Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In Taste Buds We Trust
23-04-2020, 10:40 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-04-2020 om 10:42 AM door 33S.)
Bericht: #81
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 07:50 PM)Olivier schreef:  
(22-04-2020 05:36 PM)wvd schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Had jij (of iemand anders hier) al niet eens iets over Inama gepubliceerd? Ik heb die wijnen in lange tijd niet meer geproefd (kan niet àlles volgen), hoe vind jij ze in vergelijking met die van Pieropan of Suavia?

Ik heb hier al een paar van de Soaves besproken, inderdaad. Hier staan ze alle 4 samen.

Ik dacht ook spontaan aan de wijnen van Suavia toen ik de Inama’s proefde, want er er is wel een zekere lijn in te trekken. Ook bij Suavia zijn het veel krachtigere, karaktervolle Soaves dan de gemiddelde supermarktsoave. Bij Suavia miste ik echter wel wat zuren soms. Bij Inama had ik dat een beetje bij de Foscarino, nochtans hoog aangeschreven. Maar ik denk dat ze zelf ook wel nattigheid voelen bij Inama, want ze hebben net een nieuwe cuvée, de Carbonare, die eerder oostwaarts ligt, en een koeler terroir heeft. Dat is een wijn die perfect in evenwicht zit. De Foscarino is echt voor de liefhebbers van weelderig en rijkelijk wit.

Maar de Vigneto du Lot, nochtans ook van Monte Foscarino, is dan wel weer top. Duidelijke houtlagering, maar het werkt. Grote wijn!

Pieropan heb ik helaas nog niet geproefd.

Ik heb hier wel wat ervaring met Inama en Soave. Redelijk wat flessen van de basis Vin Soave gedronken, die vond ik het meest geschikt voor 'dagelijks gebruik'. Ik herinner mij dat we deze op vakantie aan het Gardameer vaak dronken bij de spaghetti vongole en dat was toen alleszins in mijn ogen een goeie combinatie.

Op basis van die ervaring heb ik dan eens een proeffles gekocht van de Foscarino en Vigneto du Lot. Ik vond het hout toen iets te dominant aanwezig in de Vigneto du Lot en vond de Foscarino destijds frisser. Volgende jaargangen af en toe nog een fles van gedronken en dan een stuk of 10 flessen van de Foscarino 2015 besteld bij xtrawine (de prijs was toen belachelijk laag). Inmiddels heb ik er nog 1 liggen en het wordt tijd dat die wordt opgedronken. Inderdaad heel weelderige wijn, af en toe smaakt dat wel, maar ik heb altijd de indruk gehad dat ik de vorige jaargangen beter vond omdat die wel meer zuren hadden.

Suavia koop ik laatste jaren niet meer omdat ik te veel last heb gehad met flesvariatie.

De Calvarino van Pieropan heeft het meeste zuren, daar zit ook wel 30% Trebbiano di Soave in. Wel al een tijd geleden dat ik die nog dronk. La Rocca is dan weer 100% Garganega als ik me niet vergis. Die dronk ik enkel op proeverijen, vond ik toen al wat te zwaar, maar zeker goeie wijn natuurlijk.

Op dit moment heb ik van Soave enkel nog 2 flessen Pra 'Staforte' 2016 liggen en 1 Foscarino 2015.

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
23-04-2020, 12:03 PM
Bericht: #82
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Ik heb hier wel wat ervaring met Inama en Soave. Redelijk wat flessen van de basis Vin Soave gedronken, die vond ik het meest geschikt voor 'dagelijks gebruik'. Ik herinner mij dat we deze op vakantie aan het Gardameer vaak dronken bij de spaghetti vongole en dat was toen alleszins in mijn ogen een goeie combinatie.

Op basis van die ervaring heb ik dan eens een proeffles gekocht van de Foscarino en Vigneto du Lot. Ik vond het hout toen iets te dominant aanwezig in de Vigneto du Lot en vond de Foscarino destijds frisser. Volgende jaargangen af en toe nog een fles van gedronken en dan een stuk of 10 flessen van de Foscarino 2015 besteld bij xtrawine (de prijs was toen belachelijk laag). Inmiddels heb ik er nog 1 liggen en het wordt tijd dat die wordt opgedronken. Inderdaad heel weelderige wijn, af en toe smaakt dat wel, maar ik heb altijd de indruk gehad dat ik de vorige jaargangen beter vond omdat die wel meer zuren hadden.

Suavia koop ik laatste jaren niet meer omdat ik te veel last heb gehad met flesvariatie.

De Calvarino van Pieropan heeft het meeste zuren, daar zit ook wel 30% Trebbiano di Soave in. Wel al een tijd geleden dat ik die nog dronk. La Rocca is dan weer 100% Garganega als ik me niet vergis. Die dronk ik enkel op proeverijen, vond ik toen al wat te zwaar, maar zeker goeie wijn natuurlijk.

Op dit moment heb ik van Soave enkel nog 2 flessen Pra 'Staforte' 2016 liggen en 1 Foscarino 2015.

ik heb gelezen dat ze bij Inama het hout wat geminderd hebben de laatste jaren. Het is nog altijd duidelijk aanwezig hoor in de Lot 16, maar het werkt wel.

Als je van een frissere stijl houdt is de Carbonare wel interessant. De meest frisse van de vier, vond ik.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-04-2020, 11:05 AM
Bericht: #83
RE: In Taste Buds We Trust
Een artikel dat én interessant is én me even deed dromen naar vakantie. Smile

Rond welke prijsrange zitten we hier voor de 4 Soaves?
24-04-2020, 11:48 AM
Bericht: #84
RE: In Taste Buds We Trust
(24-04-2020 11:05 AM)Fre schreef:  Een artikel dat én interessant is én me even deed dromen naar vakantie. Smile

Rond welke prijsrange zitten we hier voor de 4 Soaves?

Thanks, Fre!

De basiscuvée was 15€, de Vigneto du Lot aan een 25€, en de andere twee ertussen. Gekocht bij Vintology.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
24-04-2020, 01:52 PM
Bericht: #85
RE: In Taste Buds We Trust
(24-04-2020 11:48 AM)Olivier schreef:  
(24-04-2020 11:05 AM)Fre schreef:  Een artikel dat én interessant is én me even deed dromen naar vakantie. Smile

Rond welke prijsrange zitten we hier voor de 4 Soaves?

Thanks, Fre!

De basiscuvée was 15€, de Vigneto du Lot aan een 25€, en de andere twee ertussen. Gekocht bij Vintology.

Ze staan momenteel overigens in promo bij xtrawine. De Foscarino en Carbonare onder de 15 euro.

Ik ga wel even passen, in deze tijden moet men budgettaire voorzichtigheid inbouwen Rolleyes

Like a bird on the wire,
like a drunk in a midnight choir,
I have tried, in my way, to be free.
24-04-2020, 02:20 PM
Bericht: #86
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Ze staan momenteel overigens in promo bij xtrawine. De Foscarino en Carbonare onder de 15 euro.

watte serieus prijsverschil

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
25-04-2020, 01:56 PM
Bericht: #87
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 07:50 PM)Olivier schreef:  
(22-04-2020 05:36 PM)wvd schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Had jij (of iemand anders hier) al niet eens iets over Inama gepubliceerd? Ik heb die wijnen in lange tijd niet meer geproefd (kan niet àlles volgen), hoe vind jij ze in vergelijking met die van Pieropan of Suavia?

Ik heb hier al een paar van de Soaves besproken, inderdaad. Hier staan ze alle 4 samen.

Ik dacht ook spontaan aan de wijnen van Suavia toen ik de Inama’s proefde, want er er is wel een zekere lijn in te trekken. Ook bij Suavia zijn het veel krachtigere, karaktervolle Soaves dan de gemiddelde supermarktsoave. Bij Suavia miste ik echter wel wat zuren soms. Bij Inama had ik dat een beetje bij de Foscarino, nochtans hoog aangeschreven. Maar ik denk dat ze zelf ook wel nattigheid voelen bij Inama, want ze hebben net een nieuwe cuvée, de Carbonare, die eerder oostwaarts ligt, en een koeler terroir heeft. Dat is een wijn die perfect in evenwicht zit. De Foscarino is echt voor de liefhebbers van weelderig en rijkelijk wit.

Maar de Vigneto du Lot, nochtans ook van Monte Foscarino, is dan wel weer top. Duidelijke houtlagering, maar het werkt. Grote wijn!

Pieropan heb ik helaas nog niet geproefd.

Bij mijn weten was Pieropan de eerste die Soave van hoog niveau produceerde in de tijd van de wijn oceaan met o.a. een heerlijke Recioto di Soave. Wordt nog steeds hoog aangeschreven in de Angelsaksische pers.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
28-04-2020, 08:40 AM
Bericht: #88
RE: In Taste Buds We Trust
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Olvier, nogal laattijdig maar ik wou toch nog laten weten dat ik weer erg van je nieuwe artikel heb genoten. 1 van de interessantste zaken die ik hier op het forum de laatste tijd heb gelezen.
28-04-2020, 08:54 AM
Bericht: #89
RE: In Taste Buds We Trust
(28-04-2020 08:40 AM)Corto schreef:  
(22-04-2020 02:22 PM)Olivier schreef:  een nieuwe post, deze keer met mijn ervaringen met de verschillende Soaves van Inama, heel krachtige en karaktervolle wijnen. Staat mijlenver van de lichte en gemakkelijke Soaves die je vaak vindt :

https://intastebudswetrust.com/2020/04/2...-of-soave/

Olvier, nogal laattijdig maar ik wou toch nog laten weten dat ik weer erg van je nieuwe artikel heb genoten. 1 van de interessantste zaken die ik hier op het forum de laatste tijd heb gelezen.

Super om te horen Smile Bedankt Corto! Dat motiveert mij om aan mij volgende artikel te beginnen.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
11-05-2020, 08:10 PM
Bericht: #90
RE: In Taste Buds We Trust
Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2020, 10:46 AM
Bericht: #91
RE: In Taste Buds We Trust
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Goed geschreven, mooie foto's. Heb je de Draga niet kunnen uitproberen bij de wok? Was op zeker... Wink

WVD (Wijnhandel Leuvin)
12-05-2020, 11:23 AM
Bericht: #92
RE: In Taste Buds We Trust
(12-05-2020 10:46 AM)wvd schreef:  
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Goed geschreven, mooie foto's. Heb je de Draga niet kunnen uitproberen bij de wok? Was op zeker... Wink

Merci, Wvd! Jawel, we hadden de Draga ook nog bij de wok, maar daar viel hij toch iets te licht uit.

Het blijft me toch fascineren hoe wijnen kunnen veranderen bij eten. Dat de combinatie niet altijd werkt zoals je wil, is onvermijdelijk. Maar dat een wijn die op zich weinig interessant is, dan plotseling zeer functioneel wordt bij het gerecht, is toch altijd bijzonder.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
12-05-2020, 12:25 PM
Bericht: #93
RE: In Taste Buds We Trust
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Een paar jaar geleden was het ineens daar: De "Orange Wines" hype. Alle jonge fanatieke sommeliers van de betere restaurants pronkten vol trots met deze wijnen op de kaart en er was haast geen wijnarrangement meer zonder een orange wijn in de line-up. Je hoorde er eigenlijk niet meer bij als je bleef hangen bij de klassieke wijnen. Bij het inschenken van de orange wijnen volgde steevast het over-enthousiaste verhaal hoe bijzonder deze wijn dan toch wel niet was blah blah blah. Keer op keer volgde dezelfde discussie opgestart door mijn openingszin: "Prachtig verhaal man, er is alleen 1 probleem....de wijn is niet te zuipen!". Vervolgens een verdediging over de bijzonderheid van de wijn etc etc. Allemaal een mooi verhaal met een "freaky" wijn waarbij ze volledig voorbij gingen aan hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk wijnen voorschotelen die voor de geïnteresseerden matchen met het gerecht en die vooral door de gasten LEKKER gevonden worden....
We zijn nu 2 jaar verder en inmiddels zijn ze bijna overal weer verdwenen. Laat ze in privékringen elkaar maar gek maken met "speciale" wijnen die niet te drinken zijn en dat ze tijdens het werk de gasten blij maken.

Iedere Steak onder 500 gram is Carpaccio
Handelaar in High-end wijnen
12-05-2020, 05:04 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 12-05-2020 om 05:04 PM door wvd.)
Bericht: #94
RE: In Taste Buds We Trust
(12-05-2020 12:25 PM)Vinoco schreef:  
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Een paar jaar geleden was het ineens daar: De "Orange Wines" hype. Alle jonge fanatieke sommeliers van de betere restaurants pronkten vol trots met deze wijnen op de kaart en er was haast geen wijnarrangement meer zonder een orange wijn in de line-up. Je hoorde er eigenlijk niet meer bij als je bleef hangen bij de klassieke wijnen. Bij het inschenken van de orange wijnen volgde steevast het over-enthousiaste verhaal hoe bijzonder deze wijn dan toch wel niet was blah blah blah. Keer op keer volgde dezelfde discussie opgestart door mijn openingszin: "Prachtig verhaal man, er is alleen 1 probleem....de wijn is niet te zuipen!". Vervolgens een verdediging over de bijzonderheid van de wijn etc etc. Allemaal een mooi verhaal met een "freaky" wijn waarbij ze volledig voorbij gingen aan hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk wijnen voorschotelen die voor de geïnteresseerden matchen met het gerecht en die vooral door de gasten LEKKER gevonden worden....
We zijn nu 2 jaar verder en inmiddels zijn ze bijna overal weer verdwenen. Laat ze in privékringen elkaar maar gek maken met "speciale" wijnen die niet te drinken zijn en dat ze tijdens het werk de gasten blij maken.

+1
Dat heb je met al die hypes, schouder ophalen is meestal de beste reactie. De klassieke wijnen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.
We hebben ooit, ik dacht in een restaurant in Vicenza, een "orange" wijn gedronken. Die bleek afkomstig van een lokale, onbekende (behalve door Ian waarschijnlijk) druif en werd ons door de sommelier aangeraden toen ik naar iets lokaals vroeg. Hij zei dat het "te vergelijken" was met oranje wijjnen en stond ook zo op de kaart, maar zou in de streek traditioneel al met schilweking gevinifieerd zijn. Geen hype dus maar traditie. Wij vonden hem wel lekker bij de lunch.

WVD (Wijnhandel Leuvin)
12-05-2020, 08:25 PM
Bericht: #95
RE: In Taste Buds We Trust
(12-05-2020 05:04 PM)wvd schreef:  
(12-05-2020 12:25 PM)Vinoco schreef:  
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Een paar jaar geleden was het ineens daar: De "Orange Wines" hype. Alle jonge fanatieke sommeliers van de betere restaurants pronkten vol trots met deze wijnen op de kaart en er was haast geen wijnarrangement meer zonder een orange wijn in de line-up. Je hoorde er eigenlijk niet meer bij als je bleef hangen bij de klassieke wijnen. Bij het inschenken van de orange wijnen volgde steevast het over-enthousiaste verhaal hoe bijzonder deze wijn dan toch wel niet was blah blah blah. Keer op keer volgde dezelfde discussie opgestart door mijn openingszin: "Prachtig verhaal man, er is alleen 1 probleem....de wijn is niet te zuipen!". Vervolgens een verdediging over de bijzonderheid van de wijn etc etc. Allemaal een mooi verhaal met een "freaky" wijn waarbij ze volledig voorbij gingen aan hetgeen waar ze voor betaald worden, namelijk wijnen voorschotelen die voor de geïnteresseerden matchen met het gerecht en die vooral door de gasten LEKKER gevonden worden....
We zijn nu 2 jaar verder en inmiddels zijn ze bijna overal weer verdwenen. Laat ze in privékringen elkaar maar gek maken met "speciale" wijnen die niet te drinken zijn en dat ze tijdens het werk de gasten blij maken.

+1
Dat heb je met al die hypes, schouder ophalen is meestal de beste reactie. De klassieke wijnen zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.
We hebben ooit, ik dacht in een restaurant in Vicenza, een "orange" wijn gedronken. Die bleek afkomstig van een lokale, onbekende (behalve door Ian waarschijnlijk) druif en werd ons door de sommelier aangeraden toen ik naar iets lokaals vroeg. Hij zei dat het "te vergelijken" was met oranje wijjnen en stond ook zo op de kaart, maar zou in de streek traditioneel al met schilweking gevinifieerd zijn. Geen hype dus maar traditie. Wij vonden hem wel lekker bij de lunch.

Ook nooit de hype begrepen, laat staan gevolgd.

PS Mooi artikel alweer, Oli!

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
12-05-2020, 10:16 PM
Bericht: #96
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat: PS Mooi artikel alweer, Oli!

Thanks Jo! Blij je hier terug te zien. Wink

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
13-05-2020, 09:01 AM
Bericht: #97
RE: In Taste Buds We Trust
(11-05-2020 08:10 PM)Olivier schreef:  Een initiatief van de Wine Pairing Weekend bloggers om over oranje wijn te schrijven sprak me aan om ook eens te experimenteren met deze wijnen aan tafel. Conclusie : het kan verkeren....

https://intastebudswetrust.com/2020/05/0...ad-winepw/

Opnieuw een erg interessant artikel. Dankjewel Olivier.
13-05-2020, 10:13 AM
Bericht: #98
RE: In Taste Buds We Trust
Citaat:Opnieuw een erg interessant artikel. Dankjewel Olivier.

Merci Corto! thank you

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)


Ga naar locatie: