar nu ook weer niet zo geweldig. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
20-03-2018, 01:59 PM
Bericht: #34
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 12:25 PM)wvd schreef: Het is, vind ik, bijzonder jammer dat je, behalve als geld geen rol speelt natuurlijk, bij wat toch wel de mooiste culinaire ervaringen (zouden moeten) zijn, je dan bijna verplicht bent om er flutwijntjes bij te drinken. Dat maakt het dan een niet zo aangename ervaring, wat uiteraard niet de bedoeling niet zijn.Ja! Zo is het maar net Wvd! Je voelt je ergens wel bedrogen... de culinaire ervaring is af, maar met flutwijntjes, omdat zij echt wel ergens de winst moeten uit halen. Heel jammer! Het doet me dan ook besluiten om niet meer naar die zaken terug te keren! Of het hen kan schelen, ik denk het niet eerlijk gezegd. Zolang de hype blijft zullen alle tafels wel bezet blijven. Niet iedereen die daar gaat dineren is ook met wijn bezig natuurlijk wat maakt dat zij mss wel tevreden zijn met het arrangement. Alhoewel, aan 72pp... Live your life to the fullest, because it only happens once... |
|||
20-03-2018, 05:56 PM
Bericht: #35
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 01:59 PM)Biff schreef:(20-03-2018 12:25 PM)wvd schreef: Het is, vind ik, bijzonder jammer dat je, behalve als geld geen rol speelt natuurlijk, bij wat toch wel de mooiste culinaire ervaringen (zouden moeten) zijn, je dan bijna verplicht bent om er flutwijntjes bij te drinken. Dat maakt het dan een niet zo aangename ervaring, wat uiteraard niet de bedoeling niet zijn.Ja! Zo is het maar net Wvd! Op enkele zaken na, zitten de toprestaurants verre van altijd vol. En dat is net één van de problemen want om echt goed rond te komen moet het altijd bijna vol zitten. En als "wij" niet meer gaan, dan wordt het met top gastronomie net als met top wijnen. Die worden nu ook al voornamelijk gedronken door mensen die geen moer geven om wijn. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
20-03-2018, 08:12 PM
Bericht: #36
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 05:56 PM)wvd schreef: Niet iedereen die daar gaat dineren is ook met wijn bezig natuurlijk wat maakt dat zij mss wel tevreden zijn met het arrangement. Alhoewel, aan 72pp... Op enkele zaken na, zitten de toprestaurants verre van altijd vol. En dat is net één van de problemen want om echt goed rond te komen moet het altijd bijna vol zitten. En als "wij" niet meer gaan, dan wordt het met top gastronomie net als met top wijnen. Die worden nu ook al voornamelijk gedronken door mensen die geen moer geven om wijn. [/quote] Vrijdag iemand gesproken en die was vol lof over de toppertjes onder de aangeboden wijnen. Perfect aangepast aan het eten. Nu niet dat die persoon veel ervaring heeft met wijn. En dan verkoopt alles goed...en blijft het verkopen Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
20-03-2018, 09:29 PM
Bericht: #37
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
Belachelijk toch, die 'aangepaste' wijnen...
Ik check altijd eerst of eigen wijn meenemen kan en zal dat dan ook altijd doen. Dan betaal ik liever 20€ (bvb Two Cooks, Velzeke) of 25€ (bvb Benoit & Bernard De Witte, Ouwegem) kurkrecht - de tijd van 15€ is voorbij - en drink ik wijn uit eigen kelder die inderdaad bij de maaltijd past of die ik gewoon graag heb. Paar weken terug bij Benoit & Bernard De Witte waren we met 4 en had ik mee Malartic-Lagravière wit 2012 Vosne-Romanée van Forey, 2011 Sociando 1995 Topwijnen bij topgerechjes Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
21-03-2018, 11:33 AM
Bericht: #38
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 09:29 PM)Bert schreef: Belachelijk toch, die 'aangepaste' wijnen... Mooie wijnen! Maar dan toch ook al 75€ om je eigen wijn te kunnen drinken? WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
21-03-2018, 01:32 PM
Bericht: #39
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(21-03-2018 11:33 AM)wvd schreef:(20-03-2018 09:29 PM)Bert schreef: Belachelijk toch, die 'aangepaste' wijnen... Het bevriende koppel waarmee we gingen uiteten heeft het kurkrecht betaald ipv 40€ extra pp. Zij betaalden dus 75€ ipv 80€ en dronken net als mijn vrouw en ik topwijnen uit mijn kelder (die meer waard zijn dan 75€). Bibere humanum est, ergo bibamus. |
|||
21-03-2018, 02:17 PM
Bericht: #40
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
Zoals Winevet heb ik vrijdag ook iemand gezien die in datzelfde weekend is gaan eten in Pure C. Hij vond de wijnen wel passend en origineel. En die persoon is toch wel wat met wijn bezig. De kostprijs das een andere zaak en dan verwacht je waarschijnlijk veel meer en valt het tegen. Ik zit ook regelmatig op restaurant (van simple bistro tot top restaurants) en wat ik daar allemaal hoor vertellen rondom mij aan tafel is om je een breuk te lachen. Allemaal kenners die er eigenlijk niks van kennen. En de verhalen die ik van sommeliers hoor over de goudfazanten en andere wijnmedaillisten die zogezegd wel weten wat de juiste pairing is en wel weten hoe wijn hoort te zijn .... hilarisch
En dat meisje dat daar rondloopt is niet de sommelier. Wine is sunlight , held together by water ! |
|||
21-03-2018, 03:54 PM
Bericht: #41
|
|||
|
|||
RE: Pure C Zeeland
(20-03-2018 05:56 PM)wvd schreef: Op enkele zaken na, zitten de toprestaurants verre van altijd vol. En dat is net één van de problemen want om echt goed rond te komen moet het altijd bijna vol zitten.Sorry maar het probleem is gewoon dat de restaurants tegenwoordig enorm veel geld willen verdienen in een zeer korte periode. In feite willen ze gans hun investering eruit halen in enkele jaren. En dat lukt soms ook (zie bv Brugge met de Hertog Jan die de boeken sluiten en op enkele jaren miljoenen investeringen hebben terugbetaald.). Ik vind dat gedoe van de restaurants die niet meer kunnen overleven en toch geweldige marges aanhouden, een gebrek aan eerlijk zaken doen. Nu wilt men blijkbaar in vijf jaar "binnen " zijn. |
|||
|