Food-Wine pairing, wijn en gerecht
|
03-11-2015, 12:16 PM
Bericht: #421
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht | |||
03-11-2015, 06:27 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-11-2015 om 06:30 PM door El Nicho.)
Bericht: #422
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(01-11-2015 10:26 PM)Corto schreef: Heeft iemand suggesties voor een wijn bij het volgende voorgerecht? Als het een risotto was met truffel & coquilles zou ik niet twijefelen en gaan voor een stevigere Verdicchio ... type Vigne Vecchie van Umani Ronchi of de Mirum van Monacesca ... met pasta lukt het mss ook. Voor rood : een meer aardse, zachte Montepulciano (I Vasari van Barba) of de teroldego van Foradori. (02-11-2015 11:09 PM)Olivier schreef: Ik las recent dat spruitjes enorm moeilijk te pairen zijn. Gelijkt wat op kool qua smaak. Ik vind pinot noir daar eigenlijk wel bij passen. Maar ja, als je iets graag drinkt, past het plots bij alles Ik drink vaak jonge Tempranillo met spruitjes, vrij stevig en (zeker) niet veel hout ... lukt wonderbest |
|||
25-12-2015, 10:30 AM
Bericht: #423
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht.
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
25-12-2015, 12:33 PM
Bericht: #424
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht. Die Zuidelijke witte worden idd veelal wat vergeten als het over wijn-gerecht gaat terwijl ik vind dat ze eigenlijk bijzonder multifunctioneel zijn op dat vlak. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-12-2015, 08:58 PM
Bericht: #425
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(25-12-2015 12:33 PM)vinejo schreef:(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht. ja, is waar hé. Heb recent nog gedacht dat ik wat meer wil zoeken op die combinaties, omdat ik merk dat ik nog dikwijls in de klassieke associaties zit. Door de witte Ollieux Romanis die ik onlangs gedronken heb, wil ik eens een tajine klaar maken van kip met gedroogde abrikoos en die wijn erbij geven. Dat moet volgens mij een mooie combinatie zijn... Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
26-12-2015, 12:18 AM
Bericht: #426
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(25-12-2015 08:58 PM)Olivier schreef:(25-12-2015 12:33 PM)vinejo schreef:(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht. Dat denk ik ook. Ik wil u zelfs helpen om dit te komen vaststellen. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
26-12-2015, 12:27 AM
Bericht: #427
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(26-12-2015 12:18 AM)vinejo schreef:(25-12-2015 08:58 PM)Olivier schreef:(25-12-2015 12:33 PM)vinejo schreef:(25-12-2015 10:30 AM)Olivier schreef: De vissoep met venkel, gerookte makreel en venusschelpjes was gisteren een vree schoan marriage met de grand vin van Château d'Anglès, een witte La Clape met bourboulenc, grenache, roussanne en marsanne. Ik vind die zuidelijke witte soms wat wat moeilijk om alleen te drinken maar goed gecombineerd komen ze werkelijk helemaal tot hun recht. Deal! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
30-12-2015, 09:08 PM
Bericht: #428
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert...
Carpaccio, starter, enz... dus de klassieke stevigere rode wijnen die men koppelt aan hert lijken me allesbehalve aangewezen. Wat dan wel? Etna Rosso? Valpolicella? Pinot Noir? Iemand suggesties? |
|||
30-12-2015, 09:28 PM
Bericht: #429
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(30-12-2015 09:08 PM)Innesto schreef: Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert... Chateau des tours 2011 Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
30-12-2015, 11:17 PM
Bericht: #430
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(30-12-2015 09:08 PM)Innesto schreef: Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert... Barbera met niet te veel power? |
|||
31-12-2015, 12:32 AM
Bericht: #431
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(30-12-2015 09:28 PM)TheWineVet schreef:(30-12-2015 09:08 PM)Innesto schreef: Het wildseizoen loopt op zijn laatste benen, dus als voorafje een carpaccio van hert... Die kan dat zeker aan.. Anders eens een Morgon proberen..? Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
31-12-2015, 07:01 AM
Bericht: #432
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Pinot noir of blend PN & Gamay uit de Loire lijkt me ook wel iets hebben .
Maar alles hierboven genoemd zal zeker ook gaan . Le plan Vermeersch Vacqueyras moet zelfs ook wel lukken . |
|||
31-12-2015, 01:06 PM
Bericht: #433
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(31-12-2015 07:01 AM)gertjeuh schreef: Pinot noir of blend PN & Gamay uit de Loire lijkt me ook wel iets hebben . Alvast bedankt voor de tips... Gamay niet in huis en de Barbera die nog ligt (La Cappelletta van Barisel) lijkt me te stevig. Wel nog wat van Le Plan liggen dat nog "getest" moet worden. Maar niet de Vacqueyras, wel GT-C en GT-G die misschien hiervoor in aanmerking komen? De ander GT'kes misschien bij de stoofpot van wild proberen... |
|||
31-12-2015, 01:17 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 31-12-2015 om 01:17 PM door Kupers.)
Bericht: #434
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ik denk dat Etna Rosso wel een goede match kan zijn. Vrij stevig vlees, zeker licht rauw, met veel smaak lijkt me iets te straf voor pinot noir, tenzij dat je naar de CdN gaat of richting Duitsland.
|
|||
31-12-2015, 02:20 PM
Bericht: #435
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(31-12-2015 01:06 PM)Innesto schreef:(31-12-2015 07:01 AM)gertjeuh schreef: Pinot noir of blend PN & Gamay uit de Loire lijkt me ook wel iets hebben . Nog niet geproefd Kupers dus dit antwoord blijf ik je schuldig . De GT-G staat hier gepland op 16 januari . |
|||
23-02-2016, 12:35 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-02-2016 om 12:38 PM door Corto.)
Bericht: #436
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano).
Die is echter in mijn kelder uitgeput en enkel voor deze wijn transportkosten betalen zou hem verhoudingsgewijs nogal duur maken. Ik zoek dus een tijdelijk alternatief in de lokale supermarkt tot als ik weer eens een grote online bestelling van Italiaanse wijnen kan lanceren. Bij voorkeur in de Colruyt. Prijsklasse: 5 à 10 euro. Alle tips zijn welkom !!! |
|||
23-02-2016, 01:12 PM
Bericht: #437
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: 1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano). Die Barbera van Michele Chiarlo is niet super, maar doet zijn werk meer dan behoorlijk bij dergelijke pasta. Omdat ik bijna nooit meer zelf in de Colruyt kom, kan ik je helaas geen verdere tips geven I was just, I was just, I was just sitting here thinking About your kiss and your warm embrace When the reflection in the glass that I held to my lips baby Revealed the tears that were on my face |
|||
23-02-2016, 02:28 PM
Bericht: #438
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-02-2016 01:12 PM)33S schreef:(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: 1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano). Ik heb eens een Sangiovese geproefd die redelijk OK was voor 8 à 9 euro, denk ik: http://en.tenutefolonari.com/Products/SA...MONTECUCCO |
|||
04-03-2016, 12:05 PM
Bericht: #439
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: 1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano). 't Is uiteindelijk de Animus Douro geworden (momenteel in rode prijs bij Colruyt). Lekkere wijn met een uitstekende P/K verhouding. |
|||
04-03-2016, 01:00 PM
Bericht: #440
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(04-03-2016 12:05 PM)Corto schreef:(23-02-2016 12:35 PM)Corto schreef: 1 van mijn favoriete pastawijnen (voor bij bolognaise of amatriciana) is de Grotta Rossa van Santadi (Carignano). Die had ik je ook kunnen aanbevelen, maar ik dacht dat het Italiaans moest zijn |
|||
04-03-2016, 01:14 PM
Bericht: #441
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht | |||
04-03-2016, 02:57 PM
Bericht: #442
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(04-03-2016 01:14 PM)Corto schreef:(04-03-2016 01:00 PM)Dave schreef: Die had ik je ook kunnen aanbevelen, maar ik dacht dat het Italiaans moest zijn Je zal er geen spijt van hebben. Als je deze goed vindt moet je trouwens zeker ook eens de grotere cuvée bestellen via Klassewijnen "Gloria" heet die (8 à 9 euro denk ik). |
|||
04-03-2016, 03:39 PM
Bericht: #443
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(04-03-2016 02:57 PM)Dave schreef: Je zal er geen spijt van hebben. Als je deze goed vindt moet je trouwens zeker ook eens de grotere cuvée bestellen via Klassewijnen "Gloria" heet die (8 à 9 euro denk ik).Ik wist niet eens dat er een grotere cuvée hiervan bij Colruyt Klassewijnen beschikbaar was. Bedankt voor de tip. Ik zal die eens aanschaffen (wanneer ik dat met korting kan doen). |
|||
05-03-2016, 12:33 AM
Bericht: #444
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(04-03-2016 03:39 PM)Corto schreef:(04-03-2016 02:57 PM)Dave schreef: Je zal er geen spijt van hebben. Als je deze goed vindt moet je trouwens zeker ook eens de grotere cuvée bestellen via Klassewijnen "Gloria" heet die (8 à 9 euro denk ik).Ik wist niet eens dat er een grotere cuvée hiervan bij Colruyt Klassewijnen beschikbaar was. Bedankt voor de tip. Ik zal die eens aanschaffen (wanneer ik dat met korting kan doen). Is t nu geen korting per 12-24 flessen..? Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
18-06-2016, 11:02 AM
Bericht: #445
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten
koude visschotel (zalm,tongrolletjes, rievierkreeft, enz.) koude vleesschotel (salami, kippepillons, vleeskoek, kalkoen) alvast bedankt :P |
|||
18-06-2016, 12:44 PM
Bericht: #446
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten Hey Pietn , Voor de vis ne chenin uit Zuid-afrika mss ? Of als het wat meer mag kosten die witte Senechaux . Voor het vlees een grignolino wijn of een beajolais zou mijn eerste idee zijn. Of barbera uit Slovenië of Italië Groeten ! |
|||
18-06-2016, 12:54 PM
Bericht: #447
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten Bij de vleesschotel zal die CdR van Guigal die je liggen hebt alvast niet misstaan. Bij de vis kan je veel dingen geven... Bij zalm gaat bij mij altijd het lichtje branden : gelegenheid om een witte bourgogne open te trekken Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
18-06-2016, 01:13 PM
Bericht: #448
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(18-06-2016 12:54 PM)Olivier schreef:(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten @Gertjeuh: heb hier nog een Barbera liggen. bedankt voor de tip! @ Olivier : witte bourgogne doe ik weinig open maar ik zie dat ik nog 2 flessen Bourgogne Vézelay L'Elégante 2014 heb liggen! merci voor den tip! |
|||
18-06-2016, 06:49 PM
Bericht: #449
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(18-06-2016 01:13 PM)Pietn schreef:(18-06-2016 12:54 PM)Olivier schreef:(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten Denk idd dat dit twee goede combi s zullen zijn! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
18-06-2016, 07:44 PM
Bericht: #450
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(18-06-2016 06:49 PM)vinejo schreef:Zolang dat't gene flikkencombi is(18-06-2016 01:13 PM)Pietn schreef:(18-06-2016 12:54 PM)Olivier schreef:(18-06-2016 11:02 AM)Pietn schreef: Iemand die enkele tips heeft voor wijnen bij deze gerechten Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
|