Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opleiding
11-07-2016, 08:45 PM
Bericht: #331
RE: Opleiding
(11-07-2016 08:27 PM)Olivier schreef:  
(11-07-2016 05:49 PM)Marc schreef:  Bij gelegenheid, en als 't niet stoort, ben ik wel geïnteresseerd om je eindwerk eens te lezen, Olivier.
Vroeger konden die online worden bekeken, maar ik weet niet of dat nu nog zo is.

Met plezier, Marc, benieuwd naar je feedback trouwens. Stuur je me eens jouw mailadres?
(11-07-2016 05:55 PM)Kupers schreef:  Ik denk dat André ze had laten staan om ons een doel van de week te geven Tongue.

daarbij waren wij met zestien, jullie waren met meer dacht ik?

Wij waren inderdaad met een twintigtal. Een memorabele jaargang dus... Wink

Welcome back O. !
11-07-2016, 09:58 PM
Bericht: #332
RE: Opleiding
Citaat:Welcome back O. !

Cheerio cheers

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-07-2016, 08:58 AM
Bericht: #333
RE: Opleiding
Jaja... Suze,
We zullen het niet snel vergeten mijn gedacht ! Super intensief en volgens André met een nieuwe trend ... "dikke" sigaren roken :-)
Ook niet slecht ... nu alles proberen te onthouden.Veel oefenen zekers ?
21-10-2018, 12:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-10-2018 om 01:01 PM door don quichotte.)
Bericht: #334
RE: Opleiding
Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
21-10-2018, 01:07 PM
Bericht: #335
RE: Opleiding
Auw!

Mijn goesting zou snel over zijn mijn gedacht...Angry

Alé, het was genieten geloof ik ...
ik zou de sommelier hierover aanspreken !
21-10-2018, 01:09 PM
Bericht: #336
RE: Opleiding
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
21-10-2018, 01:37 PM
Bericht: #337
RE: Opleiding
(21-10-2018 01:09 PM)Olivier schreef:  
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

woeha

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-10-2018, 02:40 PM
Bericht: #338
RE: Opleiding
(21-10-2018 01:37 PM)vinejo schreef:  
(21-10-2018 01:09 PM)Olivier schreef:  
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

woeha

thumbsup

En dan lees ik in een andere post dat je voor een paar EUR extra al een fles Nuits 1° cru kan kopen bij Chicotot!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
21-10-2018, 03:03 PM
Bericht: #339
RE: Opleiding
(21-10-2018 01:37 PM)vinejo schreef:  
(21-10-2018 01:09 PM)Olivier schreef:  
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

woeha

woeha

Ik ken zelfs rastalenten die dat zonder enige opleiding ook al kunnen
21-10-2018, 03:56 PM
Bericht: #340
RE: Opleiding
(21-10-2018 01:09 PM)Olivier schreef:  
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

Olivier wat ik hierboven schrijf is eigenlijk geen grap maar om van te huilen. Sad
Dat van die negen glazen en nog meer onaanvaardbare zaken heb ikzelf beleefd in dit restaurant op 31 mei.
En de volgende beweringen kunnen fake news zijn maar gaan over hetzelfde restaurant:
Citaat:Bij het inschenken van de wijn verwijderde de dienster MET HAAR VINGERS een fruitvliegje in mijn glas (beter nieuw glas geven, mag wel voor een fles van €45).

Citaat:Als daarenboven de sommelier ook nog met haar vingers in je glas zit om zogezegd fruitvliegjes weg te jagen, dan is voor mij de maat vol

En in bovenstaande citaten gaat het over dezelfde sommelier.
Ik kan hier nog een waslijst van andere zaken publiceren over deze professional die zo in de media wordt opgehemeld en als jurylid zetelt in menige wedstrijd. huhuh

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
21-10-2018, 04:20 PM
Bericht: #341
RE: Opleiding
OK Don, man en paard aub.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-10-2018, 06:29 PM
Bericht: #342
RE: Opleiding
(21-10-2018 03:56 PM)don quichotte schreef:  
(21-10-2018 01:09 PM)Olivier schreef:  
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

Olivier wat ik hierboven schrijf is eigenlijk geen grap maar om van te huilen. Sad
Dat van die negen glazen en nog meer onaanvaardbare zaken heb ikzelf beleefd in dit restaurant op 31 mei.
En de volgende beweringen kunnen fake news zijn maar gaan over hetzelfde restaurant:
Citaat:Bij het inschenken van de wijn verwijderde de dienster MET HAAR VINGERS een fruitvliegje in mijn glas (beter nieuw glas geven, mag wel voor een fles van €45).

Citaat:Als daarenboven de sommelier ook nog met haar vingers in je glas zit om zogezegd fruitvliegjes weg te jagen, dan is voor mij de maat vol

En in bovenstaande citaten gaat het over dezelfde sommelier.
Ik kan hier nog een waslijst van andere zaken publiceren over deze professional die zo in de media wordt opgehemeld en als jurylid zetelt in menige wedstrijd. huhuh

Toevallig dezelfde sommelière die ook een boek gepubliceerd heeft met 69 (was nu toevallig nét dát aantal) hopeloos herkauwde clichés over wijn ?

Gisteren toevallig tegengekomen in de Bib: wat een bagger !
21-10-2018, 06:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-10-2018 om 07:04 PM door don quichotte.)
Bericht: #343
RE: Opleiding
(21-10-2018 06:29 PM)Dave schreef:  
(21-10-2018 03:56 PM)don quichotte schreef:  
(21-10-2018 01:09 PM)Olivier schreef:  
(21-10-2018 12:57 PM)don quichotte schreef:  Ambetante vraag aan al diegenen die ervaring hebben met een opleiding tot sommelier bij Syntra.
Leert men bij Syntra dat men fruitvliegjes voor de neus van de restaurantbezoeker met de vingers uit het wijnglas moet halen?


En nog een tweede vraag ; "leert men daar bij Syntra ook dat je uit 1 fles wijn (0.75l) meer dan 9 glazen wijn moet schenken in een restaurant" ?

We hebben daar bij Syntra eigenlijk geleerd hoe je een scheut vodka bij het bessensap giet en daar dan een hoop lulkoek bij vertelt en 50€ per fles voor vraagt. Cool

Olivier wat ik hierboven schrijf is eigenlijk geen grap maar om van te huilen. Sad
Dat van die negen glazen en nog meer onaanvaardbare zaken heb ikzelf beleefd in dit restaurant op 31 mei.
En de volgende beweringen kunnen fake news zijn maar gaan over hetzelfde restaurant:
Citaat:Bij het inschenken van de wijn verwijderde de dienster MET HAAR VINGERS een fruitvliegje in mijn glas (beter nieuw glas geven, mag wel voor een fles van €45).

Citaat:Als daarenboven de sommelier ook nog met haar vingers in je glas zit om zogezegd fruitvliegjes weg te jagen, dan is voor mij de maat vol

En in bovenstaande citaten gaat het over dezelfde sommelier.
Ik kan hier nog een waslijst van andere zaken publiceren over deze professional die zo in de media wordt opgehemeld en als jurylid zetelt in menige wedstrijd. huhuh

Toevallig dezelfde sommelière die ook een boek gepubliceerd heeft met 69 (was nu toevallig nét dát aantal) hopeloos herkauwde clichés over wijn ?

Gisteren toevallig tegengekomen in de Bib: wat een bagger !


Citaat:Toevallig dezelfde sommelière …...

Niet deze sommelière Dave maar ik snap je benadering.
Maar ze kennen mekaar zeer goed.
En zoals je weet, soort zoekt soort.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
21-10-2018, 08:10 PM
Bericht: #344
RE: Opleiding
Wie t écht wil weten mag een PB sturen naar Don, hij blijft in het openbaar liever wat discreet (wat een goed idee is).

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
21-10-2018, 08:39 PM
Bericht: #345
RE: Opleiding
(21-10-2018 08:10 PM)vinejo schreef:  Wie t écht wil weten mag een PB sturen naar Don, hij blijft in het openbaar liever wat discreet (wat een goed idee is).

Ik bedoelde trouwens Sepideh Sedaghatnia, maar dat zullen de meesten wel begrepen hebben.

Ik spreek mij niet uit over haar sommelier-capaciteiten, maar dat boek zuigt echt wel behoorlijk, tenzij je geïnteresseerd bent in welk soort wijn bij de outfit van een 'rock chick' past...

Vermoedelijk is het doelpubliek dan ook meer de gemiddelde VTM-kijker, wiens favoriete wijn één of andere Colruyt-botteling is, dus was enig 'expectation management' wel op z'n plaats ;-)
21-10-2018, 09:23 PM
Bericht: #346
RE: Opleiding
(21-10-2018 08:39 PM)Dave schreef:  
(21-10-2018 08:10 PM)vinejo schreef:  Wie t écht wil weten mag een PB sturen naar Don, hij blijft in het openbaar liever wat discreet (wat een goed idee is).

Ik bedoelde trouwens Sepideh Sedaghatnia, maar dat zullen de meesten wel begrepen hebben.

Ik spreek mij niet uit over haar sommelier-capaciteiten, maar dat boek zuigt echt wel behoorlijk, tenzij je geïnteresseerd bent in welk soort wijn bij de outfit van een 'rock chick' past...


Vermoedelijk is het doelpubliek dan ook meer de gemiddelde VTM-kijker, wiens favoriete wijn één of andere Colruyt-botteling is, dus was enig 'expectation management' wel op z'n plaats ;-)


For info, het is niet Sepi.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
25-10-2018, 09:58 PM
Bericht: #347
RE: Opleiding
(21-10-2018 09:23 PM)don quichotte schreef:  
(21-10-2018 08:39 PM)Dave schreef:  
(21-10-2018 08:10 PM)vinejo schreef:  Wie t écht wil weten mag een PB sturen naar Don, hij blijft in het openbaar liever wat discreet (wat een goed idee is).

Ik bedoelde trouwens Sepideh Sedaghatnia, maar dat zullen de meesten wel begrepen hebben.

Ik spreek mij niet uit over haar sommelier-capaciteiten, maar dat boek zuigt echt wel behoorlijk, tenzij je geïnteresseerd bent in welk soort wijn bij de outfit van een 'rock chick' past...


Vermoedelijk is het doelpubliek dan ook meer de gemiddelde VTM-kijker, wiens favoriete wijn één of andere Colruyt-botteling is, dus was enig 'expectation management' wel op z'n plaats ;-)


For info, het is niet Sepi.

Vandaag nog een artikel gelezen in de " Knack Weekend van 24/10/18" waarin deze sommelier ter sprake komt.
Wel, er zijn wijnen die me in mijn leven hebben gedegouteerd maar dat soort publicaties vind ik nog veel erger.

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
26-10-2018, 09:28 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-10-2018 om 09:29 AM door Corto.)
Bericht: #348
RE: Opleiding
(25-10-2018 09:58 PM)don quichotte schreef:  
(21-10-2018 08:10 PM)vinejo schreef:  Wie t écht wil weten mag een PB sturen naar Don, hij blijft in het openbaar liever wat discreet (wat een goed idee is).

Vandaag nog een artikel gelezen in de " Knack Weekend van 24/10/18" waarin deze sommelier ter sprake komt.
Wel, er zijn wijnen die me in mijn leven hebben gedegouteerd maar dat soort publicaties vind ik nog veel erger.

"Liever wat discreet", maar toch verwijzen naar een artikel in de Knack Weekend. ;-).

Don, ik neem aan dat je het over Vicky Corbeels hebt?

Ik zie eerlijk gezegd geen enkele reden waarom de naam van de persoon in kwestie niet gewoon rechtuit mag vermeld worden. Ik ben een groot voorstander van openheid, duidelijkheid en transparantie op het forum.
Zolang het maar de waarheid betreft en geen laster/eerroof is, mag dit geen probleem zijn.

Heel vaak "A" lezen, maar niet het daaropvolgende "B" is soms nogal vermoeiend.
26-10-2018, 03:05 PM
Bericht: #349
RE: Opleiding
Ik weet niet wat al die commotie is. Het fenomeen van omhoog geschreven idioten is toch van alle tijden?
26-10-2018, 03:33 PM
Bericht: #350
RE: Opleiding
Misogynie?
26-10-2018, 06:50 PM
Bericht: #351
RE: Opleiding
(26-10-2018 03:33 PM)Vinogan(s) schreef:  Misogynie?

Misogynie? Heb je met mijn echtgenote gesproken? Rolleyes

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
26-10-2018, 08:21 PM
Bericht: #352
RE: Opleiding
(26-10-2018 06:50 PM)don quichotte schreef:  
(26-10-2018 03:33 PM)Vinogan(s) schreef:  Misogynie?

Misogynie? Heb je met mijn echtgenote gesproken? Rolleyes

Nee, hoezo? Zegt die dat soms ook misschien? Wink
26-10-2018, 08:58 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 26-10-2018 om 09:03 PM door don quichotte.)
Bericht: #353
RE: Opleiding
(26-10-2018 08:21 PM)Vinogan(s) schreef:  
(26-10-2018 06:50 PM)don quichotte schreef:  
(26-10-2018 03:33 PM)Vinogan(s) schreef:  Misogynie?

Misogynie? Heb je met mijn echtgenote gesproken? Rolleyes

Nee, hoezo? Zegt die dat soms ook misschien? Wink

Neen, maar deze reactie die ik schreef kwam eigenlijk van haar.Smile
Ze is min of meer op de hoogte van delicate kantjes en van het reilen en zeilen in sommige contreien van de wijnwereld.

Moest je haar ooit spreken dan moet je haar ervaringen eens vragen over een paar vrouwelijke sommeliers.
En welke vriendelijke reacties zij mocht ontvangen van deze personen. ( cynisch) huhuh

Wat sommige sommeliers eens mogen leren is wat minder pretentieus voor de dag te komen en ook eens nederig te zeggen dat ze met hun vele jaren ervaring en ophemeling in de media van hun persoon maar weinig afweten over wijn.

Zoals ik hier al meermaals heb geschreven dat ik na zoveel jaren in het complexe wijnwereldje geleerd heb en tot de conclusie kwam dat ik er eigenlijk maar heel weinig of niets van weet. Sad

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
02-11-2018, 11:17 AM
Bericht: #354
RE: Opleiding
Dat vind ik de nagel op de kop en blijkbaar komt ook in deze merkwaardige tijden de wijsheid nog heel vaak met de jaren. Hoe langer je met wijn bezig bent, hoe bescheidener je met je eigen kennis omgaat. Intussen moet elk stapje dat iemand zet worden opgeblazen tot a giant leap for mankind... Iemand die een cursusje heeft gevolgd en met enige overtuiging kan pleiten om Muscadet de Sèvre et Maine bij de mosselen te schenken (pas op 't is wel Sur Lie, hé), moet zo nodig met kleurenfoto's in reclameblaadjes als Knack Weekend worden gezet en voldoende gehypet worden opdat er tegen de boekenbeurs een collectie gemeenplaatsen over het terroir van Mendoza of Robertson kan gepromoot worden... Soms komt het mij ook de strot uit.

Beter hier af en toe eens passeren en bij een ware wijnliefhebber vernemen dat die of die wijn de moeite is om eens te proberen. Zonder bijgedachten over eeuwige roem.
02-11-2018, 03:25 PM
Bericht: #355
RE: Opleiding
(02-11-2018 11:17 AM)Jordaens schreef:  Dat vind ik de nagel op de kop en blijkbaar komt ook in deze merkwaardige tijden de wijsheid nog heel vaak met de jaren. Hoe langer je met wijn bezig bent, hoe bescheidener je met je eigen kennis omgaat. Intussen moet elk stapje dat iemand zet worden opgeblazen tot a giant leap for mankind... Iemand die een cursusje heeft gevolgd en met enige overtuiging kan pleiten om Muscadet de Sèvre et Maine bij de mosselen te schenken (pas op 't is wel Sur Lie, hé), moet zo nodig met kleurenfoto's in reclameblaadjes als Knack Weekend worden gezet en voldoende gehypet worden opdat er tegen de boekenbeurs een collectie gemeenplaatsen over het terroir van Mendoza of Robertson kan gepromoot worden... Soms komt het mij ook de strot uit.

Beter hier af en toe eens passeren en bij een ware wijnliefhebber vernemen dat die of die wijn de moeite is om eens te proberen. Zonder bijgedachten over eeuwige roem.

Big Grin
Jordaens is back applaus

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
02-11-2018, 06:54 PM
Bericht: #356
RE: Opleiding
(02-11-2018 11:17 AM)Jordaens schreef:  Zonder bijgedachten over eeuwige roem.
Die heb je hier al verworven, Jordaen Wink
02-11-2018, 11:54 PM
Bericht: #357
RE: Opleiding
(02-11-2018 06:54 PM)Fre schreef:  
(02-11-2018 11:17 AM)Jordaens schreef:  Zonder bijgedachten over eeuwige roem.
Die heb je hier al verworven, Jordaen Wink


Alleen al met deze reactie verdient Jordaens lauweren.
Maar hij heeft dan ook al voldoende ervaring om de wijnwereld te relativeren.
En dan moet je ook je nek durven uitsteken en tegen de weerbots kunnen. En, tegen die weerbots word je na jaren ook immuun.Wink

There are no standards of taste in wine... Each man's own taste is the standard, and a majority vote cannot decide for him or in any slightest degree affect the supremacy of his own standard.
Mark Twain (1835-1910)
05-11-2018, 08:02 PM
Bericht: #358
RE: Opleiding
Nu de blos van mijn wangen is, nog even een tip voor sommeliers die eens iets anders willen doen: Richebourg van Gros Frère et Soeur met verse aardbeien!

Ge durft niet.
05-11-2018, 08:31 PM
Bericht: #359
RE: Opleiding
(05-11-2018 08:02 PM)Jordaens schreef:  Nu de blos van mijn wangen is, nog even een tip voor sommeliers die eens iets anders willen doen: Richebourg van Gros Frère et Soeur met verse aardbeien!

Ge durft niet.

Dat moet nochtans een marriage parfait zijn, gezien de stijl van Gros Frère er Sœur. Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
05-11-2018, 09:39 PM
Bericht: #360
RE: Opleiding
(05-11-2018 08:02 PM)Jordaens schreef:  Nu de blos van mijn wangen is, nog even een tip voor sommeliers die eens iets anders willen doen: Richebourg van Gros Frère et Soeur met verse aardbeien!

Ge durft niet.

Een pinot fraise, mijn gedacht!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: