Winestagram.
|
07-03-2019, 11:38 AM
Bericht: #31
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(07-03-2019 10:30 AM)Vinogan(s) schreef:(07-03-2019 10:25 AM)vinejo schreef:(07-03-2019 07:35 AM)Smaakatleet schreef:(07-03-2019 07:29 AM)Olivier schreef:(06-03-2019 10:00 PM)Smaakatleet schreef:(06-03-2019 07:04 PM)Vinogan(s) schreef: Ik vermoed dat de 15% alicante hier alicante bouschet is? En krijg je dan niet van alicante tegenwind? Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
07-03-2019, 12:11 PM
Bericht: #32
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache aha, wist ik niet. Bedankt. Maar hoe weet je dan over welke druif ze het hebben, want alicante bouschet wordt ook vaak kortweg alicante genoemd... Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
07-03-2019, 12:20 PM
Bericht: #33
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(07-03-2019 12:11 PM)Olivier schreef:Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache Vinogans wordt hier van alicante bevraagd..! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
07-03-2019, 12:44 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-03-2019 om 01:21 PM door Vinogan(s).)
Bericht: #34
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(07-03-2019 12:20 PM)vinejo schreef:(07-03-2019 12:11 PM)Olivier schreef:Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache Tja, niet hè Als het een Toscaanse wijn betreft zal de melding "alicante" normaal betrekking hebben op grenache ("Garnacha de Alicante", waar ze luiweg gewoon laatste woord van hebben overgehouden); "alicante bouschet" noteren de Italianen (Toscane maar ook elders) normaal altijd als... "alicante bouschet" Buiten Italië/Toscane heeft "alicante" dan in principe betrekking op "alicante bouschet" (met de noot dat cannonau uit Sardinië ook gewoon grenache noir is...) Hier bij deze Franse wijn dus waarschijnlijk ook wel alicante bouschet, maar ik vroeg het gewoon om 100% zeker te zijn Het heeft me ook wat tijd gekost om daar achter te komen - voor u op een presenteerblaadje (07-03-2019 11:38 AM)vinejo schreef: En krijg je dan niet van alicante tegenwind? Daarnet over gelezen... Bij deze dus: |
|||
07-03-2019, 03:34 PM
Bericht: #35
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Citaat:voor u op een presenteerblaadje Waarvoor dank Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
07-03-2019, 03:50 PM
Bericht: #36
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(07-03-2019 12:44 PM)Vinogan(s) schreef:(07-03-2019 12:20 PM)vinejo schreef:(07-03-2019 12:11 PM)Olivier schreef:Citaat:Vanuit Italiaans perspectief bekeken (ok, mijn misvorming Wink ) wel; daar wordt alicante soms gebruikt als synoniem voor grenache Ah eindelijk, ik begon zelf al genoeg te krijgen van die flauwe plezante met zijn woordspelingen Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
07-03-2019, 04:06 PM
Bericht: #37
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Die heeft toch een beter gevoel van humor na een glas wijn dan na zijn koffie 's morgens .
|
|||
07-03-2019, 06:25 PM
Bericht: #38
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(07-03-2019 04:06 PM)Kupers schreef: Die heeft toch een beter gevoel van humor na een glas wijn dan na zijn koffie 's morgens . Hij zou beter s ochtends al wijn drinken dan. Zal t hem eens voorstellen, vindt hij wellicht een goed idee! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
18-03-2019, 07:28 AM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-03-2019 om 07:31 AM door Smaakatleet.)
Bericht: #39
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Why it took over a hundred posts, to finally talk some Alsace to y'all?
It's a region that I've neglected a bit. The wine world is so huge and diverse. Also here in Belgium i get the feeling Alsace wines don't always find their ways to the shops. And if they do it's still a matter of buying them. Enough with this declaration of excuses. The wines in Alsace can be great and are worthy to compete with any other wine region. This bottle was recommended to me. So here's Domaine Pierre-Frick. Located at Pfaffenheim, France. Jean-Pierre Frick, an Alsace biodynamic pioneer! He saw the light already in 1970 growing organic and ever since he only made progressions. Being biodynamic in 1981, and a domain that is good for about 12 hectares. His wines are pure, and no added sulphites. Harvesting done by hand. The bottle in this post is a special cuvée. Made with their own grapes, and the grapes of two Alsace colleagues. Voyages 2016 Riesling, Gewurztraminer and Pinot. (Auxerrois, Blanc and Gris.) Some skin contact for the Gewurz. Its a yellow, orange looking juice. A nose that makes you want to dive in your glass! Seducing with fruits like orange, strawberry, honey and flowers. When tasting it's clear. A huge wine, long and complex. Never to heavy and always tasty. This juicy stuff can Waltz right around. Being refreshingly and keeping you focused. This a very interesting and intriguing wine. So refined and drinking away a tad to easy if you ask me. So if you see this somewhere, please give it a chance. This is an Alsace all-star! |
|||
28-06-2019, 06:28 AM
Bericht: #40
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Benvenuti! Today's wine is Italian.
Specifically a wine from Tuscany. The Maremma region to be more exact. Founded by Fabrizio Niccolaini and his wife Patrizia in 1985. Since 2009 the daughter stepped up, and is running things more now. They work natural, respecting the soil. With love for the grapes. Lucky me, got a bottle La Querciola 2007. 2007 was not a good year, but a great year in Tuscany! Providing, rich ripe wines, without being over the top. Not as classic as 2006. A bit more expressive. So let's talk wine, shall we... La Querciola 2007: Sangiovese 80% and Alicante 20%. Aged two years barrel. Bottles produced 4110. This is awesome! A huge finesse wine, mixed with minerals. It's complete, everything is in the right spot. Evolved, showing some secondary notes. Forest ground, tobacco. And finishing again in elegance. Lasting long after being drank... De foto niet erbij gekregen. Denk dat de bestandsgrootte het probleem is |
|||
28-06-2019, 08:31 AM
Bericht: #41
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(28-06-2019 06:28 AM)Smaakatleet schreef: Benvenuti! Today's wine is Italian. Allez, ge krijgt van mij een Instagramhartje Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
26-08-2019, 08:35 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-08-2019 om 03:00 PM door Smaakatleet.)
Bericht: #42
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
When you're told by two natural wine loving guys.Try this wine it's so good.
Then you got me. I've found a reason to drink! Les vignes d'Olivier... A year ago or something like that. Some of his wines where recommended to me. From the first sip it was obvious. Good wines are made here! Olivier Cohen is young natural winemaker. He is located at the Hérault region. Which is Languedoc in France. His career started in a natural wine bar. Soon Olivier wanted to learn how to make it! After some training in Corsica (Arena), burgundy (Valette) and more. And the right education on paper. He took Bernard Boubal's vineyards. About 7,5 hectares, all red varieties. Cinsault, Grenache, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Carignan and Mourvèdre. The vines are between 30 to 40 years old. 30hl/ hectare. Works natural, no added yeast or anything that shouldn't belong in wine. Ronds Noirs Élevage Prolongé 16-17 Carignan, Grenache, Merlot and Cinsault. Terroir clay and limestone. The wine was quite shy. So after opening it and o2 treatment for a half hour. Good idea! You get a fruitbomb! Ripe red berries, juniper and some dark fruits. Before the fresh acidity starts slicing the fruit there is a spicy note of clove and pepper. Guiding your taste buds to some more pleasure. It's long and accurate. The way Southern red wines should be. We don't want jammy and wood. We love fruit, acidity and balance! @les_vignes_d_olivier super! |
|||
27-08-2019, 09:52 AM
Bericht: #43
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
To drink, drank, drunk. En natuurlijk: what shall we do with the drunken sailor, early in the morning?
Iedereen kan Engels, maar het is toch geen gemakkelijke taal. Veilingmeester N.V. Jordaens |
|||
27-08-2019, 10:10 AM
Bericht: #44
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
(27-08-2019 09:52 AM)Jordaens schreef: To drink, drank, drunk. En natuurlijk: what shall we do with the drunken sailor, early in the morning? Is het fout? Anders graag wat verduidelijking. Ik ben maar een simpele ziel, zonder een diploma... En alle hulp is welkom, als er fouten zeg maar. Want dan kunnen we ze oplossen. https://www.youtube.com/watch?v=qPYGosfitJM |
|||
27-08-2019, 01:47 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 27-08-2019 om 01:50 PM door Jordaens.)
Bericht: #45
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Ondanks mijn aangeboren afkeer voor scholen, krijg ik soms een schoolmeesterachtige kramp. Sorry, daarvoor.
En ja, het is fout, natuurlijk. Het voltooid deelwoord van to drink is "drunk". Wat je zinnetje dan weer vrij dubbelzinnig zou maken, want het betekent natuurlijk ook "bezopen". Zelf zou ik het dan ook eerder over een "very long lasting aftertaste"of zo hebben, zodat niemand zou kunnen denken dat je een tweede fles moet uit hebben om de nasmaak ten volle te kunnen appreciëren... En wat de Ferre betreft, die had vaak geen idee wat hij aan het zingen was. Hij zong eerder op geluid nabootsend gevoel. Het resultaat blijft ook na vijftig jaar natuurlijk nog steeds geweldig. Ah Ringaah, Ah Ringaah, well I got to singaah... Veilingmeester N.V. Jordaens |
|||
27-08-2019, 03:28 PM
Bericht: #46
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Er zit wel gevoel in de Ferre ja...
Maar de zin die ik wou schrijven was. Ik heb een reden gevonden om te drinken. Zitten we hier dan niet met een verkeerde interpretatie van de tekst? Voor het gemak zouden we misschien nog kunnen zeggen. I found a reason to drink. Maar dan is de zin niet echt meer wat ik schrijven wou. Maar drunk in die zin krijgen het lijkt me eerder fout. Wa denkte? https://cvo.gent/opleidingen/talen/engels En we brengen onzen eigen drank mee. Spreek dan altijd vlotter Engels... |
|||
27-08-2019, 04:09 PM
Bericht: #47
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Geen probleem. Het ging eigenlijk om: "Lasting long after being drank" in de tekst ervoor. Dat had ik duidelijker kunnen maken.
Overigens na enige consumptie pas ik mijn accent zelfs aan een Dubliner aan... Leerde zelfs ooit een paar nuances. Zoals b.v. als hun moeder vroeger het eten op tafel had staan en het ging van: "eat your f00ckin' dinner", dan moest je je nog niet echt haasten, maar als ze riep: "f00ckin' eat your dinner", dan was ze woest en moest je je reppen. Dat bedoel ik: het gaat om nuances in de taal. Veilingmeester N.V. Jordaens |
|||
27-08-2019, 06:47 PM
Bericht: #48
|
|||
|
|||
RE: Winestagram.
Bedankt voor deze verduidelijking.
Dat accent... Foock! |
|||
|