Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paul Schumacher, Ahr
11-04-2017, 06:19 PM
Bericht: #31
RE: Paul Schumacher, Ahr
(11-04-2017 04:12 PM)Olivier schreef:  
(11-04-2017 01:54 PM)vinejo schreef:  Fotootje van Paul Schumacher (rechts op de foto) - we waren de buit aan het inladen ;-)
(links op de foto Gerten en St Canaar)

en een Jeroboam meegekregen of gekocht? Smile

Gekocht door LL (maker vd foto) voor eens "een speciale gelegenheid" Slurp

Trop de neutralité rend insipide.
11-04-2017, 09:47 PM
Bericht: #32
RE: Paul Schumacher, Ahr
Interessante commentaren !
Ik kijk al uit naar de eerste pur pinot die opengaat !
13-04-2017, 09:06 PM
Bericht: #33
RE: Paul Schumacher, Ahr
(05-03-2017 05:10 PM)vinejo schreef:  Pur pinot 2014
(voor de juiste schrijfwijze zie foto)
Doorzichtig rood met violet schijn.
De neus is eerder discreet, toetsen van cacao, vers zwart (of is het rood?) fruit, mineraliteit. Een aangename kruidigheid (peper, nootmuskaat) vervolledigt het pallet.
In de mond een mooie materie die van bij de start is ingebed in knapperige zuurtjes, tannines zijn perfect rijp en krokant, de wijn is behoorlijk lang in de mond, behoudt zijn fraicheur, schitterende balans. Eindigt wel tamelijk kort.
Een pinot noir waar mijn vrouw van houdt, dat gebeurt normaal gezien enkel bij Bourgognes van 30+€...
90+


Vandaag de pure pinot 14 geopend en ik kan mij 100% vinden in deze beschrijving en score. Zeer knappe wijn van een vakman, uitermate op dronk, zacht en niets dat wringt.
03-05-2017, 10:02 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 03-05-2017 om 10:03 PM door Fre.)
Bericht: #34
RE: Paul Schumacher, Ahr
(23-11-2015 09:36 PM)vinejo schreef:  Bezocht het domein in november, Shumacher zoekt eerder de Franse stijl dus dat leek me wel wat. De proeverij ginds viel heel goed mee, wou nu eens thuis herproeven.
Ik opende een fles Carpe Diem, spatburgunder 2013, 13 euro op domein.
Eerste dag gewoon goed, tweede dag echt heel goed.
Kersen, aardbei, cacao, bloemetjes, wat kruidigheid (peper), mineraal (ijzer)
Het mondgevoel is fris en fluwelig (eerste dag korreliger) met zachte tannines en milde zuurtjes, munt, chocolade.
Goh, dat is mooi hoor. Voor mij inderdaad de perfecte symbiose tussen een Bourgondische pinot noir en een spatburgunder.
Mocht ik cavist zijn, ik zou t wel weten...

Vandaag proefde ik de 2014. Eerste dag en al boenk erop! Pinot as I like it! Geen fruitbom, wel een elegant geheel van bosaardbei, grafiet, nieuw leder, beetje ijzer en wat peper. Hier ook een fris gevoel maar dan zonder die korreligheid die ik in deze wijn (ander jaar ook) niet heb. Voor Pinot Noir liefhebber die af en toe ook 's naar hun budget moeten kijken: er is nog hoop Wink

Bedankt aan de leverancier!
06-06-2017, 07:09 PM
Bericht: #35
RE: Paul Schumacher, Ahr
Dit weekend langs geweest bij Paul Schumacher .
De instapper spätburgunder , carpe diem en de krauterberg die aangeboden werden zijn allemaal 2015 .

De pur pinot en marienthaler waren nog 2014 .

Mijn verwachtingen lagen ook vrij hoog.

De twee eerste flessen waren pop and pour .

Ahr spätburgunder 2015 :
Zeer schone basis wijn hoor !
De mooie zuurtjes verdienen hier een vermelding apart .
Pinot van 9 euro , dit zou een standaard mogen zijn !

Carpe diem 2015 :

Hier ligt de lat al een pak hoger .
Het niveau van de degelijke instapper ,
is nog ergens te bespeuren in de achteruitkijkspiegel .
De wijn is vol en complex .
Volgeladen van lekker fruit .

Vanaf hier stonden de flessen al een dag of 6 open ...

Pur pinot 2014 :


De structuur van de wijn getuigde dat dit opnieuw van een andere klasse was .
Opnieuw een volle wijn ronde wijn .
Zeer gelaagd , rijp en een heel lange afdronk !
Dit is binnen nu en drie jaar een waar plezier !

Marienthaler Trotzenberg 2014 :

Deze proefde het mooiste van alle wijnen voor mij .
Alles is mooi rijp , een wijn met stijl .
De pure finesse stijl gemetseld op knappe zuren .
En die blijft maar hangen , zeer mooi !
Binnen een drie a vijf jaar waarschijnlijk in het begin van zijn drinkvenster .
Voor mij persoonlijk wel te nemen dit .

Walporzheimer Kräuterberg 2015 :

Dit is nog een baby ...
Zelfs na zes dagen open te staan !
Wat een materie .
Het fruitige komt er zelfs niet goed door .
De wijn is wel al drinkbaar .
Maar als je weet dat dit waarschijnlijk wel iets kan worden dat haast als perfecte wijn gedefinieerd kan worden .
Dan is dit nu een folieke om eentje te kopen .
Maar wie weet binnen 10 a 15 jaar lijkt dit wel een super koopje Wink .

Toen ik vertelde dat dit mijn gedacht was over de wijn .
Knikte de heer Schumacher met een glimlach .
En vertelde me dat hij de week ervoor eentje had geopend van 15 jaar oud.
En die inderdaad perfect op dronk was ...

Het was een zeer kort bezoekje .
Nog een drukke dag voor de boeg .

Maar wat een mooie wijnen , goede ontvangst en betoverende omgeving .


Bedankt voor deze tip !
03-08-2017, 06:47 PM
Bericht: #36
RE: Paul Schumacher, Ahr
Gisteren de riesling Rheinspiel 2016 gedronken, ter plaatse gekocht in april.
Druiven komen van iets verder weg (Mittelrhein).
Speelse, verleidelijke neus met pakken fruit (citrus, appel, peer, limoen).
In de mond niet poérdroog maar het beetje restzoet wordt mooi door de frisse zuren gedragen. De afdronk is relatief kort, met citruszeste en limoen.
Lekker!

Trop de neutralité rend insipide.
18-08-2017, 04:43 PM
Bericht: #37
RE: Paul Schumacher, Ahr
Euh pluk het weekend!













Binnen half uurtje als de wijn wat meer op temperatuur is. Smile


Bijlagen Miniatuurweergaven
   
20-08-2017, 02:41 PM
Bericht: #38
RE: Paul Schumacher, Ahr
Vandaag wat verder geplukt.
De wijn heeft sedert vrijdag avond gewoon in de koelkast verbleven.

De wijn was het lekkerste gekoeld.
Ging wel meer op het kruidige , was sappig , complex.
De koelte gaf de wijn zeker een extra dimensie.

Een ander glas warmer gedronken.
Nog steeds een beetje frisser dan meeste rode wijnen.
Toen kwam de wijn veel meer op zen fruit.
Aardbei , frambozen en zelfs wat krieken.
De zuurtjes kwamen hier wel het mooiste uit.
Was een half uurtje na uitschenken.

Zoals reeds ervoor beschreven door Jo was er ook wel een cacao toets.


Kortom een zeer mooie wijn voor zen prijs.
Zeker voor een pinot noir dan nog wel! Wink
20-08-2017, 03:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-08-2017 om 03:01 PM door vinejo.)
Bericht: #39
RE: Paul Schumacher, Ahr
(20-08-2017 02:41 PM)gertjeuh schreef:  Vandaag wat verder geplukt.
De wijn heeft sedert vrijdag avond gewoon in de koelkast verbleven.

De wijn was het lekkerste gekoeld.
Ging wel meer op het kruidige , was sappig , complex.
De koelte gaf de wijn zeker een extra dimensie.

Een ander glas warmer gedronken.
Nog steeds een beetje frisser dan meeste rode wijnen.
Toen kwam de wijn veel meer op zen fruit.
Aardbei , frambozen en zelfs wat krieken.
De zuurtjes kwamen hier wel het mooiste uit.
Was een half uurtje na uitschenken.

Zoals reeds ervoor beschreven door Jo was er ook wel een cacao toets.


Kortom een zeer mooie wijn voor zen prijs.
Zeker voor een pinot noir dan nog wel! Wink

Heb enkel 2014 van Shumacher geproefd, hij vertelde dat dit voor de wijnbouwer een jaar van hard werken was.
Voor 2015 had hij niks moeten doen zei hij ;-)
Wel benieuwd naar het verschil, hoewel je TN toch wel gelijk loopt met mijn ervaringen.

Trop de neutralité rend insipide.
20-08-2017, 06:06 PM
Bericht: #40
RE: Paul Schumacher, Ahr
Net even herlezen die TN van de 13.

Deze 15 was niet korrelig op dag 1.
Eigenlijk direct vol van fruit.

Mss het korrelige van het iets meer gemaakt te zijn?
Kan je soms ook hebben in BDX in jaren waar er iets meer moet gewerkt worden aan de wijn.

Deze 15 had wel bij openen een vrij rijp neusje ook.
Had die 14 dat ook?

Tis maar een denkpiste hé.
21-08-2017, 12:43 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 21-08-2017 om 12:44 AM door vinejo.)
Bericht: #41
RE: Paul Schumacher, Ahr
(20-08-2017 06:06 PM)gertjeuh schreef:  Net even herlezen die TN van de 13.

Deze 15 was niet korrelig op dag 1.
Eigenlijk direct vol van fruit.

Mss het korrelige van het iets meer gemaakt te zijn?
Kan je soms ook hebben in BDX in jaren waar er iets meer moet gewerkt worden aan de wijn.

Deze 15 had wel bij openen een vrij rijp neusje ook.
Had die 14 dat ook?

Tis maar een denkpiste hé.

K zal binnenkort nog eens eentje open trekken om de korreligheid te onderzoeken ;-)

Trop de neutralité rend insipide.


Ga naar locatie: