Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Food-Wine pairing, wijn en gerecht
24-06-2015, 08:28 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 24-06-2015 om 09:53 AM door shiraz.)
Bericht: #381
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
VG: Albariño uit Rias Baixas of een grüner veltliner uit Oostenrijk
HG: Riesling uit Duitsland of een chardonnay uit Oostenrijk bv
Wieninger chardonnay select --> persoonlijk goede ervaringen mee, kost rond de 19€ en te koop bij o.a. Leirovins

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
24-06-2015, 03:02 PM
Bericht: #382
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Bij maatjes moet ge bokma drinken!

Wine is sunlight , held together by water !
24-06-2015, 08:08 PM
Bericht: #383
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(24-06-2015 03:02 PM)Venne schreef:  Bij maatjes moet ge bokma drinken!

Ijs en ijskoud

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
25-06-2015, 11:38 AM
Bericht: #384
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Yes! En dan kan het feest beginnen! :-)

Wine is sunlight , held together by water !
29-06-2015, 10:13 AM
Bericht: #385
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Utieindelijk hebben we bij een tartaar van maatjes een Muros Antigos Alvarinho 2013 van Anselmo Mendes gedronken.
Bij de filet van griet (tarbot was niet meer voorradig) met salsa van tomaten dronken we de Shiarà 2013 van Castelluci Miano. 2 lekkere combinaties.
30-06-2015, 10:44 PM
Bericht: #386
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(29-06-2015 10:13 AM)Corto schreef:  Utieindelijk hebben we bij een tartaar van maatjes een Muros Antigos Alvarinho 2013 van Anselmo Mendes gedronken.
Bij de filet van griet (tarbot was niet meer voorradig) met salsa van tomaten dronken we de Shiarà 2013 van Castelluci Miano. 2 lekkere combinaties.

Klinkt in ieder geval goed!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-07-2015, 05:53 PM
Bericht: #387
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ook al weet ik dat een lichte rode in principe bij gevogelte kan, geef ik er normaalgezien toch de voorkeur aan om te combineren met wit. Nu echter een zeer lichte fruitige saumur champigny gedronken bij kalkoen met mosterdsaus en ik moet zeggen dat dat toch een goede combinatie is!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-07-2015, 08:39 PM
Bericht: #388
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
19-07-2015, 08:53 PM
Bericht: #389
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef:  Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-07-2015, 09:00 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 19-07-2015 om 09:01 PM door 33S.)
Bericht: #390
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik eet nogal graag wit vlees, dus eigenlijk vanalles. Wat ik me herinner als goeie match:

Een instap Etna Rosso (bv. Erse van Tenuta di Fessina of Masseria Sette Porte), de Ciro Rosso van Librandi (zeer goed bij kip aan't spit vind ik), elegante Chianti Classico (bv. Volpaia), Bardolino Classico Superiore 'Terre di Cavagion' van Villabella en onlangs ook een andere rode wijn van aan het Garda meer, als ik het goed herinner: Selva Capuzza 'Mader' 2010.

NB: vaak eten we ratatouille bij wit vlees, wat wit zeker niet onmogelijk maakt, maar ik neig dan eerder naar rood.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
19-07-2015, 09:54 PM
Bericht: #391
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Thanks! Die erse heb ik ook liggen, dus zal dat eens proberen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-07-2015, 11:00 PM
Bericht: #392
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-07-2015 08:53 PM)Olivier schreef:  
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef:  Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Een grignolino of een gamay die blijft plakken achter de kiezen Big Grin.
Bij heel warm weer zelfs cabernet franc a la vin de soif Wink .
20-07-2015, 08:52 AM
Bericht: #393
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-07-2015 11:00 PM)gertjeuh schreef:  
(19-07-2015 08:53 PM)Olivier schreef:  
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef:  Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Een grignolino of een gamay die blijft plakken achter de kiezen Big Grin.
Bij heel warm weer zelfs cabernet franc a la vin de soif Wink .

Grignolino?! Dat heb ik moeten opzoeken Blush

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
20-07-2015, 08:57 AM
Bericht: #394
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-07-2015 08:52 AM)Olivier schreef:  
(19-07-2015 11:00 PM)gertjeuh schreef:  
(19-07-2015 08:53 PM)Olivier schreef:  
(19-07-2015 08:39 PM)33S schreef:  Ik drink meestal (elegant) rood bij kalkoen of kip en vandaag wit Smile, met name Vignamato 'Versiano' Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2014, zeker een aanrader.

Smile Wat drink je normaal in rood bij kalkoen?

Een grignolino of een gamay die blijft plakken achter de kiezen Big Grin.
Bij heel warm weer zelfs cabernet franc a la vin de soif Wink .

Grignolino?! Dat heb ik moeten opzoeken Blush


Zeker eens proberen Olivier Wink cheers
20-07-2015, 06:17 PM
Bericht: #395
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Inderdaad, hier ook al geprobeerd met Grignolino en goedgekeurd.

Grignolino zou volgens Luigi Veronelli (van de gelijknamige gids) overigens de beste match zijn met Vitello Tonnato.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
20-07-2015, 06:39 PM
Bericht: #396
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(20-07-2015 06:17 PM)33S schreef:  Inderdaad, hier ook al geprobeerd met Grignolino en goedgekeurd.

Grignolino zou volgens Luigi Veronelli (van de gelijknamige gids) overigens de beste match zijn met Vitello Tonnato.

Dit heb ik dan weer moeten googlen Smile.
10-08-2015, 03:36 PM
Bericht: #397
German wines and Asian Cuisine
Mooie pairings ! :-)

http://www.lepanmedia.com/german-wine-wi...n-cuisine/

Wine is sunlight , held together by water !
27-10-2015, 07:21 PM
Bericht: #398
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Wat zou er goed gaan bij stoofvlees volgens jullie ?
Normaal opteer ik voor een biertje , maar zou toch graag eens een wijn.
Die er bij past willen drinken .
Zelf dacht ik aan een rode wijn met grenache in een blend .
27-10-2015, 08:22 PM
Bericht: #399
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Dezelfde die je gebruikt voor het klaarmaken van uw stoofvlees, ik zou ne keer proberen met ne Pomerol .Het is volop wildseizoen --> vervang uw gebruikelijk vlees eens door wild.

Champagne is noodzakelijk in tijden van verlies en verplicht in tijden van overwinning
27-10-2015, 08:44 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-10-2015 om 09:34 PM door Kris.)
Bericht: #400
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(27-10-2015 08:22 PM)shiraz schreef:  Dezelfde die je gebruikt voor het klaarmaken van uw stoofvlees, ik zou ne keer proberen met ne Pomerol .Het is volop wildseizoen --> vervang uw gebruikelijk vlees eens door wild.

Ne goeie pomerol gebruiken om stoofvlees klaar te maken is toch wel wa misdadig...
Jp Jeunet gebruikt voor zijn kiek met vin jaune ook geen topVJ's. Santé

https://www.youtube.com/watch?v=Dg1QIwBzwok


Ga naar locatie: