Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suggeties!
21-08-2019, 10:11 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-08-2019 om 01:14 PM door Lektr.)
Bericht: #1
Suggeties!
Naast gebeten te zijn door de wondere wijnwereld, zwaai ik ook al eens graag met de potte en panne in de keuken.

Nu kom ik er maar niet uit welk wijnen te serveren aanstaande vrijdag:

Voorgerecht: Risotto Parmezaan, Pancetta, bladerdeegje van groene asperges & parmaham. (Ik denk aan een Bourgogne Chardonnay?)

Hoofdgerecht: West-Vlaams Rood, chimichurri, krokante aardappelen, Sucrines grillées , tomatencompote, mosterdroomsaus. (Ik denk aan Bordeaux right bank?)

Dessert: Chocoladetaartjes met appelsien, sneeuw van yoghurt, koekjes crumble.
(Ik denk aan Moscato D'asti?)

Suggesties welkom!

Failure Is Always an Option
21-08-2019, 01:52 PM
Bericht: #2
RE: Suggeties!
(21-08-2019 10:11 AM)Lektr schreef:  Naast gebeten te zijn door de wondere wijnwereld, zwaai ik ook al eens graag met de potte en panne in de keuken.

Nu kom ik er maar niet uit welk wijnen te serveren aanstaande vrijdag:

Voorgerecht: Risotto Parmezaan, Pancetta, bladerdeegje van groene asperges & parmaham. (Ik denk aan een Bourgogne Chardonnay?)

Hoofdgerecht: West-Vlaams Rood, chimichurri, krokante aardappelen, Sucrines grillées , tomatencompote, mosterdroomsaus. (Ik denk aan Bordeaux right bank?)

Dessert: Chocoladetaartjes met appelsien, sneeuw van yoghurt, koekjes crumble.
(Ik denk aan Moscato D'asti?)

Suggesties welkom!

Bij uw voorgerecht zit je met redelijk wat umami-smaken, om nu maar eens een duur woord te gebruiken Rolleyes , zoals uw parmezaan en parmaham, pancetta waarschijnlijk ook. Ik zou dan aan iets geëvolueerds denken. Waarom geen mooi geëvolueerde sangiovese?

Bordeaux zal bij het hoofdgerecht wel lukken, alhoewel de mosterdsaus en de chimichurri minder evident zijn bij bordeaux, vind ik.

Moscato d’asti zou ik nu echt niet geven bij chocoladetaart. Dit gerecht roept om een banyuls of een porto.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
21-08-2019, 02:00 PM
Bericht: #3
RE: Suggeties!
(21-08-2019 01:52 PM)Olivier schreef:  
(21-08-2019 10:11 AM)Lektr schreef:  Naast gebeten te zijn door de wondere wijnwereld, zwaai ik ook al eens graag met de potte en panne in de keuken.

Nu kom ik er maar niet uit welk wijnen te serveren aanstaande vrijdag:

Voorgerecht: Risotto Parmezaan, Pancetta, bladerdeegje van groene asperges & parmaham. (Ik denk aan een Bourgogne Chardonnay?)

Hoofdgerecht: West-Vlaams Rood, chimichurri, krokante aardappelen, Sucrines grillées , tomatencompote, mosterdroomsaus. (Ik denk aan Bordeaux right bank?)

Dessert: Chocoladetaartjes met appelsien, sneeuw van yoghurt, koekjes crumble.
(Ik denk aan Moscato D'asti?)

Suggesties welkom!

Bij uw voorgerecht zit je met redelijk wat umami-smaken, om nu maar eens een duur woord te gebruiken Rolleyes , zoals uw parmezaan en parmaham, pancetta waarschijnlijk ook. Ik zou dan aan iets geëvolueerds denken. Waarom geen mooi geëvolueerde sangiovese?

Bordeaux zal bij het hoofdgerecht wel lukken, alhoewel de mosterdsaus en de chimichurri minder evident zijn bij bordeaux, vind ik.

Moscato d’asti zou ik nu echt niet geven bij chocoladetaart. Dit gerecht roept om een banyuls of een porto.

Bij het voorgerecht zou ik mss eerder toch voor een witte wijn gaan.
Idelaal lijkt me een chardonnay uit de Jura, non ouillé- het oxidatieve sherry achtige voor bij de pancette en parma..

Bij het hoofdgerecht zou een stevige, kruidige Ch9 ook niet misstaan denk ik.

Dessert idd Banyuls, Maury, etc..
Hoewel een Rivesaltes Hors d Age of rancio ook wel mooi zou kunnen zijn.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-08-2019, 03:11 PM
Bericht: #4
RE: Suggeties!
(21-08-2019 10:11 AM)Lektr schreef:  Naast gebeten te zijn door de wondere wijnwereld, zwaai ik ook al eens graag met de potte en panne in de keuken.

Nu kom ik er maar niet uit welk wijnen te serveren aanstaande vrijdag:

Voorgerecht: Risotto Parmezaan, Pancetta, bladerdeegje van groene asperges & parmaham. (Ik denk aan een Bourgogne Chardonnay?)

Hoofdgerecht: West-Vlaams Rood, chimichurri, krokante aardappelen, Sucrines grillées , tomatencompote, mosterdroomsaus. (Ik denk aan Bordeaux right bank?)

Dessert: Chocoladetaartjes met appelsien, sneeuw van yoghurt, koekjes crumble.
(Ik denk aan Moscato D'asti?)

Suggesties welkom!

Voorgerecht: je voorgerecht zit qua smaken dicht bij een spaghetti carbonara met extra parma-ham... 1e keus: gavi; 2e en 3e: soave of pinot grigio. Eervolle vermelding: chardonnay. Te veel houtinvloed best vermijden

Hoofdgerecht: omwille van de chimichurri zat ik eerst aan malbec te denken, maar de mosterd doet me uiteindelijk eerder neigen naar cabernet franc

Dessert: moscati is voor fruitdesserts, porto lijkt me beter hier. Het schijnt dat een fruitbom van cabernet sauvignon uit de nieuwe wereld hier ook zou werken... maar evengoed kan je het hier eenvoudig houden, en gewoon gaan voor een grappa

Opgelet! Het beheer behoudt zich het recht voor om elk bericht te censureren.

Attention! La gestion se réserve le droit de censurer chaque message.

Warning! Management reserves the right to censored any message.
21-08-2019, 04:01 PM
Bericht: #5
RE: Suggeties!
bij het voorgerecht :
wit : verdicchio uit Marche
rood : barbera uit Piemonte

Bij het hoofdgerecht:
ik zou persoonlijk één van de twee sauzen houden. Een friszure, iets wat pikante, kruidige chimichurri in combinatie met een mosterdroomsaus --> ik denk niet dat dit zal werken.
Onlangs nog een ribstuk op de green egg gedaan in combinatie met chimichurri .
De wijnen hierbij waren een brunello en een chianti classico reserva en beide wijnen deden het prima.

Bij het nagerecht:
PX sherry, Banyuls, een wat oudere malmsey madeira

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
21-08-2019, 05:09 PM
Bericht: #6
RE: Suggeties!
Voor mij geeft Shiraz een perfecte combinatie: een volmondige Verdicchio met toch mineraaltjes zou zeer goed passen en zelf dacht ik direct aan een Barbera (ik denk altijd rood, enfin, qua wijn tochWink)
Geen wijn past beter bij een gegrild stuk rib dan een Sangiovese! En die kan de tomaat aan bovendien, wat met Bx m.i. niet gaat lukken.
Bij het dessert: koffie Rolleyes Als het toch wijn moet zijn is Banyuls / Rivesaltes klassiek, Port misschien iets minder, maar als de chocolade niet te overheersend is in de taart (?) dan kan een rijke wat oudere Sauternes (yummie!) ook wel passen bij de appelsien-yoghurt enz.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
22-08-2019, 09:23 AM
Bericht: #7
RE: Suggeties!
Olivier, vinejo, Vinogan, shiraz, wvd,

Bedankt voor de suggesties, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik toch weer enkele nieuwigheden heb gelezen.
Merendeel heb ik ook niet in de kelder liggen (Gavi, Ch9, Pinot grigio, Malbec, Verdicchio)
Qwa dessertwijnen is het al helemaal niets, buiten een paar Sauternes en Moscato’s.

Straks even langs de lokale wijnhandel en een flesje Verdicchio oppikken, als alternatief kan ik ook nog de Cipressi Nizza 2015 Michele Chiarlo aanbieden.
Het hoofgerecht zal vermoedelijk een Sangiovese worden.

Dessert nog onduidelijk, ik las hier een fruitige Cab sauv, kan een Nogales Estate Reserva Cabernet Sauvignon 2014 worden.

@Shiraz, de sucrinesla krijgt een streep tomatencompote, dan een streep chimi en en streep mosterdroom saus volgens het recept, maar ik test het voor de zekerheid even uit.


thank you

Failure Is Always an Option
22-08-2019, 03:17 PM
Bericht: #8
RE: Suggeties!
(21-08-2019 04:01 PM)shiraz schreef:  bij het voorgerecht :
wit : verdicchio uit Marche
rood : barbera uit Piemonte

Bij het hoofdgerecht:
ik zou persoonlijk één van de twee sauzen houden. Een friszure, iets wat pikante, kruidige chimichurri in combinatie met een mosterdroomsaus --> ik denk niet dat dit zal werken.
Onlangs nog een ribstuk op de green egg gedaan in combinatie met chimichurri .
De wijnen hierbij waren een brunello en een chianti classico reserva en beide wijnen deden het prima.

Bij het nagerecht:
PX sherry, Banyuls, een wat oudere malmsey madeira
Ik dacht net hetzelfde. Chimichurri en mosterdroom? Ik was namelijk zelf bij Shiraz' overheerlijke ribstuk. Ik zou ook eerder voor de chimichurri gaan met het mooie weer van morgen!

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
22-08-2019, 04:12 PM
Bericht: #9
RE: Suggeties!
(22-08-2019 03:17 PM)TheWineVet schreef:  
(21-08-2019 04:01 PM)shiraz schreef:  bij het voorgerecht :
wit : verdicchio uit Marche
rood : barbera uit Piemonte

Bij het hoofdgerecht:
ik zou persoonlijk één van de twee sauzen houden. Een friszure, iets wat pikante, kruidige chimichurri in combinatie met een mosterdroomsaus --> ik denk niet dat dit zal werken.
Onlangs nog een ribstuk op de green egg gedaan in combinatie met chimichurri .
De wijnen hierbij waren een brunello en een chianti classico reserva en beide wijnen deden het prima.

Bij het nagerecht:
PX sherry, Banyuls, een wat oudere malmsey madeira
Ik dacht net hetzelfde. Chimichurri en mosterdroom? Ik was namelijk zelf bij Shiraz' overheerlijke ribstuk. Ik zou ook eerder voor de chimichurri gaan met het mooie weer van morgen!

Het is basically Zure room + Mosterd + Mayo en een beetje PeZo, allicht veel frisser dan een klassieke mosterdroom saus.
Of het al dan nog past blijft de vraag Tongue

Failure Is Always an Option
22-08-2019, 07:23 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 22-08-2019 om 10:05 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #10
RE: Suggeties!
Om nog wat meer keuze te geven.
Voorgerecht: Meslier Saint François, Romorantin.
Hoofdgerecht: Sumoll
Nagerecht: Banyuls in eerste instantie. Maar een grenache noir en surmaturité lukt zeker. Een Vin de paille lijkt me ook niet eens van de pot gerukt.

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
22-08-2019, 09:26 PM
Bericht: #11
RE: Suggeties!
Ik bewonder uw kennis van de wijnen van de wereld,
ik kan u alleen maar combinaties aanbieden met Franse wijnen,
ik ken alleen Franse wijnen en een beetje Italiaanse wijnen.

Van harte.
Thierry Debaisieux
22-08-2019, 10:26 PM
Bericht: #12
RE: Suggeties!
Ook hier vooral Franse wijnen die worden gedronken.
Maar er is ook wel veel aanbod Spaans en Italiaans.
En enkele goede vrienden zijn notoir Italofielen dus ze helpen me heel veel met het ontdekken en bijleren ervan.

In Frankrijk is dat aanbod misschien minder?

Mijn kennis is beperkt, mijn dorst daarentegen...

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
Gisteren, 11:23 AM
Bericht: #13
RE: Suggeties!
(22-08-2019 10:26 PM)Smaakatleet schreef:  Ook hier vooral Franse wijnen die worden gedronken.
Maar er is ook wel veel aanbod Spaans en Italiaans.
En enkele goede vrienden zijn notoir Italofielen dus ze helpen me heel veel met het ontdekken en bijleren ervan.

In Frankrijk is dat aanbod misschien minder?

Mijn kennis is beperkt, mijn dorst daarentegen...

Daar ben ik het wel mee eens. Het smaakspectrum binnen Italië lijkt me somszelfs groter dan de rest van de wereld samen. Dat heeft met vele factoren te maken, van diversiteit van terroir tot de enorme keuze aan druivenrassen, maar ook aan de misschien wat creatievere geest van de Italianen.

WVD (Wijnhandel Leuvin)


Ga naar locatie: