Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
01-08-2013, 08:20 PM
Bericht: #3991
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
domaine des nugues bojo villages 2010! lekker in dit weertje!
01-08-2013, 09:29 PM
Bericht: #3992
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Fantini Cerasuolo 2012

De eerste slechte Cerasuolo rosé moet ik nog drinken. De Montepulciano zorgt altijd voor een wat meer intense kleur wat op zich al uitnodigt om een flesje te kraken op een heet terras. Sappig fris en voldoende diepte, zuurtjes, kersjes, jeneverbes...te krijgen bij Colruyt ! Meer dan z'n geld waard...

Buvez du vin et vivez joyeux !
01-08-2013, 09:35 PM
Bericht: #3993
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 09:29 PM)doc schreef:  Fantini Cerasuolo 2012

te krijgen bij Colruyt ! Meer dan z'n geld waard...

Dat geloof ik, als je hem kan kríjgen bij Colruyt... Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-08-2013, 09:36 PM
Bericht: #3994
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
01-08-2013, 09:37 PM
Bericht: #3995
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef:  een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-08-2013, 09:38 PM
Bericht: #3996
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
samen met het vrouwke nen ijskoude aperol spritz, nog niet slecht in feite.

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
01-08-2013, 09:48 PM
Bericht: #3997
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef:  een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!

Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt Smile

Buvez du vin et vivez joyeux !
01-08-2013, 09:50 PM
Bericht: #3998
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 09:48 PM)doc schreef:  
(01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef:  een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!

Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt Smile

Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-08-2013, 10:15 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-08-2013 om 10:16 PM door doc.)
Bericht: #3999
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:48 PM)doc schreef:  
(01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef:  een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!

Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt Smile

Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?

Ik vermoed dat dat toch moeilijk zal worden zu. Met koude petatjes, wat zuurtjes, rauwe groentjes en versgeklopte mayo een reeks fris pintjes en wat later als 't donker wordt een Omerke of een Duvel of een blonde Chimay ? cheers Ik zou daarvoor gaan ...'t Zal heet zijn hè Tongue

Buvez du vin et vivez joyeux !
01-08-2013, 10:38 PM
Bericht: #4000
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 10:15 PM)doc schreef:  
(01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:48 PM)doc schreef:  
(01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef:  een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!

Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt Smile

Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?

Ik vermoed dat dat toch moeilijk zal worden zu. Met koude petatjes, wat zuurtjes, rauwe groentjes en versgeklopte mayo een reeks fris pintjes en wat later als 't donker wordt een Omerke of een Duvel of een blonde Chimay ? cheers Ik zou daarvoor gaan ...'t Zal heet zijn hè Tongue

OK maar die blonde Chimay vervang ik door een Tsjeeses cheers

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
01-08-2013, 10:46 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 01-08-2013 om 10:55 PM door shiraz.)
Bericht: #4001
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:48 PM)doc schreef:  
(01-08-2013 09:37 PM)vinejo schreef:  
(01-08-2013 09:36 PM)shiraz schreef:  een koel glas Rodenbach van het vat, lekker alternatief bij deze tropische temperaturen

Goed idee, ga morgen eens een GC Vintage opentrekken!

Vree complex voor deze temperaturen maar ook te krijgen bij Colruyt Smile



Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?

Ik zou er een licht gekoelde Corsendonk Pater durven bij drinken, maar dan inderdaad zuinig zijn met te vette sauzen.cheers
Best een cote à l'os van een goed beestje kopen thumbsup, de Aula in Gent heeft een goed assortiment. Wel niet altijd goedkoop, maar ach als je er bier bij drinkt dan kan je wat meer geld uitgeven aan een goed stukje vlees.

My tastes are simple, I am easily satisfied with the best.
Winston Churchil
01-08-2013, 11:08 PM
Bericht: #4002
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(01-08-2013 10:46 PM)shiraz schreef:  
(01-08-2013 09:50 PM)vinejo schreef:  Die Rodenbach, zou je dat kunnen drinken bij ne Cote à l os op de BBQ?

Ik zou er een licht gekoelde Corsendonk Pater durven bij drinken, maar dan inderdaad zuinig zijn met te vette sauzen.cheers
Best een cote à l'os van een goed beestje kopen thumbsup, de Aula in Gent heeft een goed assortiment. Wel niet altijd goedkoop, maar ach als je er bier bij drinkt dan kan je wat meer geld uitgeven aan een goed stukje vlees.

Aula is inderdaad dè plaats om een stuk topkoe te kopen, de prijs nemen we er dan maar bij ;-)
thank you voor de tips!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-08-2013, 09:19 PM
Bericht: #4003
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Comtes von Neipperg, deze familie weet hoe ze Merlot moeten behandelen. Château d'Aiguilhe, La Mondotte, Château Canon La Gaffelière, Clos de l'Oratoire en in Bulgarije de onwaarschijnlijk goede Enira-wijnen. Vandaag de Château Peyreau 2008 in het glas: groene bladeren na de regen, donker fruit, cassis en pruim, zoethout, veel ceder, licht potloodslijpsel, eikaroma's, gerookt, amandelnoten. Sommige wijnliefhebbers zullen dit zeker een "gemaakte" wijn vinden, één "waar aan gewerkt is". Ik vind hem edel, rond, afgevijld, gevarieerd, fruit in een chique omlijsting, chocolade, vol en lang. Wijn om in een kasteel te drinken. Ik hou van kastelen.
08-08-2013, 12:19 AM
Bericht: #4004
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(07-08-2013 09:19 PM)de populist schreef:  . Ik hou van kastelen.

Luchtkastelen?
Of zoals hier bij ons, t frietkasteel? (Heette oorspronkelijk t frietpaleis maar die naam bestond al dus ze moesten hem veranderen, kozen dan voor t frietkasteel Rolleyes )

Mooie beschrijving van de wijn, vind m ook goed, te koop bij Wijnzolder.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-08-2013, 09:43 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-08-2013 om 09:46 PM door doc.)
Bericht: #4005
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gloria Reserva, Leite de Faria, Douro 2009 bij een pastaatje met kerstomaatjes, ansjovis, kappertjes, kalamate...en nog veel meer. Lekker zuiders gerechtje. De wijn heeft heel wat houtlagering doorstaan, het vanillestokje moet je er dus eerst uithalen om mooi afgerijpte zwarte bramen te krijgen, pruimen, fluwelige tannines bovenop heel wat diepte... Anne vindt hem teveel hout hebben. Persoonlijk ben ik toch opnieuw gevleid door deze wijn. Het geheel blijft heel evenwichtig en bijft rechtstaan net als het vanillestokje. Kopen !

Buvez du vin et vivez joyeux !
13-08-2013, 04:01 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-08-2013 om 04:02 PM door koen.)
Bericht: #4006
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren:

Reflet d`Antan, champagne van Bereche et Fils. Wordt volgens het solerasysteem gemaakt zoals bij Selosse en ik moet zeggen de smaakervaring zit in de buurt. Mooie balans, nootjes, aards, fraicheur, heel knap. 93

Predicador 2011, witte rioja van Benjamin Romeo. Typisch zuiderse neus. Floraal, rijp wit fruit, wat tropisch en venkel/agrumes. Rijp en fris ... me like 89

Les Clos 2006, chablis GC van Long-Depaquit. Wat een tegenvaller, flets smaakloos .... ik hou het op een slechte fles

Tierra Fidel 2010, witte Rioja van Agricole La Bastida, Had deze vorig jaar al eens gedronken en vond hem nu wat lichter uitvallen, rijp wit fruit, vol mondgevoel maar miste wat spanning 84

L'insième 2007, vino rosso da tavola van ... hou jullie vast: Elio Altare, Mauro Veglio, Federico Grasso, Giuliano Corino, Carlo and Lorenzo Revello , all from La Morra, then Gianfranco Alessandria from Monforte, Beppe Caviola from Dogliani and finally Paolo and Giulio Morando cheers .
Druiven zijn al even gevarieerd: Cabernet Sauvignon 40%, Barbera 20%, Nebbiolo 20%, Dolcetto 10%, Syrah 5%, Petit Verdot 5%.
Cassis, braam, kers, wat munt, grafiet en ceder. Stevige materie, rond, fluweel en lange afdronk. Hier kan ik van blijven sloeberen 91+

Dit initiatief heeft al bijna een half miljoen opgebracht voor goed doelen .
This is a tale about many hands which form a strong, reliable chain, which is consolidated by friendship, by love of the land, by hard work and by solidarity. It's an open circle which has the flavour of a fairy tale set on a farm. This is what Insieme is all about. It is a small but steady scheme based on wine production to help others. It is small because there are only eight wine producers from the Langhe hills who contribute to it; it is steady because each year on St Martin's Day, which marks the end of the farming year, that is, November 11th, the accounts are settled and part of the proceeds from a "charity" wine, which the eight producers have called Insieme is allotted to a needy cause. Based on the principle of step after step these producers have donated a huge sum, around half a million Euro, in the course of seven grape harvests. The money has been split into 42 big and small projects but all equally significant. Yes, you got it right! Eight wineries who alone without any administration or PR costs have managed to put Insieme this sort of money .

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
13-08-2013, 04:04 PM
Bericht: #4007
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-08-2013 04:01 PM)koen schreef:  Les Clos 2006, chablis GC van Long-Depaquit. Wat een tegenvaller, flets smaakloos .... ik hou het op een slechte fles

Ba nee jong, dat zijn de kenmerken van een Chablis! Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
13-08-2013, 04:07 PM
Bericht: #4008
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-08-2013 04:04 PM)vinejo schreef:  
(13-08-2013 04:01 PM)koen schreef:  Les Clos 2006, chablis GC van Long-Depaquit. Wat een tegenvaller, flets smaakloos .... ik hou het op een slechte fles

Ba nee jong, dat zijn de kenmerken van een Chablis! Wink

Big Grin I know, maar deze had mooie referenties gekregen 17 of 18 van B&D ... inderdaad een grote onderscheiding in het flets en smaakloos zijn Cool

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....
15-08-2013, 12:10 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-08-2013 om 12:11 AM door doc.)
Bericht: #4009
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Domaine de la Juvinière, Savigny-les-Beaune, 1er cru 2010

Een flesje dat ik al een paar keer links liet liggen, maar deze keer kon ik toch niet aan de verleiding weerstaan om hem eens te proeven (Colruyt). Sappige wijn, typische Pinot Noir neus, wat varen, potgrond, mooi rood fruit, fris, voldoende diepte en afdronk om te kunnen pleasen. Of hij 15 euro waard is ? Ik twijfel er aan...maar toch de moeite waard om eens te proeven.

Buvez du vin et vivez joyeux !
15-08-2013, 03:49 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 15-08-2013 om 03:51 PM door peter.)
Bericht: #4010
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
gisteren bezoek gehad en oa dit gedronken

Paul Kubler, Sylvaner Z 2009
Z staat voor Zinnkoepffle , een zeer goede Grand Cru wijngaard uit zuidelijke elzas, nl Soultzmatt
stro tot goudgele kleur, mooi glanzend , lichtjes evolutie of eerste indruk is een wijn die veel zon gezien heeft. Aroma's: perzik, amandels, iets ziltig , kweepeer ook dus ook rijper ipv strak
afdronk : mengeling van vetheid, rondheid met iets van pruimen ( groene pruimen , geen zwarte) , pompelmoes en beetje ziltigheid. Stevige ferme afdronk die toch wel nazindert en met mooi bittertje eindigt; In vergelijking met de 2010 veel rijper, ronder. De 2010 is strakker, mineraler.
QED : Sylvaner : een onderschatte druif !


2) Castello di meleto , Toscane , IGT Rainero ( een supertoscan met merlot, Cab S, sangiovese voor gelijke delen ) uit 2004
robijnrode, kersenrode kleur , zekere evolutie. matige intense kleur
Aroma: tertiair ! sigarenkistje, tabac, chocolade, animaal , cederhout , eerder zwart dan rood fruit voor mij , cassis en vlierbes , alleszins rijp fruit.
Afdronk : perfect op dronk, rijpe tanines, opnieuw cassistoetsen , alles goed versmolten en op zijn plaats zittend.

Paste zeer goed met irish beef op BBQ met provencaalse groenten uit oven en jonge patatjes in schil , eveneens uit oven.


Maar nog beter was de Cote Rotie van Les vins de vienne uit 2000 : peper, fruit ( rood fruit en zwarte pruimen, animaal ook ,weinig evolutie buiten feit dat de kleur weinig intens meer was.
Opvallend: heel veel fraicheur en verfijning , waardoor je na de vorige slok opnieuw nog eens de ganse cyclus wil herbeleven
Er resten mij nog 3 flessen ....
15-08-2013, 07:05 PM
Bericht: #4011
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Ik zou elke dag cote rotie kunnen drinken :-)

Wine is sunlight , held together by water !
15-08-2013, 07:22 PM
Bericht: #4012
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
deze morgend de laatste kletsjes Huber terrasse GV 2010. Toen een glasje Paul Blanck riesling sommerberg 08, en ga nu nog wat bojo (domaine des nugues 08) drinken.

hard studeren = veel dorst
15-08-2013, 11:44 PM
Bericht: #4013
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Net flesje champagne h billiot etnfils opengetrokken! Een kwartier te vroeg aant vieren maar kom.. Big Grin
15-08-2013, 11:59 PM
Bericht: #4014
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-08-2013 11:44 PM)nicksn schreef:  Net flesje champagne h billiot etnfils opengetrokken! Een kwartier te vroeg aant vieren maar kom.. Big Grin

Allez, proficiat ondertussen (ik wachtte nog een minuutje met posten )
Deze avond werd me een Charmes de Goubeau uitgeschonken, Cotes de Castillon 2007. Deed me qua stijl enorm denken aan de domaine de l A uit dezelfde aop:Hout, tabak, rijp fruit, zacht en soepel, minder complexiteit dan de wijn van Derononcourt maar toch wel lekker. Aan 22° uitgeschonken, deed de wijn geen deugd...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-08-2013, 05:09 PM
Bericht: #4015
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Merci vinejo. Veel lekkers gepasseerd! Vandaag aant nagenieten met st joseph poivre et sol van francois villard. Top syrah!
17-08-2013, 09:59 PM
Bericht: #4016
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
welk jaar?

Wine is sunlight , held together by water !
17-08-2013, 10:38 PM
Bericht: #4017
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
2011. Nooit geen geduld. Sad
18-08-2013, 09:22 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 18-08-2013 om 09:23 PM door Terretoir.)
Bericht: #4018
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
LePlan Viognier 2008
Niet de GT-V, wel hun IGP. Maken ze ondertussen niet meer denk ik?

Redelijk evolutie ondergaan, neus en kleur verraden dit direkt. Toch nog niet kapot, leuk flesje voor zen geld (2,7eu!). Zuren nog mooi aanwezig en het is zo eens iets anders om te drinken. Ijskast koud op zen best! Leuk tot aan het middenpallet, afdronk is nagenoeg onbestaand...

Maar je hoort me niet klagen :-)

Jij en ik, zei ik, we zijn een schitterende blend van twee rijpe singles. Ja, zei je, that's the spirit! Beter nog, zei ik, taste the spirit... --- Geert De Kockere
18-08-2013, 09:45 PM
Bericht: #4019
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
De Monica di Sardegna van de Colruyt. Is nu de 2012. Kers, kers, en kers. Heel zacht, nu perfect drinkbaar, en gaat heeeel vlotjes. Perfect voor bij de bbq.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-08-2013, 01:57 PM
Bericht: #4020
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(18-08-2013 09:22 PM)Tom T schreef:  LePlan Viognier 2008
Niet de GT-V, wel hun IGP. Maken ze ondertussen niet meer denk ik?

Redelijk evolutie ondergaan, neus en kleur verraden dit direkt. Toch nog niet kapot, leuk flesje voor zen geld (2,7eu!). Zuren nog mooi aanwezig en het is zo eens iets anders om te drinken. Ijskast koud op zen best! Leuk tot aan het middenpallet, afdronk is nagenoeg onbestaand...

Maar je hoort me niet klagen :-)

Onlangs de witte CdR ik denk 2011 van bij hun gedronken en dat was ook een mooi fleske. Verfrissend, wit fruit, floraal, sappige afdronk, ideaal voor een zomerse dag.

Hoe vaker je proeft des te meer je ontdekt, hoe meer je ontdekt hoe groter het genot....


Ga naar locatie: