Welkom, gast!


 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Waltzing Tannine
06-04-2014, 11:10 AM
Bericht: #61
RE: Waltzing Tannine
Meer dan een maand na datum toch nog dit korte verslag van onze WT bij LL.

We begonnen met een... appelwijn uit Limal, Casa de Raxhon. Franklin redde ons van de totale schaamte door de prominente appeltoets naar voren te schuiven. Zeer vineus nochtans, en lekker.

Vervolgens werd het bewijs geleverd dat men in België inderdaad beter appels vergist dan druiven. We proefden twee cuvees van de kleine Oostvlaamse wijnhype, Waes.

Domaine Waes 2010,Vlaamse landwijn, wit.' Druiven Solaris, bianca en Sirius. Bloemkool, asperges, appel in de neus. In de mond weinig charme, zeer droog, wat pitfruit in de afdronk. Dan liever kosmonautenwijn in capsules merkte iemand op.
Domaine Waes 2011,Vlaamse landwijn, rood: van de druiven rond, regent en leon millot. Kersen in de neus, lichte kruidigheid. In de mond mooi evenwicht, correct gemaakt maar nogal reliefloos. Beter dan de witte, maar dat was niet zo moeilijk. Met alle respect voor de wijnbouwer, die erin slaagt op een vlak stuk grond in een druifonvriendelijk klimaat zo iets te maken, maar dit is enkel leuk om eens te drinken omdát het Vlaams is, niet omdat het zo hemels lekker is. Gezien de prijs (17 euro, zowel de witte als de rode) een eenmalig experiment.
We vroegen ons af of Wauters beter zou doen...
(Let wel, we dronken deze twee wijnen, net zoals de rest, volledig blind, dus er was geen sprake van vooroordelen).

The Four Graces 2008 Chardonnay, Williamette Valley Oregon
Caramel, geoxideerde appel, nootjes, zacht en zalvend, toffee, enorme afdronk, zeer mooi, 92

Crossbarn 2012 chardonnay, Sonoma Coast
Ik noteerde mineraal, zelfs zilte toets, niet poerdroog, bittere afdronk. Waar de vorige naar Meursault neigde was dit eerder Chablis. 90

The Four Graces 2011, pinot noir Williamette Valley Oregon
Lichte kleur, stoffig, rood fruit, doet wat denken aan een spatburgunder, beetje monotoon. 85

Schug 2010 pinot noir, Napa Valley
Heel mineraal, kruidig, koel in de mond, zeer peperachtige afdronk, mooi! 91+

Chateau Smith, cabernet sauvignon 2011, Colombia Valley Washington
Fruitige neus, peterselie, ook deze wat stofferig, confituur. We dachten een beetje aan een merlot vin de pays...Confused 83

Rudy, cabernet sauvignon 2011, Napa Valley
Fraicheur in de neus, cassis, deed me denken aan een Chileense wijn, kruidigheid, vanille, sappig, zeer mooie afdronk. 89

Het mooie triootje waarmee we afsloten staat hier beschreven:

http://www.vinejo.freebb.be/thread-88-po...l#pid45429

(En wees gerust, niet x- rated Wink )

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
06-04-2014, 08:13 PM
Bericht: #62
RE: Waltzing Tannine
Citaat:Domaine Waes 2010,Vlaamse landwijn, wit.' Druiven Solaris, bianca en Sirius. Bloemkool, asperges, appel in de neus. In de mond weinig charme, zeer droog, wat pitfruit in de afdronk. Dan liever kosmonautenwijn in capsules merkte iemand op.

Ik vraag me af of er veel variatie op de jaargangen zit? Op Megavino vond ik de wijnen van Waes van de weinige Belgische wijnen die wel te pruimen waren. Vermoed dat ik toen de 2012 geproefd heb. 17€ is echter te veel.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
06-04-2014, 09:09 PM
Bericht: #63
RE: Waltzing Tannine
(06-04-2014 08:13 PM)Olivier schreef:  
Citaat:Domaine Waes 2010,Vlaamse landwijn, wit.' Druiven Solaris, bianca en Sirius. Bloemkool, asperges, appel in de neus. In de mond weinig charme, zeer droog, wat pitfruit in de afdronk. Dan liever kosmonautenwijn in capsules merkte iemand op.

Ik vraag me af of er veel variatie op de jaargangen zit? Op Megavino vond ik de wijnen van Waes van de weinige Belgische wijnen die wel te pruimen waren. Vermoed dat ik toen de 2012 geproefd heb. 17€ is echter te veel.

We hebben ons dat ook afgevraagd, Olivier. Vooral dan omdat het huis onlangs zelfs een of andere prijs won en relatief goede kritieken krijgt. Misschien was de 2010 te oud, is zeer goed mogelijk...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
19-05-2014, 08:50 PM
Bericht: #64
RE: Waltzing Tannine
Ondertussen al 10 dagen terug, WT bij Brunello.
We startten met een knappe witte, onmogelijk thuis te brengen.
Goede wijn nochtans, we gokten wel het land juist. Een Italiaanse wijn uit Alto Adige, Praepositus 2011
Strogeel kleur, perzik, abrikoos, peer, in de mond een mooie molligheid door zuren gedragen, redelijk wat alcohol(14!) maar dit viel niet echt op.
De gastheer beweerde dat de wijn een blend was van riesling en trollinger. Grote verrassing, want geen enkele proever herkende hier ook maar een spaje riesling in.
Logisch want het was eenmonocépage van Kerner Smile - de verwarring: Brunello had iets over die druif opgezocht en vond terug dat dit een kruising was van.... Jawel.

Enfin, een mooie start, en het werd er alleen maar beter op.

We kregen een uitzonderlijke vertical van Chateau Fonbel, de St Emilion van de makers van Ausone. Met enige zin voor overdrijving en behoorlijk wat whishfull thinking noemden we dit de derde wijn van Ausone. Wink

De wijnen werden door elkaar geschonken en wat we vreesden werd bewaarheid: een bijzonder moéilijke klus!
Enkel de 2011 en de 2006 hadden we juist, de rest...op een paar jaar na ook. Big Grin

2005: de ontgoocheling van de flight. Een vermoeide wijn..
2006: herkenbaar door het alcoholpuntje en de overrijpheid in de afdronk. Wel goed.
2007: dé verrassing in positieve zin! Knapperig en fris, heel mooi.
2008: lichte groenigheid, wat, peper, I like the style.
2009: mooi op dronk, eindigt wel droog, goed body.
2010: meest herkenbaar merlot, áf, evenwicht, zachte tannine, op t randje van commerciële wijn (deed me denken aan de Chileense merlot van Errazuriz de avond ervoor)
2001: aaauw, zo stug bij aanvang, kwam echter mooi open en haalde uiteindelijk zelfs top drie.

Zeven mooie wijnen, met als uitschieter in negatieve zin de 2005, in positieve zin de 2007.

Vervolgens kregen we twee pure Bordeauxtoppers in het glas, ware delicatessen.

Chateau Feytit Clinet 2005 bewees dat de Fonbel van t zelfde jaar een uitzondering was. Subtiele neus met aardse toetsen, kruidig, ceder, toast. Fijnkorrelig en uitgebalanceerd in de mond, lange hedonistische afdronk. 94

Chateau Montrose 2004: We dachten een St Julien, zo zacht en elegant was deze wijn. 92

Tot slot trakteerde Brunello ons nog op een Sauternes die een pak ouder was dan de oudste proever rond de tafel: Chateau d Arche Lafaurie 1953
Een cognackleur, een bijzonder jonge neus met honing en tropisch fruit, een mond die bij aanvang een licht foutje leek te tonen maar dat verdween na een kwartier volledig. Heerlijke wijn.

Unaniem oordeel: dit was éen van die degustaties waarvan je zegt: " Daarvoor doen we 't !"
cheers
19-05-2014, 11:33 PM
Bericht: #65
RE: Waltzing Tannine
Een mooi verslag van een knappe proeverij. Hopelijk mogen er zo nog veel volgen Wink

"The poor man, the budget drinker, is forced to make choices and sacrifices that can only sharpen his discrimination and his appreciation of competing pleasures. Starting at the top, one will miss the climb." Jay McInerney, auteur van Bright Lights, Big City
30-08-2014, 05:37 PM
Bericht: #66
RE: Waltzing Tannine
29 augustus, Waltzing bij mij thuis.

We begonnen met een duo. De blindgangers kregen twee witte wijnen in het glas. De wijnen werden als zeer verschillend ervaren. Men dacht een Bordeaux en... nog iets anders... chardonnay misschien?
Toch was het enige verschil tussen de wijnen... een jaargang. Altijd interessant.
Chateau Saransot Dupré 2010 was veruit beter dan zijn opvolger, de 2011.

Om het pallet klaar te maken voor de rode duo' s dronken we eerst een roseetje. De Bastide, Gaillac was gemaakt van vooral syrah en braucol en had een hele mooie donkere zalmkleur, in de neus vreesde je wat voor de dodelijke snoepjes maar gelukkig was de wijn droog genoeg om te behagen.

Wordt vervolgd want even leuk bezoek :-)

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-08-2014, 04:47 PM
Bericht: #67
RE: Waltzing Tannine
Tijd voor rood.

We begonnen met een duo dat ik al lang eens naast elkaar wou zetten. Een top spatburgunder naast een Grand cru van Bourgogne.

Chapelle Chambertin 2006 Drouhin Laroze - Shelter pinot noir 2006
Buiten gedronken en misschien zijn daardoor de wijnen niet op hun waarde geschat. Men vond de bourgogne wat hoekig en de Shelter speciaal. Punten gingen niet boven de 88. De dag erop herproefd met Olivier en vooral de Shelter werd toen wél op waarde geschat.

Chateau Sociando Mallet 2011-Chateau Sociando Mallet 2001
Hier was er wel volop enthousiasme. Beide wijnen werden als top benoemd, de 2011 rijk en toasty, cassis, veel beet. De 2001 gewoonweg schitterend. Kreeg 94 van de groep. De 2011 kreeg 91.

Chateau Bellevue Haut Medoc 2006- Sociando Mallet 2006
Zou men de SM herkennen, neen dus. De Bellevue werd door velen zelfs als superieur ervaren. Ooit beschreef ik de 2002 van dit huis als de opvolger van Sociando.
http://wijnliefhebber.skynetblogs.be/arc...-2002.html

Ik wou dus even de proef op de som nemen, en de Belle vu deed het niet slecht. St Canard vond dit zelfs de topper van de avond! Kreeg 91, de SM 2006 kreeg 90.

Chateau Pontet Haut Medoc 1988- Sociando Mallet 1988
En dan wou ik eens weten wat een 'gewone' Haut Medoc van 25 jaar oud kon doen tegen SM van hetzelfde jaar.
Wel, die Pontet presteerde zeer mooi, niet de finesse en complexiteit van SM maar heel aangenaam, fruitig zelfs, rond. Zeer enthousiast publiek, de SM was zelfs nog... jong. 90 voor de Pontet, 91+ voor de SM

Daarna een Gatinara van Travaglini 1978
Nebiolo van 36 jaar oud. Nog herkenbaar en zeer mooi. Leder, kriekjes en kruidigheid. Voor LL zelfs de WOTN. 90-92

Ik was een duo vergeten schenken maar gezien de algemene verzadiging schonk ik slechts 1 van beide wijnen

Chateau Bellevue GCC 2003 St Emilion (Thienpont)
Werd zeer goed onthaald, rijp, vanille, in de mond hartig maar genoeg fraicheur.91-92

De Joguet 2003 schonk ik de dag erna aan Olivier, was een zeer knappe Cabernet franc.

We eindigden met een heel lekkere Corsendonk Pater Dubbel en Pannepot reserva 2009.

t Was mooi geweest.


Bijlagen Afbeeldingen
   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
31-08-2014, 07:42 PM
Bericht: #68
RE: Waltzing Tannine
Erg mooie proeverij !
De SM 2006 had wel een grote progressie in het glas vond ik.
31-08-2014, 08:57 PM
Bericht: #69
RE: Waltzing Tannine
ge zou er dorst van krijgen dit te lezen Smile
thank you voor posten !

https://www.instagram.com/the_taste_athlete/
31-08-2014, 10:58 PM
Bericht: #70
RE: Waltzing Tannine
Citaat:Chapelle Chambertin 2006 Drouhin Laroze - Shelter pinot noir 2006
Buiten gedronken en misschien zijn daardoor de wijnen niet op hun waarde geschat. Men vond de bourgogne wat hoekig en de Shelter speciaal. Punten gingen niet boven de 88. De dag erop herproefd met Olivier en vooral de Shelter werd toen wél op waarde geschat.

voor mij zonder enige twijfel de beste spätburgunder die ik totnogtoe al gedronken heb. Echt mooi! Florale aroma's met rood fruit. Ook in de mond rijp rood fruit met een zekere mineraliteit. Zeer complex. En een afdronk die blijft duren met een likje vanille dat er subtiel bij komt piepen. Memorabel.

Citaat:De Joguet 2003 schonk ik de dag erna aan Olivier, was een zeer knappe Cabernet franc.

inderdaad zeer mooi. Een neus waar je blijft aan ruiken. Zowel in de neus als in de mond heel rijp fruit waardoor ik zeker nooit aan een CF gedacht zou hebben. Tabak ook. En ondanks de leeftijd, komt dit nog altijd vrij krachtig over. Zal zeker nog mooi evolueren.

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
01-09-2014, 08:34 PM
Bericht: #71
RE: Waltzing Tannine
Schoon foto'ke van de bende.... toch altijd lachende gezichten bij jou he :-)

Wine is sunlight , held together by water !
01-09-2014, 08:37 PM
Bericht: #72
RE: Waltzing Tannine
(01-09-2014 08:34 PM)Venne schreef:  Schoon foto'ke van de bende.... toch altijd lachende gezichten bij jou he :-)

Ja ze moesten of kregen gene wijn meer ;-)
Zomer 2015 is t ondertussen al 10 jaar WT...

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
30-11-2014, 07:13 PM
Bericht: #73
RE: Waltzing Tannine
Waltzing bij Sint Canaar

Wit

1/Groengele kleur,citrus, mineraal, appel, ananas, fris maar mollig in de mond- pinot blanc werd geopperd, t was een Zuiderse sauvignon blanc.
La Baume St Paul IGP d Oc 86

2/Zeer lactisch in de neus ( echt een geopende fles melk), abrikoos, fumé, mondvullend met lange afdronk ( honing). We dachten aan een graves. t Was een Minervois gemaakt van 90% macabeu..
Tiens, toch niet zó slecht gegokt, gezien de naam van t huis Big Grin
Chateau La Grave Minervois 2011. 89

Rood

3/ tabak, kers, cacao, discreet maar fijn. Zeer elegant en droog, bittertje in de afdronk, cassis. Oxideert wel snel in het glas (aroma wordt rijper, gedroogd fruit,..)
Toch niet slecht voor een gewone Bordeaux van 200 frank uit 1996...

4/Gerookte neus, vijgen, boter. Redelijk scherp bij aanvang (houttoets) maar bloeit mooi open. Chateau Pigaud Haut Medoc 1996. 87

5/Foutje bij deze wijn, maar verrassend genoeg verdween dit gedeeltelijk na een tijdje. Dan bleek er een heel mooie materie en evenwicht achter te zitten .
Chateau Peymartin 1996. 88

6/Ola, this is other cook. Donker en ondoorzichtig kleur, licht chemische toets bij aanvang, blauwe bes, laurier, munt. Fluwelig in de mond met heel veel materie en mooie afdronk. We dachten aan een rechteroever 2001. Amai. ,watte
Chateau Dassault St Emilion GCC1990- 92

7/Herfstbos in de neus, minder elegant dan vorige, wel behoorlijk soepel en evenwichtig in de mond, wat tanninebeet op t eind. Niet slecht voor een Buzet van 24 jaar oud.
Baron d Ardeuil Buzet 1990 87

8/ Donkere wijn, eerst aardbei dan braambessen en peper, geroosterd brood, eucalyptus, amandel. In de mond pure finesse, balans, lengte, fraicheur. Prachtige wijn.
Chateau Phelan Ségur St Estephe 1990 - 94

9/ Oké wijn maar er voor mij net iets over
Moulin de Citran 2000

10/ Hier noteerde ik enkel "zeer lekker", het was tegelijkertijd ook zeer interessant want we hadden de eerste wijn uit hetzelfde jaar in het glas!
Chateau Citran HtMedoc 2000

We sloten de wijnproeverij af met paté en co, begeleid door een prachtige vin naturellement doux uit Griekenland, Samos nectar. Verrassend kwalitatief!

Maar voor de Sint was de avond niet compleet zonder een glas West Vleteren (3 jaar oud) dat perfect paste bij onze harmonieuze samenzang:
"Merci Canaar, Merci Canaar, Merciiiiiiiiiiiii!!!"

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
22-12-2014, 11:16 PM
Bericht: #74
RE: Waltzing Tannine
Een Xtra Waltzing Tannine bij Gerten (die nogal t zot in de kop had.. Tongue )


Bijlagen Afbeeldingen
   

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
14-02-2015, 11:45 AM
Bericht: #75
RE: Waltzing Tannine
Vond toevallig nog dit verslag van een WT uit de oude doos(2007)

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...gblik.html

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-03-2015, 03:28 PM
Bericht: #76
RE: Waltzing Tannin
Gisteren WT bij Franklin.
Heb wat genoteerd maar alweer mijn notities vergeten Rolleyes

Nu t nog vers in t geheugen ligt schrijf ik hier snel neer wat ik onthield (scores zijn bij benadering van wat ik me herinner)

Wit: een Kroatische malvasia (Capo) redelijk bitter en nogal kort, niet mijn ding.

Rood: een trio 1975

Domaine de l Eglise Pomerol : zoetig, zelfs na 40 jaar nog redelijk herkenbaar rechteroever. Denk dat ik m 89 scoorde.
Chateau Chasse Spleen Moulis: meest complexe van de drie, enorme fraicheur. 90
Chateau La Tour Carnet 1975: soms metalig, daarna zeer mooi, de wijn kwam niet makkelijk op zijn plooi. 87

Wat opviel was dat alledrie de wijnen eindigden met (licht) droogtrekkende tannines. Dit is écht het jaartal dat speelt (St Canaar haalde 1975 er trouwens blind uit)
Het effect van het jaartal viel nog meer op toen we de volgende wijnen dronken, die waren dus totaal niét droogtrekkend:

Chateau Capmartin Saint Julien 1985: zacht, rood fruit, jong. 89
Chateau Lafon Rochet 1988: gekurkt Sad
Chateau Coufran Ht Medoc 1988: tweede maal dat ik deze wijn dronk en tweede maal totaal verrast door de kwaliteit. 89

Tussendoor kregen we nog een rode van het Kroatische wijnhuis Capo. Vond ik beter dan de witte, technisch zeer goed gemaakt, maar we misten wat ziel.

Dan kregen we een waarlijk subliem duo in het glas:

Chateau Calon Ségur 2008: de ster van de avond. Lang, complex, balans, lang lang lang. Afdronk hemels. En lang. (F had deze wijn op dit forum opgezocht http://www.vinejo.freebb.be/thread-807-p...l#pid13186 en hij bevestigde dus al het goeds. 95-96 deze keer!

Chateau La Grave, Pomerol 2008: Rijper fruit, beetje St Emilion achtig, maar ook zeer zeer mooi. 92

Chateau Troplong Mondot 1983: st Canard vond dit van de mooiste wijnen die hij ooit dronk (hij is dan ook grote fan vh Chateau), persoonlijk vond ik dat er hier en daar een klein hoekje aan zat. Edoch, allesbhalve versleten, zeer mooie wijn, 90

Chateau Bouscaut Pessac 2006: zeer kruidig, floraal, aards (jawel Wink ) grafiet. 90

Chateau Malartic Lagraviere 2009: moeilijk voor t moment, had echt last van de alcohol (waardoor er sommigen zelfs even aan Bandol dachten - uiteindelijk plaatsten we de wijn juist én in 2009). Wel heel veel materie maar mist vandaag evenwicht. 89+

We eindigden voorlopig met een Caddilac 1994 Clos St Anne. Typische wijn, miste wat zuurtjes, 85

We eindigden definitief met West Vleteren van 2005 (vervaldatum) en de even goede Westmalle Tripel (2002 dacht ik).

Zo. We hebben er weer zeer van genoten en zijn weer een tijdje bestand tegen de kwalen van deze tijd (IS, Poetin, ebola, BDW,..)

cheers

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
07-03-2015, 11:32 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 07-03-2015 om 11:33 PM door Benz.)
Bericht: #77
RE: Waltzing Tannin
(07-03-2015 03:28 PM)vinejo schreef:  Gisteren WT bij Franklin.
Heb wat genoteerd maar alweer mijn notities vergeten Rolleyes

Nu t nog vers in t geheugen ligt schrijf ik hier snel neer wat ik onthield (scores zijn bij benadering van wat ik me herinner)

Wit: een Kroatische malvasia (Capo) redelijk bitter en nogal kort, niet mijn ding.

Rood: een trio 1975

Domaine de l Eglise Pomerol : zoetig, zelfs na 40 jaar nog redelijk herkenbaar rechteroever. Denk dat ik m 89 scoorde.
Chateau Chasse Spleen Moulis: meest complexe van de drie, enorme fraicheur. 90
Chateau La Tour Carnet 1975: soms metalig, daarna zeer mooi, de wijn kwam niet makkelijk op zijn plooi. 87

Wat opviel was dat alledrie de wijnen eindigden met (licht) droogtrekkende tannines. Dit is écht het jaartal dat speelt (St Canaar haalde 1975 er trouwens blind uit)
Het effect van het jaartal viel nog meer op toen we de volgende wijnen dronken, die waren dus totaal niét droogtrekkend:

Chateau Capmartin Saint Julien 1985: zacht, rood fruit, jong. 89
Chateau Lafon Rochet 1988: gekurkt Sad
Chateau Coufran Ht Medoc 1988: tweede maal dat ik deze wijn dronk en tweede maal totaal verrast door de kwaliteit. 89

Tussendoor kregen we nog een rode van het Kroatische wijnhuis Capo. Vond ik beter dan de witte, technisch zeer goed gemaakt, maar we misten wat ziel.

Dan kregen we een waarlijk subliem duo in het glas:

Chateau Calon Ségur 2008: de ster van de avond. Lang, complex, balans, lang lang lang. Afdronk hemels. En lang. (F had deze wijn op dit forum opgezocht http://www.vinejo.freebb.be/thread-807-p...l#pid13186 en hij bevestigde dus al het goeds. 95-96 deze keer!

Chateau La Grave, Pomerol 2008: Rijper fruit, beetje St Emilion achtig, maar ook zeer zeer mooi. 92

Chateau Troplong Mondot 1983: st Canard vond dit van de mooiste wijnen die hij ooit dronk (hij is dan ook grote fan vh Chateau), persoonlijk vond ik dat er hier en daar een klein hoekje aan zat. Edoch, allesbhalve versleten, zeer mooie wijn, 90

Chateau Bouscaut Pessac 2006: zeer kruidig, floraal, aards (jawel Wink ) grafiet. 90

Chateau Malartic Lagraviere 2009: moeilijk voor t moment, had echt last van de alcohol (waardoor er sommigen zelfs even aan Bandol dachten - uiteindelijk plaatsten we de wijn juist én in 2009). Wel heel veel materie maar mist vandaag evenwicht. 89+

We eindigden voorlopig met een Caddilac 1994 Clos St Anne. Typische wijn, miste wat zuurtjes, 85

We eindigden definitief met West Vleteren van 2005 (vervaldatum) en de even goede Westmalle Tripel (2002 dacht ik).

Zo. We hebben er weer zeer van genoten en zijn weer een tijdje bestand tegen de kwalen van deze tijd (IS, Poetin, ebola, BDW,..)

cheers

Indrukwekkend lijstje schitterende wijnen cheers

Save water drink wine!
08-03-2015, 02:26 PM
Bericht: #78
RE: Waltzing Tannine
Nice!

Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov)
27-04-2015, 10:37 PM
Bericht: #79
RE: Waltzing Tannine
WT bij Petrus67

Champagne blanc de blancs Patrick Pougeoise
Champagne Perle de Venus Patrick Pougeoise
Champagne rosé Patrick Pougeoise

Drie hele mooie Champagnes.

Cap de Faugeres Castillon 2005
Rijke, mooie neus, veel fruit, tabak, leder, mokka. Fris mondgevoel, lang, mooie zuurtjes, tannine trekt wat droog, licht alcoholgevoel op t einde. Herkenbaar 2005.
89

Cap de Faugeres Castillon 2001
Leek geoxideerd in de neus, later beter. In de mond toch verrassend goed, heel lang ook. Eerst 86, later kreeg ie 88. Toch wel een mindere fles naar ons gevoel.

Chateau Faugeres St Emilion GC 2003
Frisse neus met munt en zoethout, rijp zwart fruit. Enorm lang in de mond, werd bij opwarmen wel wat alcoholisch. Ook hier hadden we het jaartal juist. 90

Domaine Suffrene Bandol 2004 90
Domaine Suffrene 2007 89-90
Chateau Vannieres Bandol 2001 leek CH9 90

Chateau Belle Vue 2009 leek wel Pomerol 90
Chateau Belle vue 2010 - grote wijn GCC niveau, 92
Chateau Lagrange 2002 - ontgoochelend, 89

Carmes de Rieussec 2004 - fijn als steeds. 88-89

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)
25-06-2015, 02:43 PM
Bericht: #80
RE: Waltzing Tannine
Van LL zijn excell...

Reeks 1 - W1 85% Grenache Blanc, 12% Roussanne, 3% Picardan Europa Frankrijk Châteauneuf-du-pape 2011 Vaudieu
Reeks 1 - W2 Viognier Europa Frankrijk Condrieu 2012 Les Grand'Maisons
Reeks 2 - R1 90% Mourvedre Europa Frankrijk Bandol 2001 Pibarnon
Reeks 2 - R2 100% Grenache Europa Frankrijk Châteauneuf-du-pape 2007 Cros de la Mûre Ex Vinadea
Reeks 2 - R3 90% Syrah, 10 Viognier Europa Frankrijk Côte Rôtie 2011 Chateau de Montlys
Reeks 3 - R1 100% Petit Verdot Europa Frankrijk Vin de table 100% Provocateur
Reeks 3 - R2 52% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot, 7% Petit Verdot Europa Frankrijk Moulis-en-Médoc 2005 Maucaillou
Reeks 3 - R3 52% Merlot, 32% Cabernet-Sauvignon, 16% Petit-Verdot Europa Frankrijk Margaux 2006 Siran
Reeks 3 - R4 45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon Europa Frankrijk Saint-Estèphe 2006 Phelan Segur
Reeks 3 - R5 62% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot, 8% Petit Verdot, 2% Cabernet Franc Europa Frankrijk Saint-Julien 2007 Leoville Poyferré
Reeks 3 - R6 64% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot Europa Frankrijk Pauillac 2006 d'Armailhac
Reeks 4 - W1 Gewurztraminer Vendanges Tardives Europa Frankrijk Alsace Grand Cru - Kessler 2011 Dirler-Cadé


Toppers waren de Cote Rotie, Poyferré 2007 (!) en d Armailhac, allen 94 gescoord...
Phelan Segur 2006 en zeker Siran 2006 ontgoochelden zeer, net als Maucaillou (niet meer dan degelijk)
De 100% petit verdot landwijn was interessant én zeer lekker.
Pibarnon 2001 loste wel de verwachtingen in, 92
Zeer interessant om G, S en Mv naast elkaar te drinken. Velen vonden de Cros de la Mure nogal alcoholisch. Persoonlijk vond ik dit toch een bijzonder knappe grenache.

Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans)


Ga naar locatie: