Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domaine Jacob
11-09-2021, 02:04 PM
Bericht: #61
RE: Domaine Jacob
(13-03-2021 10:50 PM)Fre schreef:  Savigny les Beaune Les Petits Picotins 2015
Savigny, wie koopt nu ‘cheap ass’ Savigny, nietwaar?
Deze wijn koste me dus de helft van pakweg een Fournier bij de wijnhandel. Tongue
Maar daar gaat t nu niet over. Wel over t wijnjaar. Dit is een van mijn eerste 2015’s. In de beginjaren vond ik ze soms té. Té veel fruit en soms iets te rond. Maar je kon toen niet ontkennen dat alle elementen aanwezig waren om het later te maken. Daarom heb ik me bijna letterlijk gestort op dit jaar.
Na ontkurken is er nog wat reductie maar gelukkig gaat dit weg na walsen. Daarna een heerlijke framboosjes geur. Koel maar enorm aromatisch. In de mond valt de materie op. Wat een lengte voor een savigny, gouleyant, puur op t rode fruit. Geen alcohol, kersen of kruidigheid. Dat ik hier geen doosje van heb, is een doodzonde. Ja, het verhaal te durven afwijken van de platgetreden paden, is een terecht verwijt. Maar dan mis je... dit. Poeplekkere pinot aan minder dan 20 euro. Waar vind je tegenwoordig nog?

Vandaag ook Les Petits Picotins 2015 opengetrokken. In de neus wat evolutie, met initieel wat bloedappelsien, en wat aardse aroma’s, maar naarmate hij openstaat evolueert dit naar dennenbos, nootmuskaat. Intrigerende neus.

In de mond komt hij minder geëvolueerd over dan in de mond, met inderdaad een opvallende materie, zoals Fre ook zei. In het begin was dit een fruitbom, maar dat vertaalt zich nu naar een zeer evenwichtige wijn, met redelijk wat volume. En ja, inderdaad, de afdronk is opvallend lang. Levendige zuurtjes ook, die deze wijn een heel mooie spanning geven.

Ongelooflijk he toch, de prijs-kwaliteit bij Domaine Jacob!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: