Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 11 stemmen - gemiddelde waardering is 3.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wat ben jij aan het drinken nu?
14-04-2025, 12:29 PM
Bericht: #9601
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2025 10:33 AM)Mathijs81 schreef:  
(07-04-2025 10:34 AM)Biff schreef:  Ik kocht enkele jaren geleden de Grand Siecle N°24 van Laurent Perrier via Klassewijnen

Ik "had" paar flessen van de N°26 liggen ( die blijkbaar 100P heeft ), maar ik "had" geen geduld ... down to one bottle Confused

Ik "had" ze beter ook wat vroeger gedronken dan Confused
Enfin, enkel nog Cristal Roederer 2015 liggen hier.

Live your life to the fullest, because it only happens once...
14-04-2025, 12:45 PM
Bericht: #9602
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(13-04-2025 07:42 AM)Rooie schreef:  Gisteren Lacoste Borie 2019 in het glas bij een lamstoofpotje. Tweede wijn van GrPL die het opneemt tegen een smaakbommetje. Dat kan deze jonge knaap makkelijk de baas. Uurtje of twee laten luchten en de geuren verspreiden zich in de kamer.

Mooie bruin-rode glanzende spiegel met wat donker paars aan de rand.
Bramen, bosbes met wat kruidnagel en nootmuskaat in de neus maar vooral fruit.
Heerlijke verse zoete bramen en cassis in de mond krachtig en vol maar met een heel aangename frisheid van citroen/mandarijn zest, de kruiden zijn er ook met tijm.

Tweede wijn doet deze geen eer aan, is gewoon een hele goeie wijn waar veel andere cru's niet aan kunnen tippen. Soms ben je dus toch beter met de tweede van een groot Chateau dan de eerste van een minder grote.

Mooie TN!
En jouw conclusie begrijp ik, vandaag zijn de tweede wijnen echt wel top qua kwaliteit. De prijzen zijn jammer genoeg ook wel top..
Bij mijn scriptie over de tweede wijnen van Bordeaux was het besluit echter minder eensluidend. Als je ze weet uit te zoeken zijn eerste wijnen van minder bekende Chateaux veelal de evenknie van sommige tweede wijnen.
Pavilion rouge was één van de uitzonderingen herinner ik me Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-04-2025, 06:22 PM
Bericht: #9603
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-04-2025 12:45 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2025 07:42 AM)Rooie schreef:  Gisteren Lacoste Borie 2019 in het glas bij een lamstoofpotje. Tweede wijn van GrPL die het opneemt tegen een smaakbommetje. Dat kan deze jonge knaap makkelijk de baas. Uurtje of twee laten luchten en de geuren verspreiden zich in de kamer.

Mooie bruin-rode glanzende spiegel met wat donker paars aan de rand.
Bramen, bosbes met wat kruidnagel en nootmuskaat in de neus maar vooral fruit.
Heerlijke verse zoete bramen en cassis in de mond krachtig en vol maar met een heel aangename frisheid van citroen/mandarijn zest, de kruiden zijn er ook met tijm.

Tweede wijn doet deze geen eer aan, is gewoon een hele goeie wijn waar veel andere cru's niet aan kunnen tippen. Soms ben je dus toch beter met de tweede van een groot Chateau dan de eerste van een minder grote.

Mooie TN!
En jouw conclusie begrijp ik, vandaag zijn de tweede wijnen echt wel top qua kwaliteit. De prijzen zijn jammer genoeg ook wel top..
Bij mijn scriptie over de tweede wijnen van Bordeaux was het besluit echter minder eensluidend. Als je ze weet uit te zoeken zijn eerste wijnen van minder bekende Chateaux veelal de evenknie van sommige tweede wijnen.
Pavilion rouge was één van de uitzonderingen herinner ik me Wink

Deze betaalde ik 25€ en is idd geen koopje maar wel ok en denk niet dat de GPL 3 of 4x beter is.
De lager geprijsde goede chateaux zijn vaak niet op proeverijen en blijft toch wat gokken zonder. Promo en distributie hebben ook hun prijs zeker.
Tips zijn welkom :-)
14-04-2025, 06:52 PM
Bericht: #9604
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-04-2025 06:22 PM)Rooie schreef:  
(14-04-2025 12:45 PM)vinejo schreef:  
(13-04-2025 07:42 AM)Rooie schreef:  Gisteren Lacoste Borie 2019 in het glas bij een lamstoofpotje. Tweede wijn van GrPL die het opneemt tegen een smaakbommetje. Dat kan deze jonge knaap makkelijk de baas. Uurtje of twee laten luchten en de geuren verspreiden zich in de kamer.

Mooie bruin-rode glanzende spiegel met wat donker paars aan de rand.
Bramen, bosbes met wat kruidnagel en nootmuskaat in de neus maar vooral fruit.
Heerlijke verse zoete bramen en cassis in de mond krachtig en vol maar met een heel aangename frisheid van citroen/mandarijn zest, de kruiden zijn er ook met tijm.

Tweede wijn doet deze geen eer aan, is gewoon een hele goeie wijn waar veel andere cru's niet aan kunnen tippen. Soms ben je dus toch beter met de tweede van een groot Chateau dan de eerste van een minder grote.

Mooie TN!
En jouw conclusie begrijp ik, vandaag zijn de tweede wijnen echt wel top qua kwaliteit. De prijzen zijn jammer genoeg ook wel top..
Bij mijn scriptie over de tweede wijnen van Bordeaux was het besluit echter minder eensluidend. Als je ze weet uit te zoeken zijn eerste wijnen van minder bekende Chateaux veelal de evenknie van sommige tweede wijnen.
Pavilion rouge was één van de uitzonderingen herinner ik me Wink

Deze betaalde ik 25€ en is idd geen koopje maar wel ok en denk niet dat de GPL 3 of 4x beter is.
De lager geprijsde goede chateaux zijn vaak niet op proeverijen en blijft toch wat gokken zonder. Promo en distributie hebben ook hun prijs zeker.
Tips zijn welkom :-)

Hier, wat leesvoer… Wink (mét tips..)

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...-bordeaux/

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...egustatie/


https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...jnen-slot/

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...onds-vins/

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
15-04-2025, 10:08 AM
Bericht: #9605
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(14-04-2025 06:52 PM)vinejo schreef:  Hier, wat leesvoer… Wink (mét tips..)

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...-bordeaux/

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...egustatie/


https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...jnen-slot/

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...onds-vins/
Best die prijzen niet teveel bekijken hoor, we zouden kunnen ambetantig worden...Confused

Live your life to the fullest, because it only happens once...
15-04-2025, 08:05 PM
Bericht: #9606
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(15-04-2025 10:08 AM)Biff schreef:  
(14-04-2025 06:52 PM)vinejo schreef:  Hier, wat leesvoer… Wink (mét tips..)

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...-bordeaux/

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...egustatie/


https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...jnen-slot/

https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...onds-vins/
Best die prijzen niet teveel bekijken hoor, we zouden kunnen ambetantig worden...Confused

Dank, heel interessant en de prijzen ja ... misschien nog es opnieuw een testing doen? :-)

Goede wijn behoeft geen krans, enkel een groot vol glas met glans.
17-04-2025, 10:57 AM
Bericht: #9607
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren Pagodes de Cos 2009 in het glas.
Ooit geruild met Matthijs(waarvoor dank)
De eerste fles open gedaan die ik met Matthijs geruild heb.
Ik heb al veel de eerste wijn gedronken bij wijlen mijn schoonvader (Jo weet dit) Wink
Dit is anders,maar toch een grote wijn.
Voor mij ook GC waardig.
17-04-2025, 08:23 PM
Bericht: #9608
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-04-2025 10:57 AM)Jef schreef:  Gisteren Pagodes de Cos 2009 in het glas.
Ooit geruild met Matthijs(waarvoor dank)
De eerste fles open gedaan die ik met Matthijs geruild heb.
Ik heb al veel de eerste wijn gedronken bij wijlen mijn schoonvader (Jo weet dit) Wink
Dit is anders,maar toch een grote wijn.
Voor mij ook GC waardig.

Dat moet lukken, ik trok er recent ook nog één open ... nog zeer mooi, maar ik laat ze niet meer te lang liggen, mijn 09 en 10 van deze Pagodes !

When in doubt ... drink Pomerol !
21-04-2025, 05:39 PM
Bericht: #9609
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Momenteel Chateau Labegorce 2018 Margaux in de karaf zitten.

Uit de klimaatkast, kurk er makkelijk uit en enkele uren aan de kant gezet.
Na ons bezoek aan het museum van Paul Delvaux in Koksijde, net thuis gekomen en nog even voor een uurtje in de karaf.
Straks (20u15) na dubbel decanteren en enkele uren open hopelijk verwondering in het glas Slurp

Gekocht enkele jaren terug via Klassewijnen, 4 stuks aan een €28 dacht ik...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
21-04-2025, 07:09 PM
Bericht: #9610
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(21-04-2025 05:39 PM)Biff schreef:  Momenteel Chateau Labegorce 2018 Margaux in de karaf zitten.

Uit de klimaatkast, kurk er makkelijk uit en enkele uren aan de kant gezet.
Na ons bezoek aan het museum van Paul Delvaux in Koksijde, net thuis gekomen en nog even voor een uurtje in de karaf.
Straks (20u15) na dubbel decanteren en enkele uren open hopelijk verwondering in het glas Slurp

Gekocht enkele jaren terug via Klassewijnen, 4 stuks aan een €28 dacht ik...

Benieuwd, beetje schrik dat het wat toe zal zitten…

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-04-2025, 07:40 AM
Bericht: #9611
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gister een flesje Siran 2018 geopend, ook Margaux dus. Die deed het prima. Zacht en vol. Mooie wijn maar heb ze liever iets frisser en pittiger. Maar zeker een mooi glas!

Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen
22-04-2025, 08:42 AM
Bericht: #9612
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(22-04-2025 07:40 AM)Sur la Table schreef:  Gister een flesje Siran 2018 geopend, ook Margaux dus. Die deed het prima. Zacht en vol. Mooie wijn maar heb ze liever iets frisser en pittiger. Maar zeker een mooi glas!
Onze Labegorce 2018 had deugd van haar zuurstofkuur, initieel bij het eerste slokje bij openen hoog in zuren.
Maar karaf deed haar deugd en ze bracht wel wat we van haar verwacht hadden.
50% Merlot, 44% CS, 3% CF en 3% PV.

Aangename neus, kruidig, rood fruit, gerookte toets.
In de mond aangename kauwwijn, lange afdronk en voldoende beet om nog vele jaren mee te gaan.

Ze was alvast (nog) niet gesloten maar het volgende flesje zal toch pas voor vanaf 2030 zijn denk ik.
Volgens de lokale wijnboer zou 2018 een beter bewaarjaar worden dan 2019, wat linkeroever betreft dan toch.

De toekomst zal het uitwijzen.
Maar ik dronk alvast een heel mooie 2e wijn van Leoville Barton 2018!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
03-05-2025, 06:01 PM
Bericht: #9613
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Ik plan morgenavond Chateau Palmer 2008 mee te nemen naar mn pa.
Hij wordt er woensdag 72, en is sinds de jaren '80 fan van al hetgeen uit de gemeente Cantenac komt...

Chateau Palmer heeft voor ons nog een extra dimensie door onze vriend Maître Sommelier Noël Pauwels die stierf in 2016. Maar ik schreef dat hier al ergens neer dacht ik...

Aangezien mn eerste en enige Palmer '95 gekurkt was en dit nu mn 2e poging is vraag ik hier eventjes naar de ervaren rotten hoe ik dit het best aanpak.

Fles ligt momenteel in de klimaatkast.
Ik heb hier in huis niet echt een 'koelere plek' of het zou de gang moeten zijn aan een 18tal graden.

Haal ik de fles reeds deze avond uit of morgen bvb?
Ontkurken en zonder proeven aan de kant tot rond 20u.
Klein nipje pakken om te checken indien oké en daarna aan
de kant? Decanteren of niet, halfuur, uurtje vooraf?

Enfin, jullie snappen het wel....

Live your life to the fullest, because it only happens once...
03-05-2025, 07:59 PM
Bericht: #9614
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
zeer herkenbare twijfels, maar het is natuurlijk geen exacte wetenschap. Ik zou de fles morgenvroeg gewoon ontkurken en een half uurtje voor degustatie in karaf. Anders eens op youtube naar François Audouze zoeken, die man heeft meer ervaring dan de som van alle leden van het forum... .

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
04-05-2025, 12:39 AM
Bericht: #9615
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(03-05-2025 06:01 PM)Biff schreef:  Ik plan morgenavond Chateau Palmer 2008 mee te nemen naar mn pa.
Hij wordt er woensdag 72, en is sinds de jaren '80 fan van al hetgeen uit de gemeente Cantenac komt...

Chateau Palmer heeft voor ons nog een extra dimensie door onze vriend Maître Sommelier Noël Pauwels die stierf in 2016. Maar ik schreef dat hier al ergens neer dacht ik...

Aangezien mn eerste en enige Palmer '95 gekurkt was en dit nu mn 2e poging is vraag ik hier eventjes naar de ervaren rotten hoe ik dit het best aanpak.

Fles ligt momenteel in de klimaatkast.
Ik heb hier in huis niet echt een 'koelere plek' of het zou de gang moeten zijn aan een 18tal graden.

Haal ik de fles reeds deze avond uit of morgen bvb?
Ontkurken en zonder proeven aan de kant tot rond 20u.
Klein nipje pakken om te checken indien oké en daarna aan
de kant? Decanteren of niet, halfuur, uurtje vooraf?

Enfin, jullie snappen het wel....

Mja, moeilijk moeilijk.
Persoonlijk blijf ik nog even van mijn (top) 2008 s af. Als je er toch wil voor gaan zou ik echt de St Canard methode gebruiken:
De wijn een uur of 5 op voorhand in een een lege glazen (spuitwater)fles van 1 liter gieten. Een uur vóor schenken teruggieten in de fles.
Dan net voor het drinken in karaf. Of uit de fles, mag ook.
I know, wat omslachtig maar St Canard heeft er ons nog nooit mee ontgoocheld.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
04-05-2025, 01:03 PM
Bericht: #9616
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Bedankt voor de input @Vince en @Jo!

De fles gaat sebiet uit de klimaatkast en met de Durand open en gaat via mn inox zeefje in een andere glazen fles.
Rond 19u zal ik die zoals Jo voorstelt terug in de originele overgieten.
Ik zal mn karaf meenemen en we zien dan nog na onze eerste slok of we willen karaferen!

Ik ben hier behoorlijk opgewonden over, maar dit is waar het voor ons liefhebbers toch om gaat, nietwaar Wink
Die kleine tinteling in de maag wanneer je nog maar denkt aan het openen van die hopelijk fantastische fles...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
04-05-2025, 02:42 PM
Bericht: #9617
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Als het wonder van Sint Canard zich vanavond voltrekt mogen ze in het conclaaf met een nieuwe naam rekening houden...

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"
04-05-2025, 07:08 PM
Bericht: #9618
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Geen idee wie die St Canard is, maar de voorbereiding zit erop!

De wijn zit terug in haar originele fles en even snuffelen tovert alvast een glimlach.

De zoon, die voorlopig enkel rosé en een glaasje wit drinkt laat ik even aan de lege fles ruiken, waarop hij instemmend knikt en zegt: jawadde, idd, dat ruikt lekker.
Waarop ik even de prijs vermeld en hij zich verslikt Blush

Das €35 per glas vader Gek?
Jonge gasten hé....

Live your life to the fullest, because it only happens once...
04-05-2025, 07:19 PM
Bericht: #9619
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(04-05-2025 07:08 PM)Biff schreef:  Geen idee wie die St Canard is, maar de voorbereiding zit erop!

De wijn zit terug in haar originele fles en even snuffelen tovert alvast een glimlach.

De zoon, die voorlopig enkel rosé en een glaasje wit drinkt laat ik even aan de lege fles ruiken, waarop hij instemmend knikt en zegt: jawadde, idd, dat ruikt lekker.
Waarop ik even de prijs vermeld en hij zich verslikt Blush

Das €35 per glas vader Gek?
Jonge gasten hé....

Haha zalig..
En spannend.
En ja, die tinteling in de buik, die ken ik ook Smile

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
08-05-2025, 08:01 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-05-2025 om 05:42 PM door Biff.)
Bericht: #9620
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gisteren Petit Figeac 2015 St Emilion Grand Cru in het glas.
48% CS, 32% Merlot en 20% CF
Niks voorbereiding, behalve een uurtje buiten gezet om wat te koelenRolleyes

Kurk er makkelijk uit, 1 mm doordrongen.
Neus van vooral zwart fruit, wat drop, anders haalde ik er niet zoveel uit.
In de mond een wijn die bijna volledig versmolten is met nog een restje niet storende tannines. Behoorlijk in evenwicht.

We hadden 3 flessen, waarvan mn pa er 2 zelf uitdronk Big Grin en dit dus de laatste was.
Gekocht in Delhaize aan +€50 dacht ik, wat wel teveel is.

Indien liggen is hier geen haast, dit kan nog wel even mee en zal nog beter worden!

Live your life to the fullest, because it only happens once...
15-05-2025, 02:21 PM
Bericht: #9621
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Vanavond Chateau Grand Corbin 2012 Saint Emilion GCC
Ooit gekocht in een box met nog 2 andere wijnen bij Delhaize aan toen €15 Gek?

De originele prijs was €75 maar er zat een witte Saint Romain 2014 bij en ik denk dat ze wat beginnen panikeren zijn daar bij Delhaize en dat die boxen weg moesten...

Anyways, dat maakt dat deze fles me €5 gekost heeft, pq behoorlijk oké dus Big Grin
We gaan zien wat ze brengt na 13 jaar op fles...

Live your life to the fullest, because it only happens once...
16-05-2025, 07:29 PM
Bericht: #9622
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Zonet, Le Piane maggiorina 2014 in het glas.

Donker van kleur donker rood, zwart met oranje baksteen rand.

In de neus iets van aardbei, bosgrond en veenbes, wat bloemen ook ergens.

Zelfde komt terug in de mond maar ooh zo fris en licht, top op het terras, goede zuurtjes en beetje bitter maar toch wel stevige en lange smaak met opgelegde pruim, kaneel en kruidnagel ook bloemen.

Fijne ontdekking, doet wat denken aan kruising tussen beaujolais en barolo.

Goede wijn behoeft geen krans, enkel een groot vol glas met glans.
16-05-2025, 09:32 PM
Bericht: #9623
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Vanavond curry madras klaargemaakt, en wat past daar beter bij dan een lekkere riesling? Vorig jaar enkele flessen Peter Lauer uit de Saar gekocht, en vanavond dus de eerste van geopend: 2022 Peter Lauer Ayl 1G* N°21. Is er prijs-kwaliteit iets beter te vinden dan riesling? Zoja, dan hoor ik het graag.

Fles was op 1-2-3 leeg en de dorst was nog niet gestild, dus dan maar overgeschakeld op rood. Het werd een onbekend domein uit Quincie-en-Beaujolais - nl. 2022 Domaine Perrusset Brouilly La Folie. Geen idee hoe dit in mijn wijnklimaatkast is terechtgekomen, maar 1 ding staat vast: dit komt het huis niet meer binnen. Hoe dit een medaille d'or van de Concours Général Agricole heeft weten te bemachtigen is mij een raadsel. Misschien de enige wijn in zijn categorie?
17-05-2025, 12:00 AM
Bericht: #9624
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Riesling is hier ook mijn go to voor bij curry en andere asian spicy stuff Wink

Was vanavond ook aan het koken geslaan. Het is nog steeds asperge seizoen, dus dan komen die hier vrij veel op tafel. Vandaag in een preparatie met kalfsvlees, gegrilde lende en nog een garnituurtje met aardappel, bruine champignons en koolrabi.

Daarbij een pinot noir. Bourgogne, 2019 Domaine Laurent Mouton Givry 1er Cru Clos Charlé

Wat mij betreft schot in de roos qua combo. Had deze wijn al eens jong gedronken en er zat potentieel in dacht ik. Het is nog steeds een mooie pinot noir, misschien had ik op nog meer gehoopt. Dus even wat muggenziften over een toch wel mooei wijn. Wat opviel was de geur, het fruit was jammig. In de mond is de balans niet helemaal juist. De zuren overheersen momenteel iets te veel naar mijn idee.

Los daarvan zou ik het morgen direct opnieuw doen Wink
20-05-2025, 08:56 PM
Bericht: #9625
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
(17-05-2025 12:00 AM)ntr0 schreef:  Riesling is hier ook mijn go to voor bij curry en andere asian spicy stuff Wink

Was vanavond ook aan het koken geslaan. Het is nog steeds asperge seizoen, dus dan komen die hier vrij veel op tafel. Vandaag in een preparatie met kalfsvlees, gegrilde lende en nog een garnituurtje met aardappel, bruine champignons en koolrabi.

Daarbij een pinot noir. Bourgogne, 2019 Domaine Laurent Mouton Givry 1er Cru Clos Charlé

Wat mij betreft schot in de roos qua combo. Had deze wijn al eens jong gedronken en er zat potentieel in dacht ik. Het is nog steeds een mooie pinot noir, misschien had ik op nog meer gehoopt. Dus even wat muggenziften over een toch wel mooei wijn. Wat opviel was de geur, het fruit was jammig. In de mond is de balans niet helemaal juist. De zuren overheersen momenteel iets te veel naar mijn idee.

Los daarvan zou ik het morgen direct opnieuw doen Wink

Heb deze wijn en wat andere 1er cru's (Clos Jus, Les Grands Prétans) van Mouton liggen in de kelder.

Clos Jus en Les Grands Prétans mogen gerust een 7-8 jaar liggen en beginnen dan wat tertiaire aroma's te ontwikkelen.
Ze kunnen dan nog een eindje mee, maar voor mijn smaak heeft het weinig zin om ze veel langer dan 10 jaar te laten liggen.

Clos Charlé zou iets vroeger gedronken mogen worden, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Ik heb ook enkel de 2019 en heb die nog niet geopend. Bedankt voor de note!
Gisteren, 11:06 PM
Bericht: #9626
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Gooooooooooooooooooooooooh ..... Suduiraut 1998 ... hoe hemels Sauternes kan wezen Rolleyes

When in doubt ... drink Pomerol !
Vandaag, 08:23 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op Vandaag om 08:23 AM door Vince.)
Bericht: #9627
RE: Wat ben jij aan het drinken nu?
Wijnen van Mouton heb ik 1 keer geproefd bij Boutelegier en was er toen niet wild van; een eerder rustieke stijl zoals bij sommige wijnen uit Maranges of Santenay. Maar 2019 is een dankbaar millésime natuurlijk. Behalve 2021 moet je al naar 2014 afzakken om een koeler jaar te hebben, en die zijn meer uitdagend voor pinot noir.

Vince

"there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy"


Ga naar locatie: