Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In Taste Buds We Trust
17-03-2020, 02:05 PM
Bericht: #61
RE: In Taste Buds We Trust
(17-03-2020 12:24 PM)Olivier schreef:  Een nieuw artikeltje op de blog : jullie hebben het waarschijnlijk ook al meegemaakt, een wijn presteert niet zoals je verwacht op een blindproeverij. De invloed van de voorgaande wijn kan echter groot zijn. Ik heb eens wat geëxperimenteerd met de volgorde :

https://intastebudswetrust.com/2020/03/1...ing-order/

Moet volgende zin niet aangepast worden: Although you might come across wineries in Bourgogne who will present their whites before the reds, in Meursault for example.

Want het lijkt me dat die bevestigt wat de algemene regel is terwijl je - denk ik - net wil aangeven dat het soms ook anders is...
17-03-2020, 07:09 PM
Bericht: #62
RE: In Taste Buds We Trust
(17-03-2020 02:05 PM)BartS schreef:  
(17-03-2020 12:24 PM)Olivier schreef:  Een nieuw artikeltje op de blog : jullie hebben het waarschijnlijk ook al meegemaakt, een wijn presteert niet zoals je verwacht op een blindproeverij. De invloed van de voorgaande wijn kan echter groot zijn. Ik heb eens wat geëxperimenteerd met de volgorde :

https://intastebudswetrust.com/2020/03/1...ing-order/

Moet volgende zin niet aangepast worden: Although you might come across wineries in Bourgogne who will present their whites before the reds, in Meursault for example.

Want het lijkt me dat die bevestigt wat de algemene regel is terwijl je - denk ik - net wil aangeven dat het soms ook anders is...

Inderdaad, bedankt! Heb het ondertussen aangepast.

Blij dat toch nog iemand mijn blog leest Smile

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
18-03-2020, 11:15 AM
Bericht: #63
RE: In Taste Buds We Trust
(17-03-2020 07:09 PM)Olivier schreef:  
(17-03-2020 02:05 PM)BartS schreef:  
(17-03-2020 12:24 PM)Olivier schreef:  Een nieuw artikeltje op de blog : jullie hebben het waarschijnlijk ook al meegemaakt, een wijn presteert niet zoals je verwacht op een blindproeverij. De invloed van de voorgaande wijn kan echter groot zijn. Ik heb eens wat geëxperimenteerd met de volgorde :

https://intastebudswetrust.com/2020/03/1...ing-order/

Moet volgende zin niet aangepast worden: Although you might come across wineries in Bourgogne who will present their whites before the reds, in Meursault for example.

Want het lijkt me dat die bevestigt wat de algemene regel is terwijl je - denk ik - net wil aangeven dat het soms ook anders is...

Inderdaad, bedankt! Heb het ondertussen aangepast.

Blij dat toch nog iemand mijn blog leest Smile

Hoe, er had toch reeds iemand gereageerd?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
07-04-2020, 10:00 AM
Bericht: #64
RE: In Taste Buds We Trust
In mijn laatste artikel reageer ik op de uitspraak van Amerikaanse wijnschrijver Alder Yarrow dat food and wine pairing bullshit is en leidt tot ontgoocheling. Voor mij kunnen wijn en maaltijd een mooie combinatie maken die het geheel ook beter maken. En zoals zo vaak is de zoektocht ernaar net zo leuk.

https://intastebudswetrust.com/2020/04/0...es-matter/

Benieuwd wat jullie mening is!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-04-2020, 10:45 AM
Bericht: #65
RE: In Taste Buds We Trust
(07-04-2020 10:00 AM)Olivier schreef:  In mijn laatste artikel reageer ik op de uitspraak van Amerikaanse wijnschrijver Alder Yarrow dat food and wine pairing bullshit is en leidt tot ontgoocheling. Voor mij kunnen wijn en maaltijd een mooie combinatie maken die het geheel ook beter maken. En zoals zo vaak is de zoektocht ernaar net zo leuk.

https://intastebudswetrust.com/2020/04/0...es-matter/

Benieuwd wat jullie mening is!

Ik heb het hier een paar weken geleden al aangegeven maar voor mij is wijn/spijs en alles wat er omheen hangt vooral chateau "Poeha" en dus waardeloze onzin. Ik begrijp dat het commercieel voor velen erg belangrijk is omdat het namelijk "verkocht" moet worden (Restaurants, Wijnhandels, Schrijvers etc etc) en dat vind ik prima. Zolang mensen er gevoelig voor zijn en je het in je voordeel kunt gebruiken dan vooral doen. Het merendeel van de mensheid is vooral onwetend en vraagt om onderricht.
Als ik wijn drink moet dat vooral niet gestoord worden door welk eten dan ook en als ik eet moet dat vooral niet gestoord worden door welke wijn (of andere drank) dan ook.
Dit heeft uiteraard altijd nuance, want ik geloof echt wel dat een "simpele" wijn opknapt als je er een bepaald iets bij eet. Het is dan vooral om het gemis in de wijn te compenseren.

Ik geloof niet dat iedereen mijn mening deelt....huhuh

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
07-04-2020, 10:46 AM
Bericht: #66
RE: In Taste Buds We Trust
(07-04-2020 10:00 AM)Olivier schreef:  In mijn laatste artikel reageer ik op de uitspraak van Amerikaanse wijnschrijver Alder Yarrow dat food and wine pairing bullshit is en leidt tot ontgoocheling. Voor mij kunnen wijn en maaltijd een mooie combinatie maken die het geheel ook beter maken. En zoals zo vaak is de zoektocht ernaar net zo leuk.

https://intastebudswetrust.com/2020/04/0...es-matter/

Benieuwd wat jullie mening is!

Ik ben het helemaal eens met jou, Olivier. Ik vind het altijd erg leuk om op voorhand na te denken welke wijn bij welk eten past. Over het algemeen ga ik voor relatief veilige keuzes. Vorige week bijvoorbeeld een Vermentino bij asperges op Vlaamse wijze - Touraine of Sancerre hadden ook gekund. Een tijdje geleden dronk ik een zoete witte wijn - Savennières, dacht ik - bij kaas. Zolang het eten op tafel stond was de wijn lekker, daarna begon hij snel te vervelen.

De veilige keuzes stellen nooit teleur; een combinatie die het geheel ook beter maakt is inderdaad zeldzamer. Jouw voorbeeld van keema matar (recept welkom!) met Amarone klinkt overheerlijk. Misschien speelt het 'onverwachte' hierin een grote rol. Toen ik een jaar of tien geleden nog niet zo veel van wijn wist, kreeg ik bij een Italiaans restaurant in Brussel (Ars Vinorum) bij een pittige pasta een glas rode wijn. Toen ik voor het eten de wijn proefde, smaakte die redelijk vlak, maar na een hap van het eten vond ik de wijn plots heerlijk, en ook het eten zelf werd er meer bijzonder door. Niet lang daarna besloot ik om me meer in wijn te gaan verdiepen.
07-04-2020, 11:02 AM
Bericht: #67
RE: In Taste Buds We Trust
(07-04-2020 10:45 AM)Vinoco schreef:  Als ik wijn drink moet dat vooral niet gestoord worden door welk eten dan ook en als ik eet moet dat vooral niet gestoord worden door welke wijn (of andere drank) dan ook.

Ik vind niet dat het ene het andere moet uitsluiten. Ik kan erg genieten van een goede combinatie wijn-eten net zoals ik van een lekker glas wijn alleen kan genieten.
Bij lekker eten hoort bij mij sowieso een lekker glas wijn of bier. Zorgt voor mij voor nog extra smaakgenot. En soms is er een match made in heaven en is 1+1 = 3.
07-04-2020, 11:37 AM
Bericht: #68
RE: In Taste Buds We Trust
Mooi artikel en ik kan je volledig volgen als je stelt dat we al tevreden mogen zijn als 1+1=2. Maar soms beleef je van die momenten dat 1+1=3. Dat zijn toch waardevolle herinneringen. Ik ben het dan ook niet eens met Vinoco, maar misschien ligt dit aan het niveau wijnen dat hij (vermoed ik, en ik weet "to assume makes an ass out of u and me - doch ik ga af op zijn bijdragen aan het forum) meestal drinkt. Als ik een zeer bijzondere waardevolle fles zou consumeren, zou ik ook geneigd zijn dit zonder gerecht te doen om me volledig te kunnen concentreren op de wijn. Doch in 99% van de gevallen vind ik een juiste match echt een noodzaak en soms ontstaan pareltjes. Ik lijst even mijn memorabele momenten op die me meteen te binnen springen (niet noodzakelijk dure wijnen):

- gerecht bestaande uit louter verschillende bereidingen van verschillende tomatensoorten + Blanc de noir pinot noir uit Duitsland (op restaurant)
- gerecht met zee-egel en jodium smaak met Wittmann Riesling Trocken (zelfs geen GG, gewone trocken) (restaurant)
- prachtit stuk rund op de BBQ met voldoende rozemarijn en tijm + Firriato Syrah/nero d'avola combi uit Sicilië (thuis)
- Koude kreeftensalade + Chablis 1ier Cru L'homme mort (denk van La Chablisienne) (restaurant)
- en last bu not least, frietjes van de frituur met Ruinart BdB champagne (guilty pleasure)
07-04-2020, 12:09 PM
Bericht: #69
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Toen ik een jaar of tien geleden nog niet zo veel van wijn wist, kreeg ik bij een Italiaans restaurant in Brussel (Ars Vinorum) bij een pittige pasta een glas rode wijn. Toen ik voor het eten de wijn proefde, smaakte die redelijk vlak, maar na een hap van het eten vond ik de wijn plots heerlijk, en ook het eten zelf werd er meer bijzonder door. Niet lang daarna besloot ik om me meer in wijn te gaan verdiepen.

wow, fantastisch toch? Het doet met denken aan een restaurantervaring in Gent ondertussen al meer dan 10 jaar geleden, waar de sommelier met een riesling uit Washington State kwam, een riesling met een zekere ziltigheid, voor bij ons visgerechtje. Wel mijn vrouw, die normaal nooit wijnen onthoudt, spreekt tot op de dag nog altijd over die ervaring en die wijn!
Ik kijk eens voor het recept. Het komt uit een boekje, maar ik zal proberen een foto te pakken en hier te posten.

@BartS, bedankt voor die combinaties, het water loopt er mij van in de mond Smile Het is trouwens niet de eerste keer dat ik hoor over de combinatie van frietjes met champagne. Het klinkt decadent, maar misschien moet ik het ook eens proberen! Het herinnert me aan een aflevering van Gary Vaynerchuck's Wine TV waar hij ooit eens witte wijnen besprak bij ontbijtgraan Big Grin

@Vinoco, ergens begrijp ik jouw punt wel hoor. Ik denk dat jouw ervaring een beetje in de lijn ligt van wat Alder Yarrow beschrijft in zijn stuk. Zijn mening is gebaseerd op 25 jaar eten in toprestaurants, schrijft hij. Wel ik kan me goed inbeelden dat het in die setting niet gemakkelijk is om een 1 + 1 = 3 te vinden. In een toprestaurant moet het gerecht op zich al een wow-effect beogen. Dus om een gerecht dat op zich al fantastisch is nog beter te maken door de wijncombinatie? Lijkt mij niet gemakkelijk. Net zoals je een absolute topwijn gewoon op zich wil appreciëren. Daarom dat ik combinaties eten/wijn vaker succesvol vindt bij de klassiekers. Dat zijn vaak niet de meest complexe gerechten of wijnen, en net daardoor kan je hier wel nog combineren tot een hoger niveau.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-04-2020, 01:06 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-04-2020 om 02:50 PM door wvd.)
Bericht: #70
RE: In Taste Buds We Trust
(07-04-2020 12:09 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Toen ik een jaar of tien geleden nog niet zo veel van wijn wist, kreeg ik bij een Italiaans restaurant in Brussel (Ars Vinorum) bij een pittige pasta een glas rode wijn. Toen ik voor het eten de wijn proefde, smaakte die redelijk vlak, maar na een hap van het eten vond ik de wijn plots heerlijk, en ook het eten zelf werd er meer bijzonder door. Niet lang daarna besloot ik om me meer in wijn te gaan verdiepen.

wow, fantastisch toch? Het doet met denken aan een restaurantervaring in Gent ondertussen al meer dan 10 jaar geleden, waar de sommelier met een riesling uit Washington State kwam, een riesling met een zekere ziltigheid, voor bij ons visgerechtje. Wel mijn vrouw, die normaal nooit wijnen onthoudt, spreekt tot op de dag nog altijd over die ervaring en die wijn!
Ik kijk eens voor het recept. Het komt uit een boekje, maar ik zal proberen een foto te pakken en hier te posten.

@BartS, bedankt voor die combinaties, het water loopt er mij van in de mond Smile Het is trouwens niet de eerste keer dat ik hoor over de combinatie van frietjes met champagne. Het klinkt decadent, maar misschien moet ik het ook eens proberen! Het herinnert me aan een aflevering van Gary Vaynerchuck's Wine TV waar hij ooit eens witte wijnen besprak bij ontbijtgraan Big Grin

@Vinoco, ergens begrijp ik jouw punt wel hoor. Ik denk dat jouw ervaring een beetje in de lijn ligt van wat Alder Yarrow beschrijft in zijn stuk. Zijn mening is gebaseerd op 25 jaar eten in toprestaurants, schrijft hij. Wel ik kan me goed inbeelden dat het in die setting niet gemakkelijk is om een 1 + 1 = 3 te vinden. In een toprestaurant moet het gerecht op zich al een wow-effect beogen. Dus om een gerecht dat op zich al fantastisch is nog beter te maken door de wijncombinatie? Lijkt mij niet gemakkelijk. Net zoals je een absolute topwijn gewoon op zich wil appreciëren. Daarom dat ik combinaties eten/wijn vaker succesvol vindt bij de klassiekers. Dat zijn vaak niet de meest complexe gerechten of wijnen, en net daardoor kan je hier wel nog combineren tot een hoger niveau.

Ik kan de redenering van Vinoco ook wel volgen voor die paar echt grote wijnen. Maar toch drink ik ook die wel graag aan tafel, met dien verstande dat er dan een "niet storend" gerecht bij gekozen wordt. Zowat alle grote rode wijnen passen perfect bij gebraden vlees of gevogelte.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
07-04-2020, 02:07 PM
Bericht: #71
RE: In Taste Buds We Trust
Hier komt bijna dagelijks wijn op tafel bij het eten. Buiten een aantal basisregels (geen sauternes bij pekelharing e.d.) heb ik me van combinatie wijn en gerecht nooit veel aangetrokken. Binnen die ruime grenzen komt er een fles op tafel volgens de goesting van het moment.

Een aantal redeneringen hier kan ik echter best volgen: als de wijn vlak blijft tot er een beet eten bijkomt, dan lijkt het eten inderdaad een tekort in de wijn te compenseren, b.v. En omgekeerd, als ik een bepaalde wijn eens grondig wil proeven, dan is er best ook geen voedsel van enige betekenis in de buurt.

Er zijn van mijn kant dan ook weinig memorabele combinaties, behalve misschien friet-stoofvlees-mayonaise met Clavel z'n Copa Santa (al heeft die de laatste jaren wat van z'n pluimen verloren).

En dan was er ook nog de ingeving van meer dan twintig jaar geleden om bij verse aardbeien een fles Richebourg van Gros Frère & Soeur uit het begin van de jaren tachtig open te doen. Dat ben ik dan weer niet vergeten, ik denk trouwens dat dit fenomeen al eens eerder ter sprake kwam.

Veilingmeester N.V. Jordaens
07-04-2020, 02:30 PM
Bericht: #72
RE: In Taste Buds We Trust
Hier het receptje :

   

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
07-04-2020, 04:27 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-04-2020 om 04:36 PM door 33S.)
Bericht: #73
RE: In Taste Buds We Trust
Vroeger ben ik redelijk vaak teleurgesteld geweest na het schenken van de betere wijnen aan tafel. Genre Brunello of Barolo.
Daarom koop ik nog maar zelden zogenaamde topwijnen, en als ik het toch doe dan bewaar ik ze voor speciale gelegenheden, meestal los van de maaltijd. Ik hou trouwens in het algemeen ook niet echt van zware, krachtige wijnen die door hout gedomineerd worden.

Wijn wordt hier meestal aan tafel gedronken en de keuze hangt dus meestal af van wat we eten.

Los uit de pols enkele van mijn favoriete combinaties:

- Kip aan 't spit met Grignolino
- Pecorino,salami, mostarda met Lambrusco
- Spaghetti puttanesca met Cerasuolo di Vittoria
- Penne all'Amatriciana met jonge Barbera of Chianti Classico
- Zelfgemaakte lasagna met Barbera (mag al iets steviger zijn hier)
- Savooi en spek met Monica di Sardegna
- Fazant met witloof en gerijpte Fumin
- Varkensmignonettes met gerijpte Friulano
- Fritto misto met een frisse maar daarom niet banale Falanghina of Verdicchio
- En ik grijp ook gauw naar Sauvignon blanc als er prei in het gerecht zit. Kan aan mij liggen Smile

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
07-04-2020, 05:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-04-2020 om 05:33 PM door Vinoco.)
Bericht: #74
RE: In Taste Buds We Trust
Als ik alles hierboven lees dan wijkt mijn gedachtegang niet ver af van hetgeen de meesten beleven

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
07-04-2020, 05:37 PM
Bericht: #75
RE: In Taste Buds We Trust
(07-04-2020 05:32 PM)Vinoco schreef:  Als ik alles hierboven lees dan wijkt mijn gedachtegang niet ver af van hetgeen de meesten beleven

Haha, klopt inderdaad! Ik ben geneigd een wijn-spijscombinatie geslaagd te vinden als ik de wijn bij het eten lekkerder vind dan zonder het eten. Maar mijn favoriete wijnen drink ik even graag zonder eten. Had ik eigenlijk nooit over nagedacht.
07-04-2020, 07:09 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-04-2020 om 07:10 PM door Biff.)
Bericht: #76
RE: In Taste Buds We Trust
Weinig wijnliefhebbers hier in de familie, tss de vrienden ook niet eigenlijk.
Maar, als we es een 'grotere' fles opendoen is dat altijd samen met mn schoonzus en partner.
We delen graag onze grootste flessen...
We komen regelmatig samen om te dineren en dan wordt de wijn gekozen naar de hand van het gerecht, maar de 'kleppers' worden steevast na de maaltijd in de zetel tijdens een gezellige babbel gedegusteerd Smile
Wat nogal es uitmondt in 5 verschillende flessen voor 4 man, maar bon, dit zijn slechts details nietwaar. Tenslotte knn we bij elkaar blijven overnachten Smile
Zo hadden we al memorabele avonden, en daar draait het tenslotte om Censor

Live your life to the fullest, because it only happens once...
07-04-2020, 08:06 PM
Bericht: #77
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:- Kip aan 't spit met Grignolino
- Pecorino,salami, mostarda met Lambrusco
- Spaghetti puttanesca met Cerasuolo di Vittoria
- Penne all'Amatriciana met jonge Barbera of Chianti Classico
- Zelfgemaakte lasagna met Barbera (mag al iets steviger zijn hier)
- Savooi en spek met Monica di Sardegna
- Fazant met witloof en gerijpte Fumin
- Varkensmignonettes met gerijpte Friulano
- Fritto misto met een frisse maar daarom niet banale Falanghina of Verdicchio
- En ik grijp ook gauw naar Sauvignon blanc als er prei in het gerecht zit.

ik ga eens komen aanschuiven he Wink

Zeer goede herinneringen aan een fritto misto in een strandrestaurantje in de Marche trouwens...

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-04-2020, 02:22 PM
Bericht: #78
RE: In Taste Buds We Trust
een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-04-2020, 05:36 PM
Bericht: #79
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Had jij (of iemand anders hier) al niet eens iets over Inama gepubliceerd? Ik heb die wijnen in lange tijd niet meer geproefd (kan niet àlles volgen), hoe vind jij ze in vergelijking met die van Pieropan of Suavia?

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
22-04-2020, 07:50 PM
Bericht: #80
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 05:36 PM)wvd schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Had jij (of iemand anders hier) al niet eens iets over Inama gepubliceerd? Ik heb die wijnen in lange tijd niet meer geproefd (kan niet àlles volgen), hoe vind jij ze in vergelijking met die van Pieropan of Suavia?

Ik heb hier al een paar van de Soaves besproken, inderdaad. Hier staan ze alle 4 samen.

Ik dacht ook spontaan aan de wijnen van Suavia toen ik de Inama’s proefde, want er er is wel een zekere lijn in te trekken. Ook bij Suavia zijn het veel krachtigere, karaktervolle Soaves dan de gemiddelde supermarktsoave. Bij Suavia miste ik echter wel wat zuren soms. Bij Inama had ik dat een beetje bij de Foscarino, nochtans hoog aangeschreven. Maar ik denk dat ze zelf ook wel nattigheid voelen bij Inama, want ze hebben net een nieuwe cuvée, de Carbonare, die eerder oostwaarts ligt, en een koeler terroir heeft. Dat is een wijn die perfect in evenwicht zit. De Foscarino is echt voor de liefhebbers van weelderig en rijkelijk wit.

Maar de Vigneto du Lot, nochtans ook van Monte Foscarino, is dan wel weer top. Duidelijke houtlagering, maar het werkt. Grote wijn!

Pieropan heb ik helaas nog niet geproefd.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
23-04-2020, 10:40 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-04-2020 om 10:42 AM door 33S.)
Bericht: #81
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 07:50 PM)Olivier schreef:  
(22-04-2020 05:36 PM)wvd schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Had jij (of iemand anders hier) al niet eens iets over Inama gepubliceerd? Ik heb die wijnen in lange tijd niet meer geproefd (kan niet àlles volgen), hoe vind jij ze in vergelijking met die van Pieropan of Suavia?

Ik heb hier al een paar van de Soaves besproken, inderdaad. Hier staan ze alle 4 samen.

Ik dacht ook spontaan aan de wijnen van Suavia toen ik de Inama’s proefde, want er er is wel een zekere lijn in te trekken. Ook bij Suavia zijn het veel krachtigere, karaktervolle Soaves dan de gemiddelde supermarktsoave. Bij Suavia miste ik echter wel wat zuren soms. Bij Inama had ik dat een beetje bij de Foscarino, nochtans hoog aangeschreven. Maar ik denk dat ze zelf ook wel nattigheid voelen bij Inama, want ze hebben net een nieuwe cuvée, de Carbonare, die eerder oostwaarts ligt, en een koeler terroir heeft. Dat is een wijn die perfect in evenwicht zit. De Foscarino is echt voor de liefhebbers van weelderig en rijkelijk wit.

Maar de Vigneto du Lot, nochtans ook van Monte Foscarino, is dan wel weer top. Duidelijke houtlagering, maar het werkt. Grote wijn!

Pieropan heb ik helaas nog niet geproefd.

Ik heb hier wel wat ervaring met Inama en Soave. Redelijk wat flessen van de basis Vin Soave gedronken, die vond ik het meest geschikt voor 'dagelijks gebruik'. Ik herinner mij dat we deze op vakantie aan het Gardameer vaak dronken bij de spaghetti vongole en dat was toen alleszins in mijn ogen een goeie combinatie.

Op basis van die ervaring heb ik dan eens een proeffles gekocht van de Foscarino en Vigneto du Lot. Ik vond het hout toen iets te dominant aanwezig in de Vigneto du Lot en vond de Foscarino destijds frisser. Volgende jaargangen af en toe nog een fles van gedronken en dan een stuk of 10 flessen van de Foscarino 2015 besteld bij xtrawine (de prijs was toen belachelijk laag). Inmiddels heb ik er nog 1 liggen en het wordt tijd dat die wordt opgedronken. Inderdaad heel weelderige wijn, af en toe smaakt dat wel, maar ik heb altijd de indruk gehad dat ik de vorige jaargangen beter vond omdat die wel meer zuren hadden.

Suavia koop ik laatste jaren niet meer omdat ik te veel last heb gehad met flesvariatie.

De Calvarino van Pieropan heeft het meeste zuren, daar zit ook wel 30% Trebbiano di Soave in. Wel al een tijd geleden dat ik die nog dronk. La Rocca is dan weer 100% Garganega als ik me niet vergis. Die dronk ik enkel op proeverijen, vond ik toen al wat te zwaar, maar zeker goeie wijn natuurlijk.

Op dit moment heb ik van Soave enkel nog 2 flessen Pra 'Staforte' 2016 liggen en 1 Foscarino 2015.

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
23-04-2020, 12:03 PM
Bericht: #82
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Ik heb hier wel wat ervaring met Inama en Soave. Redelijk wat flessen van de basis Vin Soave gedronken, die vond ik het meest geschikt voor 'dagelijks gebruik'. Ik herinner mij dat we deze op vakantie aan het Gardameer vaak dronken bij de spaghetti vongole en dat was toen alleszins in mijn ogen een goeie combinatie.

Op basis van die ervaring heb ik dan eens een proeffles gekocht van de Foscarino en Vigneto du Lot. Ik vond het hout toen iets te dominant aanwezig in de Vigneto du Lot en vond de Foscarino destijds frisser. Volgende jaargangen af en toe nog een fles van gedronken en dan een stuk of 10 flessen van de Foscarino 2015 besteld bij xtrawine (de prijs was toen belachelijk laag). Inmiddels heb ik er nog 1 liggen en het wordt tijd dat die wordt opgedronken. Inderdaad heel weelderige wijn, af en toe smaakt dat wel, maar ik heb altijd de indruk gehad dat ik de vorige jaargangen beter vond omdat die wel meer zuren hadden.

Suavia koop ik laatste jaren niet meer omdat ik te veel last heb gehad met flesvariatie.

De Calvarino van Pieropan heeft het meeste zuren, daar zit ook wel 30% Trebbiano di Soave in. Wel al een tijd geleden dat ik die nog dronk. La Rocca is dan weer 100% Garganega als ik me niet vergis. Die dronk ik enkel op proeverijen, vond ik toen al wat te zwaar, maar zeker goeie wijn natuurlijk.

Op dit moment heb ik van Soave enkel nog 2 flessen Pra 'Staforte' 2016 liggen en 1 Foscarino 2015.

ik heb gelezen dat ze bij Inama het hout wat geminderd hebben de laatste jaren. Het is nog altijd duidelijk aanwezig hoor in de Lot 16, maar het werkt wel.

Als je van een frissere stijl houdt is de Carbonare wel interessant. De meest frisse van de vier, vond ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-04-2020, 11:05 AM
Bericht: #83
RE: In Taste Buds We Trust
Een artikel dat én interessant is én me even deed dromen naar vakantie. Smile

Rond welke prijsrange zitten we hier voor de 4 Soaves?
24-04-2020, 11:48 AM
Bericht: #84
RE: In Taste Buds We Trust
(24-04-2020 11:05 AM)Fre schreef:  Een artikel dat én interessant is én me even deed dromen naar vakantie. Smile

Rond welke prijsrange zitten we hier voor de 4 Soaves?

Thanks, Fre!

De basiscuvée was 15€, de Vigneto du Lot aan een 25€, en de andere twee ertussen. Gekocht bij Vintology.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-04-2020, 01:52 PM
Bericht: #85
RE: In Taste Buds We Trust
(24-04-2020 11:48 AM)Olivier schreef:  
(24-04-2020 11:05 AM)Fre schreef:  Een artikel dat én interessant is én me even deed dromen naar vakantie. Smile

Rond welke prijsrange zitten we hier voor de 4 Soaves?

Thanks, Fre!

De basiscuvée was 15€, de Vigneto du Lot aan een 25€, en de andere twee ertussen. Gekocht bij Vintology.

Ze staan momenteel overigens in promo bij xtrawine. De Foscarino en Carbonare onder de 15 euro.

Ik ga wel even passen, in deze tijden moet men budgettaire voorzichtigheid inbouwen Rolleyes

I was just, I was just, I was just sitting here thinking
About your kiss and your warm embrace
When the reflection in the glass that I held to my lips baby
Revealed the tears that were on my face
24-04-2020, 02:20 PM
Bericht: #86
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Ze staan momenteel overigens in promo bij xtrawine. De Foscarino en Carbonare onder de 15 euro.

watte serieus prijsverschil

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
25-04-2020, 01:56 PM
Bericht: #87
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 07:50 PM)Olivier schreef:  
(22-04-2020 05:36 PM)wvd schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Had jij (of iemand anders hier) al niet eens iets over Inama gepubliceerd? Ik heb die wijnen in lange tijd niet meer geproefd (kan niet àlles volgen), hoe vind jij ze in vergelijking met die van Pieropan of Suavia?

Ik heb hier al een paar van de Soaves besproken, inderdaad. Hier staan ze alle 4 samen.

Ik dacht ook spontaan aan de wijnen van Suavia toen ik de Inama’s proefde, want er er is wel een zekere lijn in te trekken. Ook bij Suavia zijn het veel krachtigere, karaktervolle Soaves dan de gemiddelde supermarktsoave. Bij Suavia miste ik echter wel wat zuren soms. Bij Inama had ik dat een beetje bij de Foscarino, nochtans hoog aangeschreven. Maar ik denk dat ze zelf ook wel nattigheid voelen bij Inama, want ze hebben net een nieuwe cuvée, de Carbonare, die eerder oostwaarts ligt, en een koeler terroir heeft. Dat is een wijn die perfect in evenwicht zit. De Foscarino is echt voor de liefhebbers van weelderig en rijkelijk wit.

Maar de Vigneto du Lot, nochtans ook van Monte Foscarino, is dan wel weer top. Duidelijke houtlagering, maar het werkt. Grote wijn!

Pieropan heb ik helaas nog niet geproefd.

Bij mijn weten was Pieropan de eerste die Soave van hoog niveau produceerde in de tijd van de wijn oceaan met o.a. een heerlijke Recioto di Soave. Wordt nog steeds hoog aangeschreven in de Angelsaksische pers.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
28-04-2020, 08:40 AM
Bericht: #88
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Olvier, nogal laattijdig maar ik wou toch nog laten weten dat ik weer erg van je nieuwe artikel heb genoten. 1 van de interessantste zaken die ik hier op het forum de laatste tijd heb gelezen.
28-04-2020, 08:54 AM
Bericht: #89
RE: In Taste Buds We Trust
(28-04-2020 08:40 AM)Corto schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Olvier, nogal laattijdig maar ik wou toch nog laten weten dat ik weer erg van je nieuwe artikel heb genoten. 1 van de interessantste zaken die ik hier op het forum de laatste tijd heb gelezen.

Super om te horen Smile Bedankt Corto! Dat motiveert mij om aan mij volgende artikel te beginnen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-05-2020, 08:10 PM
Bericht: #90
RE: In Taste Buds We Trust
Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: