Food-Wine pairing, wijn en gerecht
|
19-01-2022, 06:35 PM
Bericht: #541
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(19-01-2022 06:09 PM)Jef schreef: Elzasavond hier:Quiche Lorraine met Pinot Blanc van Dopff en daarna choucroute garni met Riesling van Kuenz Bas. Moest even een bakje onder het kinnebak houden toen ik dit las... WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
20-01-2022, 04:47 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-01-2022 om 04:47 PM door Jef.)
Bericht: #542
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Gisteren dus Elzasavond.
Aperitief en bij de quiche Pinot Blanc Dopff en een glaasje Riesling Kuentz Bas. Bij de choucroute de rest van de Riesling en Riesling GC Steingrubler André Erhardt 2017. Als afsluiter Morgon Thevenet van 2014.Zalige avond. Vandaag de rest van alles. |
|||
09-02-2022, 09:49 AM
Bericht: #543
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Deze avond een varkensgebraadje met wortelen en erwtjes en kroketten.
Ik dacht aan een Pinot Noir uit de Elzas. Iemand andere suggesties? |
|||
09-02-2022, 10:05 AM
Bericht: #544
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-02-2022 09:49 AM)Jef schreef: Deze avond een varkensgebraadje met wortelen en erwtjes en kroketten. Ik zou toch iéts of wat steviger nemen.. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
09-02-2022, 10:09 AM
Bericht: #545
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-02-2022 10:05 AM)vinejo schreef:(09-02-2022 09:49 AM)Jef schreef: Deze avond een varkensgebraadje met wortelen en erwtjes en kroketten. Een rode Bourgogne bijvoorbeeld... WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
09-02-2022, 10:12 AM
Bericht: #546
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Of een Beaujolais.
|
|||
09-02-2022, 02:24 PM
Bericht: #547
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Bij varken ga ik eigenlijk altijd voor pinot noir.
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
09-02-2022, 03:11 PM
Bericht: #548
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(09-02-2022 02:24 PM)Olivier schreef: Bij varken ga ik eigenlijk altijd voor pinot noir. Maar een Elzas kan je toch bezwaarlijk een echte Pinot noir noemen..? Er zijn uitzonderingen (die van Bestheim bvb) Welke Elzas was het Jef? Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
09-02-2022, 05:10 PM
Bericht: #549
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Jo,ik heb zeer goede van Meyer Fonné en René Meyer.
Het zal één van de twee worden.Heb er verschillende cuvées van. |
|||
09-02-2022, 05:30 PM
Bericht: #550
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Citaat: Maar een Elzas kan je toch bezwaarlijk een echte Pinot noir noemen..? Een valse dan Maar ik bedoelde inderdaad Bourgogne Pinot Noir. Enkele jaren geleden waren we in de Elzas, en toen heb ik François Baur bezocht. Die zijn Pinot Noir was verrassend krachtig. Ik heb er een 2018 van maar ga die zeker nog wat laten liggen, want was toen nog heel geknoopt. Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
09-02-2022, 05:54 PM
Bericht: #551
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Commentaren op de Pinot Noir Gallus van Meyer Fonné:
If you think Alsace Pinot is desperately dilute, then think again for this is a truly superb wine that rivals the best of Burgundy. Grown on sandstone soils, the wine has a beautiful, floral, subtle but concentrated nose of redcurrant, pomegranate, and strawberry which on the palate are nice and crunchy. There’s also a spicy feel, with high acidity and grainy tannins. Light-bodied but intense with a long finish. Félix Meyer has heavily invested in a future growing more Pinot Noir in Alsace, purchasing vineyards and planting vines in some of the best terroirs in the region for the grape. He has always been forward-thinking with his business, and always right. Gallus, grown in the sandstone marl of the grand cru Kaefferkopf, has a grainy texture and a lightness on its feet that his other more powerful and structured Pinots grown in limestone do not possess—due to the soil, of course. It has been a favorite of mine since the very first bottling. —Dixon Brooke |
|||
09-02-2022, 06:17 PM
Bericht: #552
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Ter info: ook in de Elzas hebben ze al eens een wat warmere zomer...
In mijn jeugd waren de Pinots uit de Elzas erg bleek en dun, maar als ik nu stevige Pinots proef uit bvb de Pfalz, dan moet dat hier ook lukken, maar ik heb zelf nog geen peolingen gedaan, de Elzas is hier niet al te populair, wellicht gaan de meeste liefhebbers zich zelf ter plaatse bevoorraden. WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
11-02-2022, 10:51 AM
Bericht: #553
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Jo,het is een CdR geworden van La Réméjeanne.
De Elzas hou ik voor bij kip en eendeborstfilet. |
|||
11-02-2022, 11:39 AM
Bericht: #554
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(11-02-2022 10:51 AM)Jef schreef: Jo,het is een CdR geworden van La Réméjeanne. Remejeanne, topdomein, herinner ik me nog van toen ik bij Grandry kocht. Zal wel goed geweest zijn bij de maaltijd vermoed ik. We denken soms te weinig aan (eenvoudige) Rhone wijnen. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
11-02-2022, 11:44 AM
Bericht: #555
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Deze avond steak frit met witloof.
Een Bandol proberen? |
|||
11-02-2022, 11:49 AM
Bericht: #556
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
waarom het zo ver zoeken als onze terroir naast het rund en witloof ook Orval aanbiedt ...
frieten en wijn Vince "there must be a reason why some people have such unhealthy obsessions about burgundy" |
|||
11-02-2022, 02:08 PM
Bericht: #557
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht | |||
11-02-2022, 02:33 PM
Bericht: #558
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(11-02-2022 11:44 AM)Jef schreef: Deze avond steak frit met witloof. Bandol past bij alles..! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
11-02-2022, 05:30 PM
Bericht: #559
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(11-02-2022 02:33 PM)vinejo schreef:(11-02-2022 11:44 AM)Jef schreef: Deze avond steak frit met witloof. Mijn ervaring is dat een wijn die je echt bijzonder graag drinkt bij zowat alles past ... WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië) |
|||
12-02-2022, 08:58 AM
Bericht: #560
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Het is Senejac 2010 geworden.Prachtige wijn.
|
|||
12-02-2022, 09:12 AM
Bericht: #561
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(12-02-2022 08:58 AM)Jef schreef: Het is Senejac 2010 geworden.Prachtige wijn. Klopt, gemaakt door team Comme. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-02-2022, 01:52 PM
Bericht: #562
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht | |||
12-02-2022, 02:22 PM
Bericht: #563
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Uw TN van de 2010 kloppen.
Voor mij is deze wijn nu zeer lekker voor minder dan 20 euro. Echt een aanrader. |
|||
05-03-2022, 01:01 PM
Bericht: #564
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Deze avond lamskoteletjes.
Wijn:Pichon Baron 2003 of Cote Rotie Garon 2018 |
|||
05-03-2022, 01:24 PM
Bericht: #565
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(05-03-2022 01:01 PM)Jef schreef: Deze avond lamskoteletjes. Op de bbq, dus het brutere werk dan zou ik kiezen voor de kruidige neus en voor de Rhône gaan. Het betere keuken werk, verfijnde afwerking en complexere bereiding,sauske...dan de elegantie en fijnheid van de Pichon. Al zou ik ne Morgon van bv Bouland, die hier toch regelmatig op het forum voorbij komt, ook zeker een kans geven. Ik vind dit ene top combi. |
|||
05-03-2022, 01:36 PM
Bericht: #566
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Het is de betere keuken.
Bouland kan zeker ook. Ofwel kies ik mss wel voor deze:Desjourneys Fleurie Morriers 2009 |
|||
06-03-2022, 10:58 AM
Bericht: #567
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Het is de 2009 geworden.
Nog rood fruit.Lekkere wijn. Nog in de Fleur(ie) van zijn leven. |
|||
06-03-2022, 12:42 PM
Bericht: #568
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
(06-03-2022 10:58 AM)Jef schreef: Het is de 2009 geworden. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
18-04-2022, 08:23 PM
Bericht: #569
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Een mooi stuk hertenbiefstuk met een heerlijk glaasje Crozes. What else do you need.
Kleinschalige importeur van voornamelijk Franse wijn. Houdt van klassieke wijnen |
|||
11-11-2022, 11:36 AM
Bericht: #570
|
|||
|
|||
RE: Food-Wine pairing, wijn en gerecht
Deze avond de schoonbroers op bezoek.
Foie gras Lamsstoofpotje Welke wijn past hier bij volgens jullie? |
|||
|