Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bordeaux 2016
14-06-2017, 10:51 PM
Bericht: #151
RE: Bordeaux 2016
Het is wel amusant dat de primeurscampagne met al zijn bombarderie de ideale gelegenheid is om te zoeken naar waarde in de hype van 2010. Ik ben vooral verrast om te merken dat de enkele wijnen die ik in deze jaargang heb gekocht en waar ik in de tijd van vond dat ze nu wel erg duur werden, toch nog in waarde zijn gestegen. Het bubbeleffect is still alive and kicking.

Soit, nu de meesten gereleased zijn begin ik toch in de verleiding te komen om enkelen te bestellen. Halen voorlopig de shortlist:
Langoa Barton
Branaire Ducru
La Dame de Montrose
Lespault-Martillac
Chasse Spleen

en als klassiekers voor mijn vader Citran en Beaumont, naast mijn vast doosje van zes verschillende flessen Sauternes en Barsac.
16-06-2017, 12:00 PM
Bericht: #152
RE: Bordeaux 2016
Interessant artikel van The Wine Advocate,

https://winejournal.robertparker.com/how...r-part-one

Grtz
19-06-2017, 05:04 PM
Bericht: #153
RE: Bordeaux 2016
Eerst dit even lezen, "waar gaat dit nog over" http://www.perswijn.nl/artikel/waar-gaat-dit-nog-over/

Rijken wonen toch anders, hebben een boot of vliegen privé met een jet ... trouwens voor een fles wijn hoef je zelfs die standaard niet te bereiken.
Dit gaat in de eerste plaats over beleggen ... binnen 20j zijn die flessen nog steeds baby's.
Mensen zitten toch niet heel de tijd te klagen dat ze een lijnvlucht moeten nemen terwijl er op de tarmac een jet geparkeerd staat ... waarom kunnen wij die 1GGC's niet laten voor wat ze zijn, alsof het stoer is om erover te schrijven.
Volgend jaar schrijven ze dat 1GGC 2017 duur is door de vorst en de 2018 zal ook duur zijn maar dat lezen we dan wel in Perswijn.

Grtz
20-06-2017, 05:17 PM
Bericht: #154
RE: Bordeaux 2016
René schrijft: "Ondanks de grote opbrengst door producenten in kleine volumes aangeboden, vooruitlopend op nog veel hogere prijzen wanneer de reputatie van het jaar bewaarheid wordt."
Nu verneem ik uit (redelijk) betrouwbare bron dat zowel Margaux als Mouton integendeel het grootste deel van hun oogst aangeboden hebben. Het is wel een praktijk die veelal toegepast wordt door de meeste "grote" Châteaux, zoals ik ongetwijfeld al wel ergens vermeld zal hebben.


Ga naar locatie: