Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In Taste Buds We Trust
12-05-2020, 10:46 AM
Bericht: #91
RE: In Taste Buds We Trust
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Goed geschreven, mooie foto's. Heb je de Draga niet kunnen uitproberen bij de wok? Was op zeker... Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
12-05-2020, 11:23 AM
Bericht: #92
RE: In Taste Buds We Trust
(12-05-2020 10:46 AM)wvd schreef:  
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Goed geschreven, mooie foto's. Heb je de Draga niet kunnen uitproberen bij de wok? Was op zeker... Wink

Merci, Wvd! Jawel, we hadden de Draga ook nog bij de wok, maar daar viel hij toch iets te licht uit.

Het blijft me toch fascineren hoe wijnen kunnen veranderen bij eten. Dat de combinatie niet altijd werkt zoals je wil, is onvermijdelijk. Maar dat een wijn die op zich weinig interessant is, dan plotseling zeer functioneel wordt bij het gerecht, is toch altijd bijzonder.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2020, 12:25 PM
Bericht: #93
RE: In Taste Buds We Trust
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Een paar jaar geleden was het ineens daar: De "Orange Wines" hype. Alle jonge fanatieke sommeliers van de betere restaurants pronkten vol trots met deze wijnen op de kaart en er was haast geen wijnarrangement meer zonder een orange wijn in de line-up. Je hoorde er eigenlijk niet meer bij als je bleef hangen bij de klassieke wijnen. Bij het inschenken van de orange wijnen volgde steevast het over-enthousiaste verhaal hoe bijzonder deze wijn dan toch wel niet was blah blah blah. Keer op keer volgde dezelfde discussie opgestart door mijn openingszin: "Prachtig verhaal man, er is alleen 1 probleem....de wijn is niet te zuipen!". Vervolgens een verdediging over de bijzonderheid van de wijn etc etc. Allemaal een mooi verhaal met een "freaky" wijn waarbij ze volledig voorbij gingen aan hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk wijnen voorschotelen die voor de geïnteresseerden matchen met het gerecht en die vooral door de gasten LEKKER gevonden worden....
We zijn nu 2 jaar verder en inmiddels zijn ze bijna overal weer verdwenen. Laat ze in privékringen elkaar maar gek maken met "speciale" wijnen die niet te drinken zijn en dat ze tijdens het werk de gasten blij maken.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
12-05-2020, 05:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-05-2020 om 05:04 PM door wvd.)
Bericht: #94
RE: In Taste Buds We Trust
(12-05-2020 12:25 PM)Vinoco schreef:  
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Een paar jaar geleden was het ineens daar: De "Orange Wines" hype. Alle jonge fanatieke sommeliers van de betere restaurants pronkten vol trots met deze wijnen op de kaart en er was haast geen wijnarrangement meer zonder een orange wijn in de line-up. Je hoorde er eigenlijk niet meer bij als je bleef hangen bij de klassieke wijnen. Bij het inschenken van de orange wijnen volgde steevast het over-enthousiaste verhaal hoe bijzonder deze wijn dan toch wel niet was blah blah blah. Keer op keer volgde dezelfde discussie opgestart door mijn openingszin: "Prachtig verhaal man, er is alleen 1 probleem....de wijn is niet te zuipen!". Vervolgens een verdediging over de bijzonderheid van de wijn etc etc. Allemaal een mooi verhaal met een "freaky" wijn waarbij ze volledig voorbij gingen aan hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk wijnen voorschotelen die voor de geïnteresseerden matchen met het gerecht en die vooral door de gasten LEKKER gevonden worden....
We zijn nu 2 jaar verder en inmiddels zijn ze bijna overal weer verdwenen. Laat ze in privékringen elkaar maar gek maken met "speciale" wijnen die niet te drinken zijn en dat ze tijdens het werk de gasten blij maken.

+1
Dat heb je met al die hypes, schouder ophalen is meestal de beste reactie. De klassieke wijnen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.
We hebben ooit, ik dacht in een restaurant in Vicenza, een "orange" wijn gedronken. Die bleek afkomstig van een lokale, onbekende (behalve door Ian waarschijnlijk) druif en werd ons door de sommelier aangeraden toen ik naar iets lokaals vroeg. Hij zei dat het "te vergelijken" was met oranje wijjnen en stond ook zo op de kaart, maar zou in de streek traditioneel al met schilweking gevinifieerd zijn. Geen hype dus maar traditie. Wij vonden hem wel lekker bij de lunch.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
12-05-2020, 08:25 PM
Bericht: #95
RE: In Taste Buds We Trust
(12-05-2020 05:04 PM)wvd schreef:  
(12-05-2020 12:25 PM)Vinoco schreef:  
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Een paar jaar geleden was het ineens daar: De "Orange Wines" hype. Alle jonge fanatieke sommeliers van de betere restaurants pronkten vol trots met deze wijnen op de kaart en er was haast geen wijnarrangement meer zonder een orange wijn in de line-up. Je hoorde er eigenlijk niet meer bij als je bleef hangen bij de klassieke wijnen. Bij het inschenken van de orange wijnen volgde steevast het over-enthousiaste verhaal hoe bijzonder deze wijn dan toch wel niet was blah blah blah. Keer op keer volgde dezelfde discussie opgestart door mijn openingszin: "Prachtig verhaal man, er is alleen 1 probleem....de wijn is niet te zuipen!". Vervolgens een verdediging over de bijzonderheid van de wijn etc etc. Allemaal een mooi verhaal met een "freaky" wijn waarbij ze volledig voorbij gingen aan hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk wijnen voorschotelen die voor de geïnteresseerden matchen met het gerecht en die vooral door de gasten LEKKER gevonden worden....
We zijn nu 2 jaar verder en inmiddels zijn ze bijna overal weer verdwenen. Laat ze in privékringen elkaar maar gek maken met "speciale" wijnen die niet te drinken zijn en dat ze tijdens het werk de gasten blij maken.

+1
Dat heb je met al die hypes, schouder ophalen is meestal de beste reactie. De klassieke wijnen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.
We hebben ooit, ik dacht in een restaurant in Vicenza, een "orange" wijn gedronken. Die bleek afkomstig van een lokale, onbekende (behalve door Ian waarschijnlijk) druif en werd ons door de sommelier aangeraden toen ik naar iets lokaals vroeg. Hij zei dat het "te vergelijken" was met oranje wijjnen en stond ook zo op de kaart, maar zou in de streek traditioneel al met schilweking gevinifieerd zijn. Geen hype dus maar traditie. Wij vonden hem wel lekker bij de lunch.

Ook nooit de hype begrepen, laat staan gevolgd.

PS Mooi artikel alweer, Oli!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-05-2020, 10:16 PM
Bericht: #96
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat: PS Mooi artikel alweer, Oli!

Thanks Jo! Blij je hier terug te zien. Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-05-2020, 09:01 AM
Bericht: #97
RE: In Taste Buds We Trust
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Opnieuw een erg interessant artikel. Dankjewel Olivier.
13-05-2020, 10:13 AM
Bericht: #98
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Opnieuw een erg interessant artikel. Dankjewel Olivier.

Merci Corto! thank you

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-06-2020, 12:32 PM
Bericht: #99
RE: In Taste Buds We Trust
Ik heb de voorbije maanden redelijk wat Valpolicella's gedronken, en al een deel hier op het forum gepost. Maar in mijn laatste artikel staat het allemaal nog eens samen.

Conclusie : wat zitten er toch heerlijke wijnen tussen die lichte, sappige Valpolicella's. Maar ook : wat zitten er toch mooie en complexe wijnen tussen die Valpolicella's Superiore! Want er zijn toch duidelijke verschillen tussen de gewone en de Superiores.

En meestal ook aan zeer schappelijke prijzen!

https://intastebudswetrust.com/2020/06/0...policella/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-06-2020, 04:15 PM
Bericht: #100
RE: In Taste Buds We Trust
(11-06-2020 12:32 PM)Olivier schreef:  Ik heb de voorbije maanden redelijk wat Valpolicella's gedronken, en al een deel hier op het forum gepost. Maar in mijn laatste artikel staat het allemaal nog eens samen.

Conclusie : wat zitten er toch heerlijke wijnen tussen die lichte, sappige Valpolicella's. Maar ook : wat zitten er toch mooie en complexe wijnen tussen die Valpolicella's Superiore! Want er zijn toch duidelijke verschillen tussen de gewone en de Superiores.

En meestal ook aan zeer schappelijke prijzen!

https://intastebudswetrust.com/2020/06/0...policella/

Aha! Ik krijg straks stalen binnen van een producent die ik nog niet kende. Prijzen zitten goed, hopelijk de wijn ook! Ook de nieuwe jaargang Amarone van Carlo kwam vandaag binnen, maar die is al zo goed als uitverkocht aan bijna € 100... Blush

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
11-06-2020, 09:20 PM
Bericht: #101
RE: In Taste Buds We Trust
(11-06-2020 04:15 PM)wvd schreef:  
(11-06-2020 12:32 PM)Olivier schreef:  Ik heb de voorbije maanden redelijk wat Valpolicella's gedronken, en al een deel hier op het forum gepost. Maar in mijn laatste artikel staat het allemaal nog eens samen.

Conclusie : wat zitten er toch heerlijke wijnen tussen die lichte, sappige Valpolicella's. Maar ook : wat zitten er toch mooie en complexe wijnen tussen die Valpolicella's Superiore! Want er zijn toch duidelijke verschillen tussen de gewone en de Superiores.

En meestal ook aan zeer schappelijke prijzen!

https://intastebudswetrust.com/2020/06/0...policella/

Aha! Ik krijg straks stalen binnen van een producent die ik nog niet kende. Prijzen zitten goed, hopelijk de wijn ook! Ook de nieuwe jaargang Amarone van Carlo kwam vandaag binnen, maar die is al zo goed als uitverkocht aan bijna € 100... Blush

De prijzen van die Amarones, daar sta ik toch met grote ogen naar te kijken. Ik heb gelezen dat er recent een trend zou zijn om de Amarones iets frisser te maken. Maar het blijven in het algemeen toch wel stevige wijnen met een warme gloed. Geef mij dan maar de lichtere broertjes.

Krijg je ook de gewone Valpolicella's binnen Werner?

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-06-2020, 03:11 PM
Bericht: #102
RE: In Taste Buds We Trust
(11-06-2020 09:20 PM)Olivier schreef:  
(11-06-2020 04:15 PM)wvd schreef:  
(11-06-2020 12:32 PM)Olivier schreef:  Ik heb de voorbije maanden redelijk wat Valpolicella's gedronken, en al een deel hier op het forum gepost. Maar in mijn laatste artikel staat het allemaal nog eens samen.

Conclusie : wat zitten er toch heerlijke wijnen tussen die lichte, sappige Valpolicella's. Maar ook : wat zitten er toch mooie en complexe wijnen tussen die Valpolicella's Superiore! Want er zijn toch duidelijke verschillen tussen de gewone en de Superiores.

En meestal ook aan zeer schappelijke prijzen!

https://intastebudswetrust.com/2020/06/0...policella/

Aha! Ik krijg straks stalen binnen van een producent die ik nog niet kende. Prijzen zitten goed, hopelijk de wijn ook! Ook de nieuwe jaargang Amarone van Carlo kwam vandaag binnen, maar die is al zo goed als uitverkocht aan bijna € 100... Blush

De prijzen van die Amarones, daar sta ik toch met grote ogen naar te kijken. Ik heb gelezen dat er recent een trend zou zijn om de Amarones iets frisser te maken. Maar het blijven in het algemeen toch wel stevige wijnen met een warme gloed. Geef mij dan maar de lichtere broertjes.

Krijg je ook de gewone Valpolicella's binnen Werner?

Carlo Ferragù maakt geen gewone Valpolicella. Enkel een Recioto, Amarone en een Valpolicella Classico Superiore, maar die laatste proeft al als een Amarone. Komt van stokken aan zeer hoge densiteit, zeker voor Italië en de druiven worden dan nog 30 dagen gedroogd. Zeer intens met 16°alcohol, niet echt een fruitig terraswijntje dus...
Daarom ook zoek ik verder en verwacht ik nog eens stalen van een nieuwe (voor mij toch) producent. Daar zoek ik dan vooral naar de lichtere wijnen, enfin, we zien wel.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
12-06-2020, 03:35 PM
Bericht: #103
RE: In Taste Buds We Trust
(11-06-2020 12:32 PM)Olivier schreef:  Ik heb de voorbije maanden redelijk wat Valpolicella's gedronken, en al een deel hier op het forum gepost. Maar in mijn laatste artikel staat het allemaal nog eens samen.

Conclusie : wat zitten er toch heerlijke wijnen tussen die lichte, sappige Valpolicella's. Maar ook : wat zitten er toch mooie en complexe wijnen tussen die Valpolicella's Superiore! Want er zijn toch duidelijke verschillen tussen de gewone en de Superiores.

En meestal ook aan zeer schappelijke prijzen!

https://intastebudswetrust.com/2020/06/0...policella/

Grappig,terwijl ik mezelf scheel aan het blokken ben op de Italiaanse appellaties is dit een heel welkome afwisseling en toch educatief.

Merci! Heel interessant!

It's not a hangover, it's wine flu
12-06-2020, 03:41 PM
Bericht: #104
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Daarom ook zoek ik verder en verwacht ik nog eens stalen van een nieuwe (voor mij toch) producent. Daar zoek ik dan vooral naar de lichtere wijnen, enfin, we zien wel.

Ken je Montecariano? Ik vond die wel de moeite in het lichter genre. Wordt hier aan onze kanten al verdeeld door een lokale handelaar, maar misschien nog niet aan jouw kanten, Werner.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
19-06-2020, 01:04 PM
Bericht: #105
RE: In Taste Buds We Trust
(11-06-2020 09:20 PM)Olivier schreef:  Krijg je ook de gewone Valpolicella's binnen Werner?

Deze week is 't Valpolicella. Twee "basis" Valpo's al geproefd, Rubinelli Vajol naast een nieuw domein. Allebei erg mooi, andere stijl. De Rubinelli is zeer licht van kleur, wat "groene" aroma's eerst (kervel zegt V) maar doet het goed aan tafel. De andere is een jaar jonger (tja..), wat donkerder met diepere fruit aroma's, het gaat gelijk op. Gisteren dan aan de Ripasso's begonnen en dat was echt een "walk over" voor de nieuwe, zij het dat die van Rubinelli duidelijker Ripasso was met de smaak van gedroogde druiven, terwijl de "nieuwe" fruitiger is en vol finesse (en goedkoper...!). Benieuwd naar hoe het vandaag zal zijn na een dagje aan de lucht.
En dan is het Amarone, maar daar geen Rubinelli, maar vergelijken van 2 expressies van ander terroir, zelfde producent. Benieuwd, benieuwd.... Vraag is: is daar eigenlijk wel vraag naar. Naar Valpolicella bedoel ik.

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
19-06-2020, 05:56 PM
Bericht: #106
RE: In Taste Buds We Trust
(19-06-2020 01:04 PM)wvd schreef:  
(11-06-2020 09:20 PM)Olivier schreef:  Krijg je ook de gewone Valpolicella's binnen Werner?

Deze week is 't Valpolicella. Twee "basis" Valpo's al geproefd, Rubinelli Vajol naast een nieuw domein. Allebei erg mooi, andere stijl. De Rubinelli is zeer licht van kleur, wat "groene" aroma's eerst (kervel zegt V) maar doet het goed aan tafel. De andere is een jaar jonger (tja..), wat donkerder met diepere fruit aroma's, het gaat gelijk op. Gisteren dan aan de Ripasso's begonnen en dat was echt een "walk over" voor de nieuwe, zij het dat die van Rubinelli duidelijker Ripasso was met de smaak van gedroogde druiven, terwijl de "nieuwe" fruitiger is en vol finesse (en goedkoper...!). Benieuwd naar hoe het vandaag zal zijn na een dagje aan de lucht.
En dan is het Amarone, maar daar geen Rubinelli, maar vergelijken van 2 expressies van ander terroir, zelfde producent. Benieuwd, benieuwd.... Vraag is: is daar eigenlijk wel vraag naar. Naar Valpolicella bedoel ik.

Dat groene toetsje had ik ook in de 2018 van Rubinelli Vajol. Vond dat wel een mooie wijn. Redelijk wat structuur ook voor een Valpolicella.

Of daar vraag naar is? Goede vraag Wink Ik denk weinig. Beetje onbekend onbemind. En ook nog de perceptie van brolwijn/pizzeriawijn die meespeelt, denk ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-06-2020, 09:46 AM
Bericht: #107
RE: In Taste Buds We Trust
Een nieuw artikel over een nieuwe lijn van wijnen die Cantina Tollo (Abruzzo) lanceerde in april. Het zijn “duurzame” wijnen. Bio en vegan, maar ook met een sociale visie voor de leden van de coöperatieve.

https://intastebudswetrust.com/2020/06/2...n-organic/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-06-2020, 10:12 AM
Bericht: #108
RE: In Taste Buds We Trust
Zaterdag dan de Amarone en zijn "top" Valpolicella van een andere wijngaard. In de Amarone vond ik een wat muf aroma dat zo even de kop op stak. Het is een relatief lichtere Amarone, jong nog met duidelijke tannines. Het is niet de beste Amarone ooit, verre van, maar wel aan een zeer goede prijs, amper € 32. Als het "mufje" optrekt (V zegt rotte plank...Smile, ik dacht misschien een klein tikje TCA...) vandaag, dan is het een optie, anders niet. Maar hij werd m.i. volkomen overklast door de Valpolicella "Reserve" (niet Riserva!). Duur voor een Valpo, € 28, maar wat een wijn! Mooi rijp maar krokant fruit, suave volle, romige smaak en erg lange afdronk, heel puur, een plezier, maar wel voldoende alcohol lees ik op het label want storen doet het niet. Dat zou ik graag aanbieden, maaruit ervaring weet ik dat een Valpolicella aan € 30, hoe supergoed ook, niet verkoopt hier. Sad

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
22-06-2020, 02:31 PM
Bericht: #109
RE: In Taste Buds We Trust
(22-06-2020 10:12 AM)wvd schreef:  Zaterdag dan de Amarone en zijn "top" Valpolicella van een andere wijngaard. In de Amarone vond ik een wat muf aroma dat zo even de kop op stak. Het is een relatief lichtere Amarone, jong nog met duidelijke tannines. Het is niet de beste Amarone ooit, verre van, maar wel aan een zeer goede prijs, amper € 32. Als het "mufje" optrekt (V zegt rotte plank...Smile, ik dacht misschien een klein tikje TCA...) vandaag, dan is het een optie, anders niet. Maar hij werd m.i. volkomen overklast door de Valpolicella "Reserve" (niet Riserva!). Duur voor een Valpo, € 28, maar wat een wijn! Mooi rijp maar krokant fruit, suave volle, romige smaak en erg lange afdronk, heel puur, een plezier, maar wel voldoende alcohol lees ik op het label want storen doet het niet. Dat zou ik graag aanbieden, maaruit ervaring weet ik dat een Valpolicella aan € 30, hoe supergoed ook, niet verkoopt hier. Sad

Dan heb je waarschijnlijk het publiek niet daarvoor, want in dezelfde prijscategorie verkopen wijnen als die van Marion en Roccolo Grassi volgens mij vlotjes.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
22-06-2020, 02:41 PM
Bericht: #110
RE: In Taste Buds We Trust
(22-06-2020 02:31 PM)Olivier schreef:  
(22-06-2020 10:12 AM)wvd schreef:  Zaterdag dan de Amarone en zijn "top" Valpolicella van een andere wijngaard. In de Amarone vond ik een wat muf aroma dat zo even de kop op stak. Het is een relatief lichtere Amarone, jong nog met duidelijke tannines. Het is niet de beste Amarone ooit, verre van, maar wel aan een zeer goede prijs, amper € 32. Als het "mufje" optrekt (V zegt rotte plank...Smile, ik dacht misschien een klein tikje TCA...) vandaag, dan is het een optie, anders niet. Maar hij werd m.i. volkomen overklast door de Valpolicella "Reserve" (niet Riserva!). Duur voor een Valpo, € 28, maar wat een wijn! Mooi rijp maar krokant fruit, suave volle, romige smaak en erg lange afdronk, heel puur, een plezier, maar wel voldoende alcohol lees ik op het label want storen doet het niet. Dat zou ik graag aanbieden, maaruit ervaring weet ik dat een Valpolicella aan € 30, hoe supergoed ook, niet verkoopt hier. Sad

Dan heb je waarschijnlijk het publiek niet daarvoor, want in dezelfde prijscategorie verkopen wijnen als die van Marion en Roccolo Grassi volgens mij vlotjes.

Ik ben nochtans erg in de verleiding.............!

WVD (Wijnhandel Leuvin, gespecialiseerd in het betere werk uit Frankrijk en Italië)
22-06-2020, 04:04 PM
Bericht: #111
RE: In Taste Buds We Trust
(22-06-2020 09:46 AM)Olivier schreef:  Een nieuw artikel over een nieuwe lijn van wijnen die Cantina Tollo (Abruzzo) lanceerde in april. Het zijn “duurzame” wijnen. Bio en vegan, maar ook met een sociale visie voor de leden van de coöperatieve.

https://intastebudswetrust.com/2020/06/2...n-organic/

Graag gelezen!
Aantrekkelijke flessen met blijkbaar even aantrekkelijke inhoud. En alweer een mij onbekende Italianse druif ontdekt...
Kon je die wijnen bij Cavatappi kopen?

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-06-2020, 05:25 PM
Bericht: #112
RE: In Taste Buds We Trust
(22-06-2020 04:04 PM)vinejo schreef:  
(22-06-2020 09:46 AM)Olivier schreef:  Een nieuw artikel over een nieuwe lijn van wijnen die Cantina Tollo (Abruzzo) lanceerde in april. Het zijn “duurzame” wijnen. Bio en vegan, maar ook met een sociale visie voor de leden van de coöperatieve.

https://intastebudswetrust.com/2020/06/2...n-organic/

Graag gelezen!
Aantrekkelijke flessen met blijkbaar even aantrekkelijke inhoud. En alweer een mij onbekende Italianse druif ontdekt...
Kon je die wijnen bij Cavatappi kopen?

Merci!

Nee, het zijn wijnen die bestemd zijn voor de horeca. Ik heb ze als stalen gekregen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-07-2020, 12:44 PM
Bericht: #113
RE: In Taste Buds We Trust
Eindelijk een nieuw artikel bij mekaar kunnen schrijven. De Sierra de Gredos krijgt al een tijdje veel aandacht in de Angelsaksische wijnpers, vooral dan de wijnen van Comando G en Daniel Jiménez-Landi. Hun Garnacha's worden steevast Bourgondisch genoemd. En dat wekt natuurlijk mijn interesse :

https://intastebudswetrust.com/2020/07/1...-the-hype/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-07-2020, 04:34 PM
Bericht: #114
RE: In Taste Buds We Trust
(16-07-2020 12:44 PM)Olivier schreef:  Eindelijk een nieuw artikel bij mekaar kunnen schrijven. De Sierra de Gredos krijgt al een tijdje veel aandacht in de Angelsaksische wijnpers, vooral dan de wijnen van Comando G en Daniel Jiménez-Landi. Hun Garnacha's worden steevast Bourgondisch genoemd. En dat wekt natuurlijk mijn interesse :

https://intastebudswetrust.com/2020/07/1...-the-hype/

Zeer leuk om te lezen, thanks!
16-07-2020, 05:14 PM
Bericht: #115
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Zeer leuk om te lezen, thanks!

thank you

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
16-07-2020, 08:30 PM
Bericht: #116
RE: In Taste Buds We Trust
How do the Grapes of Wrath fit in this line up. Or don't they? See also: our Spain 4 tasting a few years ago.
16-07-2020, 08:41 PM
Bericht: #117
RE: In Taste Buds We Trust
(16-07-2020 08:30 PM)Rik Martens schreef:  How do the Grapes of Wrath fit in this line up. Or don't they? See also: our Spain 4 tasting a few years ago.

Bedoel jij niet de Spanish grain die de storm weerstaan heeft Rik?
Grapes of wrath gelezen, schitterend boek! (in t Nederlands weliswaar)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
16-07-2020, 08:55 PM
Bericht: #118
RE: In Taste Buds We Trust
Ja, sorry, ik heb hier geantwoord op het Engelse artikel van Olivier. Nee, ik bedoelde Las Uvas de la Ira van Landi.

"De Druiven der Gramschap" was dan weer het favoriete boek van mijn vader zaliger, al heeft die nooit veel romans gelezen.
16-07-2020, 09:29 PM
Bericht: #119
RE: In Taste Buds We Trust
(16-07-2020 08:55 PM)Rik Martens schreef:  Ja, sorry, ik heb hier geantwoord op het Engelse artikel van Olivier. Nee, ik bedoelde Las Uvas de la Ira van Landi.

"De Druiven der Gramschap" was dan weer het favoriete boek van mijn vader zaliger, al heeft die nooit veel romans gelezen.

Die zat inderdaad niet in de line-up. Maar had gekund. Wil die zeker nog eens proeven.

Het boek heb ik gelezen en goed bevonden.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
17-07-2020, 08:49 AM
Bericht: #120
RE: In Taste Buds We Trust
Die Uvas de la Ira zouden de instapwijn van Landi moeten zijn. Er ligt hier nog ergens een fles in de kelder, 'k zal die eens moeten opendoen. Alleen jammer dat er zo'n "authentieke" wassen capsule op zit, dan ligt weer heel de keuken vol.


Ga naar locatie: