Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Bouland
17-02-2019, 12:03 AM
Bericht: #81
RE: Daniel Bouland
(16-02-2019 03:02 PM)Jordaens schreef:  Is die nu echt zo in zijn gat gebeten, dat hij alleen nog maar af en toe komt kijken en niet meer post? Dat zou jammer zijn, want de controverse, wat een forum leuk maakt, neemt daarmee af.

Don heeft natuurlijk ongelijk als hij zijn standpunt m.b.t. de eerste slok veralgemeent naar de mondiale wijnproductie. Maar hij heeft gelijk als hij bij de eerste slok besluit van in de geproefde wijn geen tijd, noch latijn te steken omdat er ofwel merkbare fouten aan zijn of omdat de wijn hem gewoon niet ligt. En er is toch al teveel wijn om mee bezig te zijn, dus tijdverlies is jammer.

Dat wijn op allerlei manieren evolueert weet hij natuurlijk beter dan wie ook (hij is tenslotte bijna zo oud als ik) en zijn uiteenzettingen over wijnen die 10, 20, 30 of meer jaren oud zijn wijzen ook in die richting.

Gelijk heeft hij in mijn ogen ook weer als hij niet echt de aanvechting heeft om aangezette flessen twee, drie dagen open te laten staan. In mijn ervaring verliezen de meeste wijnen dan vaak veel meer kwaliteiten dan ze bijwinnen...

Maar iets persoonlijk nemen wat op Tinternet verschijnt gaat dan weer mijn begripsvermogen te boven. Tenzij je Schauvlieghe heet natuurlijk...

Inderdaad, Rik, ik begrijp dit ook niet goed.
Don is/was de eerste om te zeggen dat een forum bedoeld is voor discussies, waarbij niet iedereen het eens moet zijn met elkaar, integendeel. Hij vond ook dat een prik of steekje hier of daar moet kunnen. Hij vond dat mensen niet hoeven weg te lopen na een discussie...
Trouwens, wat hij persoonlijk nam was, nogmaals, totaal niét zo bedoeld. In de post die ik voor hem citeerde ging het over een wijn die enorm evolueerde na openen, dát was mijn punt. Waarom zou ik iemand met 30 jaar wijnervaring onwetend noemen? Trouwens, in de oorspronkelijke post was die “onwetenden” ook al tongue in cheek te nemen, zie ook de emoticon erbij.

Heb de hele tijd geen zin gehad om hier nog op in te gaan, soms wordt het alleen maar erger als je iets wil proberen uitleggen (cfr wat met Marc hier gebeurde, die vond dat we wvd te hard aanpakten. En kijk, Marc is weg en wvd is ondertussen een van de sterkhouders van dit forum.)
Allemaal heel spijtig en eigenlijk utterly onnozel.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
17-02-2019, 12:21 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-02-2019 om 12:24 PM door wvd.)
Bericht: #82
RE: Daniel Bouland
Maar wvd heeft wel moeten leren omgaan met zijn jeugdig enthousiasme tov zijn (vermeende(?)) commerciële belangen, maar mits wat geven en nemen komt dat meestal wel goed. Dat ik hier niet meer tn's post is bvb doordat wij nogal veel steekproeven doen en dus....==> in het hoekje! En van wat ik daar dan zou posten gelooft dan - bijna ging ik "uiteraard" schrijven Wink - niemand iets van.

En ik wil er nog aan toevoegen: op wijngebied bestaat er niet iets als "gelijk hebben". Ieder heeft zijn waarheid, zijn voorkeur, zijn smaak, zijn budget ook en zo is het maar best ook.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
17-02-2019, 01:48 PM
Bericht: #83
RE: Daniel Bouland
Hoe die quote van de onwetenden nu persoonlijk kan worden opgevat, snap ik ook niet. Leek mij toch duidelijk genoeg. En als er nu iemand was die vond dat je alles mocht zeggen, en waar ikzelf niet altijd mee akkoord was, dan was het toch Don himself. Om nu te vertrekken na iets wat hijzelf begon op te blazen, snap ik niet...

Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel)
23-03-2019, 09:13 AM
Bericht: #84
RE: Daniel Bouland
Bij nacht en ontij slaat Don Quichotte dit forum gade. Met een lichte grijns op de lippen (dat is interpretatie mijnerzijds, natuurlijk) volgt hij de controverse rond wijnhandelaren op het forum. Onwillekeurig dalen zijn vingers naar zijn klavier, maar nee, hij moet sterk zijn: geen interventies meer. Hoe lang houdt een mens dat vol?
26-03-2019, 07:14 PM
Bericht: #85
RE: Daniel Bouland
(23-03-2019 09:13 AM)Jordaens schreef:  Bij nacht en ontij slaat Don Quichotte dit forum gade. Met een lichte grijns op de lippen (dat is interpretatie mijnerzijds, natuurlijk) volgt hij de controverse rond wijnhandelaren op het forum. Onwillekeurig dalen zijn vingers naar zijn klavier, maar nee, hij moet sterk zijn: geen interventies meer. Hoe lang houdt een mens dat vol?

Big Grin
Ik zou het geen week volhouden...
Wie weet komt hij terug nu er een charter is voor wijnhandelaars?
Allez Don, als ge dit leest, laat u niet kennen, gij als muzikant. Elke rockgroep maakt wel eens een comeback, applaus verzekerd Wink

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
05-06-2019, 02:17 PM
Bericht: #86
RE: Daniel Bouland
Deze topic is jammer genoeg de reden waarom Don het nodig vond zich “beledigd” te voelen, en hier vervolgens voor eeuwig weg te bljven, zie vorige reacties.
Vandaar, een iets positievere boodschap:
De VV Corcelette 2016 is gewoonweg heerlijk... Zelfs direct na openen geeft de wijn zich volledig, vooral het evenwicht en de fraicheur in de mond zijn magistraal. Toch een stapje boven de Chiroubles die ik dit weekend blind in het glas kreeg, die leek iets rijper en deed me door zijn kruidige afdronk zelfs wat denken aan een (betere) Cotes du Rhone.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: