Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lapierre Marcel
18-10-2019, 07:58 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-10-2019 om 08:40 PM door Fre.)
Bericht: #181
RE: Lapierre Marcel
(03-07-2019 12:05 PM)vinejo schreef:  
(19-04-2016 06:41 PM)vinejo schreef:  De 2014 donderdag geopend. Met het gedacht, eentje jong proeven en de andere twee minstens nog 5 jaar laten liggen.
De wijn was heel mooi maar typisch Beaujolais. Vooral genieten van de fijnheid en het evenwicht. Nog geen wawgevoel.
Tweede dag zelfde gevoel, derde ook. Vierde niet aangeweest.
Fles stond in de koelkast. Nog kwartje over.
Vijfde dag (nu): Wél Waaaw..! Totale metamorfose van kleuter naar heerschap. Een héle fijne, gebalanceerde en complexe Bourgogne. Het Lapierre 2005-gevoel.
Voor wie deze wijn zo jong wil proeven: 5 dagen op voorhand openen en zorgen dat je de vijfde dag nog een halve fles over hebt (om frustratie te vermijden dat dit heerlijke sap zo snel op is..)
91+

Meer dan drie jaar later kan ik alleen maar mezelf gelijk geven Blush
De neus is enorm mineraal nu, kersen en blauwe bes op grafiet, frisser nog dan Remco in de frigo, ik ruik basilicum(!), de mond is van een sappige fluweligheid die men sinds de uitvinding van de sappige fluweligheid nog niet veel heeft meegemaakt.
Who needs overprijsde Bourgogne als je zulke Bojo kan kopen...?
Blauwe bes, kersen en grafiet. Das exact wat ik in t glas heb. Maar ook aarrdbeiconfituur. Die basilicum kan maar had je een ander kruid gezegd was k misschien ook meegegaan. Smile
Perfect in evenwicht nu, dat fruit en die zuurtjes met die mineraliteit. Heerlijk. Kan nog een tijdje mee maar dit schenkt nu al zoveel plezier.
24-10-2019, 08:38 AM
Bericht: #182
RE: Lapierre Marcel
Natural winemaking doesn’t mean just letting wine ferments do their own thing. If you want to make good natural wines, you need to pay attention.

Using a microscope to monitor fermentations at Lapierre


Ga naar locatie: