Suavia, Soave
|
24-04-2019, 05:36 PM
Bericht: #61
|
|||
|
|||
RE: Suavia, Soave
(24-04-2019 01:41 PM)33S schreef:(24-04-2019 12:56 PM)wvd schreef:(24-04-2019 11:23 AM)33S schreef:(31-07-2018 10:01 AM)33S schreef: Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen. Afgezien van de omstandigheden en stemming van de proever (belangrijker dan je zou denken...!), blijkt toch vooral kurk de factor die het meest toedraagt aan de variatie tussen flessen. Ik zag onlangs ergens (hier?) een foto van een open kist met dure Leflaive's. Je zag gewoon aan de flessen welke goed (bleek) waren en welke last hadden van premox (oranje). Zelf ben ik dan ook blij als ik een Diam zie zitten. Een korte periode van eventueel minder goede opslag (?) was wellicht voor al je flessen Monte Carbonare dezelfde, dus dat zal wel geen oorzaak zijn. Trouwens, dat wordt fel overdreven. De meeste wijnen zijn sterker dan algemeen aangenomen en verdragen wel niet te lange periodes van wat te warme opslag. Te koud is trouwens, zeker voor rode wijn, ook te vermijden. Het waarom ben ik nog niet achter, maar op een of andere manier proef je het als een rode wijn (bijna) bevroren geweest is. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
24-04-2019, 05:53 PM
Bericht: #62
|
|||
|
|||
RE: Suavia, Soave
(24-04-2019 05:36 PM)wvd schreef:(24-04-2019 01:41 PM)33S schreef:(24-04-2019 12:56 PM)wvd schreef:(24-04-2019 11:23 AM)33S schreef:(31-07-2018 10:01 AM)33S schreef: Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen. ...omdat het wijnsteenzuur zich heeft afgezet mss? Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-04-2019, 10:53 AM
Bericht: #63
|
|||
|
|||
RE: Suavia, Soave
(24-04-2019 05:53 PM)vinejo schreef:(24-04-2019 05:36 PM)wvd schreef:(24-04-2019 01:41 PM)33S schreef:(24-04-2019 12:56 PM)wvd schreef:(24-04-2019 11:23 AM)33S schreef:(31-07-2018 10:01 AM)33S schreef: Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen. Wie weet. Volgens de literatuur zou dat geen invloed hebben op de kwaliteit aangezien wijnsteenzuur zich sowieso kan afzetten, maar ik twijfel daar toch aan. Ik heb al wel ondervonden dat, als je een fles gedurende langere tijd te koel bewaart, onder 6°C of minder, je toch een verschil kan proeven. De wijn proeft minder harmonisch, "uiteenvallend". Ik heb dan eigenlijk liever een wat sneller geëvolueerde wijn die iets te warm opgeslagen werd, geen gestoofde wijn die jaren in een garage laan 30°C lag uiteraard. Maar dat zal ook wel weer een persoonlijke kwestie zijn zeker? WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
15-07-2019, 10:19 AM
Bericht: #64
|
|||
|
|||
RE: Suavia, Soave
(23-11-2015 09:03 PM)Rik_ schreef: Ik dronk afgelopen weekend Le Rive 2010. Op vakantie in Bretagne de 2013 'Le Rive' gedronken. Een 'vendemmia tardiva' en ook niet meteen te vergelijken met de andere wijnen uit het gamma. Zeer rijke en complexe wijn, maar zoals hierboven door Rik aangegeven ook mineraliteit en een frisse citrustoets. 30% ligt 15 maanden op eiken vaten, 70% in staal. Hierdoor is de houtinvloed eerder beperkt en in mijn ogen perfect gedoseerd, want garganega heeft in principe geen hout nodig. Bij dit soort wijnen vaak al genoeg na een glas, maar door die frisse toets kon ik er maar niet genoeg van krijgen. Heerlijk glas wijn. I was just, I was just, I was just sitting here thinking About your kiss and your warm embrace When the reflection in the glass that I held to my lips baby Revealed the tears that were on my face |
|||
13-09-2022, 09:38 AM
Bericht: #65
|
|||
|
|||
RE: Suavia, Soave
Monte Carbonare 2019. Boeiende, aromatische wijn die op dag 2 veel beter voor de dag kwam. Complex, maar toch voldoende frisheid.
Een geslaagde wijn. |
|||
|