Waltzing Tannine
|
12-06-2016, 07:12 PM
Bericht: #121
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Pergolaia2009 Caiarossa Toscane
Lekker. 88 Casa Real 2009 Bijzonder zacht, lang, fluwelig 91 Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-06-2016, 08:01 PM
Bericht: #122
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Die Casa Real was / is inderdaad een prachtige wijn !
When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
12-06-2016, 08:33 PM
Bericht: #123
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Pergolaia Caiarossa 2009
Fantastico peremisa scopa di fafuncule (c° Kempie) 88 Santa Rita Casa Real 2009 Cassis zacht, lang, harmonieus, veel meer in de plek volgens PvdW 91! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-06-2016, 08:34 PM
Bericht: #124
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(12-06-2016 08:33 PM)vinejo schreef: Pergolaia Caiarossa 2009 Oeps, al besproken Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-06-2016, 08:41 PM
Bericht: #125
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Chateau Haut Mayne 1992 Sauternes
Algmene concsensus: deze wijn heeft geen botritys maar PvdW vond dit wel poeplekker doch dit heeft niks met zijn geaardheid te maken. 87 Chateau Clos Haut Peyraguey 2012 Sauternes. 92! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-06-2016, 08:54 PM
Bericht: #126
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(12-06-2016 08:34 PM)vinejo schreef:(12-06-2016 08:33 PM)vinejo schreef: Pergolaia Caiarossa 2009 Goed bezig daar! Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
12-06-2016, 08:59 PM
Bericht: #127
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(12-06-2016 08:54 PM)Olivier schreef:(12-06-2016 08:34 PM)vinejo schreef:(12-06-2016 08:33 PM)vinejo schreef: Pergolaia Caiarossa 2009 Ja, wij zijn trots op ons eigen Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-06-2016, 09:02 PM
Bericht: #128
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
West-Vleteren
Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-06-2016, 09:41 PM
Bericht: #129
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(12-06-2016 03:12 PM)vinejo schreef: Duo 1 Die witte en rode des tourkes hoop ik deze vakantie nog eens te proeven aan de zee... Vineuze groeten, Bert (Genetisch gelinkt aan wijnimport HOPEwines Duffel) |
|||
12-06-2016, 09:49 PM
Bericht: #130
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Dit alles moest eigenlijk bij Topic Heevie Teusted staan
Ben ook nog vergeten vermelden: Charvin 2007 CDR en Mordoree 2007 Reine de Bois. Top. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-08-2016, 11:09 AM
Bericht: #131
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
WT bij Peter, 19 augustus 2016
Lafont Roset 2013 - de rose van Rochet, niet slecht maar die van Phelan Segur die ik ooit dronk was beter. Leuke naam wel (en roze etiket) La Rose du Clos 2015, AOP Vacqueyras - beetje gewoontjes "Chateau Romanin 2015, les baux-de-provence - dit gaat naar de beste Bandolrosés. Genieten. Dan een reeks van de reisontdekking van de gastheer: Le Clos du Caveau, Cacqueyras: Les Bateliers 2015 AOP Côtes du Rhône - basiswijn, grenache gedomineerd, zacht, lekker maar eenvoudig. Fruit Sauvage 2014 AOP Vacqueyras gekoeld gedronken Fruit Sauvage 2014 AOP Vacqueyras gewoon gedronken Leuk experiment, we zaten in dezelfde streek maar niemand sprak onmiddellijk van dezelfde wijn. Ik gaf blind de wijnen wel allebei 90 punten wat Peter "interessant" vond en vond ze in tegenstelling tot de eerste wijn syrah-gedomineerd. Scheelde nochtans maar 10% (60-40 tegenover 70-30 voor de eerste) Carmin Brillant 2014, AOP Vacqueyras Carmin Brillant 2012, AOP Vacqueyras Beide wijnen van Ch9-niveau, scoorden makkelijk 92 Lao Muse 2013, AOP Vacqueyras - de topcuvee vh domein, nog net iets complexer dan vorige, 93 Rouge du Château de Pibarnon 2010 - na de Vacqueyrasfolie viel deze wijn wat tegen eigenlijk.. Iets te warm geschonken ook. Carmes de Rieusec 2004 Dauphin de Guiraud 2000 Twee tweede wijnen uit middelmatige oogstjaren. De Carmes was nochtans heel lekker. Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
25-08-2016, 08:32 PM
Bericht: #132
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Mooie ontdekking van Petrus ! Belang van de schenktemperatuur in deze warme tijden is niet te onderschatten ...
|
|||
03-09-2016, 09:48 AM
Bericht: #133
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(25-08-2016 11:09 AM)vinejo schreef: WT bij Peter, 19 augustus 2016 Op verzoek toch snel nog even een paar quotes om te onthouden: "Heb jij discalculie of disalcoholie?" " Ne rosé van pinot noir, da s dan Pino Rossi Rosé?" "Neenee, Pino van Rosésamstraat!" "Dju toch, waarom hebben ze een Chinese onderzoeksrechter gezet op Operatie Kelk?" Huh? "Awel, Opelatie Kelk" Andere heb ik niet onthouden wegens nog flauwer wellicht Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
30-10-2016, 12:50 AM
Bericht: #134
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Net terug van bij Waltzing bij LL
Op de kalender van Thun is het een roots day. Bad day for wine. Niks van gemerkt nochtans..! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
07-11-2016, 03:22 PM
Bericht: #135
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Lucske Lambrecht, vanaf heden Lucske Langbeen genoemd, zorgde op zaterdag 29 oktober voor een excellente en bijzonder boeiende degustatie met als thema: "Deutschland uber alles!"
Bedoeling was om mijn proefnotities in de loop van vorige week neer te schrijven tijdens ons verblijf in A Coruna. Jammer genoeg ben ik daar ergens mijn notitiebladeren kwijt gespeeld. Gelukkig werden alle namen van de wijnen me digitaal doorgestuurd, de commentaren zijn dus geschreven op basis van mijn wazige herinneringen.. 1/Pour faire le pallet 2009 Mittelrein Ratzenberger Riesling Brut Sekt Een sekt die ons aan Champagne deed denken in de neus, in de mond echter was de rieslingdruif toch redelijk herkenbaar. Heel zachte en mooie schuimwijn, zijn 15 euro zéker waard. Een eerste openbaring, er zouden er nog volgen. 2/ Een wit duo 2014 Nahe Weingut Poss Weissburgunder (Pinot blanc) QbA 2014 Pfalz Müller Catoir Grauburgunder (Pinot gris) QbA Beide wijnen heel fris en open, met zoals te verwachten valt de pinot gris iets donkerder van kleur en iets voller van smaak. Twee herkenbare wijnen, beiden met mooi evenwicht tussen zuren en moelleux. 3/ Een wit trio 2013 Pfalz Dr. Von Bassermannn-Jordan Riesling Trocken QbA 2014 Franken Juliusspital Würzburger Stein Riesling GG Grosses Gewachs 2014 Rheingau Künstler Riesling Kabinett Trocken Kabinett De GG maakte het verschil door zijn kracht, complexiteit en lengte. Toch kon Kunstler wedijveren met deze wijn, iets lichter van stijl maar tegelijkertijd ook eleganter. Aan een derde van de prijs is dit toch indrukwekkend. Prijs-kwaliteit was echter ook de Von Bassermannn-Jordan een voltreffer. Drie typische maar tegelijkertijd compleet verschillende rieslings. Wat was riesling nu weer volgens Marc? Een planeet, een heel zonnestelsel, of meteen maar het universum...? 4/ Tijd voor rood 2011 Pfalz Knipser Spätburgunder (Pinot noir) Grosses Gewachs 2009 Baden Fritz Wassmer Spätburgunder (Pinot noir) QbA 2012 Ahr Meyer-Näkel Spätburgunder (Pinot noir) QbA Fritz Wassmer, nooit van gehoord, maar aan 16 euro maakt die een schitterende spatburgunder, 2009 wel dus al wat meer aardse toetsen en licht tertiair, maar een puur en fluwelen mondgevoel. Volgde na de GG en kon in eerste instantie heel goed mee. Het was pas bij aandachtiger proeven dat de ongelooflijke lengte en diepgang van de Knipser het verschil maakte. De Meyer Nakel ontgoochelde me bij aanvang een beetje, kleur was totaal anders dan vorige twee (veel donkerder), ook in de neus hadden we eerder zwart dan rood fruit, de mond was vooral fruitig. Naarmate de tijd vorderde kreeg deze wijn echter meer elan, hij werd complexer en vertoonde een mooie lengte en evenwicht. 5/ Een verrassend duo 2009 Würtenberg Drautz-Abel Lemberger QbA 2011 Pfalz Erich Stachel Syrah QbA Is dit dornfelder of zo? Hoongelach was mijn deel, maar de druif van de eerste wijn bleek uiteindelijk in eerste instantie nog veel obscuurder. De lemberger, mij vaag bekend van in de literatuur maar naar mijn weten nog nooit in het glas gekregen. Jawél! Blijkbaar mag men in Duitsland de lemberger ook blaufrankisch noemen.. ! Weer wat bijgeleerd, en dan nog aan de hand van een ronduit schitterende wijn! Toch gooide wijn 2 nog grotere ogen. In de neus dacht ik aan... Cornas. Steak au poivre zei Franklin. Inderdaad, de peper die zo kenmerkend is voor Noordelijke Rhone was hier a volonté aanwezig. Ook de fraicheur in de mond deed eerder denken aan een Saint Joseph dan aan een Duitse syrah. Straf, héél straf... 6/ Een zoet afscheid 2010 Mosel Ulrich Langguth Riesling Auslese Auslese 2002 Mosel Schloss Lieser Riesling Auslese ** Auslese Het niveau van de vorige wijnen werd hier niet gehaald, misschien waren we al wat verzadigd na al dat moois. Sowieso konden we middels deze halfzoete wijnen nagenieten van een uitermate boeiende en verrassend degustatie. Germany? Dò mention the wine! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
07-11-2016, 05:11 PM
Bericht: #136
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Mooi! Komen die spätburgunders ook van bij Langbeen?
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
07-11-2016, 07:27 PM
Bericht: #137
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(07-11-2016 05:11 PM)Olivier schreef: Mooi! Komen die spätburgunders ook van bij Langbeen? De Knipser wel. De anderen komen van de BASF weinkeller te Ludwigshafen..(Lucske zit in de chemie... ;-) ) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
12-11-2016, 07:42 PM
Bericht: #138
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Ondertussen in de wagen mijn notities teruggevonden..
Daar stond hier en daar nog wat relevants op, ik post het bij de betrokken wijnen. De uitspraak van de avond was: "Die Duitsers maken meestal monocepages en liefst geen assemblages, ze willen niet te veel Mengele... (07-11-2016 03:22 PM)vinejo schreef: Lucske Lambrecht, vanaf heden Lucske Langbeen genoemd, zorgde op zaterdag 29 oktober voor een excellente en bijzonder boeiende degustatie met als thema: "Deutschland uber alles!" Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
22-12-2016, 11:48 AM
Bericht: #139
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Vorig weekend WT bij Brunello... alweer een mooie editie.
Bubbels Quinta do Gadril, Lisboa (chardonnay, arinto) Fruitige neus, peer, drop, cassis, floraal, eindigt droog. Een leuke bubbelstarter maar zeker niet meer dan dat. 86 Vouvray Petillant 2010 Domine Huet Citruszeste, pompelmoes, abrikoos, romig, bijzonder fijne pareling, top! 91-92 Triple Zéro de Jacky Blot (La Taille aux Loups) Had deze ook gekocht op het domein en al allemaal opgedronken, nooit echter deze wij zo ervaren--> zeer rijp fruit, banaan, rozen, curry, hazelnoot, oxidatief, eventjes dachten we aan Jura. Zeer speciaal aroma. "Krachtig maar niet belastend" noemde Franklin dit. Konden we dat maar zeggen van onze regering ;-) 90 Palmer, Champagne blanc de blancs Appeltjes, mineraal, duidelijk Champagnegevoel hier, elegant in de mond met heel mooie spanning en superlange afdronk. Ik ben geen Champagnefreak maar deze wijn kon me enorm bekoren. 92-93 Ricci Cubastro Franciacorta Brut Duidelijk klasse maar geen Champagne... kon enkel de Italiaanse versie zijn van deze godendrank. Aan 20 euro bij Cavatapi is dit zeer mooi 90 Ricci Cubastro Franciacorta Extra Brut Opvallend gerookte toetsen hier, een neus als van een Bourgondische chardonnay. Inderdaad, de stille wijn kreeg houtlagering, toch zit hier ook 50% pinot nero in de blend. Zeer vineuze bubbel, in de mond komt het gerookte terug (spek, toast), met de ogen toe rook dit een uur later zelfs naar een róde Bourgogne... 91 Ruinart Brut Broodkruim, appel, zeer mineraal, fluwelig in de mond. 93 Drie roodjes (Oei, er zijn 2 Bordeaux bij, schande, wat een bende onwetende zeloten zijn wij toch...! ) Chateau La Dominique, Saint Emilion GCC 2008 Rood en zwart fruit, lactisch, mineraal, tabak. Deed me denken aan een Pomerol. Heel fijn maar nog compact in de mond, de rijpe tannines verstoppen zich onder fluwelig fruit maar zullen de komende jaren langzaam maar zeker deze wijn ondersteunen in zijn gevecht tegen de tijd. 91 Chateau Feytit-Clinet Pomerol 2000 Zoete krieken, leder, braambes, ceder, zeer rijp. Hier dacht ik dan weer aan een St Emilion De wijn is zacht, lijkt eerst zelfs wat eenvoudig, wordt echter complexer met de minuut, soepel en zacht, gerafineerd, smelt op de tong. Top! 94 Piancornello Brunello di Montalcino 2010 Floraal, kruidig, speculoos en jawel, het Italiaanse rubbertje...zacht en sappig in de mond, leuke zuurtjes die schreeuwen dat ze te vroeg zijn losgelaten... Edoch, nu al zeer mooi, 92 Zoetjes Cornarea Tarasco Vino Passito 2006 Nootjes, boenwas, rozijntjes, zeer dik en stroperig (nectar) in de mond. 89 Chateau Guitaud Sauternes 2006 Hier schreef ik enkel "zoet maar goed", t was ondertussen na middernacht Ik noteerde wél nog de punten: 92 Er kwam tenslotte nog een fles Sauternes zonder etiket op tafel, jaargang 1957.. Kleur: bruin. We gingen ze niet meer openen maar F duwde tijdens het examineren van dit kleinood geheel per ongeluk de kurk in de fles Dus we moesten wel nog eens proeven. Extra leuk om een wijn te drinken waarvan de druiven werden geplukt toen hier de voorbereidingen bezig waren voor de wereldtentoonstelling in Brussel... Merci Brunello, ook voor de toffe inzichten en initiatieven in verband met de deeleconomie. Die heb je alvast vorige zaterdag met succes toegepast! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
22-12-2016, 12:56 PM
Bericht: #140
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
leuk om eens een aantal schuimwijnen na elkaar te proeven! En een Brunello, Wvd zal blij zijn! (alhoewel die ook niet voor een appel en een ei te krijgen is, als ik me niet vergis)
Trying to define wine at one particular moment is like photographing the sky and assuming it will always look like that picture. (Eric Asimov) |
|||
22-12-2016, 03:28 PM
Bericht: #141
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(22-12-2016 11:48 AM)vinejo schreef: Vorig weekend WT bij Brunello... alweer een mooie editie. Mooi, Feytit Clinet zeer mooie wijn, hier nog 2 flesjes 1999 van liggen. Save water drink wine! |
|||
23-12-2016, 05:30 PM
Bericht: #142
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Dank voor het mooie verslag Jo !
Was terug genieten om dit te kunnen delen. Ik heb van die Sauterne 57 nog enkele dagen een glas laten staan. Hij was na 3 dagen nog steeds goed drinkbaar en doofde daarna stilletjes uit ... k' heb nog een 3-tal flessen in de kelder Brunello. |
|||
23-12-2016, 08:22 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 23-12-2016 om 08:23 PM door Mathijs81.)
Bericht: #143
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(23-12-2016 05:30 PM)Brunello schreef: Ik heb van die Sauterne 57 nog enkele dagen een glas laten staan. Hij was na 3 dagen nog steeds goed drinkbaar en doofde daarna stilletjes uit ... k' heb nog een 3-tal flessen in de kelder Gaf de kurk aan welk Chateau het mogelijks kon wezen ? Wel benieuwd .... Al meermaals in verleiding gekomen om een Sauternes van jaren 40 of 60 in te slaan .... Geen idee wat je dan nog qua smaak kan verwachten gezien de bruin / zwarte kleur. Mathijs When in doubt ... drink Pomerol ! |
|||
23-12-2016, 09:19 PM
Bericht: #144
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(23-12-2016 08:22 PM)Mathijs81 schreef:(23-12-2016 05:30 PM)Brunello schreef: Ik heb van die Sauterne 57 nog enkele dagen een glas laten staan. Hij was na 3 dagen nog steeds goed drinkbaar en doofde daarna stilletjes uit ... k' heb nog een 3-tal flessen in de kelder Ik vrees dat er niks leesbaars meer op stond, Mathijs. Nu, deze kurk zat sowieso in de fles, denk niet dat ze er nog uit is gekomen..Misschien bij een andere fles...ik herinner me wel een fles Rieussec zónder jaartal die we ook eens bij Brunello gedronken hebben- was blijkbaar heel slecht jaar geweest of zo. (Raar, I know, weet het ook niet meer zo goed..) Ps: Brunello, zo leuk om je hier eens te zien! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
26-02-2017, 11:28 PM
Bericht: #145
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Dit weekend was iedereen present voor WT bij me thuis. We gaan met z'n zevenen naar de Beaujolais en Noordelijke Rhone in juni, dus ik trakteerde op een voorproefje van onze wijntrip...
Korte besprekingen post ik morgen. Guy Farge St Peray, Grain de Silex 2015 Robert Denogant Pouilly Fuissé La Croix 2013 Chamonard Morgon Clos de Lys 2012 Clos de la Roilette, Fleurie 2012 Thillardon, Chenas, Chenas Les Carrieres 2013 JM Burgaud Morgon les Charmes 2013 Vincent Paris, Cornas Granite 30 2113 Domaine Coursodon L Olivaie St Joseph 2013 Vincent Paris Cornas Granite 60 2014 Ferraton Saint Joseph 2014 Chapoutier les Varroniers Crozes Hermitage 2013 Robert Michel Cornas La Genyale 2006 Domaine de la Janasse Chateauneuf du Pape 2006 Brugsche Lasagne Vin de Paille Michel Tissot 2011 Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
27-02-2017, 12:33 PM
Bericht: #146
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Benieuwd naar die Brugse Lasagne
|
|||
27-02-2017, 01:52 PM
Bericht: #147
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(27-02-2017 12:33 PM)Fre schreef: Benieuwd naar die Brugse Lasagne Brughsche Lasagne 2017: gevarieerd kleurenpallet. In de neus rijpe tomaten, vers biogehakt, peper, basilicum en tijm. De mond is smeuig en sappig, heel wat materie met mooi geïntegreerde kaas en een pittige mosterdtoets. In de nasmaak hebben we parmesan en paprika. Bijzónder knappe lasagne, 96/100! Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
27-02-2017, 02:10 PM
Bericht: #148
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
(27-02-2017 01:52 PM)vinejo schreef:Jo, 't is hier geen kookforum, maar je mag zeker het recept eens posten. (Of als het een geheim familierecept is van overgrootmoeder zaliger, het PM'en). Een 96/100 lasagne, daar wil ik het recept wel eens van hebben.(27-02-2017 12:33 PM)Fre schreef: Benieuwd naar die Brugse Lasagne |
|||
27-02-2017, 07:54 PM
Bericht: #149
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Beste Corto, hier het geheime recept ;-)
Ingredienten: 1kg biogehakt, 4 dikke ajuinen, 4 lange wortels, halve rode en halve gele paprika, eventueel champignons, een verse tak groene selder, eigen gepelde en ontpitte tomaten (ingevroren in de zomer), eventueel passata. Groenten kuisen en in kleine stukjes snijden, alles in grote pot. Ajuin apart bakken in goede boter, gehakt erbij, rul bakken (zoals voor spaghettisaus), als t ongeveer klaar is 2 soeplepels Dijonmosterd bijmengen.---> bak uw vlees in 2 of 3 keer... Vlees bij groenten voegen, pot mag op licht vuurtje aan de kook gebracht worden. Pan van het vlees deglaceren met een scheut Chateau Rayas (liefst niet te jong). De wijn met bakresten bij de grote pot voegen, net als drie geperste tenen look, een potje tomatenconcentraat, vers chilipepertje (in heel kleine stukjes gesneden), spaghettikruiden (HOT), basilicum, marjolein, oregano, 4tal takjes verse tijm. Indien je een korst hebt van parmesaanse kaas, die erbij voegen. De pot een uur of twee laten sudderen met open deksel. Vervolgens behamelsaus maken (zie kookboek boerinnenbond ) Vuurvaste schotel nemen en blaadjes lasagne inleggen (Barilla), laag saus uit de pot, laag lasagne, laag behamelsaus, laagje jonge kaas (in schelletjes). Dit herhalen tot pot vol is (echter slechts 1 x de kaas). Eindigen met een dikke laag gerapte gruyerekaas. Schotel 1 uur in de oven op 170° Drink in afwachting de rest van de fles Rayas op. Santé en smakelijk! (ps met dank aan mijn Brugsche inspiratrice ) Als men alles en iedereen spaart en beschermt, heeft men volstrekt niks te zeggen (Marc Mijlemans) |
|||
28-02-2017, 10:21 AM
Bericht: #150
|
|||
|
|||
RE: Waltzing Tannine
Jo,
bedankt voor het recept. Ziet er zeer lekker uit !!! Ik heb geen oude Chateau Rayas in huis, maar ik neem aan dat een oude Vieux Télégraphe ook wel OK zal zijn voor het deglaceren. |
|||
|