Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
06-04-2017, 08:16 PM
Bericht: #5731
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Flink wat wijnen de laatste dagen ....

Gisteren

1. Dauzac 1990 ( mooi verouderde wijn, nog wat licht rood fruit te bespeuren )
2. Chapelle de Potensac 2010 ( te jong, deze avond nog eens laten passeren )

Deze avond

1. Smith Haut Lafitte 2007 ( consistent lekker )

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
06-04-2017, 10:11 PM
Bericht: #5732
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Villabella - Amarone 2007

Perfect op dronk. Zeer mooie wijn!

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
07-04-2017, 08:32 PM
Bericht: #5733
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Hier vanavond nog een keertje Brane-Cantenac 2007 in het glas, zowat het enige kistje dat ik van dat jaartal liggen heb, de vorige flesjes gingen langzaam aan de goede richting uit dus ben benieuwd voor vanavond. Wink

Save water drink wine!
08-04-2017, 08:22 PM
Bericht: #5734
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Een riesling van Schwaab-Dietz, de Erdener Trepchenspätlese trocken 2013. De eerste riesling dit jaar, gedronken bij verse tonijntartaar met gebakken parmezaanse kaas en 25 jaar oude balsamico. Héérlijk! De wijn heeft ondanks dat het een droge riesling is, toch een behoorlijke restzoet, waardoor hij het er goed bij doet.
Destijds op het domein gekocht.
10-04-2017, 09:23 PM
Bericht: #5735
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Iets aparts vanavond, een restje van een Tokaji Harslevelu Vieux Solera, een assemblage van vaten 2007, 2010, 2011, 2013 en 2014, een speciale selectie van Wouter De Bakker uit de kelders van een domein in Tokaj waar hij mee samenwerkt. Ik was vorig jaar al eens at random uitgekomen bij een van zijn eigen bottelingen, niet in solera en oxidatief in stijl. Heel fascinerend in het glas toen ik hem pas opende, belegen fruit, vnl. appel maar ook citrusschil, iets van geconfijte appelsien. Vorige week pure appelmoes, niets meer van complexiteit te vinden, en deze week tenslotte nootjes ( het was nog letterlijk 1 slok). Het mondgevoel blijft wel mooi over de hele periode, fris, vrij stevig op aciditeit wel maar heel mooi in de lengte. 11,5 euro voor een flesje van 50cl is het nog wel waard!
10-04-2017, 09:25 PM
Bericht: #5736
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(10-04-2017 09:23 PM)Kupers schreef:  Iets aparts vanavond, een restje van een Tokaji Harslevelu Vieux Solera, een assemblage van vaten 2007, 2010, 2011, 2013 en 2014, een speciale selectie van Wouter De Bakker uit de kelders van een domein in Tokaj waar hij mee samenwerkt. Ik was vorig jaar al eens at random uitgekomen bij een van zijn eigen bottelingen, niet in solera en oxidatief in stijl. Heel fascinerend in het glas toen ik hem pas opende, belegen fruit, vnl. appel maar ook citrusschil, iets van geconfijte appelsien. Vorige week pure appelmoes, niets meer van complexiteit te vinden, en deze week tenslotte nootjes ( het was nog letterlijk 1 slok). Het mondgevoel blijft wel mooi over de hele periode, fris, vrij stevig op aciditeit wel maar heel mooi in de lengte. 11,5 euro voor een flesje van 50cl is het nog wel waard!

Lijkt me alle kenmerken te hebben van een "natuurlijke" wijn... ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
10-04-2017, 09:31 PM
Bericht: #5737
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Tis een semioxidatieve solera, ik denk dat we dat ook buiten de natuurlijke wijnwereld wel tegenkomen Cool.
15-04-2017, 10:18 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-04-2017 om 10:20 PM door 33S.)
Bericht: #5738
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Al redelijk wat gedronken dit weekend:

Istine - Chianti Classico 2014 : heerlijk lichtvoetige Chianti van hooggelegen wijngaarden. Zeer puur en zuiver. De jaargang 2014 geeft wat lichtere wijnen die al jonger kunnen gedronken worden. Mi piace!

Désiré Petit - Trousseau 2014 : met dank aan het forum, door de tasting notes te lezen wist ik dat dit mij wel zou liggen, en inderdaad: een echte vin de soif. Schonken ze dit maar op café, ik zou wat minder thuisblijven Wink

Castello di Cigognola - Brut 'More 2012 : deze morgen gedronken bij het ontbijt (we hadden volk). 100% Pinot Nero. Zet menige Franciacorta in de schaduw. Oltrepò Pavese blijft een wat miskende regio, maar ze kunnen er wel wijn maken!

Poujeaux 2008 : ik heb niet zoveel ervaring met Bordeaux, maar had vanavond zin in een wat meer klassieke wijn en werd op mijn wenken bediend!

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
15-04-2017, 10:28 PM
Bericht: #5739
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Chapelle de Potensac 2009 in het glas vanavond.Wink

Save water drink wine!
15-04-2017, 11:16 PM
Bericht: #5740
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-04-2017 10:28 PM)Benz schreef:  Chapelle de Potensac 2009 in het glas vanavond.Wink

Vorige week op bbq nog gegeven. Wel goed gekaraffeerd.

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
16-04-2017, 11:42 AM
Bericht: #5741
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Les fiefs de Lagrange 2008 gisteravond in het glas, na een paar uurtjes kwam dit mooi open, zeker nog wat jaartjes reserve maar nu al top, minstens 89
16-04-2017, 05:45 PM
Bericht: #5742
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(16-04-2017 11:42 AM)rik schreef:  Les fiefs de Lagrange 2008 gisteravond in het glas, na een paar uurtjes kwam dit mooi open, zeker nog wat jaartjes reserve maar nu al top, minstens 89

Met die tweede wijn van Lagrange kan je niet veel misdoen.
Zijn democratische prijs is hij zeker waard.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
16-04-2017, 07:59 PM
Bericht: #5743
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
@33S: plots viel mijn frank... Leonard Cohen.
Zou even goed zijn laatste tekst kunnen geweest zijn...
respect

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-04-2017, 08:12 PM
Bericht: #5744
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(16-04-2017 07:59 PM)vinejo schreef:  @33S: plots viel mijn frank... Leonard Cohen.
Zou even goed zijn laatste tekst kunnen geweest zijn...
respect

Inderdaad. Van zijn eerste en tevens beste album naar mijn bescheiden mening.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
17-04-2017, 09:24 AM
Bericht: #5745
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Saint-Christoly Medoc 2012 Cru Bourgeois
Eerste kennismaking met deze Bordeaux. Iets meer Merlot (55%) dan CS. In de neus ook merkbaar: veel fruit, cassis en ceder. In de mond is 't hout nog wat dominant. Moet zich nog wat versmelten. Geen slechte fles maar geen overachiever. Daarvoor verwacht ik iets meer op 't middenpallet.

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot
17-04-2017, 11:58 AM
Bericht: #5746
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2017 09:24 AM)Fre schreef:   Saint-Christoly Medoc 2012 Cru Bourgeois
Eerste kennismaking met deze Bordeaux. Iets meer Merlot (55%) dan CS. In de neus ook merkbaar: veel fruit, cassis en ceder. In de mond is 't hout nog wat dominant. Moet zich nog wat versmelten. Geen slechte fles maar geen overachiever. Daarvoor verwacht ik iets meer op 't middenpallet.

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot

ja, kan me perfect inbeelden dat die etna rosso niet bij iedereen in de smaak valt. Des te beter voor ons, dan betalen we er ook geen bordeauxprijzen voor Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-04-2017, 07:23 PM
Bericht: #5747
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren Chateau Monbrison 2008 en Chateau Labegorce 2011, waarvan Labegorce de betere.
In de neus allebei weinig herkenbaar, maar de Labegorce had meer pit en een mooie lange afdronk.
Vandaag Brio de Cantenac Brown 2009 en Relais de Durfort Vivens 2009 waarvan de Brio voor mij de betere en voor de vrouw de Relais de betere was Smile[/u]

Live your life to the fullest, because it only happens once...
17-04-2017, 10:25 PM
Bericht: #5748
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2017 07:23 PM)Biff schreef:  Gisteren Chateau Monbrison 2008 en Chateau Labegorce 2011, waarvan Labegorce de betere.
In de neus allebei weinig herkenbaar, maar de Labegorce had meer pit en een mooie lange afdronk.
Vandaag Brio de Cantenac Brown 2009 en Relais de Durfort Vivens 2009 waarvan de Brio voor mij de betere en voor de vrouw de Relais de betere was Smile[/u]

Biff,

De Chateau Labegorce 2011 staat nu bij 1Jour1vin aan 21 ,90 € .
Kopen?

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
17-04-2017, 10:56 PM
Bericht: #5749
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2017 09:24 AM)Fre schreef:  [b]

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot

Heel herkenbaar. Bij Italiaanse wijn gaat het dan veeleer om liefhebbers van Primitivo/Negroamaro.

Ik weet niet meer waar en van wie ik het heb gelezen, maar onlangs schreef er iemand: "hoog tijd dat de mensen het zure en het bittere weer gaan waarderen". Daar sluit ik mij graag bij aan.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
17-04-2017, 11:44 PM
Bericht: #5750
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2017 10:56 PM)33S schreef:  
(17-04-2017 09:24 AM)Fre schreef:  [b]

De Etna Rosso van Nicosia die erop volgde vond ik meer mijn ding: evolutie in 't glas, meer spanning & materie, mooie zuurtjes... Aan iets meer dan de helft van de prijs van de vorige. Maar mijn mening werd door een aantal tafelgenoten (niet-kenners) niet gedeeld. Te zuur, te scherp,... Geconditioneerd om Bordeaux heet dat dan... tjahshoot

Heel herkenbaar. Bij Italiaanse wijn gaat het dan veeleer om liefhebbers van Primitivo/Negroamaro.

Ik weet niet meer waar en van wie ik het heb gelezen, maar onlangs schreef er iemand: "hoog tijd dat de mensen het zure en het bittere weer gaan waarderen". Daar sluit ik mij graag bij aan.

Ik ook! Maar dan enkel in de wijn hé, we willen geen HLN-commentators worden ;-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
18-04-2017, 07:49 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-04-2017 om 10:49 AM door Biff.)
Bericht: #5751
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2017 10:25 PM)don quichotte schreef:  
(17-04-2017 07:23 PM)Biff schreef:  Gisteren Chateau Monbrison 2008 en Chateau Labegorce 2011, waarvan Labegorce de betere.
In de neus allebei weinig herkenbaar, maar de Labegorce had meer pit en een mooie lange afdronk.
Vandaag Brio de Cantenac Brown 2009 en Relais de Durfort Vivens 2009 waarvan de Brio voor mij de betere en voor de vrouw de Relais de betere was Smile[/u]

Biff,

De Chateau Labegorce 2011 staat nu bij 1Jour1vin aan 21 ,90 € .
Kopen?
Don,

Voor die prijs zou ik hem kopen ja.
Ik betaalde 20.45 op klassewijnen een tijdje terug.
Krijgt een mooie 89.6 op CT

Temeer omdat ie tijdens het degusteren nog mooier kwam in het glas.
Omdat we over de middag nog weg moesten had ik gewoon ontkurkt, glaasje uitgeschonken en weggezet zonder karaf.
Aangezien we toch wel een 7tal uurtjes gingen weg zijn durfde ik hem niet karaferen, leek me iets te lang...

Correcte prijs lijkt me!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
19-04-2017, 10:10 PM
Bericht: #5752
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
20-04-2017, 08:09 AM
Bericht: #5753
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009
20-04-2017, 12:12 PM
Bericht: #5754
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(19-04-2017 10:10 PM)gertjeuh schreef:  Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Te hopen met hopen toope

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
20-04-2017, 12:51 PM
Bericht: #5755
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef:  Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

In blind, we trust Cool
20-04-2017, 04:30 PM
Bericht: #5756
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2017 12:51 PM)fleer schreef:  
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef:  Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

Idem, zal het zeker laten weten
20-04-2017, 07:42 PM
Bericht: #5757
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2017 12:12 PM)TheWineVet schreef:  
(19-04-2017 10:10 PM)gertjeuh schreef:  Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Te hopen met hopen toope

19 flessen Smile .
20-04-2017, 09:23 PM
Bericht: #5758
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2017 07:42 PM)gertjeuh schreef:  
(20-04-2017 12:12 PM)TheWineVet schreef:  
(19-04-2017 10:10 PM)gertjeuh schreef:  Een lekker glas spa !
Tzal van tweekend wel wat anders worden Blush.
Te hopen met hopen toope

19 flessen Smile .
cheers

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
21-04-2017, 08:55 AM
Bericht: #5759
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(20-04-2017 12:51 PM)fleer schreef:  
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef:  Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

La Navilla:
Donker fruit, pruimen, getoast, chocolate, kruidig.
Volle wijn die mooi op zijn plooi is/komt.
Nog lichte tannines merkbaar wel, haast is er niet per se bij.
91+p

Harmonium:
Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Strakker als de Navilla en de zuren nog steeds merkbaar. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.
90p
21-04-2017, 11:29 AM
Bericht: #5760
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(21-04-2017 08:55 AM)Dc schreef:  
(20-04-2017 12:51 PM)fleer schreef:  
(20-04-2017 08:09 AM)Dc schreef:  Deze avond te degusteren:

- Firriato Harmonium 2009
- Bodegas Hermanos Perez Pascuas Vina Pedrosa La Navilla 2009

Onlangs nog een Harmonium 2013 geproefd in Geel ... ben hem op't einde van de degustatie nog eens gaan proeven en hij zat heel hoog in de zuren ... ben benieuwd hoe de verhouding is met de Pedrosa.

Grtz

La Navilla:
Donker fruit, pruimen, getoast, chocolate, kruidig.
Volle wijn die mooi op zijn plooi is/komt.
Nog lichte tannines merkbaar wel, haast is er niet per se bij.
91+p

Harmonium:
Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Strakker als de Navilla en de zuren nog steeds merkbaar. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.
90p

Volgens verwachting, thanks Daan!

Grtz

In blind, we trust Cool


Ga naar locatie: