Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 8 stemmen - gemiddelde waardering is 3.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
16-09-2018, 07:14 PM
Bericht: #6676
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-09-2018 08:58 PM)Bert schreef:  Eerste twee glazen van een wat tegenvallende Cambon La Pelouse 2010.
Nu Westvleteren 12 Big Grin

Op dag 4 was de Cambon La Pelouse 2010 volledig opengebloeid!

Bibere humanum est, ergo bibamus.
17-09-2018, 11:23 AM
Bericht: #6677
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Een Bordeaux die na 4 dagen nog genietbaar is...? Nog nooit meegemaakt, de meesten zijn op dag 2 al flink geoxideerd. Heb je hem onder gas bewaard?

WVD (Wijnhandel Leuvin)
17-09-2018, 12:53 PM
Bericht: #6678
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 11:23 AM)wvd schreef:  Een Bordeaux die na 4 dagen nog genietbaar is...? Nog nooit meegemaakt, de meesten zijn op dag 2 al flink geoxideerd. Heb je hem onder gas bewaard?

Nog nooit meegemaakt?
Da 's bizar.
Ik ervoer regelmatig (als de fles de tijd krijgt) dat een BDX beter kan zijn op dag3 dan op dag2.
Deze gaf ik dus na dag 3 nog een dag respijt en met succes.
Neen, gewoon met kurk er weer op.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
17-09-2018, 12:56 PM
Bericht: #6679
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 11:23 AM)wvd schreef:  Een Bordeaux die na 4 dagen nog genietbaar is...? Nog nooit meegemaakt, de meesten zijn op dag 2 al flink geoxideerd. Heb je hem onder gas bewaard?

Vind ik in de meeste gevallen ook.
Een oude Bordeaux drink ik dan ook alleen de dag ( avond) van openen , uitzonderlijk de 2de dag nog.
Voor jonge Bordeaux ( 2010 …..2015....2016) drink ik deze soms ook nog de 2de dag ( en 3de dag) om hun bewaarpotentieel in te schatten.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
17-09-2018, 02:19 PM
Bericht: #6680
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 12:56 PM)don quichotte schreef:  
(17-09-2018 11:23 AM)wvd schreef:  Een Bordeaux die na 4 dagen nog genietbaar is...? Nog nooit meegemaakt, de meesten zijn op dag 2 al flink geoxideerd. Heb je hem onder gas bewaard?

Vind ik in de meeste gevallen ook.
Een oude Bordeaux drink ik dan ook alleen de dag ( avond) van openen , uitzonderlijk de 2de dag nog.
Voor jonge Bordeaux ( 2010 …..2015....2016) drink ik deze soms ook nog de 2de dag ( en 3de dag) om hun bewaarpotentieel in te schatten.

In topjaren zoals 2010 ben ik allerminst verwonderd, zeker voor een linkeroever.

Trop de neutralité rend insipide.
17-09-2018, 06:47 PM
Bericht: #6681
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Afgelopen weekend een Elisabeth et François Jourdan Cinsault Vieilles Vignes 2015.

Was wel eens benieuwd naar een wijn die 100 procent uit cinsault bestaat. Wijnstokken van net geen vijftig jaar oud. Robijnrood van kleur, kers en aardbei in de neus. Sappig maar toch ook een beetje stug. De wijn opent na verloop van tijd wel wat meer, maar ik blijf hem tegelijk een beetje ruw vinden. Maar goed, bij de boeuf Bourguignon had ik beter een Côte de Nuits geschonken Smile.
17-09-2018, 06:51 PM
Bericht: #6682
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 06:47 PM)troisetoiles schreef:  Afgelopen weekend een Elisabeth et François Jourdan Cinsault Vieilles Vignes 2015.

Was wel eens benieuwd naar een wijn die 100 procent uit cinsault bestaat. Wijnstokken van net geen vijftig jaar oud. Robijnrood van kleur, kers en aardbei in de neus. Sappig maar toch ook een beetje stug. De wijn opent na verloop van tijd wel wat meer, maar ik blijf hem tegelijk een beetje ruw vinden. Maar goed, bij de boeuf Bourguignon had ik beter een Côte de Nuits geschonken Smile.

Cinsault is toch ook een beetje Bourgondisch? Wink
Is dus een Rhone wijn wellicht?

Trop de neutralité rend insipide.
17-09-2018, 08:17 PM
Bericht: #6683
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 11:23 AM)wvd schreef:  Een Bordeaux die na 4 dagen nog genietbaar is...? Nog nooit meegemaakt, de meesten zijn op dag 2 al flink geoxideerd. Heb je hem onder gas bewaard?

Op dag 3 (nu) is de Sociando 06 opengekomen.
Het harde, kille is er uit. Nu heb je 'warmer' en meer fruit ondersteund door de klassieke tannines waar de scherpe hoek af is.
Mooie , klassieke Bordeaux. Ik verwacht binnen tien jaar een mooi geëvolueerde herfstwijn te hebben.

Bibere humanum est, ergo bibamus.
17-09-2018, 10:12 PM
Bericht: #6684
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 06:51 PM)vinejo schreef:  
(17-09-2018 06:47 PM)troisetoiles schreef:  Afgelopen weekend een Elisabeth et François Jourdan Cinsault Vieilles Vignes 2015.

Was wel eens benieuwd naar een wijn die 100 procent uit cinsault bestaat. Wijnstokken van net geen vijftig jaar oud. Robijnrood van kleur, kers en aardbei in de neus. Sappig maar toch ook een beetje stug. De wijn opent na verloop van tijd wel wat meer, maar ik blijf hem tegelijk een beetje ruw vinden. Maar goed, bij de boeuf Bourguignon had ik beter een Côte de Nuits geschonken Smile.

Cinsault is toch ook een beetje Bourgondisch? Wink
Is dus een Rhone wijn wellicht?

Uit Sommières.
18-09-2018, 09:34 AM
Bericht: #6685
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Ik vind cinsault een zwaar onderschatte druif. Te vaak in blends, te vaak in boif rosé, maar zo interessant als monocépage. Kan ook ettelijke jaren mee, denk dat dat ruwere karakter er dan wel uit gaat.
18-09-2018, 10:32 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-09-2018 om 10:57 AM door wvd.)
Bericht: #6686
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-09-2018 08:17 PM)Bert schreef:  
(17-09-2018 11:23 AM)wvd schreef:  Een Bordeaux die na 4 dagen nog genietbaar is...? Nog nooit meegemaakt, de meesten zijn op dag 2 al flink geoxideerd. Heb je hem onder gas bewaard?

Op dag 3 (nu) is de Sociando 06 opengekomen.
Het harde, kille is er uit. Nu heb je 'warmer' en meer fruit ondersteund door de klassieke tannines waar de scherpe hoek af is.
Mooie , klassieke Bordeaux. Ik verwacht binnen tien jaar een mooi geëvolueerde herfstwijn te hebben.

Bert, misschien zijn wij (vrouw nog meer dan ik) wat overgevoelig voor oxidatie, maar ik heb nog nooit een Bordeaux opgedronken die 2 dagen open stond. Die ging hier steevast door de pompbak (of in de saus). Nu hebben we dat niet meer voor, we drinken hem uit op dag 1...Sleepy
Toevallig eergisteren ook een Châteauneuf 2009 geproefd (zie onder La Ferme du Mont) van La Brunely, een heropgeviste staalfles denk ik. Een erg donkere kleur, vermoed hier dus aardig wat Syrah (Mourvèdre?). Tot mijn verbazing een compleet gesloten neus, amper iets aan te ruiken en wat er dan is is niet aangenaam: geen flinter fruit, eerder iets houterig (bedoel geen vat), meer gedroogd snoeihout. Dat hout komt in de mond terug als rauwe tannine. Een niet geweldig aangename wijn, enfin we drinken er wel wat van aan tafel, we zijn van goede wil, blijven hopen en proberen, helaas. Gisteren dan was de wijn een ietsje meer open, een vleug donkerrood fruit, iets versoepeld in de mond, Vera vind hem minder want toets oxidatie. Al bij al toen dus de juiste beslissing genomen. Een Châteauneuf is nu meestal niet de wijn waar je 10 jaar op moet wachten, dus ik vrees dat dit niets is en ook nooit zal worden.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
Gisteren, 06:10 AM
Bericht: #6687
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
2015 Fattoria dei Pagliarese Chianti Classico (15,19€)
Mooie begeleider bij een simpele spaghetti bolognaise. Kersjes, peper, mist wat body maar een aangenaam drinkertje. Jong maar zal met wat jaren kelderrust geen extra kwaliteit opleveren volgens mij. 88pnt. Kom er binnenkort eens een pizza voor mijn neus dan zal de tweede fles hier zijn 'match' vinden.


Ga naar locatie: