Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bordeaux 2016
14-06-2017, 10:51 PM
Bericht: #151
RE: Bordeaux 2016
Het is wel amusant dat de primeurscampagne met al zijn bombarderie de ideale gelegenheid is om te zoeken naar waarde in de hype van 2010. Ik ben vooral verrast om te merken dat de enkele wijnen die ik in deze jaargang heb gekocht en waar ik in de tijd van vond dat ze nu wel erg duur werden, toch nog in waarde zijn gestegen. Het bubbeleffect is still alive and kicking.

Soit, nu de meesten gereleased zijn begin ik toch in de verleiding te komen om enkelen te bestellen. Halen voorlopig de shortlist:
Langoa Barton
Branaire Ducru
La Dame de Montrose
Lespault-Martillac
Chasse Spleen

en als klassiekers voor mijn vader Citran en Beaumont, naast mijn vast doosje van zes verschillende flessen Sauternes en Barsac.
16-06-2017, 12:00 PM
Bericht: #152
RE: Bordeaux 2016
Interessant artikel van The Wine Advocate,

https://winejournal.robertparker.com/how...r-part-one

Grtz
19-06-2017, 05:04 PM
Bericht: #153
RE: Bordeaux 2016
Eerst dit even lezen, "waar gaat dit nog over" http://www.perswijn.nl/artikel/waar-gaat-dit-nog-over/

Rijken wonen toch anders, hebben een boot of vliegen privé met een jet ... trouwens voor een fles wijn hoef je zelfs die standaard niet te bereiken.
Dit gaat in de eerste plaats over beleggen ... binnen 20j zijn die flessen nog steeds baby's.
Mensen zitten toch niet heel de tijd te klagen dat ze een lijnvlucht moeten nemen terwijl er op de tarmac een jet geparkeerd staat ... waarom kunnen wij die 1GGC's niet laten voor wat ze zijn, alsof het stoer is om erover te schrijven.
Volgend jaar schrijven ze dat 1GGC 2017 duur is door de vorst en de 2018 zal ook duur zijn maar dat lezen we dan wel in Perswijn.

Grtz
20-06-2017, 05:17 PM
Bericht: #154
RE: Bordeaux 2016
René schrijft: "Ondanks de grote opbrengst door producenten in kleine volumes aangeboden, vooruitlopend op nog veel hogere prijzen wanneer de reputatie van het jaar bewaarheid wordt."
Nu verneem ik uit (redelijk) betrouwbare bron dat zowel Margaux als Mouton integendeel het grootste deel van hun oogst aangeboden hebben. Het is wel een praktijk die veelal toegepast wordt door de meeste "grote" Châteaux, zoals ik ongetwijfeld al wel ergens vermeld zal hebben.
18-07-2017, 08:35 AM
Bericht: #155
RE: Bordeaux 2016
Ik weet niet meer in welk topic de vraag naar een algemene reactie op de primeurscampagne naar boven kwam, dus ik post het hier:

https://www.thedrinksbusiness.com/2017/0...ith-a-pop/

Eigelijk komt het op hetzelfde neer als altijd, te weinig op de markt gebracht, en slechte communicatie langs de kant van de chateaux/négociants.

Vooral dit viel me op:

the trade is losing out on tens, hundreds of thousands even millions of pounds/euros/dollars because of missed opportunities involving poor pricing and dubious decisions on stock levels.

Dit is een nagel waar ze jaar na jaar op blijven hameren; maar waar ik de relevantie niet meteen van in zie, misschien ook omdat The Drinks Business te veel schrijft vanuit het standpunt van de handelaars in plaats van degenen waar het uiteindelijk om draait in het hele systeem: de chateaux.

Er zijn een aantal domeinen, voornamelijk in het hogere segment van de markt, die in feite kunnen doen met de trade wat ze willen; ze hebben een dergelijk sterk merk en reputatie gebouwd dat de meer gefortuneerde consument hun wijnen gewoon moet hebben en als handelaar A op basis van principes weigert deze aan te bieden, springt handelaar B in het gat. Het is een oproep die op dovemansoren zal vallen, chateaux zullen altijd de markt willen aftasten, en handelaren zullen altijd klagen dat ze niet weten wat er gaande is, maar zolang dit een rendabele praktijk is voor de domeinen zie ik niet in waarom dit zou veranderen.

In een link in het artikel wordt met grote woorden verwezen naar the age of digital transparency alsof dit domeinen moet aanzetten tot meer openheid, maar ook deze mening bevat een fundamentele fout: het zijn niet de chateaux die hiervan de dupe gaan zijn maar de trade, omdat iemand nu eenmaal een grotere band kan opbouwen met een bepaalde wijn dan met een bepaalde handelaar.

Soit, uiteindelijk blijft de consument de dupe van het hele verhaal zeker Rolleyes.
19-07-2017, 09:09 PM
Bericht: #156
RE: Bordeaux 2016
thumbsup mooi verhaal, daar kan je geen boom mee opzetten maar een heel bos, je kan er ook uren over zagen tot er geen boom meer rechtstaat Wink ... en dat alles met een goed glas wijn natuurlijk, Bordeaux misschien of liever een Italiaan want morgen is hij onbetaalbaar.

Grtz
20-07-2017, 11:05 AM
Bericht: #157
RE: Bordeaux 2016
(19-07-2017 09:09 PM)fleer schreef:  thumbsup mooi verhaal, daar kan je geen boom mee opzetten maar een heel bos, je kan er ook uren over zagen tot er geen boom meer rechtstaat Wink ... en dat alles met een goed glas wijn natuurlijk, Bordeaux misschien of liever een Italiaan want morgen is hij onbetaalbaar.

Grtz

Als positieve noot wil ik hier kwijt dat volgens mij er nog nooit zoveel goede wijn aan fatsoenlijke prijs op de markt is als nu. Even buiten de beroemde cru's et voilà!


Ga naar locatie: