Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 4 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ebriosi Vini
13-11-2015, 09:21 PM
Bericht: #181
RE: Ebriosi Vini
(13-11-2015 06:23 PM)TheWineVet schreef:  
(13-11-2015 02:43 PM)gertjeuh schreef:  Mijn keuze ligt vast !

Momenteel toch nog ...

Typisch hé? Mijn keuzes hebben al zeker 3 keer vastgelegen. Maar toch weten ze altijd te ontsnappen en kies ik weer iets anders.

Inderdaad typisch Wink .
Ondertussen wel al voldoende flessen die potentieel kandidaat zijn voor eerstvolgende proeverijen Big Grin ...
13-11-2015, 09:44 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-11-2015 om 09:47 PM door Kris G.)
Bericht: #182
RE: Ebriosi Vini
ik heb me deze keer braaf aan mijn tweede keuze gehouden (mijn eerste keuze passeert later eens Wink > nodig voor thema tasting), dus mijn flessen liggen zowaar al enkele weken vast watte er ligt zelfs al een fles vast voor de volgende editie Big Grin

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
13-11-2015, 11:58 PM
Bericht: #183
RE: Ebriosi Vini
Mijn tweede fles ( die eerst zal gebracht worden ) is ondertussen ook veranderd .... Wink

When in doubt ... drink Pomerol !
14-11-2015, 09:30 PM
Bericht: #184
RE: Ebriosi Vini
Deze namiddag tasting bij Bert in Double You City. Zowel de aangeboden wijnen als de bijhorende hapjes waren van hoogstaand niveau.
TN volgen

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
14-11-2015, 10:55 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 14-11-2015 om 10:56 PM door TheWineVet.)
Bericht: #185
RE: Ebriosi Vini
De rest van de carpaccio verder verorberd, met daarna al die andere konijnenruggen, extra gepeperd, nadat mijn madam had gezegd dat er nog wat stond in de andere kast. Veel beter nu. Met een oceaan aan overschotten zalige wijnen. Ondertussen, behalve de witte, met de rest van de familie (broer nog afgekomen) de rest verder gedegusteerd. TOP
Beste rode: Chivite seleccion 125 Gran reserva 1995
Beste witte: Chablis 1cru N et G Fevre Mont de Milieu 2011
Met nog een heleboel witte en rode wijnen die er soms zeer nipt op volgden. De Vaqueras van LePlan was PQ schitterend. Maar misschien is dat owv een voorkeur aan zuidelijke rhone...
Rest volgt op TN van anderencheers

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
15-11-2015, 10:07 AM
Bericht: #186
RE: Ebriosi Vini
Knappe proeverij opnieuw ,
Allen dank voor de mooie wijnen en lekkere hapjes!
Tn's zullen nog volgen ...
15-11-2015, 12:17 PM
Bericht: #187
RE: Ebriosi Vini
(15-11-2015 10:07 AM)gertjeuh schreef:  Knappe proeverij opnieuw ,
Allen dank voor de mooie wijnen en lekkere hapjes!
Tn's zullen nog volgen ...

Idem - opnieuw een Ebriosi op hoog niveau, veel knappe wijnen de revue zien passeren - TN volgen.

When in doubt ... drink Pomerol !
15-11-2015, 01:42 PM
Bericht: #188
RE: Ebriosi Vini
Allez, ik zal eens beginnen met TNs Wink

La Maréchaude 2013, Pouilly Fuissé, Jacques Saumaize

stond aanvankelijk wat te koud, kwam open in het glas. eerste aroma's die vrijkomen zijn abrikoos en honing. Pas later na wat op te warmen in het glas kwamen de meer typische chardonnay-aroma's iets meer naar voren. In de mond een mooi evenwicht, fijne zuren, ook weer abrikoos. Vrij lange afdronk. Werd eerst niet herkend als chardonnay. Is dan ook het meest zuidelijke puntje van bourgogne, voordat het overgaat in beaujolais. Ook niet meteen de vettigheid die typisch is voor bvb een Saint-Véran.

Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye

expressieve neus, exotisch frui (mango, perzik), voor mij ook een toetsje lactisch, maar niet negatief bedoeld. De sauvignon was er duidelijk uit te halen, maar blijkbaar ook nog 40% sémillon. Heel fruitgedreven wijn, maar mooi typiciteit van sauvignon/sémillon, en ik zou daaraan toevoegen witte bordeaux in het algemeen, maar dan zonder overdreven houtgebruik. Prijs kwaliteit (rond de 5€?) een superwijntje.

Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre

zeer fijne neus, ook in de mond ragfijn, vrij veel zuren, maar mooie fijne zuren. Ik had hier geen chardonnay in herkend. Ben benieuwd wat dit binnen enkele jaren zal geven, zit volgens mij nog niet helemaal op zijn top.

Fourchaume 2013, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre

volledig toevallig dat deze twee wijnen van hetzelfde domein na elkaar stonden, en heel educatief, want alhoewel ook chablis, toch een gans ander profiel. Hier was de chardonnay duidelijker herkenbaar, vooral in de mond kwamen appel, klein beetje boter, en fijne zuren naar voor. In de neus wat meer citrus, en wat krijt, mineralig. Beide zeer mooie chablis.

Lady May 2008, Glenelly, Stellenbosch, Zuid-Afrika

direct een bordeauxboeket in de neus, maar wetende dat hij van Kris kwam, wisten we dat dit wel eens een instinker kon zijn. Daarom op zoek gegaan naar indicaties dat dit geen bordeaux was. Ik heb er althans geen gevonden. En toch bleek dit dan een Zuid-Afrikaan te zijn... Zeer mooie, fijne neus die het hoge aandeel CS verraadde. Ook in de mond zeer mooi met chocolade, een bittertje, zachte tannines. Ergens had ik precies ook een vegetaal toetsje. Mooie bordeaux uit Zuid-Afrika Wink

Vacqueyras 2013, Le Plan-Vermeersch

gigantisch stijlverschil met de vorige wijn. Een neus die mij direct aan syrah deed denken, maar blijkbaar ook grenache en carignan (?). Heel zacht en fruitig in de mond, weinig tannines. Ik was verbaasd dat dit zuidelijke rhone was. Normaal heb ik een duidelijke voorkeur voor noordelijke rhone omwille van de finesse, maar deze vacqueyras was perfect in balans en had helemaal geen last van hoge alcohol. I like!

Neiro 2010, Monferrato, Silvio Morando

een zalig neusje dat bij mij direct pinot noir opriep, maar aangezien ik de laatste twee keer dat ik dacht dat het pinot noir was er glad naast zat, zei ik toch maar nebbiolo. Fout! Wel degelijk pinot noir, maar uit Piëmonte... Heeft alle elementen die mij zo'n fan van pinot noir maken, rood fruit, ceder, bosgeuren. Na wat openstaan precies ook wat kaneel. In de mond een zachte aanzet, met het rood fruit dat op de voorgrond treedt, fijne zuren, en verrassend stevige tannines (waardoor ik toch ook richting nebbiolo ging). Voor mij één van de mooiste van de avond!

La Forra 2011 Gran Selezione, Chianti, Tenuta di Nozzole

Zeer rijp fruit in de neus waardoor ik eerder richting Australië ging. Ook in de mond vrij rijp, maar stak mooi in elkaar met wat rood fruit maar ook pruim. Vrij stevige tannines nog. Een gans andere stijl dat je misschien verwacht in chianti, vrij modern, maar wel goed gemaakt. Aangenaam om drinken. Een wijn die veel mensen zal aanspreken.

Léoville-Poyferré 1986, Saint Julien

eerst werd er gezegd kurk, maar na wat in het glas te staan bleek dat het eigenlijk tertiaire geuren waren, zeer aards. Na een tijdje kwam het fruit er wel nog beter door, maar deze wijn had zijn beste tijd al lang gehad. Opvallend veel zuren overigens.

Château Gazin Rocquencourt 2010, Pessac-Léognan

Vrij bescheiden neus, gaf niet zoveel prijs. In de mond een zachte aanzet, zwart fruit, redelijk wat tannines maar niet storend. Verrassend toegankelijk voor een 2010, maar deze wijn zal wellicht nog mooier worden.

Promis 2011, Ca Marcanda, IGT Toscana

in de neus had ik redelijk wat drop en zwart fruit waardoor ik aanvankelijk richting Languedoc zat te denken. In de mond dezelfde elementen, redelijk fijne zuren en stevige tannines. We zaten in Italië... Niet verwacht. Maar mooi. De samenstelling van de druiven was niet gekend. Even opgezocht : 55% merlot, 35% syrah en 10% sangiovese. Ik voel me al wat beter nu ik zie dat er 35% syrah in zit Smile

Chivite Gran Reserva 1995, Navarra

direct een zeer mooi boeket in de neus dat weer bordeaux opriep. Ceder, bos, beetje as. Zeer evenwichtig in de mond, perfect op dronk, rood fruit, ceder, fijne zuren. Zeer mooie wijn, maar we waren er weer aan voor de moeite. Geen bordeaux, ook geen cabernet franc uit Loire (mijn gok), maar tempranillo uit Navarra! Spanje - Olivier 3-0 Cool

420 Nuits 2009, Saint-Joseph, Alain Paret

cherry à gogo in de neus, komt jong over. Ook in de mond kers en heel veel zuren. Dan ga je natuurlijk aan Italië gaan denken, maar dit was dus noordelijke rhone... Toch redelijk atypische wijn, naar mijn gevoel, en hoewel ik graag zuren heb, zaten die hier toch wat te hoog voor mij.

Grande Reserva 2011, Douro, Palato do Coa

zeer expressief neusje met braambes, cassis, munt, beetje vanille. In de mond heel zacht, veel fruit, fijne zuren. Aanwezige, maar zachte tannines. Lange afdronk. Evenwichtig. Mooi, vrij modern.

El Canto del Mirlo 2010, Barranco Oscuro, Granada

een specialleke! Dit is 100% merlot, maar dat haalde er niemand uit. Vrij veel zuren (voor mij iets te veel). Mijn notities beginnen hier redelijk summier te worden Blush

Caro 2009, Bodegas Caro (Domaines de Rothschild), Mendoza, Argentinië

zwart fruit in de neus dat mij aan cahors doet denken. Het is niet cahors, maar wel malbec uit Argentinië in een blend met CS. In de mond rijp zwart fruit, beetje vanille, zachtere tannines dan verwacht voor malbec. Zachte, evenwichtige wijn.

Léoville-Poyferré 2004, Saint-Julien

Mathijs had deze als reserve mee voor de 1986 die de geest had gegeven. Rood en zwart fruit in de mond, ceder ook. Nog veel overschot. Mooie wijn. Op het einde nog eens naast de Glenelly gezet, en ze zijn aan elkaar gewaagd, maar de Glenelly had net iets meer definitie.

Tana di Lupo, Amarone 2007, Lenotti

niet veel meer opgeschreven hier... ik herinner me veel fruit, maar ook iets te weinig structuur naar mijn gevoel.

Suduiraut 1996, Sauternes

prachtige wijn om mee af te sluiten! abrikoos, honing, velpon, iets ziltig. Zeer filmend maar ook zeer mooie zuren! Geen plakkerige sauternes hoor... enorm veel materie en complexiteit, en nog geen spoortje van sleet. Zalig...


't Was meer mooi. Hoogstaande tasting in aangenaam gezelschap. Zeer lekkere hapjes van Bert. Driewerf hoera!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
15-11-2015, 03:47 PM
Bericht: #189
RE: Ebriosi Vini
Mooie proeverij precies. Zaten een aantal wijnen bij die ik graag 's had geproefd. De Vacqueras van LPV bvb. Maar goed. Er komen nog edities, nietwaar.Smile
15-11-2015, 07:00 PM
Bericht: #190
RE: Ebriosi Vini
(15-11-2015 01:42 PM)Olivier schreef:  ..................................
Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye

expressieve neus, exotisch frui (mango, perzik), voor mij ook een toetsje lactisch, maar niet negatief bedoeld. De sauvignon was er duidelijk uit te halen, maar blijkbaar ook nog 40% sémillon. Heel fruitgedreven wijn, maar mooi typiciteit van sauvignon/sémillon, en ik zou daaraan toevoegen witte bordeaux in het algemeen, maar dan zonder overdreven houtgebruik. Prijs kwaliteit (rond de 5€?) een superwijntje.
...............................................

Zonder overdreven houtgebruik inderdaad maar meer dan de 2013, 2012 en 2011 met een toetsje lactisch wat volgens mij door dat iets meer houtgebruik is.
De prijs nu tijdens het wijnfestival was 4,95 € en zal nu 5,85 € zijn.
Een wijn die kan concurreren met wijnen uit de prijsklasse 20 € en meer.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
15-11-2015, 10:56 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-11-2015 om 10:57 PM door Kris G.)
Bericht: #191
RE: Ebriosi Vini
1. La Maréchaude 2013, Pouilly Fuissé, Jacques Saumaize
abrikoos, honing, zoetig in de afdronk, maar de zuren compenseren dit wel, houttoets

2. Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye
terroir wijn, zuidelijke vruchten, hout, expressief

3. Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
stevig in zuren, nootjes

4. Fourchaume 2013, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
minder bewerkte cuvée dan bovenstaande, ingetogen fruit dat minder op de voorgrond komt

5. Lady May 2008, Glenelly, Stellenbosch, Zuid-Afrika
tik bitter in de afdronk, rokerig, potentieel, 91% CS en 9% Petit Verdot, productie van < 10.000 flessen, 90

6. Vacqueyras 2013, Le Plan-Vermeersch
elegant, fijn, licht voor een Z-Rhône, doet beetje koud aan, p/k top, 90

7. Neiro 2010, Monferrato, Silvio Morando
rood fruit, licht, koudere zuren die wel vrij prominent zijn, confituur, terroir toch wel herkenbaar, 88

8. La Forra 2011 Gran Selezione, Chianti, Tenuta di Nozzole
vreselijk confronterend, deze week de 2009 gedronken en nooit in mij opgekomen dat het van dit huis kon zijn, ik had het nochtans kunnen weten door het overvloedige en (over)rijpe fruit, maar dit overrijpe deed me echt niet aan Toscane denken, 86

9. Léoville-Poyferré 1986, Saint Julien
te ver geëvolueerd, in het glas eerst enkel tertiaire zuren, die mega stevig waren, na tijdje in het glas kwamen er nog enkele tertiaire aroma's bij, maar te plat, NR

10. Château Gazin Rocquencourt 2010, Pessac-Léognan
fruitige zuren, trekt nog een beetje, rijp, 88

11. Promis 2011, Ca Marcanda, IGT Toscana

rood fruit, mooie zuren, finesse, cassis, 88

12. Chivite Gran Reserva 1995, Navarra

mooi op dronk, bos, versmolten, volledig tertiair, 88

13. 420 Nuits 2009, Saint-Joseph, Alain Paret

nog redelijk wa tannines, rijp fruit, sappig, hoog in zuren, potentieel, maar na wat extra O2 in het glas toch wat twijfels over de toekomst, 87

14. Grande Reserva 2011, Douro, Palato do Coa

gebrand fruit, trekt nog een beetje, maar dat wordt beter na tijdje in het glas, 89

15. El Canto del Mirlo 2010, Barranco Oscuro, Granada
zeer prominente zuren die wel gecamoufleerd worden door het fruit, balans onbreekt wat, 87

16. Caro 2009, Bodegas Caro (Domaines de Rothschild), Mendoza, Argentinië

mooie zuurstructuur, maar nog een tik te jong, 88

17. Léoville-Poyferré 2004, Saint-Julien

typische linkeroever Cabernet, nog jong, gezien de faam van het kasteel een tik ontgoochelend, 89

18. Tana di Lupo, Amarone 2007, Lenotti

rood fruit, mooie zuren maar heeft ook een zoetig kantje, lange afdronk, 90

19. Suduiraut 1996, Sauternes

mooi in balans, dus zeker niet plat-zoet, WOTN, 91

dank aan de gastheer voor de super hapjes, en dank aan iedereen voor de gezelligheid en de sfeer cheers

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
16-11-2015, 11:35 AM
Bericht: #192
RE: Ebriosi Vini
Ook hier mijn notities, al zullen de meesten tamelijk simpel en soms wat vreemd overkomen Sleepy.

1. La Maréchaude 2013, Pouilly Fuissé, Jacques Saumaize
Funky neus, mooie frisse afdronk

2. Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye
Flauwe neus - P/Q niet slecht, maar geen wow

3. Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Prikkelend op de tong, semi-vol in de mond, zurige afdronk

4. Fourchaume 2013, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Fruitig

5. Lady May 2008, Glenelly, Stellenbosch, Zuid-Afrika
Kruidig & peperig

6. Vacqueyras 2013, Le Plan-Vermeersch
Rijp fruit, rozijnen

7. Neiro 2010, Monferrato, Silvio Morando
Flauwe neus, licht zurig in de mond, strak, peperig & kruidig in afdronk

8. La Forra 2011 Gran Selezione, Chianti, Tenuta di Nozzole
Vijgen (?) - verder geen notities

9. Léoville-Poyferré 1986, Saint Julien
Niet meer te genieten ( in tegenstelling tot de twee andere flessen die ik mocht degusteren ).
Kurk zeer droog en afgebrokkeld, randje kurk en/of oxidatie

10. Château Gazin Rocquencourt 2010, Pessac-Léognan
Atypisch voor Pessac - rauwe biefstuk, droog in de mond

11. Promis 2011, Ca Marcanda, IGT Toscana
Drop, anijs, volle & iets romige afdronk

12. Chivite Gran Reserva 1995, Navarra
Zwavel, verbrand rubber in de neus - smaak top

13. 420 Nuits 2009, Saint-Joseph, Alain Paret
Mooi & zijdezacht in de mond, snoeperig, veel fruit - toch iets te droog bij afdronk

14. Grande Reserva 2011, Douro, Palato do Coa
Mooie frisheid, munt

15. El Canto del Mirlo 2010, Barranco Oscuro, Granada
Zurige frisheid, leuke snoeperige afdronk

16. Caro 2009, Bodegas Caro (Domaines de Rothschild), Mendoza, Argentinië
Kroketten Slurp, boterige neus, leuke wijn

17. Léoville-Poyferré 2004, Saint-Julien
Back-up fles voor de 1986 - moeilijk te herkennen, nog veel tijd nodig

18. Tana di Lupo, Amarone 2007, Lenotti
Vreemde neus - verder geen notities

19. Suduiraut 1996, Sauternes
Initieel wat ontgoocheld over de neus, al brak dat al snel open.
Qua smaak & afdronk, weinig op aan te merken, mooie Sauternes

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
16-11-2015, 02:36 PM
Bericht: #193
RE: Ebriosi Vini
1. La Maréchaude 2013, Pouilly Fuissé, Jacques Saumaize
Deed enorm aan Savenièrres denken. Het duurde een tijdje eer ik Chardonnay durfde te opperen. Knappe zuren, wijn met toekomst. 88

2. Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye
Duidelijk SB, semillon was er moeilijk uit te halen. Zeer fris en op fruit gemaakt. Gokje op een kleine Bordeaux was juist. Graves of Pessac was dit duidelijk niet. PQ zeer lekker. Maar als ik dan lees datditkan concurreren met wijnen van 20€ en meer, dan heb ik mijn bedenkingen bij die duurdere wijnen ;-) 83

3. Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Typische mineraliteit van de 1cru’s van N et G Fèvre. Love it. 89

4. Fourchaume 2013, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Verrassing van de dag dat er nog een andere van dezelfde stal kwam: 88

5. Lady May 2008, Glenelly, Stellenbosch, Zuid-Afrika
Rokerig, zwart fruit. Zeer lekker, 90 (op dag 2 wel volledig geoxideerd)

6. Vacqueyras 2013, Le Plan-Vermeersch
Zeer fris. Mooie Z-Rhone, me like, maar dan binnen een jaar of 3-5: 89-90

7. Neiro 2010, Monferrato, Silvio Morando
Pinot noir met de rozekes van de nebbiolo. Speciaal, maar moest op. 87

8. La Forra 2011 Gran Selezione, Chianti, Tenuta di Nozzole
Typisch zeer rijp fruit voor dit huis. Mooie mondvulling. Niet echt typisch voor Chianti. Daar zoek ik toch wat fijnere wijnen. 88

9. Léoville-Poyferré 1986, Saint Julien
NVT

10. Château Gazin Rocquencourt 2010, Pessac-Léognan
Na 4 uur karaf: Rauwe biefstuk, zwart fruit, maar niet zoveel. Was redelijk gesloten. Op dag 2, er zat nog 1 glas in de fles en zonder stop, was dit al iets opener. Volgens mij heeft dit toekomst, maar te weinig zuren voor een lange toekomst. 87

11. Promis 2011, Ca Marcanda, IGT Toscana
Geen notities

12. Chivite Gran Reserva 1995, Navarra
Voor mij de topper van de avond. Ik zat zelfs overtuigend in Bourgogne. Temperanillo? Yeah, right. 94

13. 420 Nuits 2009, Saint-Joseph, Alain Paret
Romig, veel fruit, atypisch N-Rhone. Er niet uit te halen. 88

14. Grande Reserva 2011, Douro, Palato do Coa
Mooie frisheid

15. El Canto del Mirlo 2010, Barranco Oscuro, Granada
Stevige zuren, ik vond dit een knappe wijn. 89+

16. Caro 2009, Bodegas Caro (Domaines de Rothschild), Mendoza, Argentinië
Volle, romige wijn: 89+

17. Léoville-Poyferré 2004, Saint-Julien
Nog veel te jong! Moet zijn volle capaciteit nog tonen binnen 10 jaar. 89-90

18. Tana di Lupo, Amarone 2007, Lenotti
Chocolade, zwart fruit. Stevig, veel materie. 90

19. Suduiraut 1996, Sauternes
Pourriture noble alom, mooie evolutie, knappe zuren en mooie portie zoetigheid: 92

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
16-11-2015, 06:55 PM
Bericht: #194
RE: Ebriosi Vini
1. La Maréchaude 2013, Pouilly Fuissé, Jacques Saumaize
Witte bloesems, abrikoos, honing, exotische toetsen, mooi zuurtje

2. Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye
Passievruchten, kruisbes, vooral de SB neus springt uit het glas, mooie wijn voor nog geen 5€

3. Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
mooie zuren, rokerige toets

4. Fourchaume 2013, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
mooie balans tss zuur, zoet en bitter, van de 2 Chablis mijn favoriet

5. Lady May 2008, Glenelly, Stellenbosch, Zuid-Afrika
Rood en zwart fruit, rokerig, mooie materie, bittertoets in de afdronk

6. Vacqueyras 2013, Le Plan-Vermeersch
elegante frisse wijn, pepertje, mooi fruit

7. Neiro 2010, Monferrato, Silvio Morando
rood fruit, zoethout, herfstbladeren

8. La Forra 2011 Gran Selezione, Chianti, Tenuta di Nozzole
Rijp fruit, sappige wijn

9. Léoville-Poyferré 1986, Saint Julien
Had zijn beste tijd gehad

10. Château Gazin Rocquencourt 2010, Pessac-Léognan
In de neus wat gebrande toetsen, zwart fruit, tannines trekken nog een beetje

11. Promis 2011, Ca Marcanda, IGT Toscana
rood en zwart fruit, mooie zuren, drop, was iets toegankelijker dan 8m geleden

12. Chivite Gran Reserva 1995, Navarra
Bosgrond,tertiaire aroma’s, mooi versmolten

13. 420 Nuits 2009, Saint-Joseph, Alain Paret
kersen, veel mooie zuren en tannines

14. Grande Reserva 2011, Douro, Palato do Coa
NR

15. El Canto del Mirlo 2010, Barranco Oscuro, Granada
NR

16. Caro 2009, Bodegas Caro (Domaines de Rothschild), Mendoza, Argentinië
Bij het openen van fles trok de wijn naar alle kanten, wat een verschil na 4 uur karaf. Zwart fruit, mooie zuren, volle wijn

17. Léoville-Poyferré 2004, Saint-Julien
NR

18. Tana di Lupo, Amarone 2007, Lenotti
Had ik hier maar een brownie bij gehad

19. Suduiraut 1996, Sauternes
Mooie afsluiter, ook thuis is het nagenieten van alweer een geslaagde ebriosi.
Met dank aan Bert voor de smakelijke hapjes en aan de rest van de groep voor de mooie wijnen

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
16-11-2015, 07:31 PM
Bericht: #195
RE: Ebriosi Vini
ik verschiet er eigenlijk niet van dat de Glenelly op dag 2 kapot was : mijn vorige fles vertoonde ook al tekenen van vermoeidheid op dag 2 en ze was correct bewaard overnight, deze had toch al een 2-tal uren in de karaf doorgebracht, ik ga er toch geen 10 jaar meer mee wachten met mijn overige flessen Wink

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
17-11-2015, 07:38 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-11-2015 om 07:55 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #196
RE: Ebriosi Vini
1. La Maréchaude 2013, Pouilly Fuissé, Jacques Saumaize
Heel in het begin dacht ik wat citrus en gras te vinden maar dat verdween snel.
Lychee en acacia honing die lekker blijft smaken van in het begin en toch even blijft plakken 88 .

2. Le Valentin 2014, Monfollet, Blaye
Exotisch fruit naar keuze , beetje terroir Wink veel wijn voor weinig geld !
P/Q 85 .

3. Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Lichte snickers geur met nadruk op wat nootjes precies.
Heel mooie zuren , niet te veel fruit maar goed onderbouwd 90 .

4. Fourchaume 2013, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Hier wel citrus toetsen , groene appels ( granny smith bij voorkeur ) .
Ook heel mooie zuren voor mij zelfs ietsje meer op zenne plooi dan zijn voorganger. Totaal andere wijn maar ook hier opnieuw 90 .

5. Lady May 2008, Glenelly, Stellenbosch, Zuid-Afrika
Rokerig , krijt en toch een mondje vol deze wijn kom heel jeugdig over.
Fruit mist wel beetje elegantie 89-90 .

6. Vacqueyras 2013, Le Plan-Vermeersch
Toen ik de eerst keer snuffelde dacht ik is dit de betere Bojo ?
Bij de tweede poging snel met de neus op de feiten gedrukt Big Grin.
kruidige met fruit gemixte neus die ook in de mond weerspiegeld.
Het woord dat hier niet mag ontbreken is Finesse ...
En blijft mooi hangen 90

7. Neiro 2010, Monferrato, Silvio Morando
Deze wijn heb ik al meermaals besproken.
Voor mij is dit een schot in de roos .
Rood fruit , elegantie met een brok hout heel sappig en een knal op het einde 91.

8. La Forra 2011 Gran Selezione, Chianti, Tenuta di Nozzole
Opdringerige neus , zeer rijp niet fijn , maar ook niet lomp 85 .

9. Léoville-Poyferré 1986, Saint Julien
Pas geproefd na dat die een tijd open stond .
Heel veel zat er niet meer in spijtig ...

10. Château Gazin Rocquencourt 2010, Pessac-Léognan
Steak , mokka int begin zelf wat punch maar daarna valt het wat plat.
Te weinig in de mond momenteel .

11. Promis 2011, Ca Marcanda, IGT Toscana
Cassis , Dropsnoepjes ( anijs ) heel goeie forse zuren , stevig beestje 90-91 .

12. Chivite Gran Reserva 1995, Navarra
Volledig ander pallet dan ik gewoon ben , champignons , ijzer ( ofzo iets wat op dit woord kan gelijken mijn schrijven was beetje off Big Grin )
Niet gescoord maar wel lekker.

13. 420 Nuits 2009, Saint-Joseph, Alain Paret
Kersen , rood fruit beetje rokerig zelfs , Syrah ?
Vond deze minder mijn ding 86.

14. Grande Reserva 2011, Douro, Palato do Coa
Rood fruit , zoetigheid ,tabak .
een vrij volle wijn.Niet super complex,
maar toch veel materie een wijn die er zeker staat 89-90.

15. El Canto del Mirlo 2010, Barranco Oscuro, Granada
Rood fruit , beer , sappig fruit maar het counterde iets te weinig de dominante zuren . Te jong 88-89

16. Caro 2009, Bodegas Caro (Domaines de Rothschild), Mendoza, Argentinië
Kruidig vooral laurier , goede aaneenschakeling in de midden vrij smooth om ietsje hobbelig te eindigen . lekker maar vergeten van scoren preciesBlush .

17. Léoville-Poyferré 2004, Saint-Julien
Beetje sigaar al op te merken , vooral een mixte van rood en zwart fruit .
Mooi sappig maar idd nog te jong heeft nog een mooie reis voor de boeg .
Voor mij 91+

18. Tana di Lupo, Amarone 2007, Lenotti
Een heel sappige wijn , fijn streepje kruiden en milde koffie beetje kers ook 86-88 staat erop men blaadje dus kzal het bij houden bij 87 .

19. Suduiraut 1996, Sauternes
Okerig van kleur , Total package als je mij vraagt wat een edel zoete witte wijn moet bezitten ...
Zalig en een genot , grootste deel van deze wijn eigenlijk gedronken Smile.
WOTN ook voor mij met een goeie 92 .

Nogmaals een heel knappe editie !
Spijs en dranken van het betere niveau Big Grin
Nog eens merci allemaal !
17-11-2015, 11:21 AM
Bericht: #197
RE: Ebriosi Vini
(16-11-2015 02:36 PM)TheWineVet schreef:  3. Mont de Milieu 2011, Chablis 1er Cru, Domaine Fèvre
Typische mineraliteit van de 1cru’s van N et G Fèvre. Love it. 89

Dit was gisteren, 2 dagen later, volledig opengebloeid. Veel beter, geëvolueerder dan zaterdag. Een volle wijn geworden. 90+

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
03-12-2015, 02:35 PM
Bericht: #198
RE: Ebriosi Vini
mijn flessen voor de volgende editie liggen vast wijn

het leven is te kort om slechte wijn te drinken
19-12-2015, 10:04 PM
Bericht: #199
RE: Ebriosi Vini
Hupla, nog een Ebriosi voorbij - bedankt aan de gastheer ( KrisG ) om opnieuw zijn huis open te stellen.
Opnieuw een zeer mooi en geslaagde editie - mooi niveau en dito variëteit aan wijn.

TN's volgen normaliter morgen - eerst nog genieten van de "kliekjes" Slurp.

When in doubt ... drink Pomerol !
20-12-2015, 03:30 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-12-2015 om 03:31 PM door Fre.)
Bericht: #200
RE: Ebriosi Vini
Fritsch - Mordthal 1e Lage 2013
Wijn van 100% Gruner Veltliner. appeltjes, limoen & citrus, koude zuren brachten de andere tasters in noordelijke streken. Erg mineralig. Pop & poor bleek geen succes. De wijn was zich nog aan 't 'zetten'. Een wijn waarin je de leisteen proeft. Finesse.
Misschien niet zo overtuigd als die keer in de les toen iedereen wild van deze wijn was. Mooie wijn, dat wel.

Tamboerskloof cuvée Blauwklippenpaal 2013 - Stellenbosch
100% Viognier. Grassig. In de neus ietwat ingetogen in het begin. Kruidig. Een erg dominante structuur. Kruidig in het middenpallet. Totaal anders dan de Viognier uit N-Rhone.

Mouton Cadet 1986
Okkernoten, herfstbladeren,... teveel om op te noemen Smile

Nino Negri - Sassella 2011 - Valtellina Superiore DOCG
Frambozen, blauwe bes, mokka, koude zuren. Niet zo hard als nebbiolo's uit Piemonte dus toegankelijker.

Caparzo - La Caduta - Rosso di Montalcino 2012
De kleur wees al in de richting naar Sangiovese. Rode vruchten en zwarte bes. Vlezig op 't middenpallet. Kruidigheid. Droogtrekkend.

Guarini - Aldo Viola 2013 - IGT Sicilia
Erg donkere kleur met paars randje. Steven haalde er meteen de Syrah uit. Sterk! Na een tijdje inderdaad die typische pepertoets, een snoepke.
Speciale wijn toch wel. 100% biologisch ook. Ik weet niet echt hoe ik 'm moet inschatten. Had mss beter wat nageproefd.

Tenuta di Ghizzano - Veneroso 2007 - IGT Toscana
Wijn van 70% Sangiovese en 30% Cabernet Sauvignon. Zwart fruit, erg kruidig ook (peper, laurier), caramel, versmolten cederhout. Tabak. In de mond heel erg mooi afgewogen. Een wijn voor mij perfect op dronk (heeft zeker nog overschot). Eén van de mooiste wijnen van de avond.

Tenuta di Ghizzano - Nambrot 2007 - IGT Toscana
70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot
Iets minder expressief dan de vorige. Is nog steeds erg gebald. Je hebt het gevoel dat het er allemaal nog moet uitkomen. Ondanks het prijsverschil kies ik nu toch voor de Veneroso.

Ontanon 2004 - Rioja
95% Tempra, 5% Granciano. Rood fruit, vanille. Ietwat rokerig. Ook wat thijm. Een zalvend en frisse Rioja. Lekker!

Sociando Mallet 2004 - Haut Médoc
Heel erg evenwichtige wijn. Veel tabak en chocolade. Cigarenkistje. Potlood. Ik had het geluk 's avonds nog een restje te kunnen proeven. Pure donkere chocolade!
Deze wijn naast elkaar gedronken, uit karaf en uit de fles. Duidelijk verschil. In karaf toch iets breder. Laat zich meer tonen. De wijn uit de fles was toch potiger.

Le Carillon de l'Angélus 2007 - St Emilion GC
Niet zoveel van genoteerd: Kruidige en intense wijn. Kersjes, pruimen beetje bos ook. Erg toegankelijk.

Le Carillon de l'Angélus 2009 - St Emilion GC
Zelfde wijn maar van een topjaar deze keer. En dat merkte je direct. Veel dieper, iets minder geknutseld dan de 2007. Fruit leeft volop in 't glas. Alles ook heel erg mooi in evenwicht. Zalig zalvend. WOTN!!

Santenay 1e cru - La Comme 2010
Nog steeds veel zuren. Ligt aan 't jaar natuurlijk. Erg kruidig & veel rood fruit. De andere flessen moet ik echt wel nog laten liggen.

Borgo Scopeto 2011 - Chianti Classico
Weinig van genoteerd helaas. Wel die typische stoffigheid waarbij Steven direct in Chianti zat.
20-12-2015, 04:21 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-12-2015 om 03:53 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #201
RE: Ebriosi Vini
1 Kleur: goedgeel. Neus: appel, licht metalig (?), "vierkant", doet net geopend in de neus aan chardonnay denken.

Mond: limoen, citrus, zuren mooi op peil.

"Cold climate" was al snel consensus, met wat hulp kwamen we op Oostenrijk en als nog werd gezegd dat de druif typisch voor het land was dan was het nog maar een kleine sprong naar gruner veltliner. Ik dacht wel dat gruner veltliner qua kleur meer een groenige schittering had (hangt waarschijnlijk van de stijl af).

Mooie binnenkomer; 88.

Wijn: Gruner veltliner Weingut Fritsch, Mordthal 2013. (van bij Vinikus)

2 Bleekgroene schittering. Discrete neus, brood (?), iets licht "chemisch" in de neus (bio wijn). In de mond initieel enkel structuur en weinig plaats voor iets anders, alsof je een lego blokje binnenkrijgt dat dan oplost. Later werd dit wel ronder (en meer kenmerkend). 86

Hier kon niemand iets echt deftig op antwoorden - gebeurt wel meer met de flessen van gertjeuh Wink Bleek viognier uit Zuid-Afrika te zijn

Wijn: Tamboerskloof Kleinood 2013

3 Deze was morsdood: Mouton Cadet 1986 Is nochtans een klassiek jaar en puur bewaarjaar Wink

4 TNs beginnen al wat beperkt te worden Rolleyes Heb hier enkel een zeer lichte kleur genoteerd. Voor de rest wel ok wijn, maar geen verdere details genoteerd. Wel ook hier weer "cold climate" zuren.

Nadat werd besloten dat het Italië was, eerst gegokt op barbera in de blend (dacht aan een blend barbera/nebbiolo) bleek het een pure nebbiolo te zijn, maar niet uit Piemonte.

Wijn: Nino Negri Sassella Valtellina Superiore 2011.

Voor mij een genietbare nebbiolo zonder de typische rozen(water) toets die vele barolo's plaagt en waar ik persoonlijk op afknap. 87, misschien later meer - maar daarna niet meer herproefd.

5 Complex (ook in neus), klein beetje tannines. Structuur - de sangiovese druif werd redelijk snel gevonden, hoewel de typiciteit niet zeer hoog is (gelukkig hebben we al een aantal atypische voorbeelden hiervan zien passeren om deze niet meer uit te sluiten :-) )

Appellatie werd niet gevonden - bleek rosso di montalcino te zijn, waarvan de waaier aan stijlen dus eigenlijk even breed is dan die in chianti classico of brunello. Bij openen en tijdens tasting was dit niet mijn geprefereerde stijl van sangiovese omwille van de focus op de vlezige structuur. Vandaag de rest bij het eten soldaat gemaakt en kwam eigenlijk aangenamer voor de dag dan gisteren. Zou persoonlijk de volgende fles hiervan in 2017 openen. 89

Wijn: rosso di montalcino 2012 La Caduta van Caparzo

6 Op kleur alleen besloten tot syrah (paars).

In de neus en mond werd die piste echter verlaten - zat toen op het spoor van een gestructureerde gamay omwille van de bakken fruit in de mond (op een vorige ebriosi is al een dergelijke gamay gepasseerd en die deed me daar sterk aan denken).

Bleek het dus toch syrah te zijn Rolleyes Weer een instinker van Gertjeuh

Sicilië bleek een juiste gok - voor mij wel redelijk atypisch, want niet extreem rijp (en alcohol 13,5%, wat voor Sicilië laag is) 88

Wijn: Aldo Viola Guarini syrah 2013

7 (eigen fles, dus geen formele notities en ook NR) Mooi in balans, blij dat deze al 1,5 uur karaf had gezien om het hout te temperen, want de vorige fles die ik een jaar geleden dronk werd echt nog door hout gedomineerd in het begin.

Complex, concentratie.

Men zat al snel op het spoor van een "niet-zuivere" BDX-blend uit Italië (Toscane). Klopt. 70% sangiovese en 30% cabernet sauvignon.

Wijn: Veneroso 2007, Tenuta di Ghizzano. Volgende fles best in 2018, tenzij 2 uur karaf.

8 (eigen fles, wou deze naast elkaar drinken, idem hier)

Deze kwam nog veel jonger over. Ondanks zijn quasi typische rechteroever (pomerol) blend deed dit bij niemand als BDX aan (zie wijnen 11 en 12 waarom). Is 70% merlot, 20% cabernet franc en 10% petit verdot.

Tip werd gegeven dat er een link tussen beide wijnen was, het jaar werd snel gevonden - maar het bleek ook hetzelfde domein te zijn. De samenstelling met de vorige wijn is dus echter compleet verschillend... Volgende fles in 2020. Straks het restje nog eens aan de tand voelen.

Van de 2 kwam de vorige echter beter voor de dag (meer op dronk), maar het bewaarpotentieel van deze is groter.

Wijn: Nambrot 2007, Tenuta di Ghizzano.

9 Rood fruit , minder structuur dan vorige. Hout, vanille, frisheid. 89 Mooie wijn

Kon hier niets zinnigs bij verzinnen. Bleek tempranillo (en 5% graciano) te zijn (te onthouden voor in de toekomst)

Wijn: Ontanon reserva 2004

En nu kwam het interessantste deel van de tasting:

10 Wijn deels in karaf en deels in de fles (3 uur karaf). De fles was gestructureerder en hoekiger, de karaf meer afgerond en versmolten - karaf won. Tabak, hout, mooi versmolten. 90

Linkeroever werd snel gevonden. Na alle appellaties af te gaan (gokte zelf op Pauillac) bleef er 1 over: Haut Medoc. De sprong naar Sociando Mallet was snel gemaakt.

Wijn: Sociando Mallet 2004

11 Summiere nota's: mooi rond. Typische BDX merlot. Gokte op pomerol, bleek saint-emilion Rolleyes , de tweede wijn van Angelus. 90

Wijn: Carillon d'Angelus

Super interessant om beide naast elkaar te kunnen proeven. Naast mooi het verschil tussen links en rechts in de verf te zetten, zie je hierin ook mooi de verschillen tussen de klassieke stijl (SM) en de moderne stijl (Carillon - meer hout, voller,...). De Carillon leek me eigenlijk al volledig op dronk, veel (positieve) evolutie verwacht ik hier eigenlijk niet meer.

12 Heb hier enkel formeel "meer structuur" genoteerd. Zaten ook al snel op rechteroever, saint emilion bleek juist geraden. Zaten een beetje in een doodlopend straatje tot werd geopperd dat het dezelfde wijn uit een ander (beter) jaar betrof.

Dat bleek raak.

Wijn: Carillon d'Angelus 2009

Je merkt duidelijk dat dit een beter jaar is en alweer super interessant en leerrijk om deze naast elkaar te kunnen proeven (thank you Mathijs voor deze Carillons en KrisG voor de SM Wink ).

In de 2007 merk je namelijk dat men hard aan de wijn heeft moeten werken - de hand in de kelder komt, vergeleken met de 2009, zeer duidelijk naar voren. Super interessant! In het zwakkere 2007 komt men dus op een iets "kunstmatiger" wijn uit. De 2009 scoort vlot 91(+?) en heeft duidelijk meer bewaarpotentieel, alhoewel nu al benaderbaar. Beste wijn van de dag (los van p/k).

13 Pinot noir, bourgogne, dat was zeer duidelijk. NR en geen formele notities, want PN is compleet mijn ding niet Wink

Wijn: Santenay 1er Cru, La Comme, Philippe Milan et Fils, 2010

14 Sangiovese (en chianti classico en het jaar) werd snel gevonden (met dank aan de typisch 'stoffige' tannines op het eind). Geen verdere notities.

Wijn: Borgo Scopeto CC riserva 2011. 87 Vandaag de rest gedronken bij het eten en kwam dan beter tot zijn recht (wat koud gisteren en pnp), zou dit nu zelfs 88 scoren.

Met dank aan KrisG voor het gebruik van zijn infrastructuur en de anderen voor de aanwezigheid en gezelligheid en de interessante flessen. Zeer aangename kennismaking met forumlid Fré - alweer iets opgestoken over borstvoeding en niet-thaise chichi-boys Wink

Vinogan(s)
20-12-2015, 06:09 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-12-2015 om 09:07 AM door Mathijs81.)
Bericht: #202
RE: Ebriosi Vini
Eindelijk een rustig moment, dus we overlopen even mijn simpele notities.
Ook hier geef ik geen punten, gezien mijn "onkunde" over bepaalde wijnen.

1. Fritsch - Mordthal 1e Lage 2013
Hints van appel, peer, boterkoekjes. Droge & korte afdronk, licht vettig in de mond.

2. Tamboerskloof cuvée Blauwklippenpaal 2013 - Stellenbosch
Flauw in de neus. Grassig, mango, perzik, verbetert mits wat O2.
Prikkelig in de keel, zurige afdronk, blijft mooi aan de tanden hangen.

3. Mouton Cadet 1986
Alvast bedankt voor de poging, maar helaas kwamen geur en smaak niet overeen.
Qua neus enorme overvloed aan tertiaire geuren, maar helaas niet meer te drinken.

4. Nino Negri - Sassella 2011 - Valtellina Superiore DOCG
Kon ik qua neus, smaak en afdronk niet plaatsen - geen notities

5. Caparzo - La Caduta - Rosso di Montalcino 2012
Trekt direct droog in de mond, nog veel groen in de neus

6. Guarini - Aldo Viola 2013 - IGT Sicilia
Inktdonkere kleur, zeer zware neus ( kersen, vernis )
Mooi peperige en kruidige smaak, spitse afdronk
Edit - de avond erna de rest v/d fles (1/2) gedegusteerd.
Mooi versmolten fruitige smaken, iets minder scherp, volledige inzet op fruit.
Maar na een tijdje werd de wijn zowat melkachtig en was het voorbij.

7. Tenuta di Ghizzano - Veneroso 2007 - IGT Toscana
Intense nues, candy flavoured - verder geen notities

8. Tenuta di Ghizzano - Nambrot 2007 - IGT Toscana
Jammy, confituur van donkere woudvruchten - verder geen notities

9. Ontanon 2004 - Rioja
Mooie intense donkere kleur, fruitig, plakkerig - verder geen notities

10. Sociando Mallet 2004 - Haut Médoc
Mooie vergelijking karaf versus fles. Qua smaak gelijkaardig.
Qua neus duidelijk de karaf beter dan direct ex fles

11. Le Carillon de l'Angélus 2007 - St Emilion GC
Zeer mooie wijn, jammer genoeg tegengewerkt door de vintage.
Niettemin, mooie ronde smaken, al goed op dronk en nog beetje voor de boeg

12. Le Carillon de l'Angélus 2009 - St Emilion GC
Godverdomme, daarom hou ik van Bordeaux wijnen.
Zo romig en boterig in de mond, vol met smaak en intens in afdronk.
Dag en nacht verschil met de 2007 - duidelijk verschil in kwaliteit

13. Santenay 1e cru - La Comme 2010
Verrassend interessante wijn, lichte neus, lichte kleur, mooie frissen zuren
Edit - gisterenavond en deze middag nog de rest van de fles gedegusteerd.
De wijn is mooi zacht geworden en vooral de smaak van rood snoep komt naar boven

14. Borgo Scopeto 2011 - Chianti Classico
Kon ik qua neus, smaak en afdronk niet plaatsen - geen notities

Opnieuw een mooie en vooral interessante tasting - helaas bevestiging dat Italië niet echt mijn ding is / zal worden - doch interessant te proeven.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
21-12-2015, 09:39 AM
Bericht: #203
RE: Ebriosi Vini
(20-12-2015 06:09 PM)Mathijs81 schreef:  Eindelijk een rustig moment, dus we overlopen even mijn simpele notities.
Ook hier geef ik geen punten, gezien mijn "onkunde" over bepaalde wijnen.

Opnieuw een mooie en vooral interessante tasting - helaas bevestiging dat Italië niet echt mijn ding is / zal worden - doch interessant te proeven.

Mathijs

Spijtig dat ik er niet bij kon zijnbanghead
Volgende weekapplaus

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
21-12-2015, 07:06 PM
Bericht: #204
RE: Ebriosi Vini
Idd heel knappe editie achter de rug !
Goed geamuseerd en weer bijgeleerd .
Helaas heel miniem genoteerd Sad .

NeXT week ebriosi Goes Puygueraud ?
28-12-2015, 12:12 AM
Bericht: #205
RE: Ebriosi Vini
Voila, de laatste editie van 2015 is achter de rug. Het jaar is met verve afgesloten.
Zoals gewoonlijk, bij deze mijn beknopte versie van de feiten - ook hier geen quotering.
Edit - mogelijks hier en daar een schrijffout in sommige wijnen - alvast excuses hiervoor.

1. Rochet Bocart Vaudemange 2005 ( wit, champagne )
Appeltjes, peer, koekjes, mooi zacht, lichte sprankel, mild - zeer mooi en P/Q top

2. Léon Beyer, Cuvée des Comtes, Riesling, 2005 ( wit )
Lichte petrolgeur, zoetig, suikerig, iets vlak in de afdronk

3. R.Lopez de Heredia Rioja Blanco Vina Gravonia 2004 ( wit )
Houterig en boterige neus, koekjes, droog in de mond.

4. Kmetija Stekar 2009 ( orange wine)
Snoeperig, licht bittertje, licht krachtig, pittig op de tong.
Leuke, fruitige, lange afdronk.

5. Haut Milon 1982 ( rood )
Bruine toetsen in het glas, vooral tertiaire geuren en smaken.
Tabak, sigarenkistje, stofferig (+), later nog koffiekoekjes.

6. Chateau Laroque 1982 ( rood )
Ook hier volop tabak, maar nog wat fruit en zuren ( zeer licht aanwezig )

7. Domaine Mabillot 2014. Reuilly ( rood )
Lichte kleur, snoeperig. Moeilijk te plaatsen, verder geen notities

8. El Pino Rojo 2010 ( rood )
Neus vulkanisch gesteente, zwavel, vuur, rokerig, verf, vernis.
Smaak te intens en ingewikkeld voor mijn pallet - verder geen notities

9. Pavie Macquin 1997 ( rood )
Mooi verouderde BDX, persoonlijk verwonderd gezien de 1997 "off-vintage".
Toetsen van hout, licht boterig, nog wel wat fruit terug te vinden. Mooie wijn

10. Gianfranco Alessandria Barolo San Giovanni 2006 ( rood )
Kon ik qua neus, smaak en afdronk niet plaatsen - geen duidelijke notities

11. Alter Ego Palmer 2009 ( rood )
Tijd toonde aan dat karaf hier wel aangewezen was - zeer gesloten bij ontkurken.
Na tijd een mooie en zwoele neus, idem smaak en afdronk - mooie Margaux.
Al mooi te drinken, maar vermoedelijk nog een tikkeltje beter mettertijd - afblijven dus.

12. Santa Rita Casa Real CS ( rood )
Zeer mooie neus, verfijnde smaak en scherpe afdronk - mooie wijn uit Chili - top

13. Planots 2005 (?) ( rood )
Neus van spaanderhout, noten, mooi rood fruit in afdronk.
Verder moeilijk te plaatsen, dus geen uitgebreide notities

14. Chateau Jean-Pierre Gaussen 2001 ( rood )
Mijn eerste Bandol - dacht eerst ergens in Pessac rond te waren.
Zwavel, vulkanisch gesteente, verbrande rubber, vegetaal, animaal.

15. Amon Ra 2009 ( rood )
Ook hier zou karaf op zijn plaats hebben gestaan - doch ik ben van principe "pop and pour"
Syrah ( Shiraz ) op topniveau, diep rood fruit, sublieme lange afdronk - top

16. Chateau des Tours 2011 ( rood )
Kon ik qua neus, smaak en afdronk niet plaatsen - geen duidelijke notities

Tussenin werd ook nog een Puygueraud 2012 ( 1/2 ) open getrokken - persoonlijk geen fan ( geen rating ).

Bedankt aan Frederik om als gastheer te fungeren en zijn huis open te stellen voor deze "Christmas Tasting".
Mooie lijst wijnen hierboven, was opnieuw een hoogstaande en geslaagde namiddag.

Mathijs

When in doubt ... drink Pomerol !
28-12-2015, 09:17 AM
Bericht: #206
RE: Ebriosi Vini
Ik had de eer een sessie van dit wijngenotschap te mogen bijwonen.
Het werd een voortreffelijke namiddag.
Eerst en vooral was het bijzonder leuk om eens een aantal gezichten te zien achter de nicknames. Het forum had me al duidelijk gemaakt dat het allen ware liefhebbers zijn, dit werd ook bevestigd in levende lijve. Goede proevers ook, amai.
En de flessen die op tafel kwamen, tja, call me easy, maar ik vond ze stuk voor stuk zéér de moeite.
De namen van de wijnen staan hierboven mooi opgelijst door Mathijs.

Het begon al met de heerlijke Champagne, heel zacht, complex, met mooie afdronk- een vintage 2005 premier cru aan 17,5 euro, straf!

De Beyer riesling was heel typisch in de neus (na 1 seconde opperde Winevet al de naam van de druif Big Grin ) in de mond leek hij wat monotoon, miste wat sprankeling, maar de afdronk was dan weer mooi. Ik had zelfs een tweede afdronk, waarin ik toast meende te ontdekken. 90

De Rioja (Tondonia) deed me eerst wat aan een Pessac denken (gerookte toets), was heel lang en zacht in de mond en had een enorme afdronk. Schitterend. Tweede maal dat ik dit dronk, tweede maal versteld van de kwaliteit. 92

Tweede maal ook dat ik een oranje wijn dronk (buiten commerciele degustaties) en tweede maal dat ik ervan kon genieten. Heel bijzondere neus, mijn karige notities spreken van marsepein en gerookte toetsen, in de mond heel zacht en warm, wat alcohol in de afdronk. Toch zou ik dit persoonlijk thuis niet opentrekken, moeilijk te scoren ook (89)- maar haalt me uit mijn comfortzone en dat is op zich al boeiend.

Dan volgde alweer een voorbeeld van ongelofelijke wijnsynchroniciteit. Hoeveel keer gebeurt het dat je nog een Bordeaux 1982 drinkt..? Wel, wij dronken er twee na elkaar. Beide wijnen stonden nog fier rechtop, de Pauillac was steviger, had meer kofiietoetsen, de Margaux was jonger en fruitiger. Eigenaardig genoeg klopten na 33 jaar de clichés over de krachtigere (P) tegenover de vrouwelijkere wijnen (M) van de Medoc deze keer wel..

De pinot noir van Mabilot deed de tafel twijfelen, pinot noir, pinot d aunis, of iets uit Piemonte (genre grignolino)..? Ik vond de wijn heel fijn, frivool, rood fruit, zacht in de mond en zelfs iets licht zoetig. Verrast toen ik zag dat dit de Mont Cocu van Mabilot was, in mijn herinnering was die ernstiger. 88-89

Er volgde nóg een verrassende wijn, blind vond Fré dit precies een pinot noir uit een warme streek, en dat was er klop op. Een zeer warme streek zelfs, wie zou verwachten dat er mooie pinot wordt gemaakt in Andalousie? Samson heeft alweer wat bijgeleerd van Gertje, thank you 91

Volgende wijn was zeer Bordeaux in de neus maar deed ons twijfelen als we een slok namen. Zo smooth, zo vol en zacht... En de gulle schenker was onze Spanjekenner Fleer.. Zou dit toch geen rioja zijn..? Twijfel rond de tafel maar plots was er een proever die, na een grote slok van deze wijn, zekerheid kon verschaffen. Ja jongens, t is zo, geen Bordeaux maar een Rioja. Trust me, t is Rioja, ik proef het.
Pavie Maquin 1997.
Eerder deze week was dezelfde proever er even overtuigd van dat de Bandol in zijn glas een Noordelijke Rhone was. Lessen in bescheidenheid, ze blijven interessant Wink
Nu, die Pavie Maquin was dus heerlijk en schatten we uiteindelijk jaargang 2000, verrassing toen het een 1997 bleek. De beste 97- er ooit gedronken denk ik, en alweer een bewijs dat slechte jaren soms vooral een spook van Parker zijn... 92

Volgde een even knappe wijn die het typische Italie-rubbertje vertoonde, in de mond bijzonder elegant maar toch rijk was, met een schitterend evenwicht en dito lengte. Nebiolo kan een verdomd lastige druif zijn, maar als ze goed wordt behandeld geeft ze prachtige wijnen. Top, 93.

Behoorlijk hoge scores allemaal, er kon echter nog een puntje bij. De Alter Ego 2009 was gewoon pure klasse, ik dacht eerder aan een rechteroever (zou eens moeten kijken hoeveel merlot er in deze tweede wijn zit). Dit soort wijnen doet me er telkens aan herinneren waarom ik mezelf Bordofiel noem... 94

Volgende wijn werd quasi onmiddellijk herkend door Olivier maar hij was zo vriendelijk om niet direct het land te onthullen. Voor de rest van de tafel was het minder voor de hand liggend, Mathijs was er het dichtste bij toen hij aan carmenere (dus Chili) dacht. Het was idd Santa Rita Casa Real Cabernet sauvignon. Vooral in de mond vind ik dit een schitterende wijn, het mondgevoel doet me zelfs denken aan een zeer goede Pomerol. 91

De Planots Priorat leidde ons wel naar Spanje maar persoonlijk had ik tempranillo gegokt, ik vond niks terug van het soms overdreven exuberante Priorat fruit, eerder een nogal gedistingeerde wijn met veel kracht maar vooral ook elegantie. Et viva Espana, 93.

Gertjeu dacht dat de volgende wijn wel eens een Bandol kon zijn en inderdaad, de Gaussen 2001 had alles wat je van een Bandol mag verwachten. 92

Amon Ra verscheen op tafel. Alweer een wijn die het genotschap stil kreeg. Had dit slechts een maal gedronken, toen ook al zeer onder de indruk. Deze jaargang had minder eucalyptus dan je zou vrezen van een Australische wijn, vond er meer cassis in. En vooral veel finesse voor zoveel kracht. Veel betere kangoeroewijn zal je niet vinden denk ik. 94

Wat moet je daarna nog schenken...?
Fré wist het wel, een Des Tours CDR 2010. Sublieme wijn alweer, die perfect kon volgen na al het moois dat was voorafgegaan. 92

Heel veel dank aan de gastheer voor de uitnodiging en de goede ontvangst, dank ook aan de medeproevers voor de gezellige sfeer en de bijzonder mooie wijnen!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-12-2015, 11:32 AM
Bericht: #207
RE: Ebriosi Vini
heb mijn impressies hieronder toegevoegd. Kan alleen maar beamen wat Jo al gezegd heeft, 't was een straffe proeverij, veel topwijnen. En uiteraard een leuk gezelschap. Dank aan Fré voor de goede ontvangst!

(28-12-2015 09:17 AM)vinejo schreef:  Ik had de eer een sessie van dit wijngenotschap te mogen bijwonen.
Het werd een voortreffelijke namiddag.
Eerst en vooral was het bijzonder leuk om eens een aantal gezichten te zien achter de nicknames. Het forum had me al duidelijk gemaakt dat het allen ware liefhebbers zijn, dit werd ook bevestigd in levende lijve. Goede proevers ook, amai.
En de flessen die op tafel kwamen, tja, call me easy, maar ik vond ze stuk voor stuk zéér de moeite.
De namen van de wijnen staan hierboven mooi opgelijst door Mathijs.

Het begon al met de heerlijke Champagne, heel zacht, complex, met mooie afdronk- een vintage 2005 premier cru aan 17,5 euro, straf!
zeer mooi deze champagne, fijne neus, zachte mousse, heel elegant. Volgende keer dat in champagne ben, recht naar Rochet Bocart dus!

De Beyer riesling was heel typisch in de neus (na 1 seconde opperde Winevet al de naam van de druif Big Grin ) in de mond leek hij wat monotoon, miste wat sprankeling, maar de afdronk was dan weer mooi. Ik had zelfs een tweede afdronk, waarin ik toast meende te ontdekken. 90
in de neus inderdaad vintage riesling. In de mond twijfelde ik echter... Zat vrij laag in zuren waardoor ik plots niet meer zeker was of dit riesling was, maar bij uitsluiting kon het eigenlijk niet zoveel anders meer zijn. Op zich mooie wijn, maar zoals Jo ook zei : als je weet dat het riesling is, zoek je naar de levendigheid van de riesling, en die had ie niet meer. Waarschijnlijke beste tijd gepasseerd?

De Rioja (Tondonia) deed me eerst wat aan een Pessac denken (gerookte toets), was heel lang en zacht in de mond en had een enorme afdronk. Schitterend. Tweede maal dat ik dit dronk, tweede maal versteld van de kwaliteit. 92
ik stond echt versteld van deze wijn. Heel mooi in evenwicht. Hout zit erin, maar mooi verweven. En te zeggen dat wij in de les Spanje te horen kregen dat witte rioja niet de moeite was om over te babbelen en dat we er ook geen zouden drinken. Man, die lesgever mag terug naar school...

Tweede maal ook dat ik een oranje wijn dronk (buiten commerciele degustaties) en tweede maal dat ik ervan kon genieten. Heel bijzondere neus, mijn karige notities spreken van marsepein en gerookte toetsen, in de mond heel zacht en warm, wat alcohol in de afdronk. Toch zou ik dit persoonlijk thuis niet opentrekken, moeilijk te scoren ook (89)- maar haalt me uit mijn comfortzone en dat is op zich al boeiend.
een typische Gertjeuh-wijn Smile Ik vind dit leuk om drinken, moeilijk om de aroma's te bespreken wel, niet alledaags. De vorige orange wine die Gertjeuh eens meehad, vond ik persoonlijk iets rijker en interessanter. Maar ook deze liep vlot naar binnen.

Dan volgde alweer een voorbeeld van ongelofelijke wijnsynchroniciteit. Hoeveel keer gebeurt het dat je nog een Bordeaux 1982 drinkt..? Wel, wij dronken er twee na elkaar. Beide wijnen stonden nog fier rechtop, de Pauillac was steviger, had meer kofiietoetsen, de Margaux was jonger en fruitiger. Eigenaardig genoeg klopten na 33 jaar de clichés over de krachtigere (P) tegenover de vrouwelijkere wijnen (M) van de Medoc deze keer wel..
inderdaad zalig om twee oudjes zo naast elkaar te kunnen zetten. Ik had er al geen goede hoop meer op want de kurk van de Haut Milon was volledig verpulverd. Dankzij Jo is die er toch nog uit gekomen zonder veel accidenten! De Haut Milon had aanvankelijk inderdaad veel koffie en chicorei in de neus, maar er kwam meer en meer door naarmate hij wat open stond. Was heel blij dat deze nog zo mooi voor de dag kwam. De Laroque was nog een stuk jonger, en inderdaad fruitiger. Hier zit nog redelijk wat rek op!

De pinot noir van Mabilot deed de tafel twijfelen, pinot noir, pinot d aunis, of iets uit Piemonte (genre grignolino)..? Ik vond de wijn heel fijn, frivool, rood fruit, zacht in de mond en zelfs iets licht zoetig. Verrast toen ik zag dat dit de Mont Cocu van Mabilot was, in mijn herinnering was die ernstiger. 88-89
zodra ik dit rook zat ik in de Loire richting pinot d'aunis te denken. Het was pinot noir. Frivool beschrijft deze wijn perfect. Volgens mij leuk om licht gekoeld te drinken tijdens de zomer.

Er volgde nóg een verrassende wijn, blind vond Fré dit precies een pinot noir uit een warme streek, en dat was er klop op. Een zeer warme streek zelfs, wie zou verwachten dat er mooie pinot wordt gemaakt in Andalousie? Samson heeft alweer wat bijgeleerd van Gertje, thank you 91
Gertjeuh had ons hier al eens een andere jaargang van geschonken en ik had het profiel van deze wijn blijkbaar goed geregistreerd, want het was inderdaad de pinot rojo van Baranco Oscuro. In de mond mooier dan in de neus voor mij, want de biotoets zat er toch wel in in het begin hoewel dat beter werd met openstaan. In de mond een zeer frisse (jawel) wijn, met stevige zuren. En die waren ook nodig om deze wijn in evenwicht te houden.

Volgende wijn was zeer Bordeaux in de neus maar deed ons twijfelen als we een slok namen. Zo smooth, zo vol en zacht... En de gulle schenker was onze Spanjekenner Fleer.. Zou dit toch geen rioja zijn..? Twijfel rond de tafel maar plots was er een proever die, na een grote slok van deze wijn, zekerheid kon verschaffen. Ja jongens, t is zo, geen Bordeaux maar een Rioja. Trust me, t is Rioja, ik proef het.
Pavie Maquin 1997.
Eerder deze week was dezelfde proever er even overtuigd van dat de Bandol in zijn glas een Noordelijke Rhone was. Lessen in bescheidenheid, ze blijven interessant Wink
Nu, die Pavie Maquin was dus heerlijk en schatten we uiteindelijk jaargang 2000, verrassing toen het een 1997 bleek. De beste 97- er ooit gedronken denk ik, en alweer een bewijs dat slechte jaren soms vooral een spook van Parker zijn... 92
een wijn waarin alles perfect in mekaar zat. De neus riep aanvankelijk bordeaux op, maar dan was er daar precies een ietsie pietsie munt waardoor ik toch van mening veranderde. Verkeerd dus... Zeer volledige en knappe wijn. Perfect op dronk

Volgde een even knappe wijn die het typische Italie-rubbertje vertoonde, in de mond bijzonder elegant maar toch rijk was, met een schitterend evenwicht en dito lengte. Nebiolo kan een verdomd lastige druif zijn, maar als ze goed wordt behandeld geeft ze prachtige wijnen. Top, 93.
Jo haalde er vrijwel direct de rubbertoets uit en dan was nebbiolo ook snel gevonden. Knap. Nochtans niet het type nebbiolo zoals Fre ons als eens voorgeschoteld had dat Bourgondisch overkwam. Hier veel meer concentratie en materie. Galloni vertelt van 2006 dat het inderdaad stevige jongens zijn, rijp met veel materie. Dat had deze inderdaad. Stevige tannines ook nog naar het einde. Mooi, maar ik zou dit graag nog eens drinken binnen 5 jaar. Zal nog mooier worden, denk ik.

Behoorlijk hoge scores allemaal, er kon echter nog een puntje bij. De Alter Ego 2009 was gewoon pure klasse, ik dacht eerder aan een rechteroever (zou eens moeten kijken hoeveel merlot er in deze tweede wijn zit). Dit soort wijnen doet me er telkens aan herinneren waarom ik mezelf Bordofiel noem... 94
ik had het wat moeilijk met deze wijn in het begin. Zo geconcentreerd. Beetje te monolithisch voor mij. Heb mijn glas met opzet laten staan van deze en na een uur kwam er veel meer uit. De klasse van deze wijn is duidelijk. Maar dit mag voor mij nog een tiental jaar weggelegd worden...

Volgende wijn werd quasi onmiddellijk herkend door Olivier maar hij was zo vriendelijk om niet direct het land te onthullen. Voor de rest van de tafel was het minder voor de hand liggend, Mathijs was er het dichtste bij toen hij aan carmenere (dus Chili) dacht. Het was idd Santa Rita Casa Real Cabernet sauvignon. Vooral in de mond vind ik dit een schitterende wijn, het mondgevoel doet me zelfs denken aan een zeer goede Pomerol. 91
ik had deze wijn al eens gedronken en herkende de neus. Wat ik toen al zei werd nu vrijwel letterlijk ook door WineVet gezegd : heel rijpe en expressieve neus, maar zeer fijn in de mond. Denk niet dat ik al betere Chileense gedronken heb.

De Planots Priorat leidde ons wel naar Spanje maar persoonlijk had ik tempranillo gegokt, ik vond niks terug van het soms overdreven exuberante Priorat fruit, eerder een nogal gedistingeerde wijn met veel kracht maar vooral ook elegantie. Et viva Espana, 93.
de kruidigheid bracht mij naar priorat. Zeer edele neus met gedroogd fruit, kruidigheid. Ook in de mond zeer vol en weelderig. Opmerkelijk zachte tannines voor een priorat. Mooi.

Gertjeu dacht dat de volgende wijn wel eens een Bandol kon zijn en inderdaad, de Gaussen 2001 had alles wat je van een Bandol mag verwachten. 92
Mijn eerste Gaussen. Zeer animaal in de neus, stevige jongen. Ongelooflijk hoe jeugdig deze wijn nog steeds overkomt na 14 jaar op de teller.

Amon Ra verscheen op tafel. Alweer een wijn die het genotschap stil kreeg. Had dit slechts een maal gedronken, toen ook al zeer onder de indruk. Deze jaargang had minder eucalyptus dan je zou vrezen van een Australische wijn, vond er meer cassis in. En vooral veel finesse voor zoveel kracht. Veel betere kangoeroewijn zal je niet vinden denk ik. 94
inderdaad zeer mooi. Ben blij dat ik dit niveau van Australië heb kunnen proeven. Had dit in Syrah nog niet geproefd op dit niveau in Australië. Weinig munt in de neus, veel meer fruit. En toch is dit ook niet te vergelijken met Noordelijke Rhone. Zit er ergens tussenin. Knap.

Wat moet je daarna nog schenken...?
Fré wist het wel, een Des Tours CDR 2010. Sublieme wijn alweer, die perfect kon volgen na al het moois dat was voorafgegaan. 92
heb deze al een paar keer mogen proeven en hier kwam hij voor mij het best voor de dag. Heel fris en speels. Misschien ook doordat hij na de Amon Ra kwam dat de frisheid van de Des Tours extra geaccentueerd werd? Ook het rood fruit kwam er nu zo duidelijk uit en wat gezegd wordt over het bourgondische karakter van deze wijn, kon ik nu perfect plaatsen. Mooi!

Heel veel dank aan de gastheer voor de uitnodiging en de goede ontvangst, dank ook aan de medeproevers voor de gezellige sfeer en de bijzonder mooie wijnen!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
28-12-2015, 02:08 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 28-12-2015 om 03:45 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #208
RE: Ebriosi Vini
1. Rochet-bocard 2005 Vintage Frankrijk - Epernay ?

Druiven ?
Kleine ziltige toets , zoete appels en rijpe peren , noterig heel subtiel dan.
Vooral heel evenwichtig en toch zacht in het middenpallet .
De smaakt blijft hangen zelfs na geruime tijd ... NR

2. Leon Beyer Cuvee des Comtes 2005 Frankrijk - Elzas

100% Riesling.
Heel fijne wijn , maar aan de intieme kant beetje timide zelfs.
Heeft dit met de leeftijd te maken ?
Een wijn die heel subtiel zich kenbaar maakt naarmate die rond geklotst en gedraaid wordt in de mond .
Zuren die geleidelijk aan beginnen op te steken en duidelijk hun stempel zetten. Een wijn die je wat doet werken , Zoeken = Vinden . 88

3. Lopez de Heredia Vina Gravonia Crianza 2004 Spanje - Rioja

100% Macabeo ( Viura ).
Een stukje hout , as , gesteente en stevig maar zonder erover te zijn.
Het blijft gewoon komen bij deze wijn , ik zal het kort samenvatten:
klasse , vol , complex . 91-92

4.Kmetija Stekar Pinot Draga 2009 Slovenië - Brda

100% Pinot Draga ( Pinot Gris ) .
Amandelen , acacia en marsepein zijn zowat de dingen die hierin het meest naar boven kwamen. Geen te moeilijke orange wine maar wel in mijn goesting Smile . zuren die aanwezig zijn en ondersteund worden om hier wat op het einde na te zinderen . 89

5. Chateau Haut Milon 1982 Frankrijk Pauillac

BDX blend , met hoofdzakelijk CS dacht ik.
Koekjes en vlees in het begin , laat me zeggen een hartig taartje.
Wat grafiet maar vooral op dronk Wink .
En zeker niet erover mijn eerste 82-er maar niet mijn laatste Wink. 88

6. Chateau Laroque 1982 Frankrijk - Margaux

BDX blend , met hoofdzakelijk CS dacht ik ook hier Wink
Tabak , ceder redelijk wat fruit en zit eigenlijk nog heel goed erin hoor.
Zelfde jaargang en toch zo anders dezen is fijnder en ben ik ook ietsje meer voor te vinden . 89

7. Mathieu et Renaud MABILLOT Mont Cocu 2014 Frankrijk - Loire - Reuilly

100% Pinot Noir
Snoeperig , Fruitig een stukje krijt voor speels en heel fijn deze wijn.
Net als anderen aan de tafel ging het vooral tussen Loire en Piëmonte.
Maar pinot noir neen dit had ik niet , en toch was het wat ik kreeg! 90

8. Barranco Oscuro El Pino Rojo 2010 Spanje - Andalousië

100% Bio Noir Wink
Heel weinig genoteerd hier maar de notities van lopen gelijkstemmend met mijn ervaring. BTW Olivier dit is dezelfde jaargang die we al eens proefden Wink . 91

9. Pavie Macquin 1997 Frankrijk - Saint Emilion

Blend met hoofdzakelijk Merlot .
Bij eerst instantie dacht ik aan Tempranillo en Graciano .
Bij het proeven en ook mss wetende wie deze fles meebracht.
Want als ik Fleer zie moet ik denken aan Spaanse wijn .
En dit bracht me ook op de twijfel.
Zwart fruit , potlood , laurier&thym , menthol , vlezige wijn .
Geen tabak maar rokerigheid het totale pakket eigenlijk ! 92-93

10. Puygueraud 2012 Frankrijk - Bordeaux Cotes de Franc

merlot (80 %), cabernet franc (15 %), malbec (5 %).
Fruitig een zoete tik zelfs , dan toch wat gebald .
zuren en genoeg tannines . Mss na de Pavie en de kleine hype rond deze wijn dat ik meer verwachte . 86-87

11. Gianfranco Alessandria San Giovanni 2006 Italië - Barolo

100% Nebbiolo
Kruidig , bloemen ( rozen ) boeketje al in de neus mooi versmolten.
In de mond een wijn waarvan ik opnieuw even stil werd ...
Elegantie is hier het sleutelwoord , op het einde nog iets droogtrekkend.
Maar dit doet geen echt afbreuk aan de wijn . 92

12. Alter Ego Palmer 2009 Frankrijk - Margaux

BDX blend 51% merlot, 49% CS

In het begin wilde de neus niet mee.
De mond , ja jongens
De mond .
De mond was gevuld , een wijn met een diepgang ook eentje die me opnieuw raakte . Finesse , fijn maar nog niet gepolijst .
Bakken Fruit die wel complex waren
en gedragen door goed afgewogen zuren.
Heel duidelijk dat dit baat heeft met nog 10 jaar kelderrust . 92+

13. Santa Rita Casa Real 2009 Chili - Maipo Valley

100% Cabernet Sauvignon
Beetje leder , vooral kruidig en een goeie sappige mond vrij rond zelfs.
Er staat nog een woord op mijn blad , maar ik denk dat dit geschreven is in een lang vergeten oer-dialect . 90

14. Planots 2005 Spanje - Priorat

50% Grenache en 50% Carignan
Heel mooie wijn !
Het zoetje dat van begin tot einde blijft intrigeren en waarbij nog zoveel andere elementen zich toonbaar maken caramel , peper .
Man man wat een topniveau ... 93

15. Jean Pierre Gaussen Cuvee Longue Garde 2001 Frankrijk - Bandol

99% Mourvèdre en 1% Grenache
In eerste instantie rook ik dit : Vuurwerk geur , afvoer van de wasmachine en asperges kortom heel fascinerend !
Na een tijd kwam er meer fruit en ook "beestigheid" naar boven.
Stevig maar meer dan goed , sap dat smeekt om gedronken te worden.
Eerste kennismaking en direct prijs . 93

16. Amon Ra 2009 Australië - Barossa Valley

100% Shiraz
Toen ik hier mijn neus in het glas drukte kon het niet meer op Big Grin.
Een fruitbom maar met stijl , eucalyptus en peper .
Heel knap , fruit ook met bakken in de mond . WAW .
Beste Syrah wijn die al mogen proeven heb. 94

17. Chateau des Tours 2011CDR Frankrijk - Cote du Rhone

Voornamelijk Grenache.
Heel fris , sappig ook wat kersen , rijp rood fruit.
Een stijl die ik zeker in mijn goesting valt en een hele toffen afsluiter. 89

thank you aan iedereen voor de sfeer en wijnen .
Hele knappe degustatie .

Extra dankje aan Fré voor het verschaffen van de hapjes en het openstellen van je woonst Wink
28-12-2015, 03:35 PM
Bericht: #209
RE: Ebriosi Vini
Ch des Tours is voornamelijk grenache.

Btw, even opgezocht:
Volgens de site van het Chateau:
Alter Ego 2009: 51% merlot, 49% CS Wink

ps: gehypete wijn was Puygueraud 2011, niet 12. Deze had ik beloofd om te laten proeven aan Winevet, omdat zijn flessen 12 (75cl) duidelijk anders waren dan de halfjes die ik kocht bij Thienpont.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
28-12-2015, 03:46 PM
Bericht: #210
RE: Ebriosi Vini
(28-12-2015 03:35 PM)vinejo schreef:  Ch des Tours is voornamelijk grenache.

Btw, even opgezocht:
Volgens de site van het Chateau:
Alter Ego 2009: 51% merlot, 49% CS Wink

ps: gehypete wijn was Puygueraud 2011, niet 12. Deze had ik beloofd om te laten proeven aan Winevet, omdat zijn flessen 12 (75cl) duidelijk anders waren dan de halfjes die ik kocht bij Thienpont.

Beetje aangepast mijn post.

De '12 is zeker niet slecht hé ,
ben wel blij dat ik nu ook 6 flesjes van den '11 heb Wink .


Ga naar locatie: